-
Αμα έχεις και UEFI δέν σου βγάζει και όλες αυτές τις βλακείες του BIOS στην αρχή
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αμα έχεις και UEFI δέν σου βγάζει και όλες αυτές τις βλακείες του BIOS στην αρχήναι τα παλιοτερα bios ειναι δραμα, αλλα τι να κανουμε..
και του χω βαλει και ο,τι επιλογες υπηρχαν για να μην χρονοτριβει, μπορει να αργησουν κι αλλο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Εγώ πάντως όταν έκανα Install με τον ssd σε ide και μετά τον γύρισα σε ahci πειράζοντας registry κλπ, στα μετροπρογράμματα είδα διαφορά προς το χειρότερο από ότι όταν έκανα καθαρή εγκατάσταση από την αρχή σε ahci.
κατι τετοιο φοβηθηκα μην παθω κι εγω.. μου φανηκε λιγο μεσοβεζικη λυση για αυτο επεσε το format
Πρακτικα δεν εχει καμια διαφορα με το Ide παρα μονο σε φασεις που κανεις καθε βδομαδα defragment και εχεις κορυφαιο δισκο απο καθε αποψη αλλιως να χαμε να λεγαμε ειναι το ncq δεν θα βοηθησει σε τιποτα
δε νομιζω οτι πρεπει να κανεις defragment σε ssd (δε ξερω αν σου δινει και την επιλογη κιολας)
απο οτι ειδα εγω το ahci σου δινει αρκετα καλυτερα νουμερα στα μικρα αρχεια και αν το καλοσκευτεις με τετοια ασχολουμαστε ολη μερα , πχ με το που κανει boot μου φανηκε οτι σε σχεση με ide ολοι οι browser (τους ανοιξα και τους 3 συνεχομενα ) ανοιγουν πιο αμεσα
το ιδανικο θα ηταν να εχω και sata 3 native στη μητρικη μου και οχι με πατεντα για να τον εκμεταλλευομουν πληρως, αλλα η διαφορα θα ηταν γιγαντια στα μεγαλα αρχεια οπου θα πλησιαζε τα 480 ΜΒ/s , στα μικροτερα δε θα ηταν τοσο μεγαλη η διαφορα , αλλα και παλι θα υπηρχε
υπαρχει και η λυση του να παρω controller για pci, αλλα ειναι τσιμπημενημε τετοια ασχολεισαι οταν bootαρει το pc γιατι μετα αμφιβαλλω εαν παιζεις με αρχεια 4kb
-
ναι ειναι πολλα, αλλα εγω τα δινω λιγα λιγα οποτε δε μου φαινονται..κανοντας μια ανασκοπηση..
οθονη ειχα απο πριν: **200 ** ευρω (αν και μου την ειχε παρει δωρο η γυναικα, αλλα ας τη μετρησουμε γιατι ειναι βασικο)
cpu/mobo/ram/hdd/psu: **580 **ευρω (εκει τα σκασα χοντρα)
νεα gpu μετα απο κανα 6μηνο/7μηνο: **240 ** ευρω
νεο κουτι μετα απο 1.5 χρονο αγορας του pc : **100 ** ευρω
ssd μετα απο 2.5 χρονια αγορας του pc: **130 ** ευρωπεριφερειακα απο πριν: ποντικι **100 **ευρω, ηχεια **60 ** (αν και αυτα τα χω απο το '06) , xbox conroller **20 ** ευρω , πληκτρολογιο **30 ** ευρω
μας κανουν μια σουμα σχεδον 1.5Κ pc νταααξει.. καλα ειναι αλλοι χαλανε περισσοτερα
και τα σκασα σιγα σιγα κρατωντας και πραγματα απο το παλιο μου μηχανακι που αντικατεστησα στη συνεχειαέχουμε και λέμε...
οθόνη: είχα Samsung T220 πήγα πέρυσι σε DELL U2410 = 400€
κουτί από Lian Li πήγα πέρυσι σε HAF = 180€
GPU ATI 9650 2GB πέρυσι = 280€
CPU Q9550 αγορασμένη πριν 4 χρόνια 100€
mobo ASUS P5Q 100€ πριν από 4 χρόνια
8 GB Αdata RAM 90€ πριν 4 χρόνια
2 χ WD 640 από 100€ πριν 3 χρόνια
τροφοδοτικό Corsair (Θου Κύριε φυλακή τω στόματι μου) 80€ πριν 3 χρόνια
mouse Logitech MX Revolution 100€ πριν 3 χρόνια
πληκτρολόγιο ένα φτηνό 15-20€ κάθε 3-4 μήνες (άτιμη η στάχτη από τα στριφτά τσιγάρα)Καλοκαίρι του 2013 πάμε για το επόμενο upgrade με νεα CPU, Μobo, RAM, GPU (αν χρειαστεί) υπολογίζω 500-600€.
Γενικά ένα 300άρι τον χρόνο υπολογίζω, χωρίς υπερβολές, με προσεγμένα value for money κομμάτια
-
To καλό της υπόθεσης είναι ότι με την αλλαγή σου μένει ο παλιός σκληρός για να τον κάνεις εξωτερικό ή δευτερο δίσκο στο κουτί.
Οπότε κατά κάποιο τρόπο το λύνεις το θέμα της χωριτικότητας. (κατά κάποιο τρόπο...).Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλα εννοειται .....
λοιπον για να σου αλλαξω τη γνωμη για τους ssd....
Σχετικά με το βοοτάρισμα:
2 λαπτοπ στο σπίτι με ίδια ακριβώς σπεκς σε cpu, ram, το ένα με τον ιντελ 3ετίας και το άλλο με τον μαμά 500άρι δίσκο μπορώ να πω ότι είναι η μέρα με την νύχτα.
Το ssd equiped bootάρει σε 23'' από την στιγμή που θα πατήσεις το ON και με πληκτρολόγηση του pass . Δεν λέω για hybernate (3'' περίπου..).
To μαμά λάπτοπ θέλει 1+ λεπτό για να σταματήσει το κυκλάκι που δείχνει ότι φορτώνει και να αρχίσει να ψάχνει το wifi....
Δεν σχολιάζω για άνοιγμα εφαρμογών κλπ. Η με το έναν έχω ανοίξει εφαρμογή, έχω κάνει δουλειά και κλέινω και ο άλλος είναι ακόμη στο boot (εντάξει περίπου).'Ενας άλλος παράγοντας είναι η μπαταρία. Τουλάχιστον 30'+ στο 'καλό' μηχάνημα σε σχέση με το τι είχα αρχικά (από 3ω στις 3,5ω είναι κάτι σημαντικό - όχι σπουδαίο, αλλά σημαντικό).
Οι τιμές είναι λίγο πιασοκώ... για να πάρεις χωριτικότητα και γι' αυτό μπορεί να θεωρηθεί και πολυτέλεια.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Οπότε κατά κάποιο τρόπο το λύνεις το θέμα της χωριτικότητας. (κατά κάποιο τρόπο...).
βασικα λυνεται μια χαρα, γιατι αυτο που σε ενδιαφερει να πηγαινει σφαιρα ειναι κυριως το λειτουργικο και καποιες εφαρμογες που χρησιμοποιεις συχνα
παιχνιδια πχ που θελουν πολυ χωρο μπορουν να μπουν και στο μηχανικο, ειναι αλλωστε αρκετα που δε θελουν και τοσο τρελο loading , αλλα και παλι μπορουν να μπουν αρκετα και στον ssd
πιστευω οτι με 120αρη εισαι αρκετα 'αερατος'
το θεμα πολυτελειας ειναι σχετικο.. ειναι το 1/10 -και λιγοτερο- του κοστους ενος καλου pc αν παει καποιος να φτιαξει τωρα κατι τετοιο
(το 1.5 χιλιαρικο ειναι εδω και χρονια 'ταριφα' για ενα μαχιμο pc απο την αρχη , που μπορει να μην ειναι και απο την αρχη αν κρατηθουν part απο παλιοτερο)ΥΓ παντως σε ο,τι αφορα τα bios κι εμενα στο λαπτοπ μου ειναι πολυ γρηγορα, ειναι ομως και συγκεκριμενα πραγματα επανω
το desktop οπως και να το κανουμε θα ψαξει για τυχον εγκατεστημενες συσκευες , βεβαια το boot ειναι μια φορα.. το μετα ειναι που μετραειmouse Logitech MX Revolution 100€ πριν 3 χρόνια
ειχα παρει το συγκεκριμενο ποντικι το 2006, χαλαει πριν τη 3ετια της εγγυησης και το αντικατεστησα με mx performance
αν μου ξαναχαλασει πριν τη 3ετια παλι λεω να παω σε επομενο μοντελο με τα 100 ευρω που ειχα δωσει τοτε
ΥΓ γιατι εδωσες τοσα πολλα για οθονη?
υπηρχαν dell στις 23' με τα μισα λεφτα και ειναι φοβερες.. εγω δε τις προλαβα και εχω μεινει με την tn
(και λυπαμαι να τη πουλησω) -
mouse Logitech MX Revolution 100€ πριν 3 χρόνια
ειχα παρει το συγκεκριμενο ποντικι το 2006, χαλαει πριν τη 3ετια της εγγυησης και το αντικατεστησα με mx performance
αν μου ξαναχαλασει πριν τη 3ετια παλι λεω να παω σε επομενο μοντελο με τα 100 ευρω που ειχα δωσει τοτε
ΥΓ γιατι εδωσες τοσα πολλα για οθονη?
υπηρχαν dell στις 23' με τα μισα λεφτα και ειναι φοβερες.. εγω δε τις προλαβα και εχω μεινει με την tn
(και λυπαμαι να τη πουλησω)Κι εμένα δεν μου τα λέει καλά το Logitech τώρα τελευταία....αλλά θα το ψοφήσω τελείως πριν τα σκάσω για άλλο.
Όταν έψαχνα οθόνη ήταν ότι καλύτερο κυκλοφορούσε οι U2311 ήταν πολύ χειρότερες, οι U2412 που βγήκαν μετά δεν είναι το ίδιο καλές σύμφωνα με τα reviews που διάβασα και οι Samsung 750-850 κλπ αργούσαν, + ότι η τιμή ήταν προνομιακή χονδρικής μέσω προμηθευτή της εταιρείας που εργαζόμουν.
-
ναι τα logitech ειναι η alfa romeo των περιφερειακων
εμενα απλα πεθανε το λειζερ, τελος
ενα μικρο που εχω στο λαπτοπ εδω και 4 χρονια μου κανει κατι παραξενα με τη ροδελα
-
ναι τα logitech ειναι η alfa romeo των περιφερειακωνεμενα απλα πεθανε το λειζερ, τελος
ενα μικρο που εχω στο λαπτοπ εδω και 4 χρονια μου κανει κατι παραξενα με τη ροδελα
Και ποια είναι η VW για να έχουμε καλό ρώτημα?
-
Θα το σκεφτώ.. απλά τα Logitech είναι και όμορφα δίνουν πολλή προσοχή στο design αλλά θα σου μείνουν στο χέρι στάνταρ
Τα Ms είναι αρκετά σκυλιά
-
ε νταξ τα Ms σκυλια..
θα αγοραζες ποτες τιμονιερα ms?
-
Δε θα αγόραζα ποτέ τιμονιερα
Σε κάποια πράγματα θα κοίταζα ποιος έχει παράδοση , αλλά στα βασικά (ποντίκι /πληκτρολόγιο /gamepad ) είναι σκυλιά
-
Θα το σκεφτώ.. απλά τα Logitech είναι και όμορφα δίνουν πολλή προσοχή στο design αλλά θα σου μείνουν στο χέρι στάνταρΤα Ms είναι αρκετά σκυλιά
έκλεισε η MS είναι η VW των υπολογιστών....είναι αρκετά σκυλιά, έχουν bugs πολλές φορές και όλος ο κόσμος τα βρίζει
Και τα MAC είναι τα Μερσεντικά, καλά χρυσά αλλά πληρώνεις την π@τσα για σαλάμι
-
Επίσης τα mac δεν είναι και καθόλου σπορ
Ενώ τα logitech είναι σπορτιφ , όχι κορυφαίες επιδόσεις , αλλά μπορείς να τα χρησιμοποιείς και για gaming -
Όλα μου τα περιφερειακά είναι Logitech και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, πόσο μάλλον όταν όλα αυτα που μου προσφέρουν δεν αναγκάστηκα να τα χρυσοπληρώσω. Έχουμε και λέμε...
1 τεμάχιο ηχεία X-230 από το 2005 λειτουργεί άψογα
1 τεμάχιο σετ ενσύρματο ποντίκι και ασύρματο πληκτρολόγιο από το 2006 δουλεύει άψογα
1 τεμάχιο ακουστικά από το 2009(?) απλά με μικρόφωνο δουλεύει άψογα, μόνο ένα σφουγγαράκι έχει αρχίσει να φθείρεται
2 τεμάχια S220 λειτουργούν άψογα από το 2010 το ένα και 2011 το άλλο.
1 τεμάχιο τιμονιέρα DFGT από το 2009 δουλεύει άψογα
και ένα ποντίκι, ακουστικά που αγοράστηκαν πριν κανά μήνα αλλά δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα.
Φυσικά φθορά δεν υπάρχει πουθενά πέρα από το ένα σφουγγαράκι και ελαφρό ξέφτυσμα στο δεξί κλικ του ποντικιού το οποίο βέβαια το τριψα αρκετά με οινόπνευμα.Έχω και ένα ποντίκι MS βέβαια από εκείνα τα λευκά με τη γκρι ροδέλα και πάτο από το 03-04 αν θυμάμαι καλά. Αυτό χρησιμοποιώ τώρα μιας και ξέμεινα από μπαταρίες.
Επίσης το θέμα με το ρουτερ λύθηκε.
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ρώτησα και στο insomnia αλλά ας ρωτήσω κι εδώ...
Σήμερα το πρωί καθώς άνοιξα το ρουτερ (Pirelli P.RG A4201G, το μαύρο της Cyta) η λυχνία ενεργοποίησης και συγχρονισμού ήταν κόκκινες ενώ οι 2 λυχνίες που μοιάζουν με υδρόγειο και οι 2 με ακουστικό τηλεφώνου συνεχώς αναμμένες πράσινες χωρίς να υπάρχει συσκευή επάνω και φυσικά σύνδεση στο pc δεν υπήρχε. Δοκίμασα να το κάνω ρεσετ αλλά δεν αντιδρούσε, το έβγαλα και τελείως από τα την πρίζα αλλά τα ίδια. Θέμα με τη σύνδεση δεν υπάρχει καθώς είμαι τώρα με άλλο ρουτερ.
Τι μπορεί να φταίει??Άψογοι στη Cyta, μου το αντικατέστησαν αμέσως.
Βέβαια μου δώσαν το ίδιο αλλά με λογότυπο ADΒ και όχι Pirelli αλλά δεν πειράζει, δε με ταλαιπώρησαν καθόλου. Μου πρότειναν μάλιατα αν ήθελα να περάσει ο τεχνικός να το πάρει και να μου στείλουν άλλο στο σπίτι αλλά δεν ήθελα να περιμένω. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Αυτοί έχουν σχεδόν 1€ το gb...λογική τιμή! Απλά τα 128 μου φαίνονται οριακά και τα 256 ακριβά!
Θα ήθελα τα 256 με κάνα 150άρι!FYI: Το Amazon.co.uk έχει τον Crucial M4 256GB για £145, δηλαδή περίπου 183€...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αυτοί έχουν σχεδόν 1€ το gb...λογική τιμή! Απλά τα 128 μου φαίνονται οριακά και τα 256 ακριβά!
Θα ήθελα τα 256 με κάνα 150άρι!FYI: Το Amazon.co.uk έχει τον Crucial M4 256GB για £145, δηλαδή περίπου 183€...
Μεταφορικά?
-
Για Ελλάδα IIRC έχει free super saver delivery. Δεν ξέρω αν ισχύει και για τη Κύπρο.
-
πάντως τόσο τα z-2300 (φοβερό σετ ηχείων 2.1) όσο και το combo laser bluetooth ποντίκι πληκτρολόγιο mx5000 σε μένα δουλεύουν άψογα 4 χρόνια και το δεύτερο 6! Ειδικά το πληκτρολόγιο και ποντίκι έχουν φάει και τα 2 άπειρες τούμπες ενώ το πληκτρολόγιο ε΄χει...πιει καφέ και αναψυκτικό από τους gamers ανήψια μου πολλές φορές!
Η εταιρεία εχει μεγάλη υπόληψη σε μένα!
(Έχω και τιμονιέρα microsoft από το 2003 με την ανάδραση! Μου την είχαν κάνει δώρο τότε και την δούλεψα ελάχιστα λόγω ελλειψης χώρου. Μια χαρά έπαιζε θυμαμαι) -
κι εγω εχω τα ηχεια μου απο το 2006 και δουλευουν αψογα
κι εγω την εχω σε υποληψη και θα συνεχιζω να ψωνιζω απο κει, αλλα μας τις κανει τις λαδιες της που και που
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]