-
Ο χρήστης kapoiosk έγραψε:
Δηλαδή, μην πιστεύεις ρε τέτοιε τα μάτια σου
δηλαδής [spoiler:10hij646]τριάντα χιλιάδες τετρακόσ(ι)α εβδομήντα ένα, thirty thousand four hundred seventy-one, (30471)[/spoiler:10hij646]
, διάβασε αυτά που έγραψε κάποιος με εύπεπτο τρόπο
Γλέντια!
δηλαδής [spoiler:10hij646]Όταν η απάντηση είναι μια αστήρικτη προσβολή (όχι ότι μας πιάνει καμιά σκορδοκαΐλα βέβαια)[/spoiler:10hij646]
[spoiler:10hij646][/spoiler:10hij646]
[spoiler:10hij646]Παίζουμε; [/spoiler:10hij646]Και μια καπιταλιστική ερώτησις, μητέρα όλων των ερωτήσεων, για το τέλος: Σε υποτιθέμενη αξιολόγηση [spoiler:10hij646]:ιστέρικαλ:[/spoiler:10hij646] των νοικοκυραίων [spoiler:10hij646]ΔΥΑΣΕΠ[/spoiler:10hij646] θα αξιολογηθεί το χίστορι του ίντερνετς από τα ΠΙΣΙς ή ου;
-
Ας αξιολογηθει το ιντερνετς και το φορουμζ...
απο το να μην αξιολογηθει ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΤΕ, because ΑΓΩΝΕΣ, ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ, ΑΙΜΑ, ΠΑΛΗ, ΕΜΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ κλπ...Να δουμε ποσο θα μετρησει...
-
Είσαι μεθυσμένος; Καταλαβαίνεις τι γράφεις;
Όταν σου περάσει, διάβασε το από κάτω:
όσο και να αναπαράγεις τις γνωστές σου ηλιθιότητες, απόρροια των προσωπικών σου θεμάτων που δεν με αφορούν, ούτε με νοιάζουν, σε έχω γραμμένο. -
Μεθυσμένος δεν είμαι, γιατί είμαι καπιταλιστής. Πες καλύτερα ότι δεν έχεις όρεξη να παίξουμε μπούμερανγκ, γιατί έχεις δουλειά.
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ας αξιολογηθει το ιντερνετς και το φορουμζ...
απο το να μην αξιολογηθει ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΤΕ, because ΑΓΩΝΕΣ, ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ, ΑΙΜΑ, ΠΑΛΗ, ΕΜΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ κλπ...Να δουμε ποσο θα μετρησει...
Εν προκειμένω αν αξιολογηθεί το ιντερνετς δεν θα έχουμε αντικειμενική (sic) ενημέρωση για τα παραπάνω που γράφεις, εξαιτίας λογκ οφ. Φαύλος κύκλος.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Άσε με εμένα, εγώ δεν ξέρω τίποτα.
Από την μια έχουμε τον RomanK που έζησε εκεί (δεν είμαι σίγουρος ότι έζησε πολλά χρόνια πάντως... μικρός σε ηλικία πρέπει να είναι) και από την άλλη έχουμε τον iant τον οποίο γνωρίζω και προσωπικά και έζησε εκεί 20 χρόνια ΕΠΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Βλέπεις λοιπόν πως τα λέει η κάθε μεριά που τα έζησε από κοντά.ΥΓ: Δεν είχαν μετρό και νοσοκομεία; Ρε τους πούστηδοι. Δηλαδή αυτά που είδα στην Σόφια μακέτο (Simitis TM) ήταν!!!
Δία μου καλέ μου συμφορουμίτη , σέβομαι πολύ τις απόψεις σου άσχετα αν κάποιες φορές συμφωνώ ή διαφωνώ (τις πιο πολλές συμφωνώ.. ).
Αυτό όμως με τον κομμουνισμό , δεν μπορώ να σε νοήσω με τπτ..Σε παρακαλώ απάντησε μου στα παρακάτω- Πες μου μια χώρα στις μέρες μας που έχει κομμουνιστική κυβέρνηση και περνάει πραγματικά καλά ο λαός και είναι ανεπτυγμένη και και και ....
- Με την κρίση που περνάει η χώρα μας (οικονομία , ανεργία , απολύσεις κ.λ.π) , πως δικαιολογείς τόσο χαμηλό ποσοστό στο κόμμα που υποστηρίζεις ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο..
- Κομμουνιστικές χώρες μείνανε ελάχιστες. Η Κίνα θα μπορούσε να ήταν το 'λιμάνι μας' αλλά πλέον πιο πολύ για σκληρό καπιταλισμό μου κάνει παρά για σοσιαλισμό έστω.
- Το δικαιολογώ από τις απαντήσεις που βλέπουμε και στο φόρουμ. (Οι κομμουνιστές τρώνε τα παιδιά τους κλπ).
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
http://www.cnbc.com/id/4199030515 Countries That Consume The Most Alcohol
1 Moldova
2 Czech
3 Hungary
4 Russia
5 Ukraine
6 Estonia
7 Andorra
8 Romania
9 Belarus
10 Croatiaτην πουτανα την Ανδορα γαμω το ξεσταυρι της μας μαγαρισε το τοπ 10.
δεν βλεπω τους βορειοτερους Φιλανδους,Σουηδους,Νορβηγους,Καναδους κλπ στο τοπ 10.Γιατι μερικοι λενε οτι ολοι οι βορειοι το ιδιο πινουν.
Αρα καλα ειδαν τα ματια μου στην Ουκρανια,δεν ετυχε.Ειλικρινά το αμφισβητώ αυτό το διάγραμμα. Νομίζω πως οι Ρώσοι πρέπει ναι είναι στο Νο 1 και οι Ουκρανοί στο 2. Δεν τρολλάρω, σοβαρά μιλώ. Είπε κανείς ότι δεν πίνουν τα ανατολικά παιδιά; Κάθε άλλο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
την απαντηση στην εδωσε ο manosk αλλα δε σου αρεσε μαλλοναυτος παντως στον οποιο απευθυνα εγω την ερωτηση δεν απαντησε ή μαλλον ειπε κατι πιπες Κινας
κοιτα, δεν ειμαι εγω αυτος που περιμενω την εμπανασταση των 3 συν τον κουκο, αρα γιατι να φυγω; Σε αντιθεση με τους 3 συν τον κουκο οι οποιοι απο οτι φαινεται σε αυτη τη ζωη δεν θα αντικρυσουν κομμουνιστικο φως σε αυτη τη χωρα.
και σε ακομη πιο προσωπικο επιπεδο αν θες, δοκιμασα και το εξω, μια χαρα ηταν. Σε πολλα θεματα πολυ καλυτερα απο εδω. Αν οι συνθηκες ηταν λιγο διαφορετικες και καποια πραγματα (που δεν ηταν στο χερι μου) ειχαν εξελιχθει διαφορετικα ακομη εκει θα ημουν.
ουτε γλωσσα με εμποδισε (οχι δεν ηταν Αγγλοφωνη χωρα ), ουτε αλλες πιπες που φερνουν αλλοι σαν δικαιολογια. Πιθανον να ξαναπαω αλλωστε. Δεν θα παω γιατι ειναι καπιταλιστικοτερες, θα παω γιατι οι προυποθεσεις θα ειναι καλυτερες απο εδω.Μάλλον σε εμένα αναφέρεσαι γιατί εγώ ανέφερα την Κίνα. Αν δεν σου αρέσει η χώρα αυτή σαν παράδειγμα, ξυδάκι. Στα χαρτιά πάντως κομμουνιστική είναι, στην πράξη όχι.
Το έχω πει πολλές φορές ότι δεν θα δω επανάσταση όσο ζω! Εσύ γιατί σκας όμως;
Σε ακόμα πιο προσωπικό επίπεδο, το ότι ήσουν στην Γερμανία δεν μας λέει κάτι στην προκειμένη. Το μισό φόρουμ ήταν στο εξωτερικό, αλλά σε χώρες που με τον Χ ή Ψ τρόπο είχαν κάποια σχέση. Γνωρίζεις γερμανικά υποθέτω εσύ... Ξέρεις πολλούς εδώ να ξέρουν Κορεάτικα; -
Η συστηματική απομείωση του θέματος σχετικά με το ότι οι δώθε δεν πήγαιναν στους κείθε ούτε για να βαφτιστούν στο Βόλγα, ενώ οι κείθε φόραγαν τσίγκινο σωβρακάκι και πήδαγαν σαν λαγοί ανάμεσα σε νάρκες, ηλεκτροφόρα και σφαίρες για να νιώσουν καπιταλισμό, με την εμμονή στο αν ήταν μπεκρήδες οι κομμουνιστές ή όχι, είναι αρκετά συγκινητική.
Λοιπόν, να σας το λύσω εγώ για να μη στενοχωριέστε: μια χαρά μπεκρόπιναν και οι δώθε και αλκοολικοί ήταν κι απ' όλα.
Ας απαντηθούν τώρα τα άλλα περίεργα.Θα σχολιάσω κάτι φανταστρουμφικό που διάβασα, γιατί δηλαδή δεν πάει ο τάδε σήμερα στη Δύση να γουστάρει και μένει στο ψευτοσοσιαλιστικομπούρδελο Η Ελλάς.
Δηλαδή, ενώ εδώ έχουμε ένα κάποιο καπιταλισμό, έστω μπασταρδεμένο (ή απλά 'ελληνικό'), ρωτάνε οι 'αριστεροί' που διάλεξαν για σπουδές, εργασία και διαμονή όχι κάτι αριστερότερο ή κομμουνιστικότερο, αλλά κάτι καραδεξιότερο και καρακαπιταλιστικότατο, τους 'δεξιούς' γιατί δεν την κάνουν για κάτι το δεξιότερο.
Έπικ.μπήκες να πεις την τρομπιά σου πρωτομαγιάτικα, δεν άντεξες πουλακι μ
Την συγκεκριμένη πίπα την ανέφερε ο φίλτατος σπύρος, κι εγώ το μόνο που έκανα ήταν να τον ρωτήσω ακριβώς αυτό που ρώτησε όλο καμάρι όλους τους υπόλοιπους.
Δεν διανοήθηκα ποτέ να το χρησιμοποιήσω ως επιχείρημα, μόνο ένας βλάκας θα δομούσε την επιχειρηματολογία του πάνω σε κάτι τέτοιο κι εσύ βέβαια, κατα πόδας, δεν νοείται να χάσεις το προβάδισμαΚαλα τωρα ΜΛΜ και εσυ, δεν εχει καθολου αδικο, οι περισσοτεροι καγκεμπίτες εδω μεσα στη γηραια Αλβιωνα σπουδασανε, δεν ειδα κανενα απο το Λεμονοσωφ ουτε απο το Πατρις Λουμούμπα.
'ναι, σκατα στον καπιταλισμο, Αλεκα FTW, ισοτητα, αλληλλεγυη, οι τραπεζες κλπ'
'BTW που σπουδασες μεγαλε?'
'ποιος εγω? στο whatevershire πηγα και εχω και μεταπτυχιακο**, κτσε να σου πω για τον Ενγκελς τωρα'**Δεν το παω στο αν ειχε λεφτα ο πατερας να στειλει το παιδι, ετσι? Αυτο ειναι αλλο θεμα, γουστο-καπελο κλπ. Γι ατην τοποθεσια σπουδων γεωγραφικα μιλαμε.
Τι να πω ρε Θοδωρή τώρα. Αν δεν σπουδάσεις στο Λομονόσωφ δεν έχεις δικαίωμα να έχεις αριστερή άποψη; Τουλάχιστον ατυχές το σχόλιο σου!
Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, όποιος σπούδασε και έζησε στο αντίθετο σύστημα και παρόλα αυτά επέλεξε τον σοσιαλισμό/κομμουνισμό έχει τον σεβασμό μου καθώς αντιτάσσεται στο σύστημα που βίωσε και επέλεξε να καταρρίψει! Ναι ρε φίλε, στο Λονδίνο έζησα και μάλιστα 'άνετα'! Δεν μου άρεσε η κοινωνική διαστρωμάτωση όμως!
-
Ενώ στη Ρωσία σου άρεσε;
Στην ΕΣΣΔ, έστω; Στην Κίνα;ΥΓ. Δεν 'την λέμε' στον Κομμουνισμό σ' αυτό το θέμα, στις εφαρμογές του 'την λέμε'. Μην παίρνετε τόσο αμυντική στάση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η συστηματική απομείωση του θέματος σχετικά με το ότι οι δώθε δεν πήγαιναν στους κείθε ούτε για να βαφτιστούν στο Βόλγα, ενώ οι κείθε φόραγαν τσίγκινο σωβρακάκι και πήδαγαν σαν λαγοί ανάμεσα σε νάρκες, ηλεκτροφόρα και σφαίρες για να νιώσουν καπιταλισμό, με την εμμονή στο αν ήταν μπεκρήδες οι κομμουνιστές ή όχι, είναι αρκετά συγκινητική.
Λοιπόν, να σας το λύσω εγώ για να μη στενοχωριέστε: μια χαρά μπεκρόπιναν και οι δώθε και αλκοολικοί ήταν κι απ' όλα.
Ας απαντηθούν τώρα τα άλλα περίεργα.Θα σχολιάσω κάτι φανταστρουμφικό που διάβασα, γιατί δηλαδή δεν πάει ο τάδε σήμερα στη Δύση να γουστάρει και μένει στο ψευτοσοσιαλιστικομπούρδελο Η Ελλάς.
Δηλαδή, ενώ εδώ έχουμε ένα κάποιο καπιταλισμό, έστω μπασταρδεμένο (ή απλά 'ελληνικό'), ρωτάνε οι 'αριστεροί' που διάλεξαν για σπουδές, εργασία και διαμονή όχι κάτι αριστερότερο ή κομμουνιστικότερο, αλλά κάτι καραδεξιότερο και καρακαπιταλιστικότατο, τους 'δεξιούς' γιατί δεν την κάνουν για κάτι το δεξιότερο.
Έπικ.μπήκες να πεις την τρομπιά σου πρωτομαγιάτικα, δεν άντεξες πουλακι μ
Την συγκεκριμένη πίπα την ανέφερε ο φίλτατος σπύρος, κι εγώ το μόνο που έκανα ήταν να τον ρωτήσω ακριβώς αυτό που ρώτησε όλο καμάρι όλους τους υπόλοιπους.
Δεν διανοήθηκα ποτέ να το χρησιμοποιήσω ως επιχείρημα, μόνο ένας βλάκας θα δομούσε την επιχειρηματολογία του πάνω σε κάτι τέτοιο κι εσύ βέβαια, κατα πόδας, δεν νοείται να χάσεις το προβάδισμαΚαλα τωρα ΜΛΜ και εσυ, δεν εχει καθολου αδικο, οι περισσοτεροι καγκεμπίτες εδω μεσα στη γηραια Αλβιωνα σπουδασανε, δεν ειδα κανενα απο το Λεμονοσωφ ουτε απο το Πατρις Λουμούμπα.
'ναι, σκατα στον καπιταλισμο, Αλεκα FTW, ισοτητα, αλληλλεγυη, οι τραπεζες κλπ'
'BTW που σπουδασες μεγαλε?'
'ποιος εγω? στο whatevershire πηγα και εχω και μεταπτυχιακο**, κτσε να σου πω για τον Ενγκελς τωρα'**Δεν το παω στο αν ειχε λεφτα ο πατερας να στειλει το παιδι, ετσι? Αυτο ειναι αλλο θεμα, γουστο-καπελο κλπ. Γι ατην τοποθεσια σπουδων γεωγραφικα μιλαμε.
Τι να πω ρε Θοδωρή τώρα. Αν δεν σπουδάσεις στο Λομονόσωφ δεν έχεις δικαίωμα να έχεις αριστερή άποψη; Τουλάχιστον ατυχές το σχόλιο σου!
Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, όποιος σπούδασε και έζησε στο αντίθετο σύστημα και παρόλα αυτά επέλεξε τον σοσιαλισμό/κομμουνισμό έχει τον σεβασμό μου καθώς αντιτάσσεται στο σύστημα που βίωσε και επέλεξε να καταρρίψει! Ναι ρε φίλε, στο Λονδίνο έζησα και μάλιστα 'άνετα'! Δεν μου άρεσε η κοινωνική διαστρωμάτωση όμως!
Οπως εγραψα, και μη το παιρνεις προσωπικα, δεν ειναι θεμα το οτι ειχε ο γονεας να στειλει καπου το παιδι, αν δεν πηγε με δικα του λεφτα (πολυ σπανιο) ή αν ειχε θειους στο Αμερικα ή στο Αγγλια και το φιλοξενησαν. Ειναι το θεμα της επιλογης, που ΚΑΝΕΝΑΣ αριστερων πεποιθησεων εδω μεσα δε σκεφτηκε ουτε για ανεκδοτο.
Εκει ειναι το στατιστικο περιεργο. Πάμπολλοι αριστεροί, καμποσοι σπουδασμενοι στας Ευρωπας και ΚΑΝΕΝΑΣ στη Ρόντινα, εκτος απο τον iant που στην περιπτωση του το παραξενο θα ηταν να σπουδασει στη Δυση. Νobody puts their money where their mouth is... δε σου κανει λιγο, εστω λιγο περιεργο ?
-
Διεγράφη προσβλητική έκφραση [Mod]
Πολλοι σπουδασαν σε ρωσσικα πανεπιστημια, αν σου πω οτι γονεις 5 φιλων μου πηγσν σε καλυψα?
Ολοι οι ελληνες που σπουδαζαν στη ρουμανια ηταν κομμουνιστες?
το οτι θα πρεπει να μιλας ρωσσικα για να σπουδασεις ας πουμε στα καλα πανεπιστημια, ως ενα μικρο προβληματακι, σου περασε απ το μυαλο? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Διεγράφη προσβλητική έκφραση [Mod]Πολλοι σπουδασαν σε ρωσσικα πανεπιστημια, αν σου πω οτι γονεις 5 φιλων μου πηγσν σε καλυψα?
Ολοι οι ελληνες που σπουδαζαν στη ρουμανια ηταν κομμουνιστες?
το οτι θα πρεπει να μιλας ρωσσικα για να σπουδασεις ας πουμε στα καλα πανεπιστημια, ως ενα μικρο προβληματακι, σου περασε απ το μυαλο?Δε χρειάζεται απάντηση... [Mod]
Οταν εισαι σε ηλικια και διανοητικη ικανοτητα πανεπιστημιου, τα Ρωσσικα τα μαθαινεις ευκολα αν θες, οσο ευκολα μαθανε Ρουμανικα αυτοι που προαναφερεις. Τα Ολλανδικα εσυ τα εμαθες μια χαρα, θα μπορουσες να μαθεις και Ρωσσικα το ιδιο καλα. Επισης θα γαμουσες και περισσοτερο, οπως λεει και ο Greo. Οποτε ασε τα περιεργα.
Δε με καλυψες, γιατι οι γονεις των φιλων σου δε γραφουν εδω πρηζοντας μας τα ούμπαλα με το ποσο φοβερα ειναι/ηταν στην ΕΣΣΔ, αριστερα ή τιποτα, εμπανασταση κλπ. Put your money where your mouth is, thats the trick. Τα υπολοιπα απλες οδοντοκρεμες, ολο κο-κο-κο και αυγό καθόλου.
-
Κανενας απο δω μεσα δεν ανεφερε ποσο καλα ηταν στην ΕΣΣΔ, τις μαζεμενες παπαριες δεν αντεχουμε, γι αυτο βαλε τπτ στο στομα σου να μη δραπετευουν αλλες μαλακιες, χορτασαμε.
Τα ολλανδικα τα εμαθα για το γουστο μου, παντου αγγλικα μιλαγαμε στο πανεπιστημιο, οπως αλλωστε ξερεις.
-
Μπα, τα εμαθες, δε δυσκολευτηκες ετσι δεν ειναι?. Αρα μπορουσες να μαθεις και Ρωσικα. Νί προμπλέμα.
Δεν ξερω τι μιλαγατε στο Πανεπιστημιο καρντια μου.Τις μαζεμενες παπαριες δεν αντεχω και εγω, τι συμπτωση.
-
Ο χρήστης Τυχαίος κομμουνιστής από Αν. Ευρώπη έγραψε:
Παίδες γνώρισα έναν Έλληνα ονόματι greo και μου είπε ότι στην καπιταλιστική Ελλάδα έχουν βλασφημίσει με τους κεφαλαιοκράτες και ότι πολύ θα θελαν να έχουν κομμουνισμό. Σας τα λεγα εγώ σύντροφοι ότι είναι σάπιο το σύστημα.Παίδες γνώρισα έναν Έλληνα ονόματι EDDIE_147 και μου είπε ότι στην σοσιαλιστική Ελλάδα έχουν βλασφημίσει με τον υπερβολικό κρατισμό και ότι πολύ θα θελαν να έχουν πιο φιλελέ κατάσταση. Σας τα λεγα εγώ σύντροφοι ότι είναι σάπιο το σύστημα.
Και ένα τραγουδάκι για τη λεβεντιά του Κόκκινου Στρατού και της Οχτωβριανής Επανάστασης.
-
Eπι του θέματος δεν υπήρξε κομμουνιστης εν Ελλαδι που θέλησε να σπουδάσει έξω και δεν πήγε στη Σοβιετία. Μιλάμε για μετα το 74, γιατί πριν ήθελε και ολίγη από άντερα για να το κάνεις, αλλά επειδή εσείς είστε παιδιά αυτων που βρίσκονταν από τη σωστή πλευρά του δάχτυλου δεν τα ξέρετε
-
Καλό Πάσχα σε όλους!!!
Έχουν γραφτεί τελευταία πολλές μπούρδες εδώ μέσα θα γράψω και εγώ μια ακόμη, μεγάλη κιόλας!
Λοιπόν, έχουμε και λέμε ...
Στο Ανατολικό Μπλοκ (πλην της Γιουγκοσλαβίας) δεν υπήρχε δυτική δημοκρατία και ελευθερίες - να μην το πιπιλάμε ατελείωτα!
Ούτε μπορούσες να πας εύκολα στην Δύση και αντίστροφος!
Μέσα στο Μπλοκ - ότι θέλεις!Ερωτήσεις που βλέπω με κάνουν να πιστεύω, πως ... δεν θέλουμε να μάθουμε τα καλά (έστω και λίγα) του Μπλοκ, αλλά να πειστούμε στην γνώμη που έχουμε σχηματίσει ήδη!
Και μην τυχόν κάτι από 'τα πιστεύω' να καταρριφθεί!
Μη μου λέτε πως κάνω ακριβώς τα ίδια - εγώ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ τα στραβά και παράλογα του Μπλοκ!Γιατί φοβόμαστε π.χ. στο Αν. Βερολίνο vs Αθήνα 1973 να δώσουμε μια απλή απάντηση χωρίς τις τρικλοποδιές!
Πολωνία vs Ελλάδα;
Τσεχοσλοβακία vs Ελλάδα;
Ουγγαρία vs Ελλάδα;
Γιουγκοσλαβία vs Ελλάδα;
Στο 1960! Στο 1970! Όχι όμως από 1985 και μετά!Πάμε παρακάτω ...
Τι παρατηρούν οι άνθρωποι που πήγαν εκεί μέχρι το 1985;
- έχουν λιγότερα αυτοκίνητα σε σχέση με ...; Ας πούμε και με την Ελλάδα!
- δεν πεινούσαν! Ήταν σχεδόν όπως στην Ελλάδα!
- τα ρούχα τους δεν ήταν Αρμάνι, άλλα είχαν όμως! Βάση των φωτογραφιών που έχω δει δε θα έλεγα πως ντυνόντουσαν χειρότερα από μεσώ Έλληνα!
Τι ΔΕΝ παρατηρούν οι άνθρωποι που πήγαν από εκεί μέχρι το 1985;
Την καθημερινή ζωή τους!
Επίσης αυτοί που τότε είχαν την δυνατότητα να πάνε Ευρώπη θα μπορούν να μας πουν που πήγαιναν οι 70% Ελλήνων στο 1970+ διακοπές;
Έκτος από το χωρίο της γιαγιάς! Στο μπλοκ σχεδόν ΟΛΟΙ στις πόλεις κάπου πηγαίναν διακοπές!
Είτε θάλασσα (καμία σχέση όπως με τις παραλίες μας, πολύ χειρότερες ήταν! ) είτε βουνά είτε φύση είτε σε άλλες πόλεις!
Λέμε 'έκαναν πως δουλεύουν και πληρωνόντουσαν αναλόγως' ...
Αυτά όμως τους έφταναν για :- να μην έχουν άγχος για αύριο (πάλι θα έπαιρνε αυτά τα λίγα! )
- να μένουν στα σπίτια τους - ίσως όχι τόσο μεγάλα, αλλά δικά τους! ΚΑΝΕΝΑΣ στο δρόμο!
- να έχουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας παντού και για όλους! Εξοπλισμός τους (μέσο όρο) ίσως να ήταν χειρότερος από τα Αγγλικά νοσοκομεία, αλλά υπήρχαν ΠΑΝΤΟΥ!
- να έχει κάθε παιδί ευκαιρία να γίνει ότι θέλει! Πολλοί από επιστήμονες τις ΕΣΣΔ προέρχονται από άπλες οικογένειες εργατών !
- να στείλεις το παιδί σου σε όποιο πανεπιστήμιο γουστάρει! Αρκεί να περάσει τις εξετάσεις - ίδιες για ΟΛΟΥΣ! Να μπορεί και χωρίς την βοήθεια από τους γονείς να το τελειώσει!
- να στείλεις το παιδί σου στο πιάνο, βιολί, ποδόσφαιρο, καράτε, χορό και σκάκι ταυτόχρονα! Και να μην σκέπτεσαι τα €€€€!
- μάλλον και κάτι ακόμα, δεν μου έρχεται τώρα...
Ναι, ας παίρνω περισσότερα λεφτά στην Δύση, άλλα ποιες απολαβές έχω και τι δυνατότητες έχω με αυτά;
Αν αφαιρέσω το ενοίκιο, ΔΕΗ, θέρμανση, δάνεια, φόρους κτλ πόσο μου μένουν; Αν αφαιρέσω και τα αγγλικά, μουσική κτλ; Με τα υπόλοιπα τι κάνω;
Πάω διακοπές στο 1970; Σπουδάζω το παιδί μου;
Ίσως πρέπει να δούμε ένα σύνολο; (χωρίς τις πολιτικές ελευθερίες κτλ)Όλα αυτά εννοείτε ισχύουν και για την Γιουγκοσλαβία!
Με απασχολεί περισσότερα ποιοτική εκπαίδευση (πνευματική και σχολική) παιδιού παρά να ψωνίζω μάρκες, φίρμες!
Ας μην φοράει τα Lelli Kelly, αλλά να μπορώ να την πηγαίνω όσα χρόνια χρειάζεται στη Μουσική, στα Αγγλικά κτλ χωρίς να είναι αυτό σχετικό με τα λεφτά που βγάζω!Ας βάλουμε ΜΟΝΟ τα Αγγλικά (5 χρόνια)+Μουσική (πιάνο, 7 χρόνια) πόσο θα μας βγει! Και αν χάσω δουλειά για ένα εξάμηνο;
Η γυναίκα μου έκανε 9 χρόνια πιάνο και συμμετείχε σε εκδηλώσεις που έχουν γίνει εδώ μέσα!
Μήπως και αυτό ήταν στο όνειρο της; Εδώ φτάσαμε να λέμε πως το Μετρό δεν υπήρχε...
Δεν ακολούθησε την μουσική - αλλού πήγε. Είχε επιλογές και ανάλογες διαθέσιμες υποδομές!
Ήταν από μια συνηθισμένη οικογένεια(γονείς με ανώτατη εκπαίδευση, αλλά όπως ξέρετε στα λεφτά δεν παίρνεις περισσότερα από έναν έμπειρο εργάτη).
Εδώ τι να πω - 'Παιδί μου, έχεις την επιλογή να παραμένεις τούβλο! Γιατί έχω δεν βγάζω αρκετά! Δεν πειράζει, όμως - πάμε να φάμε μια πίτσα και θα σου πάρω Levi's'...Προχτές πήγαμε σε ένα Πνευματικό Κέντρο (η κόρη μου χόρευε) και είπα 'Να επιτελούς ένα αξιόλογο μέρος! Νόμισα πως εδώ δε θα δω κάτι παρόμοιο που ήταν συνηθισμένο εκεί (πριν 25 χρόνια κιόλας)!'. Αλλά στο επόμενο λεπτό προσγειώθηκα - δεν είχαν επί του Πνευματικού Κέντρου ΚΑΝΕΝΑ σχολή καλών τεχνών! Έστω ιδιωτικό! Τίποτα!
Δηλαδή, πως κάνουμε τελικά την σύγκριση; Ποιες είναι πραγματικές άξιες που πρέπει να δώσουμε βάρος;
Ίσως όντως να βάλουμε σε έναν πίνακα όλους τους συντελεστές με βαθμό προτεραιότητας (για τον καθένα τι είναι όμως; ) και τότε θα δούμε;Γιατί ΟΛΟΙ ρωτάνε μόνο για φαγητό και ρούχα; Αυτά μόνο υπάρχουν;
Για τους προπαγανδιστικούς λόγους το κόμμα ανακατευόταν σε όλα! Αλλά...
Το ότι κάνω πρωταθλητισμό έχει σημασία ή το ότι έχω δυνατότητα και ερασιτεχνικά να ασχοληθώ με κάτι! Κάθε τι έχει ομάδες διάφορες και συμμετείχαν σε διάφορα πρωταθλήματα...
Το ότι έχω το καλύτερο θέατρο (πες το 'Μπολσοι') στον κόσμο ή το ότι έχω σε κάθε πόλη πολλά θέατρα! Σχεδόν κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα (άσχετο με το θέατρο) είχε θεατρική ομάδα!Γιατί δεν θέλουμε να χωρίσουμε τα στραβά του κόμματος από το γενικώς σοσιαλισμό (by Marks);
Η Γιουγκοσλαβία δεν μας έδειξε πως μπορεί να υπάρχει διαφορετικός σοσιαλισμός;
Γιατί συνέχεια να κολλάμε στο σοσιαλισμό του Μπλοκ (ουσιαστικά το πρώτο πείραμα), στα ακραία πράγματα που εφάρμοσε;Γιατί πάντα ξεχνάμε πως οι καλές Δυτικές δημοκρατίες είναι καταχρεωμένες! Αν η Αμερική ως χώρα δε χρωστούσε θα είχε το ίδιο επίπεδο που έχει τώρα;
Η Ιαπωνία; Εμάς μας κάλεσαν στο ταμείο! Γιατί να μην πάμε παρέα με τους Ιάπωνες στο ταμείο; Δεν λέμε πως έχουμε δίκιο σύστημα?
Γιατί καλέστηκε η Κύπρος να κόψει τα φύλλα! Μάλτα, Μοναχό, Λουξεμβούργο; Γιατί όχι παρέα όλοι μαζί;Γιατί στην σύγκριση ξεχνάμε τα δάνεια και τα χρέη;
Και το βασικό - Γιατί δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα ειλικρινές διάλογο!!!!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και ένα τραγουδάκι για τη λεβεντιά του Κόκκινου Στρατού και της Οχτωβριανής Επανάστασης.
EDDIE_147, έχεις καταλάβει πως αν δεν υπήρχαν αυτοί οι Οχτωβριανοί επαναστάτες Γερμανικά θα μίλαγες!
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
EDDIE_147, έχεις καταλάβει πως αν δεν υπήρχαν αυτοί οι Οχτωβριανοί επαναστάτες Γερμανικά θα μίλαγες!
Ενω στο προηγουμενο ποστ τα πηγες μια χαρα, τωρα του... τη μανα. Ειχαν το ρολο τους τα Σοβιετ το θεμα του ΒΠΠ, αλλα οτι ακομα θα μιλουσαμε Γερμανικα, ειναι η υπερβολη της υπερβολης.
Περιμενω τωρα τον roman_k να γραψει απαντηση, εχω φερει και ποπκορν.
ΥΓ BTW roman_k, δεν εχεις αναφερει οχι την πολη που εμενες, ουτε καν ομπλάστ ή εστω ρεσπούμπλικ. Δωσε κατι στο λαό.
-
Ενω στο προηγουμενο ποστ τα πηγες μια χαρα, τωρα του... τη μανα. Ειχαν το ρολο τους τα Σοβιετ το θεμα του ΒΠΠ, αλλα οτι ακομα θα μιλουσαμε Γερμανικα, ειναι η υπερβολη της υπερβολης.
Περιμενω τωρα τον roman_k να γραψει απαντηση, εχω φερει και ποπκορν.
ΥΓ BTW roman_k, δεν εχεις αναφερει οχι την πολη που εμενες, ουτε καν ομπλάστ ή εστω ρεσπούμπλικ. Δωσε κατι στο λαό.
Διαφωνώ!
Καλά, ας μην γεμίσουμε και με άλλα σκουπίδια το τοπικό, έχει αντίστοιχο -αν θέλεις πάμε από εκεί!ΥΓ. Και την ηλικία του roman_k στο περίπου! Α, ναι, ο dim8 μας είπε πότε πήγε στην Ουκρανία
Capitalism vs Communism Mother of all topics