-
Να δοκιμάσεις κεραία, αν παίρνει το ρουτερ σου. Αλλά να ξέρεις (δεν ξέρω αν εμπίπτει στη δική σου περίπτωση) ότι η κεραία wi-fi στο tower σου, αν βρίσκεται από πίσω, χάνει πολύ σε λήψη. Οπότε με ένα απλό usb stick απλώς και μόνο λόγω θέσης θα κερδίσεις σε λήψη.
Με τέτοιο θέμα, μακρινή θέση, αδύναμη λήψη και κάρτα wifi με την κεραία πίσω από το tower είχα και εγώ. Με ένα απλό usb stick 802.11b/g αλλά με N-lite δυνατότητα, λύθηκε το πρόβλημά μου άπαξ και διά παντός.
-
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Να δοκιμάσεις κεραία, αν παίρνει το ρουτερ σου. Αλλά να ξέρεις (δεν ξέρω αν εμπίπτει στη δική σου περίπτωση) ότι η κεραία wi-fi στο tower σου, αν βρίσκεται από πίσω, χάνει πολύ σε λήψη. Οπότε με ένα απλό usb stick απλώς και μόνο λόγω θέσης θα κερδίσεις σε λήψη.Με τέτοιο θέμα, μακρινή θέση, αδύναμη λήψη και κάρτα wifi με την κεραία πίσω από το tower είχα και εγώ. Με ένα απλό usb stick 802.11b/g αλλά με N-lite δυνατότητα, λύθηκε το πρόβλημά μου άπαξ και διά παντός.
αμα το ρουτερ δεν μπορει να ανεβασει ισχυ (που μονο τα linksys μπορουσαν) δεν πα να βαλει οτι θελει στα g δεν θα δει διαφορα
τα n θα πιασουν ενα μεγαλο μερος του σπιτιου του με πανω απο 100mbps -
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Γνωριζετε αν υπαρχει usb stick ληψης ασυρματου δικτυου για σταθερο pc το οποιο ομως να μπορει να εχει αυξημενες δυνατοτητες?Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος,δεν θελω να κλεψω internet απο τον γειτονα ,απλα το ασυρματο modem ειναι σε απομακρυσμενο σημειο και η ληψη στο σταθερο pc κυμαινεται απο χαμηλη εως πολυ χαμηλη και σε ορισμενες περιπτωσεις ψοφαει τελειως σπαζοντας μου τα νευρα.Μηπως λοιπον γνωριζετε αν υπαρχει στικακι με καλυτερη ληψη απο τα normal?Μηπως υπαρχει τροπος ενισχυσης-αναμεταδοτης του σηματος που βγαζει το ιδιο το modem?Δεν ξερω,μπορει και να ρωταω βλακειες ,εαν καποιος γνωριζει κατι θα με βοηθουσε αφανταστα.Ευχαριστω πολυ!
Jim σε περιπτώση που σε ενδιαφέρει θα πάω σε λίγο να πάρω αυτό:
http://www.plaisio.gr/search.aspx?keyword=wifi κεραια
Άλλαξα θέση στο router και έχω θέμα με την παλιά ασύρματη PCI wifi adapter του desktop οπότε λέω να το δοκιμάσω. 15€ έχει οπότε και μούφα να βγει μικρό το κακό...σίγουρα θα υπάρχουν και καλύτερα απλά το Πλαίσιο είναι 3 λεπτά απ' το σπίτι μου.
-
Αυτό το usb stick έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Νο μούφα!
@cabala
Δεν ήξερα ότι τα άλλα δεν ανέβαζαν, και εγώ με Linksys ήμουν και η κεραία στο ρούτερ έκανε διαφορά. -
Αυτό το usb stick έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Νο μούφα!Α ναι? Καλή φάση, έχουμε και θετικό feedback πλέον! Πάω να το πάρω!
-
Αυτό το usb stick έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Νο μούφα!@cabala
Δεν ήξερα ότι τα άλλα δεν ανέβαζαν, και εγώ με Linksys ήμουν και η κεραία στο ρούτερ έκανε διαφορά.και στα αλλα θα κανει αλλα οσοι εχουν την σειρα wrt(και ειδικα το 54g ) η αλλαγη και μονο των κεραιων με αλλες λιγο καλυτερες χτυπαγε ταβανι αμεσως ποσο μαλλον οταν εβαζες μια omni
-
Και σε netfaster μπορει να ανεβει η ενταση της κεραιας με πολυ καλα αποτελεσματα, παντως απο το δικο μου asus σε αυτο το τομεα ειμαι πολυ ευχαριστημενος
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Και σε netfaster μπορει να ανεβει η ενταση της κεραιας με πολυ καλα αποτελεσματα, παντως απο το δικο μου asus σε αυτο το τομεα ειμαι πολυ ευχαριστημενοςπροσεξε μιλαμε για ενταση του ρευματος προς την κεραια τα db ετσι και αλλιως θα αυξηθουν οταν π.χ περασεις ενα openwrt σε ενα linksys θα δεις οτι εχει επιλογη για την ρυθμιση του ρευματος(για να μην εχει και τονους ακτινοβολιας οταν αλλαζεις την κεραια)
-
εεεεεεελα μωρε, τι θα παθεις με λιγη ακτινοβολια
-
εεεεεεελα μωρε, τι θα παθεις με λιγη ακτινοβολιαοτι και εσυ που θεωρεις καλο το P500 με μαμα ρομ
-
πιο πολυ κινδυνευω απο τις ωρες που μιλαω με το κινητο μου πλακα πλακα
-
πιο πολυ κινδυνευω απο τις ωρες που μιλαω με το κινητο μου πλακα πλακαμωρε αν δεις το δυκτιο του awmn το κινητο σου δεν ειναι τιποτα
-
ευτυχως αυτο δε φτανει μεχρι εδω που μενω
-
Mαλλον τη πατησα...Πηγα να παρω στικακι οπως μου προτεινατε και ο πωλητης με επεισε,επειδη θελω να πιασω σημα απο τον κατω οροφο,να παρω αναμεταδοτη...Μου ειπε οτι συνδεω τον αναμεταδοτη με το router μου μεσω ethernet αυτος αντιγραφει αυτοματα τις ρυθμισεις ip κλπ,μετα τοποθετω τον αναμεταδοτη στον πανω οροφο και ολα ειναι ωραια και καλα....Στη πραξη ομως δεν ειναι ετσι αφου ο αναμεταδοτης δεν ρυθμιζεται αυτοματα και παλευω μια ωρα με τις οδηγιες μεσω pc να ρυθμισω τις ip και δεν μπορω να καταφερω τιποτα...
Προτιμησα τη λυση του αναμεταδοτη για να εχω καλο σημα γενικοτερα στον οροφο και να μην περιοριζομαι στη χρηση κινητου ή laptop μιας και ο πωλητης μου ειπε οτι το σημα παει δεξια-αριστερα και οχι πανω κατω και οτι επισης ολα τα ξενοδοχεια αναμεταδοτες χρησιμοποιουν..Eλπιζω να κατορθωσω να το ρυθμισω,ειναι το χειροτερο μου να ασχολουμαι με αυτες τις δουλειες. Ευχαριστω παρα πολυ ολους σας για τη βοηθεια. -
Ψιλομαλακίες σου είπε. Μια χαρά πάει πάνω-κάτω το σήμα ειδικά εάν μιλάμε για μόνο ένα όροφο διαφορά. Έχω επιχειρήσει κι εγώ να φτιάξω access point στο σπίτι για να βελτιώσω το σήμα αλλά με απογοητευτικά αποτελέσματα. Δυστυχώς αν δεν υπάρχουν γνώσεις δικτύων σε βάθος, δύσκολα δουλεύουν αυτά τα πράγματα. Plug & Play δεν είναι σε καμία περίπτωση πάντως όπως τα παρουσίασε ο πωλητάκος.
Θα σου έλεγα και τι λέει το usb στο link που είχα βάλει το απόγευμα αλλά δεν το βρήκα στο Πλαίσιο της Κηφισιάς. Θα δοκιμάσω αύριο στης Μεταμόρφωσης.
-
Oντως ψιλομαλακιουλες ειπε...Προς το παρον τραβηξα επιπλεον καλωδιο απο το usb hub και ετσι το sagem στικακι που εχω εφτασε μισο πιο περα απο εκει που το ειχα (πριν το ειχα πανω στο hub)....To σημα απο πολυ χαμηλο εως χαμηλο που κυμαινοταν τωρα ειναι απο καλο εως πολυ καλο... Και οντως πηγαινει σφαιρα!
Το θεμα ειναι να μπορουσα να κανω τον αναμεταδοτη (μαρκα TP-LINK και αυτος) να δουλεψει για να λυσω το θεμα χρησης wifi μεσω κινητου,ειδικα στην τουαλετα... Θα το ψαξω με την ησυχια μου,το κακο ειναι οτι και οι οδηγιες ειναι χαλια μεταφρασμενες και δεν βγαζεις ευκολα ακρη...Αν μου ειχε πει εξαρχης οτι ειναι τετοιος μπελας απλα θα επαιρνα ενα καλο usb και θα τελειωνε η υποθεση...Αν καταφερω να το σεταρω εννοειται θα ενημερωσω για εντυπωσεις κλπ...
-
Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις τον ρουτερ να κοιτάει προς τον κάτω όροφο με γωνία 45ο περίπου. Επίσης μερικοί έχουν επιλογή για το πόσο δυνατό σήμα θα έχουν στο ασύρματο. Για κοίταξε και αυτό.
-
To router ειναι στον κατω οροφο και θελω να πιασω σημα στον πανω.Το εχω ανεβασει στο πανω μερος της βιβλιοθηκης και το σημα ειναι εξαιρετικο στο ακριβως απο πανω δωματιο,το θεμα ειναι στο υπολοιπο σπιτι...Τη κεραια του την εχω καθετα.
Θα κοιταξω και αυτο με τη ρυθμιση περι εντασης σηματος,σε ευχαριστω πολυ,δεν το ειχα σκεφτει.
-
Εμ τα ειπαμε δεν τα ειπαμε;πηρες ενα αχρηστο repeater ενω θα εκανες απλα την δουλεια σου με το 802.11n stick
Sent from my LG-P500
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]