-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τι θερμοκρασια σηκωνει?
εβαλες λιγη παστα, καθισε καλα η ψυκτρα πανω?
σηκωνε και πριν την αλλαγη παστας μεγαλες θερμοκρασιες?
τελευταια φορα παντως που ειχαμε τετοιο περιστατικο ο επεξεργαστης πηγε στα θυμαρακια μετα απο λιγο (αν δηλαδη ειναι ζεστος ο,τι και να του κανεις)
ειχε βεβαια βγαλει κοντα στα 7 χρονια ασταματητης λειτουργιας, αλλα το οτι ηταν πολυ καιρο ζεστος απο μαλακια του ιδιοκτητη (που εβγαλε τη ψυκτρα και δε τη κουμπωσε καλα και το ειχε ετσι κατι βδομαδες) τον αποτελειωσε και μετα δεεεν
Ετσι φαινεται οτι εχει κατσει καλα απανω η ψυκτρα!Η θερμοπαστα δεν ειχε αλλαχτει εδω και 6 χρονια και απο τοτε που την αλλαξα ξεκινησαν τα προβληματα!Θα το παω σημερα στον μαστορα μπας και βγαλει αυτος ακρη γιατι εγω δε μπορω ρε πστ μου!
ειχες υψηλες θερμοκρασιες πριν? αν οχι εισαι μλκας που το πειραξες
ελπιζω να μην εριξες μισο κιλο λασπη επανω.. γιατι αν αυτο εκανες αυτο φταιει, στο λεω απο τωρα
ανοιξε και καθαρισε και ξαναβαλεμια παρα παρα πολυ λεπτη στρωση πρεπει να βαλεις
Ειχε υψηλες αλλα τελοσπαντων πρεπει να τον ηπιε η motherboard γιατι τωρα δε ξεκιναει καν...Ευκαιρια να παρω κανα αλλο για τους γονεις λογικα μεταχειρισμενο σε λαπτοπ...
Επισης εκανα μια αναβαθμιση σημερα στη motherboard του λαπτοπ!Βλεπω βελτιωση στη θερμοκρασια και μου φαινεται καπως ποιο σβελτο το μηχανημα!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κιουση, βοηθεια.
Το desctop στο φαρμακειο ανεβασε θερμοκρασια χτες και κρασαρε. Το ανοιξα, τιγκα στη σκονη και συνειδητοποιησα οτι ο ανεμιστηρας που ειναι στο κουτι δεν ηταν συνδεδεμενος. Το φυσηξα, τον συνεδεσα και τα πραγματα ειναι καλυτερα, αλλα το κουτι ζεματαει ακομα.- προγραμμα για θερμοκρασιες και τι θερμοκρασιες να περιμενω?
- κατι αλλο που μπορω να κανω?
κατεβασε hw monitor
http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.htmlκαι συνδεσε τον ανεμιστηρα
ο επεξεργαστης αν δεν εχει φτασει τα 70αρια+ δε νομιζω οτι εχει θεμα(οχι οτι ειναι καλες θερμοκρασιες)
στους 80-90 παιζει θεμα και πιο μετα σβηνει απο μονος του
εσυ αυτο μαλλον επαθες, βαρεσε 100αρα και εσβησε για να μην καειεπισης κοιτα και το chipset αν και αυτο αντεχει και στα 90αρια να ειναι
σκληρος καλο ειναι οχι πανω απο 45-50
τελος για να λες οτι ζεσταινεται ολο το κουτι, σκεφτομαι μηπως αυτο προκαλειται και απο το τροφοδοτικο σου
δε πιστευω εκτος απο ζεστη, να σε τιναζει κιολας
απλα σκεφτομαι μηπως ειναι στα τελευταια τουτι μαρκα ειναι?
το πληκτρολογιο σου εχει τόση βρώμα πάνω, σε σημειο που εριξα αντισυπτικο στην οθονη μου να την απολυμανω....
υπερβολες υπερβολες ενταξει θα παρω αλλο , εκτος και αν βρω λιγο οινοπνευμα να το καθαρισω
αλλα φταιει και ο φωτισμος
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το desctop στο φαρμακειο ανεβασε θερμοκρασια χτες και κρασαρε.
Θεματάκι στην ψυξη του επεξεργαστή μυρίζομαι. Δες την ψήκτρα του, καθάρισμα κτλ, και αν μπορείς άλλαξε 'πάστα'...
-
τι οινοπνευμα στο cdc πρεπει να παει
-
μαλλον θα παρω το logitech που πλενεται κατω απο τη βρυση
http://www.newsbomb.gr/technologia/stor ... oyplenetai
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Έχω σπάσει πληκτρολόγια επειδή τα κοπανούσα απ'τα νεύρα μου. Με αυτό θα σπάσω το χέρι μου πριν σπάει αυτόΠέτα το και πάρε κανα μοντέρνο μηχανικό. Το βλέπω και μου 'ρχεται να σου παρω δώρο οθόνη crt 800x600 πράσινη.
-
Κιουση, οντως το τροφοδοτικο πρεπει να εχει θεμα, γιατι ζεματαει το πανω μερος του κουτιου.
Ο ανεμιστηρας του λειτουργει ομως... -
το hw monitor τι σου δειχνει?
δε μπορουμε να αποκλεισουμε οτι και ο επεξεργαστης εφτασε τους 100 και εσβησε, το τροφοδοτικο το εθιξα επειδη ειπες οτι ζεσταθηκε το κουτι και το κουτι δε ζεσταινεται απο cpu ή οτιδηποτε αλλο μονο απο τροφοδοτικο ωστε να ζεματαει ολοκληρο
θα μπορουσες ενδεχομενως να το φυσηξεις και αυτο απο κατω αλλα και απο πισω, λογικα θα βγει ενα καλο συννεφακι σκονης
-
Το φυσηξα χτες, μιλαμε βγηκε πυρηνικο νεφος.
Τωρα ειμαι σπιτι, αργησες με την τεχνικη υποστηριξη
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Έχω σπάσει πληκτρολόγια επειδή τα κοπανούσα απ'τα νεύρα μου. Με αυτό θα σπάσω το χέρι μου πριν σπάει αυτό
Πέτα το και πάρε κανα μοντέρνο μηχανικό. Το βλέπω και μου 'ρχεται να σου παρω δώρο οθόνη crt 800x600 πράσινη.
Prince of Persia, Rick Dangerous, Secret of Monkey Island
-
@rx drifter
ε τοτε δε μπορεις να κανεις κατι παραπανω, αστο και οσο σου βγαλει
ο ανεμιστηρας που δεν ηταν συνδεδεμενος ειναι αυτος που κανει τη περισσοτερη δουλεια σε καθε κουτι, για αυτο οσο 'ποταπο' και να ειναι ενα μηχανημα αυτος ο ενας πρεπει οπωσδηποτε να υπαρχειμου χει τυχει να ζεσταινει ολοκληρο κουτι το τροφοδοτικο μονο και μονο επειδη δεν ειχε καν τετοιο ανεμιστηρα και μαλιστα τιναζε κιολας για αυτο σε ρωτησα
τωρα με παστες κτλ θα σου ελεγα να μην μπλεξεις , πολλη φασαρια
-
Για vintage pc καλό είναι. Για μοντέρνο μηχάνημα θες κάνα Filco ή HHKpro
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Έχω σπάσει πληκτρολόγια επειδή τα κοπανούσα απ'τα νεύρα μου. Με αυτό θα σπάσω το χέρι μου πριν σπάει αυτό
Πέτα το και πάρε κανα μοντέρνο μηχανικό. Το βλέπω και μου 'ρχεται να σου παρω δώρο οθόνη crt 800x600 πράσινη.
Prince of Persia, Rick Dangerous, Secret of Monkey Island
θέλω να μάθω πως έσπασες πληκτρολόγιο με το secret of the monkey island(οποιοδήποτε από τα 4)!
Τα υπόλοιπα θα είχαν καταφέρει να σπάσουν τα νεύρα σου πολύ πριν σπάσεις το πληκτρολόγιο!
Εκεί στις αρχες της δεκαετίας του 90 τα παιχνίδια ήθελαν δεξιότητες και υπομονή! -
@rx drifterε τοτε δε μπορεις να κανεις κατι παραπανω, αστο και οσο σου βγαλει
ο ανεμιστηρας που δεν ηταν συνδεδεμενος ειναι αυτος που κανει τη περισσοτερη δουλεια σε καθε κουτι, για αυτο οσο 'ποταπο' και να ειναι ενα μηχανημα αυτος ο ενας πρεπει οπωσδηποτε να υπαρχειμου χει τυχει να ζεσταινει ολοκληρο κουτι το τροφοδοτικο μονο και μονο επειδη δεν ειχε καν τετοιο ανεμιστηρα και μαλιστα τιναζε κιολας για αυτο σε ρωτησα
τωρα με παστες κτλ θα σου ελεγα να μην μπλεξεις , πολλη φασαρια
θα τσεκάρω μία θερμοκρασίες και αν είναι εκεί γύρω στο 70 θα το συνδέσω με Κάιρο.
thx
-
αν είναι Pentium 4 τότε 70 είναι φυσιολογική θερμοκρασία, οι prescott και οι 775 εκεί δούλευαν συνήθως, απροβλημάτιστα. δες επίσης αν είναι το chipset της μητρικής, κι αυτό χρειάζεται ψύκτρα
-
οι 775 εχουν και 60 και 45nm οι 70 βαθμοι ολη την ωρα θα ηταν καταστροφη
βεβαια ο c2d στο λαπιτοπι δε μασαει απλα ειναι ωρολογιακη βομβα
παντως εχω δει p4 να καταστρεφεται απο ζεστη, αλλα δουλευε ασταματητα (24/7) 7+ χρονια και σε καποια φαση τα 80αρια ηταν μονιμη κατασταση ο,τι και αν εκανε ο κατοχος
-
οι 775 εχουν και 60 και 45nm οι 70 βαθμοι ολη την ωρα θα ηταν καταστροφηβεβαια ο c2d στο λαπιτοπι δε μασαει απλα ειναι ωρολογιακη βομβα
παντως εχω δει p4 να καταστρεφεται απο ζεστη
P4 ηταν ψησταριες ακομη και σε idle ανετα χτυπαγαν 110
-
ναι αλλα στο τελος χαλουσαν αν ηταν τοσο ψηλα
παντως και οι 65αρηδες c2d ηταν σκυλια , ακομα ζει ο δικος μουτο chipset της μητρικης ειναι μονιμα στους 90 , αλλα δε φαινεται να παθαινει κατι
-
ναι αλλα στο τελος χαλουσαν αν ηταν τοσο ψηλα
παντως και οι 65αρηδες c2d ηταν σκυλια , ακομα ζει ο δικος μουτο chipset της μητρικης ειναι μονιμα στους 90 , αλλα δε φαινεται να παθαινει κατι
gigabyte?
-
asus
εγω απο τοτε δε τη συμπαθω ( + το τροφοδοτικο του router που του εσκασαν πυκνωτες και ευτυχως τους αλλαξε ο πατερας φιλου μου για να μην τρεχω να παρω αλλο)
μονο στο tablet καπως το εσωσε, αλλα και παλι εχει θεματακια ποιοτητας και sw (θα αναλυσω καποια στιγμη στο android forum)η gigabyte που εχω τωρα ειναι τερας σταθεροτητας και δινει πολυ καλα ρευματα
μια επιπεδη γραμμη ειναι η (αρκετα χαμηλη) ταση του επεξεργαστη μου
για 140 ευρω που εκανε ειμαι φοβερα ευχαριστημενος
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]