-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Είχα το laptop σε standby από χθες βράδυ. Το θέτω προ ολίγου σε λειτουργία και ενώ ξεκινά κανονικά, μετά από μερικά δευτερόλεπτα σβήνει (σα να έβγαζα τη μπαταρία και να μην ήταν στο ρεύμα) Τώρα είναι (ή το παίζει) νεκρό (είτε έχω είτε δεν έχω πάνω τη μπαταρία)...
Μέχρι εδώ ήταν;Πολύ πιθανόν το τροφοδοτικό να τα έχει παίξει. Μπορείς να βρείς προσωρινά κάποιο άλλο να το δοκιμάσεις?
-
Αν το τροφοδοτικό έχει το πρόβλημα, τότε γιατί το laptop δεν ανάβει με τη μπαταρία μόνο πάνω του;
-
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
Μια γρήγορη ερώτηση για όποιον μπορεί να με βοηθήσει: πήρα προσφορές για υπολογιστή και στη μία μου έβαλαν για κάρτα γραφικών αυτή και στη δεύτερη αυτή. Σαν άσχετος θα έλεγα ότι η 2gb είναι καλύτερη από την 1gb αλλά η 1gb κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια από τη 2gb, άρα λογικά θα είναι καλύτερη. Ποιο από τα δύο ισχύει; Ο υπολογιστής θα τρέχει αρχιτεκτονικά προγράμματα, άρα έχει κάποιες απαιτήσεις. ΕυχαριστώΗ 2η κάρτα είναι πολύ ταχύτερη. Μη σε μπερδεύει η μιση μνήμη, στη πρώτη κάρτα είναι ddr3 ενώ στη 2η ddr5. Επίσης η πρώτη είναι τόσο αργή, που το πιθανότερο είναι να μην εκμεταλλεύεται ούτε το μισό ποσό από τα 2gb. Οπότε αν είσαι αποκλειστικά μεταξύ αυτών των 2, πας χωρίς δεύτερη σκέψη στην 6770.
-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Οι περισσότεροι που έχουν μόνο desktop θα σου πουν πως απέθανε.
Δοκίμασε να αποσυνδέσεις τα πάντα από όλες τις θύρες (usb κλπ), δοκίμασε ξανά,
βάλε-βγάλε μπαταρία,
τσέκαρε τις ρυθμίσεις στο boot menu,
βγάλε τυχόν δισκάκια από το drive,
στο τέλος δοκίμασε να κάνεις boot από live cd κλπ
και αν μετά από αυτά συνεχίζει να μη κάνει κανονικά boot, τότε δοκίμασε ...ένα ευχέλαιο.Δεν έχω καμία συσκευή συνδεδεμένη, ούτε cd στο drive...
Είναι νεκρό. Δεν ανάβει ό,τι κι αν κάνω... Είτε στο ρεύμα είτε με μπαταρία... -
Μάρκα;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Είχα το laptop σε standby από χθες βράδυ. Το θέτω προ ολίγου σε λειτουργία και ενώ ξεκινά κανονικά, μετά από μερικά δευτερόλεπτα σβήνει (σα να έβγαζα τη μπαταρία και να μην ήταν στο ρεύμα) Τώρα είναι (ή το παίζει) νεκρό (είτε έχω είτε δεν έχω πάνω τη μπαταρία)...
Μέχρι εδώ ήταν;Πολύ πιθανόν το τροφοδοτικό να τα έχει παίξει. Μπορείς να βρείς προσωρινά κάποιο άλλο να το δοκιμάσεις?
Είναι universal το τροφοδοτικό; Πρόκειται για μικρό laptop 7ετίας (αυτό)
-
Να προσθέσω, αν βοηθάει, πως όταν έσβησε δεν ήταν στο ρεύμα...
-
tm και roman_k ευχαριστώ πολύ οι δικές μου γνώσεις έχουν μείνει λίγο πίσω
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Τώρα είναι (ή το παίζει) νεκρό (είτε έχω είτε δεν έχω πάνω τη μπαταρία)...Αν το παραπάνω σημαίνει ότι στην εκκίνηση δεν αποκρίνεται καθόλου όπερ δε μπαίνει ούτε καν στην αρχική οθόνη με το logo ούτε φυσικά και στο boot menu, τότε ή φταίει το τροφοδοτικό (βάλε και το ότι άδειασε και η μπαταρία) ή το chipset ή κάτι άλλο (λχ οθόνη-inverter κλπ κλπ).
Να ρωτήσω αν στην εκκίνηση ακούγεται έστω το ανεμιστηράκι, το drive ή έστω ανάβει το backlit της οθόνης; -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Να προσθέσω, αν βοηθάει, πως όταν έσβησε δεν ήταν στο ρεύμα...Όπα, μισό λεπτό!
Όταν το είχες στην αναμονή τόσες ώρες, ήταν εκτός πρίζας; Αν ναι, και λόγω ηλικίας μπορεί να εξαντλήθηκε η μπαταρία και να μην πρόλαβε να κάνει shutdown από μόνο του όταν η μπαταρία πέφτει κάτω από μια στάθμη ασφαλείας. Αλλά όπως γράφεις, ακόμα και χωρίς τη μπαταρία δεν ανάβει καθόλου, σωστά;
Κοίτα αυτά που λέει ο IasonasPeri. Κανένα πολύμετρο έχεις ή μπορείς να βρεις;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Είναι universal το τροφοδοτικό; Πρόκειται για μικρό laptop 7ετίας (αυτό)
Τα τροφοδοτικά στα laptop είναι universal υπο την έννοια οτι όλα δίνουν τάση 19V και η πολικότητα του βύσματος είναι σύν μέσα, πλήν έξω. Απο κεί και πέρα το μόνο θέμα είναι να ταιριάζει το βύσμα στην υποδοχή του λάπτοπ. Δηλαδή και απο άλλο λαπτοπ αν μπαίνει μέσα το βύσμα είσαι οκ.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τα τροφοδοτικά στα laptop είναι universal υπο την έννοια οτι όλα δίνουν τάση 19VΑυτό είναι που λέμε θα τον κάψεις!
Άλλα είναι 19V άλλα όχι, ενώ σημασία έχουν και τα Ampere.Στο site της Sony μπορεί να ψάξει τα χαρακτηριστικά πάντως.
-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Να ρωτήσω αν στην εκκίνηση ακούγεται έστω το ανεμιστηράκι, το drive ή έστω ανάβει το backlit της οθόνης;Δεν ανάβει τίποτα, δεν ακούγεται το παραμικρό. Πιο νεκρό δε γίνεται...
Zorz, σωστά. Αρχικά κι εγώ αυτό σκέφτηκα, γι αυτό το έβαλα αμέσως στο ρεύμα. Δυστυχώς δεν αντιδρά (από την 1η φορά που έσβησε) σε κανένα συνδυασμό (με-χωρίς μπαταρία, με-χωρίς ρεύμα από τον τοίχο)...
Θα κοιτάξω για πολύμετρο (αν και 1η φορά το ακούω ) -
Δυο σκέψεις μόνο και σταματώ.
Αν το τροφοσδοτικό έχει φωτάκι είναι μια ένδειξη για το αν λειτουργεί, αλλιώς καλύτερα πολύμετρο.
Έπειτα δοκίμασε να βγάλεις τη μπαταρία και να εκκινήσεις από το ρεύμα χωρίς μπαταρία πάνω.
Τέλος αυτό που μπορεί να έχει χαλάσει είναι από τη σύνδεση ρεύματος (καλώδιο-βύσμα-υποδοχή), μέχρι μητρική κλπ κλπ.
Καλή τύχη. -
Χάζεψα με το τροφοδοτικό... Ναι, ανάβει το φωτάκι κανονικά. Δοκίμασα και 2ο τροφοδοτικό. Τίποτα.
Δοκίμασα χωρίς μπαταρία. Τα ίδια.Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Μάλλον θα αλλάξω λάπτοπ πιο γρήγορα απ´ ό,τι υπολόγιζα...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Χάζεψα με το τροφοδοτικό... Ναι, ανάβει το φωτάκι κανονικά. Δοκίμασα και 2ο τροφοδοτικό. Τίποτα.
Δοκίμασα χωρίς μπαταρία. Τα ίδια.Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Μάλλον θα αλλάξω λάπτοπ πιο γρήγορα απ´ ό,τι υπολόγιζα...
αν ειναι σονυ δεν εχει σωτηρια. 2 φορες μαυ το εκανε το ιδιο μεσα στην εγγυηση πηγε βελγιο και ηρθε..το πουλησα 400 ευρω οπως ηρθε απο βελγιο μεσα στο ειδικο κουτι επισκευασμενο...σφραγισμενο. δεν αντεχα να το δω καν. Ειναι κοινο προβλημα των σονυ.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
αν ειναι σονυ δεν εχει σωτηρια. 2 φορες μαυ το εκανε το ιδιο μεσα στην εγγυηση πηγε βελγιο και ηρθε..το πουλησα 400 ευρω οπως ηρθε απο βελγιο μεσα στο ειδικο κουτι επισκευασμενο...σφραγισμενο. δεν αντεχα να το δω καν. Ειναι κοινο προβλημα των σονυ.
Εντάξει, τον 8ο χρόνο λειτουργίας του διανύει το κακόμοιρο και δεν είχε κάνει κιχ μέχρι τώρα. Και του πίνω το αίμα καθημερινά. Ένα κιχ έκανε, και καλό (όπως όλα δείχνουν )
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Μάλλον θα αλλάξω λάπτοπ πιο γρήγορα απ´ ό,τι υπολόγιζα...Καλοβλέπω αυτό για αντικαταστάτη του. Καμία εναλλακτική πρόταση;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Μάλλον θα αλλάξω λάπτοπ πιο γρήγορα απ´ ό,τι υπολόγιζα...
Καλοβλέπω αυτό για αντικαταστάτη του. Καμία εναλλακτική πρόταση;
Πως νομιζα οτι ειχες και macbook...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Μάλλον θα αλλάξω λάπτοπ πιο γρήγορα απ´ ό,τι υπολόγιζα...
Καλοβλέπω αυτό για αντικαταστάτη του. Καμία εναλλακτική πρόταση;
θελεις τοσο ακριβο λαπτοπ;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]