-
Μάλιστα, καλή φάση αλλά ακριβό Λύνει χέρια ειδικά σε φάσεις που μπορεί να κάνεις και και μισή ώρα να φτιάξεις ένα καλώδιο αν τα καλώδια είναι πολύ εύκαμπτα και μικρά $22 τα 100 http://www.ebay.com/itm/100-RJ45-CAT6-8 ... 35b2851e22
-
-
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
θα ξαναμπηκε αλλα δεν το βρηκα με μια γρηγορη αναζητησηΕίμαι μέλος/scout/contributor...για να δούμε πως θα πάει...
Σχετικό με το παραπάνω:
Planned Obsolescence
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Σχετικό με το παραπάνω:
Planned Obsolescence
Τεράστιο θέμα το συγκεκριμένο, είναι το γνωστό 'Αχ, δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά' που έλεγαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες, και για το οποίο είχαν απόλυτο δίκιο.
Η NET πριν την κλείσουν είχε δείξει ένα ντοκυμαντέρ σχετικά με αυτό το θέμα, νομίζω είναι αυτό: The Light Bulb Conspiracy (2010) (και παίζει εδώ να μπορείς να το δεις δωρεάν, φαίνεται να είναι το ίδιο)
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Σχετικό με το παραπάνω:
Planned Obsolescence
Τεράστιο θέμα το συγκεκριμένο, είναι το γνωστό 'Αχ, δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά' που έλεγαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες, και για το οποίο είχαν απόλυτο δίκιο.
Η NET πριν την κλείσουν είχε δείξει ένα ντοκυμαντέρ σχετικά με αυτό το θέμα, νομίζω είναι αυτό: The Light Bulb Conspiracy (2010) (και παίζει εδώ να μπορείς να το δεις δωρεάν, φαίνεται να είναι το ίδιο)
To έχω δει, είναι απίστευτο ότι έχουν καθαρογράψει σε χαρτί προϋποθέσεις, διάρκειες και ποινές για να εξαπατήσουν φόρα-παρτίδα τους καταναλωτές...
-
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Μπήκε η Motorola στο παιχνίδι [link] [link]Ναι, έχουν συμφωνήσει με το Phonebloks και το προχωράνε μαζί...υπάρχουν λένε και πρώτα 'δείγματα'...
Αυτή τη στιγμή έχω συζήτηση με άλλο μέλος στο αντίστοιχο θέμα στο myphone που θεωρεί το συγκεκριμένο project μεγάλη απάτη, ακόμα ένα τρόπο να μας τα παίρνουν, τον ερχομό του Αντίχριστου και γενικότερα ότι χειρότερο έχει συμβεί από την εποχή των παγετώνων...
-
Ναι, έχουν συμφωνήσει με το Phonebloks και το προχωράνε μαζί...υπάρχουν λένε και πρώτα 'δείγματα'...
Αυτή τη στιγμή έχω συζήτηση με άλλο μέλος στο αντίστοιχο θέμα στο myphone που θεωρεί το συγκεκριμένο project μεγάλη απάτη, ακόμα ένα τρόπο να μας τα παίρνουν, τον ερχομό του Αντίχριστου και γενικότερα ότι χειρότερο έχει συμβεί από την εποχή των παγετώνων...
Οσο ωραία ακουγονται τα phone blocks, πρεπει να κρατάμε πολυ μικρό καλάθι αν οχι καθόλου. Και σίγουρα θα τα παίρνουν χοντρύτερα. Καλώς η κακώς η πακετοποιήση ειναι φτηνότερη.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ναι, έχουν συμφωνήσει με το Phonebloks και το προχωράνε μαζί...υπάρχουν λένε και πρώτα 'δείγματα'...
Οσο ωραία ακουγονται τα phone blocks, πρεπει να κρατάμε πολυ μικρό καλάθι αν οχι καθόλου. Και σίγουρα θα τα παίρνουν χοντρύτερα. Καλώς η κακώς η πακετοποιήση ειναι φτηνότερη.
Αν το δεις αναλογικά με τα PCs όμως (αφού είναι σχεδόν πανομοιότυπα ως concepts), μπορώ να αγοράσω ένα PC σήμερα με τα specs που θέλω επακριβώς, στην καλύτερη τιμή (ψάχνοντας μεταξύ δεκάδων προμηθευτών, κατασκευαστών κλπ) ώστε να ικανοποιεί στο μέγιστο τις ανάγκες μου στο ελάχιστο δυνατό κόστος. Αν θέλω να το αναβαθμίσω αύριο ή σε 2 χρόνια, θα μπορώ να το κάνω ανά πάσα στιγμή, δίνοντας αυτό που δεν χρειάζομαι και αγοράζοντας αυτό που μου λείπει, αυτό που θέλω ή αυτό που πρέπει να αναβαθμίσω. Αν χαλάσει κάτι, ούτε δεσμεύομαι από κάποιον κατασκευαστή/προμηθευτή, ούτε φυσικά πρέπει να το πετάξω όλο, ούτε καν πρέπει να αγοράσω το ίδιο ακριβώς component, έχω πάμπολλες λύσεις σε διάφορες τιμές. Κοινώς οι συνδυασμοί είναι άπειροι, και σχεδόν πάντα υπέρ του χρήστη/πελάτη.
Και αυτό ισχύει για τα PCs από τη στιγμή που βγήκαν (μέσα του '80), ενώ π.χ. πιο πριν ή και πιο μετά (Apple) υπάρχουν τα λεγόμενα 'κλειστά συστήματα' στα οποία αγοράζεις ότι σου δίνουν, στη τιμή που στο δίνουν, χωρίς να έχεις εναλλακτικές ούτε αγοράς ούτε αναβάθμισης ούτε φυσικά επιλογής προμηθευτή.
Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ θεωρώ ότι αυτό ακριβώς (ανοιχτή αρχιτεκτονική) έκανε τα PCs αυτό που είναι σήμερα (κυρίαρχη μορφή ηλεκτρονικής συσκευής παγκοσμίως, παρούσα στην θεαματικά συντριπτική πλειοψηφία σπιτιών και γραφείων). Γι'αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να υποστηρίζει ότι το ίδιο ακριβώς μοντέλο θα είναι καταστροφικό, ουδέτερο ή έστω απλώς μια ακόμα 'καινοτομία' στον χώρο των mobile devices. Αν προχωρήσει -εδώ θα συμφωνήσω περί του 'αν'- μιλάμε για αντίστοιχη εξέλιξη με την εμφάνιση του πρώτου PC το 1984.
-
Ace τα PC έπιασαν επειδή βασίστηκαν σε μια μόνο αρχιτεκτονική υλικού (Intel) και σε μια μόνο αρχιτεκτονική λογισμικού (Microsoft). Αν δεν υπάρξει ένα κοινό πρότυπο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει με τίποτα ένα τέτοιο σύστημα. Οι εταιρείες κατασκευής υλικού και λογισμικού στα κινητά είναι πολλές και καμία δεν θα κάνει πίσω στο να χρησιμοποιηθεί από το κοινό η πλατφόρμα του αντιπάλου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ace τα PC έπιασαν επειδή βασίστηκαν σε μια μόνο αρχιτεκτονική υλικού (Intel) και σε μια μόνο αρχιτεκτονική λογισμικού (Microsoft). Αν δεν υπάρξει ένα κοινό πρότυπο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει με τίποτα ένα τέτοιο σύστημα. Οι εταιρείες κατασκευής υλικού και λογισμικού στα κινητά είναι πολλές και καμία δεν θα κάνει πίσω στο να χρησιμοποιηθεί από το κοινό η πλατφόρμα του αντιπάλου.Θα συμφωνήσω μόνο ως προς το πρότυπο της πλατφόρμας (αρχιτεκτονική Intel, δηλαδή κυρίως τα north/south bridges), καθώς CPUs, components (GPUs, Audio/Video, Network κλπ) καθώς και λειτουργικά που πατούσαν πάνω στα διάφορα σύνολα που δημιουργούντο, έφτιαχναν πολλοί και διάφοροι (Intel, AMD, Cyrix, Matrox, IBM, GNU, QNX και άλλοι πολλοί για πολλά και διάφορα). Προφανώς η Microsoft με την Intel είχαν την πρωτοκαθεδρία, αλλά αυτό το openess ήταν το βασικό στοιχείο που έγινε ότι έγινε με τα PCs (και δεν έγινε με τα mains, ή τα client-server, ή τα Macs κλπ κλπ...)
-
παράλληλα βλέπεις όμως ότι τα PC το γυρνάνε σε 'πακετοποιημένα' που λέει κι ο corsair.
Don't get me wrong, καλή φάση το βρίσκω κι εγώ αυτό που πάνε να κάνουν, αλλά το ότι κάτι πέτυχε το 80/90 στα desktop, δεν σημαίνει κάτι απαραιτήτως και για τα smart devices σήμερα.
-
Αν το δεις αναλογικά με τα PCs όμως (αφού είναι σχεδόν πανομοιότυπα ως concepts), μπορώ να αγοράσω ένα PC σήμερα με τα specs που θέλω επακριβώς, στην καλύτερη τιμή (ψάχνοντας μεταξύ δεκάδων προμηθευτών, κατασκευαστών κλπ) ώστε να ικανοποιεί στο μέγιστο τις ανάγκες μου στο ελάχιστο δυνατό κόστος. Αν θέλω να το αναβαθμίσω αύριο ή σε 2 χρόνια, θα μπορώ να το κάνω ανά πάσα στιγμή, δίνοντας αυτό που δεν χρειάζομαι και αγοράζοντας αυτό που μου λείπει, αυτό που θέλω ή αυτό που πρέπει να αναβαθμίσω. Αν χαλάσει κάτι, ούτε δεσμεύομαι από κάποιον κατασκευαστή/προμηθευτή, ούτε φυσικά πρέπει να το πετάξω όλο, ούτε καν πρέπει να αγοράσω το ίδιο ακριβώς component, έχω πάμπολλες λύσεις σε διάφορες τιμές. Κοινώς οι συνδυασμοί είναι άπειροι, και σχεδόν πάντα υπέρ του χρήστη/πελάτη.
Και αυτό ισχύει για τα PCs από τη στιγμή που βγήκαν (μέσα του '80), ενώ π.χ. πιο πριν ή και πιο μετά (Apple) υπάρχουν τα λεγόμενα 'κλειστά συστήματα' στα οποία αγοράζεις ότι σου δίνουν, στη τιμή που στο δίνουν, χωρίς να έχεις εναλλακτικές ούτε αγοράς ούτε αναβάθμισης ούτε φυσικά επιλογής προμηθευτή.
Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ θεωρώ ότι αυτό ακριβώς (ανοιχτή αρχιτεκτονική) έκανε τα PCs αυτό που είναι σήμερα (κυρίαρχη μορφή ηλεκτρονικής συσκευής παγκοσμίως, παρούσα στην θεαματικά συντριπτική πλειοψηφία σπιτιών και γραφείων). Γι'αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να υποστηρίζει ότι το ίδιο ακριβώς μοντέλο θα είναι καταστροφικό, ουδέτερο ή έστω απλώς μια ακόμα 'καινοτομία' στον χώρο των mobile devices. Αν προχωρήσει -εδώ θα συμφωνήσω περί του 'αν'- μιλάμε για αντίστοιχη εξέλιξη με την εμφάνιση του πρώτου PC το 1984.
Παω στοιχημα οτι θες, οτι αν ποτε υλοποιηθει, ενα αντιστοιχων δυνατοτητων Phoneblocks με το S4, θα κοστιζει οσο το S4 στην καλύτερη των περιπτώσεων. Επίσης αγοράζοντας το S4 παιρνεις και ενα πακέτο υπηρεσιών καθώς και εγγύησης. Το miniaturization σαφως επισης θα παει περίπατο. Να μιλησουμε επισης για drivers? Κινητο τηλέφωνο στο οποιο θα παλευεις με drivers και λοιπα διαλειτουργικα προβληματα ειναι βαρια ακυρο. Σε ενα PC μπορει να ειναι ανεκτό, σε ενα κινητο ομως το ζητουμενο ειναι να λειτουργει απροσκοπτα και αξιοπιστα. Φυσικά οπως και στα PC, καποια στιγμή (το πολυ 2ετια) η μητρικη δεν θα βολευει στις νεες αρχιτεκτονικες που αναπτύσονται... και μπορει να οδηγει σε πέταμα πολλών η και ολων των υποσυστηματων. Οποτε μια η αλλη... καταλήγουμε στο οτι αργα η γρηγορα θα πρεπει να προβεις σε ριζικη αναβαθμιση. Απλά προσπαθουν να αναστήσουν εναν πεθαμένο κόσμο (custom PC) αυτη την φορα στο χέρι μας.
Τελος τελος.... το συστημα των PC Τενεκεδων αν δεν το παρατηρησες έχει πεθάνει, και συντηρείται απο ενα ολο και μειουμενο ποσοστο μονο απο την βιομηχανία gaming και μερικών ακόμα εξειδικευμένων εφαρμογών. Αν σου λεει κάτι αυτο περι του τι ζητά ο κόσμος...
H ιδέα φαντάζει ωραία, η πράξη σίγουρα θα είναι λιγότερο ελκυστική αν ποτε γίνει. Δε μου αρέσει να τρέφω ψευδαισθήσεις. Personally, προτιμώ κάτι ολοκληρωμένο με υποστηρίξη απο μια εταιρία, με εγγυηση απο μια εταιρία και να μην ασχολουμαι γιατι το Α η Β component δεν καθεται καλα.
-
Ace τα PC έπιασαν επειδή βασίστηκαν σε μια μόνο αρχιτεκτονική υλικού (Intel) και σε μια μόνο αρχιτεκτονική λογισμικού (Microsoft). Αν δεν υπάρξει ένα κοινό πρότυπο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει με τίποτα ένα τέτοιο σύστημα. Οι εταιρείες κατασκευής υλικού και λογισμικού στα κινητά είναι πολλές και καμία δεν θα κάνει πίσω στο να χρησιμοποιηθεί από το κοινό η πλατφόρμα του αντιπάλου.
Θα συμφωνήσω μόνο ως προς το πρότυπο της πλατφόρμας (αρχιτεκτονική Intel, δηλαδή κυρίως τα north/south bridges), καθώς CPUs, components (GPUs, Audio/Video, Network κλπ) καθώς και λειτουργικά που πατούσαν πάνω στα διάφορα σύνολα που δημιουργούντο, έφτιαχναν πολλοί και διάφοροι (Intel, AMD, Cyrix, Matrox, IBM, GNU, QNX και άλλοι πολλοί για πολλά και διάφορα). Προφανώς η Microsoft με την Intel είχαν την πρωτοκαθεδρία, αλλά αυτό το openess ήταν το βασικό στοιχείο που έγινε ότι έγινε με τα PCs (και δεν έγινε με τα mains, ή τα client-server, ή τα Macs κλπ κλπ...)
Αναφερόμουν στην αρχιτεκτονική χ86 που αντιγράφηκε από τους πάντες και όλοι απλά έβγαζαν 'συμβατούς' επεξεργαστές και φυσικά στα Windows (εκτός αν κάποιος γούσταρε DOS εν έτη 1995). Όσο κι αν ξιδιάζετε ο Κορσές, αυτή η παραμετροποίηση δεν θα πεθάνει στα PC. Στα κινητά όμως δεν το βλέπω, αλλά δεν είμαι και γκουρού, μια άποψη ενός απλού χρήστη λέω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αναφερόμουν στην αρχιτεκτονική χ86 που αντιγράφηκε από τους πάντες και όλοι απλά έβγαζαν 'συμβατούς' επεξεργαστές και φυσικά στα Windows (εκτός αν κάποιος γούσταρε DOS εν έτη 1995). Όσο κι αν ξιδιάζετε ο Κορσές, αυτή η παραμετροποίηση δεν θα πεθάνει στα PC. Στα κινητά όμως δεν το βλέπω, αλλά δεν είμαι και γκουρού, μια άποψη ενός απλού χρήστη λέω.
Παραμετροποιηση κάνεις ακόμα και στα πακέτα (integrated) pc. Αυτό δεν ειναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα και αυτο που πεθαίνει ειναι το να επιλεγεις τον Α, τον Β, τον Γ vendor και να τα πετάς πάνω (μητρικη) σε εναν Δ vendor. Στα κινητά κάτι τετοιο θα γίνει εξαιρετικά δύσκολα. Στο άμεσο μέλλον μπορεί οι κατασκευαστές πχ να μας δινουν την ευχερια να παραγγελνουμε κινητά επιλέγοντας καποια h/w specs παραπάνω... σίγουρα ομως δεν θα μιλάμε για ενα τελειως modular system.
-
Εγώ δεν έχω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου 'πακέτο' ή μάρκα υπολογιστή οπότε δεν ξέρω από αυτά Πάντως ακόμα και αν υποθέσουμε ότι όντως, υπάρχουν περισσότεροι παίκτες στην αγορά των mobile devices, όπως αντίστοιχα στα PCs υπάρχουν 2-3 διαφορετικές αρχιτεκτονικές/υλοποιήσεις (δηλαδή το motherboard για να είμαστε συγκεκριμένοι), έτσι και εδώ θα μπορούσαν να υπάρχουν 2-3 'πλακέτες' (αντίστοιχα του motherboard), πάνω στις οποίες θα κολλάνε πολλά και διάφορα components (προφανώς χωρισμένα σε 'οικογένειες', όπως γίνεται και στα PCs). Αυτό λοιπόν μας καλύπτει και ως προς τις διαθέσιμες αρχιτεκτονικές, αλλά και ως προς το openess του όλου εγχειρήματος.
Και στο κάτω-κάτω, η καλύτερη/προσφορότερη/αποδοτικότητα/φθηνότερη υλοποίηση και 'οικογένεια' προϊόντων ας υπερισχύσει των άλλων
-
περισσότεροι παίκτες στην αγορά των mobile? από πού και ως πού; εδω πετάνε έξω κόσμο (βλέπε texas instruments, nvidia.. και η intel ακόμα δεν έχει μπει ουσιαστικά)
-
Λίγο αρχαιολογία είναι, αλλά τα PC έπιασαν γιατί η IBM άφησε όλη την αρχιτεκτονική ανοιχτή να κάνει ο καθένας ότι ήθελε, σε αντίθεση με την Apple που τότε τα είχε κλειδωμένα όλα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, όπως και η σύνδεση της με την Microsoft, οι παληές ιστορίες μας δείχνουν γιατί σήμερα είναι έτσι κάποια πράγματα.
-
Στο θέμα της φιλοσοφίας θα συμφωνήσω με τον Ace.
Ελπίζω να δουν φως κατασκευαστές modules και να μπουν, κόντρα στους 2-3 μεγάλους κατασκευαστές...Ελπίζω και εύχομαι το custom κινητό/tablet να γίνει πραγματικότητα...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]