-
Έχω ένα 17αρι από το 2010. Κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Έχω ένα 17αρι από το 2010. Κανένα πρόβλημα.Τι σου λέει αυτό;
http://www.public.gr/product/computers- ... 6410031pp/Ψάχνω για κάποιο οικονομικό 17άρι που να **μην *έχει κάρτα γραφικών NVIDIA, να είναι ελαφρύ και να έχει 1Τ σκληρό.
Το θέλω μόνο για το σπίτι, εφαρμογές office, σερφάρισμα στο web και στο φόρουμ εδώ , ερασιτεχνική επεξεργασία φωτογραφιών (acdsee editor). Πολύ χαλαρές καταστάσεις.- Το HP είναι 1 κιλό ποιο ελαφρύ από ένα ACER που χρησιμοποιώ τώρα!!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τι σου λέει αυτό;
http://www.public.gr/product/computers- ... 6410031pp/Ψάχνω για κάποιο οικονομικό 17άρι που να **μην *έχει κάρτα γραφικών NVIDIA, να είναι ελαφρύ και να έχει 1Τ σκληρό.
Το θέλω μόνο για το σπίτι, εφαρμογές office, σερφάρισμα στο web και στο φόρουμ εδώ , ερασιτεχνική επεξεργασία φωτογραφιών (acdsee editor). Πολύ χαλαρές καταστάσεις.- Το HP είναι 1 κιλό ποιο ελαφρύ από ένα ACER που χρησιμοποιώ τώρα!!
Απο περιεργεια, εχει καει η γουνα σου με Nvidia?Γιατι δεν μπορω να φανταστω καποιο αλλο λογο να αποφυγεις τον market leader. Ασε που περιοριζεις και πολυ τις επιλογες σου..
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τι σου λέει αυτό;
Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Απο περιεργεια, εχει καει η γουνα σου με Nvidia?Γιατι δεν μπορω να φανταστω καποιο αλλο λογο να αποφυγεις τον market leader. Ασε που περιοριζεις και πολυ τις επιλογες σου..
Τσουρουφλισμένος.
Η εμπειρία μου στα laptops μου έχει δείξει ότι οι κάρτες της NVIDIA για τους φορητούς δεν είναι για πολλά-πολλά.
Μετά από 1 με 2 χρόνια οι κάρτες τα παίζουν, ειδικά όταν το Laptop λειτουργεί για αρκετές ώρες π.χ. στο γραφείο.Σε αντίθεση με κάρτες που είναι ενσωματωμένες π.χ. στον επεξεργαστή που μέχρι στιγμής δεν έχω δει κανένα πρόβλημα σε πολλά laptops.
Το φοβερό είναι ότι μπορεί να είναι market leader η NVIDIA αλλά όταν κάνω search στο google για προβλήματα των καρτών της, σε συγκεκριμένα μοντέλα laptops, βρίσκω ότι πολλοί αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα.
Οπότε τι να το κάνεις το πολύ καλό performance όταν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σύντομα να κλαις τα λεφτά που πέταξες;
-
2 φορές σήμερα στο άνοιγμα μου έβγαλε αυτό το μήνυμα, και φυσικά δε λειτουργούσε τίποτα. Με restart άνοιξε κανονικά σα να μην τρέχει τίποτα. Τι παίζει να είναι?
Το μόνο που σκέφτηκα είναι για τίποτα bad sectors αλλά η υγεία του δίσκου είναι άριστη χωρίς κάποιο πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τσουρουφλισμένος.
Η εμπειρία μου στα laptops μου έχει δείξει ότι οι κάρτες της NVIDIA για τους φορητούς δεν είναι για πολλά-πολλά.
Μετά από 1 με 2 χρόνια οι κάρτες τα παίζουν, ειδικά όταν το Laptop λειτουργεί για αρκετές ώρες π.χ. στο γραφείο.Σε αντίθεση με κάρτες που είναι ενσωματωμένες π.χ. στον επεξεργαστή που μέχρι στιγμής δεν έχω δει κανένα πρόβλημα σε πολλά laptops.
Το φοβερό είναι ότι μπορεί να είναι market leader η NVIDIA αλλά όταν κάνω search στο google για προβλήματα των καρτών της, σε συγκεκριμένα μοντέλα laptops, βρίσκω ότι πολλοί αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα.
Οπότε τι να το κάνεις το πολύ καλό performance όταν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σύντομα να κλαις τα λεφτά που πέταξες;
το δεσες σχοινι κορδόνι δλδ, επειδη σημειώθηκε αστοχία σε μια συγκεκριμενη γενια/περιοδο των καρτων Nvidia... οτι ολες ετσι θα ναι? Βαση της λογικης αυτής θα πρεπει να επιστρεψουμε στα δέντρα γιατι ολες οι εταιριες εχουν αστοχησει καπου...
get real...
-
Τι σου λέει αυτό;
Ε όχι και nvidia fanboy στους 4tf!
Οι σειρές 8xxx και 9xxx έχουν κάψει πολύ κόσμο, ειδικά σε λάπτοπ
Όπως και να χει οι ενσωματωμένες της intel πλέον είναι μια χαρά, δεν έχει κανένα νόημα ξεχωριστή κάρτα σε φορητό, τσάμπα θα καίει το ρεύμα
-
...τον market leader. Ασε που περιοριζεις και πολυ τις επιλογες σου.. -
sure thing bro
-
Έχεις να προσφέρεις κάτι άλλο 'επίσημο' εκτός από αφορισμούς;
Η εικόνα είναι από εδώ btw.
-
δεν πα να ειναι απο οπου θελει το οτι βαζει apu's διπλα σε discrete καρτες το κανει γελειο απο μονο του
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
...τον market leader. Ασε που περιοριζεις και πολυ τις επιλογες σου..
Τι να σου πω.. Εγω οσυς ξερω gamers, designers etc, που δηλαδη χρειαζονται αυτονομη καρτα γραφικων και οχι on board, ολοι στην Nvidia πανε.
-
Ε όχι και όλοι , ευτυχώς, ανάλογα τι συμφέρει τη φορά
Σε λάπτοπ πάντως είναι τελείως ανούσιο να ενδιαφέρεσαι για αυτόνομη κάρτα, gaming σε λάπτοπ είναι ανέκδοτο και έχει νόημα μόνο όταν είσαι πολύ περιορισμένος
-
Δίκιο έχεις όμως, όσο πιο ψαγμένος είσαι με τα πισι τόσο πιο πολύ άβολα νιώθεις με τις onboard παρόλο που πρακτικά ποτέ δεν χρειάζεσαι την παραπάνω δύναμη μια αυτόνομης κάρτας γραφικών στα λάπτοπ! Ψυχολογικό είναι...
Αγοράζεις με την προοπτική του 'αν χρειαστώ κάτι παραπάνω' που εκ των υστέρων συνειδητοποιείς ότι ήταν αχρείαστο αλλά στην επόμενη αγορά κάνεις πάλι το ίδιο λάθος! -
Σε λάπτοπ είμαι κάθετος onboard
Χαμηλότερη κατανάλωση, χαμηλότερες θερμοκρασίες, περισσότερη αξιοπιστία
-
δίκιο έχεις και δεν ανέφερες και το μειωμένο κόστος
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Σε λάπτοπ πάντως είναι τελείως ανούσιο να ενδιαφέρεσαι για αυτόνομη κάρτα, gaming σε λάπτοπ είναι ανέκδοτο και έχει νόημα μόνο όταν είσαι πολύ περιορισμένος
είμαι στην δευτερη γενια λαπτοπ με αυτονομη, πάω για την τριτη γενια οσονούπω...
Gaming on laptopz rulez bitches
Ok ναι... δεν παιζω maxed out, ουτε φυσικα απαιτητικα παιχνίδια.... αλλα σίγουρα ομως την δουλεια μου δεν θα μου την εκανε η onboard, ουτε και φυσικα ειναι λογικο να στήσω ενα δευτερο πισι απλα για να παιζω ενα παιχνίδι...
Οποτε συνοψίζω: Για light gaming, έχει νόημα η dedicated καρτα σε φορητο... μέχρι δλδ η Intel να βγάλει κάτι ποιο ανταγωνιστικό σε onboard.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
το δεσες σχοινι κορδόνι δλδ, επειδη σημειώθηκε αστοχία σε μια συγκεκριμενη γενια/περιοδο των καρτων Nvidia**... οτι ολες ετσι θα ναι?** Βαση της λογικης αυτής θα πρεπει να επιστρεψουμε στα δέντρα γιατι ολες οι εταιριες εχουν αστοχησει καπου...
get real...
Δεν καταλαβαίνω την λογική του 'δέντρου'.
Σε λίγο θα μου πεις ότι πρότεινα να γυρίσουμε σε κάρτες γραφικών VGA Hercules ή Realtek.
Εγώ αναφέρθηκα ότι δεν παίρνω το ρίσκο για laptop με NVIDIA γιατί δεν θέλω να ρισκάρω τα λεφτάκια μου.
Εκτός αν μου τα δώσεις εσύ τα 500euro; ... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Σε λάπτοπ είμαι κάθετος onboardΧαμηλότερη κατανάλωση, χαμηλότερες θερμοκρασίες, περισσότερη αξιοπιστία
+1
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]