-
για καναπε ειναι πολυ καλυτερη η ταμπλετα, το λαπτοπ το βρισκω σχετικα αβολο και το εχω σχεδον παντα σε τραπεζι
-
Επίσης δεν απαιτεί να του αφιερώσεις αποκλειστικό χώρο, όταν δεν το χρησιμοποιείς το βάζεις σε ένα ράφι και βγαίνει από τη μέση.
-
ναι το θεμα χωρου (και ενα σωρο καλωδια) ειναι οντως προβλημα , ομως η εμπειρια χρησης και το κοστος παραμενουν πλεονεκτηματα
προσωπικα το μονο που με σηκωνει απο το pc στο δωματιο μου ειναι οταν θελω να καπνισω (γιατι δεν καπνιζω εκει που κοιμαμαι)
-
- τουαλέτα
αλλά και ο σταθερός χρειάζεται
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
- τουαλέτα
αλλά και ο σταθερός χρειάζεται
και για τουαλετα ειναι φοβερο το ταμπλετ
με βαση ολα αυτα αν δεν εχεις πραγματικα σοβαρες αναγκες φορητοτας με εναν σταθερο (γιατι παντα χρειαζεται) και ενα ταμπλετ εισαι αρχοντας
τα λαπτοπ ειναι μαλλον αυτα που απειλουνται περισσοτερο
οι ταμπλετες ομως εχουν πολυ δρομο ακομα -
-
Προσωπικά ποτέ δεν είχα λαπτοπ και αν δε χρειαστεί στο μέλλον να εξαρτώμαι από pc αλλά για σοβαρό λόγο και όχι fb, msn , gaming δε νομίζω να αγοράσω ποτέ, το ίδιο βέβαια ισχύει και για tablet.
Στο θέμα άνεσης έχω βάλει πολυθρόνα αντί καρέκλας και αράζω μια χαρά, με έχει βολέψει απίστευτα και ειδικά με την τιμονιέρα ενώ προβλημα χώρου/καλωδιίων δεν υπάρχει με εξαίρεση βέβαια το σκουπισμα-καθάρισμα αλλά αν έχεις άλλον να στα κάνει ούτε εκεί παιζει θέμα. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
- τα λαπτοπ ειναι μαλλον αυτα που απειλουνται περισσοτερο
- οι ταμπλετες ομως εχουν πολυ δρομο ακομα
-
τα τενεκέδια ειναι νεκρά εδω και μερικά χρόνια τώρα... Μεγάλος ογκος των πωλησεων τους ειναι εταιρικός... Ο οικιακός χρήστης εχει καταφυγει στα laptop οπου και τελευταια υπάρχει αντιπαλότητα με τα tablet.
-
Οι ταμπλέτες πλεον ειναι ισχυρότερες απο αρκετα Low speced pc, και προσφέρουν τρομακτικα καλυτερη εμπειρια χρήσης απο τα windows σε αρκετά μεγαλο ευρος καθημερινών συνηθειών. Το Android δε ειδικότερα ειναι ποιο κοντά απο ποτέ, απο το να χαρακτηριστει mainstream OS και να μεταπηδησει σε τενεκεδοpc*... αλλωστε linuxοειδες ειναι και αυτο... απλως απο σοβαρη εταιρια.
- του δινω 2 χρόνια max... θα το δουμε σίγουρα να χτυπάει windows installations με τον ρυθμό που πάει.
-
Ψορσαιρ φέρε μου ταμπλέτα με 19άρα οθόνη που να τρέχει άνετα 15 browser tabs, MSN, Live Mail, ICQ, Skype και μουσική και βίντεο ταυτόχρονα ενώ θα έχει την ευκολία του hardware QWERTY και mouse και ίσως το σκεφτώ. Για να σε προλάβω, αυτό που μόλις σου περιέγραψα είναι το μίνιμουμ που ζητώ καθημερινά από το PC μου! Που να ζητούσα και κάτι ζόρικο δηλαδή.
Οι ταμπλέτες είναι για τα κουνούπια!
Το δε Android δε μπορώ να πω ότι με εντυπωσιάζει... ανούσια πολύπλοκο και cluttered.
-
icq?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Το Android δε ειδικότερα ειναι ποιο κοντά απο ποτέ, απο το να χαρακτηριστει mainstream OS και να μεταπηδησει σε τενεκεδοpc*... αλλωστε linuxοειδες ειναι και αυτο... απλως απο σοβαρη εταιρια.- του δινω 2 χρόνια max... θα το δουμε σίγουρα να χτυπάει windows installations με τον ρυθμό που πάει.
Βρήκαμε έναν αγοραστή!
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
icq?Ξέρω, πολύ μοντέρνο... εποχής MS comic chat.
-
σταθερος για μενα πρεπει να υπαρχει αλλα η φαση να ξοδευεις ενα γραφειο ειναι οντως λιγο περιεργη το 2012...λαπτοπ δεν ειχα ποτε, δεν αισθανθηκα ομως την αναγκη να χω κιολας...νετμπουκ ωραια ιδεα αλλα καπου κολλησε νομιζω οπως ηταν το αρχικο σχεδιο
η ταμπλετα μου αρεσει, ειναι πολυ πρακτικη και εκτελει τα περισσοτερα τασκς του μεσου καθημερινου χρηστη ανετα εχοντας μονο 2 χρονια για απλ και κανα χρονο για αντροιντ στην αγορα...οποτε αυτα που θα ρθουν θα τα σπανε!
μονος πιθανος αντιπαλος τα ουλτρα του κορσερ -
Πάντως εμένα έχει βολέψει τρομερά ένα netbook με ubuntu ενώ πέρασα από Maemo (το οποίο ήταν εξαιρετικό) , Android (και τα δύο Linux based) και φυσικά windows mobile.,.
Για την ιστορία, εκ των τριών θα προτιμούσα να είχε εξελιχτεί και επικρατήσει το Maemo...
Ωστόσο και τα τρία παραμένουν ημίμετρα & light εκδοχές για συγκεκριμένες δουλειές και δεν έχουν το χαρακτήρα πλήρους η/υ με κανονικό λ/σ...
Ψηφίζω netbοοκ για φορητότητα και εξοικονόμηση χώρου, laptop όταν το netbook δεν είναι αρκετό και desktop ως υπολογιστική βάση.
Σημείωση: Τα προϊόντα της Apple τα θεωρώ μόδα για άσχετους. (όχι ότι δεν έχουν καινοτομίες αλλά δυστυχώς είναι ένας τρόπος να κινηθεί μία κορεσμένη αγορά που ρέπει και επικίνδυνα στο open source/linux).
-
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-DELL-INSP ... 637wt_1270
καλύτερη λυση απο αυτή δεν μπορώ να σκεφθώ. αν ήθελα κατι ανάμεσα σε σταθερό και φορητό με μεγάλη οθονη, θα πήγαινα εκεί χωρις 2η σκέψη.
-
Yes but no
-
Ένα netbookάκι που είχα τα τελευταία 3 χρόνια με συντρόφευσε καθημερινά στην δουλειά, στους πελάτες, στο σπίτι (σαλόνι,κρεβατοκάμαρα,τουαλέτα,κουζίνα,μπαλκόνι), στις διακοπές Ελλάδα και 3 φορές εξωτερικό, στα ταξίδια με αυτοκίνητο για τα παιδιά και σε ένα σωρό άλλα μέροι κάνωντας αυτό για το οποίο ήταν φτιαγμένο.
Δηλαδή, ίντερνετ, office, αποθήκευση φωτό, μουσική και ταινίες. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.
Και ήταν μια χαρά επειδή ήξερα τα όρια του και μέχρι πού φτάνει.Το «μεγάλο» πισί στο γραφείο εξακολουθεί και παραμένει σε υπηρεσία όλων αυτό τον καιρό αλλά για τα ποιό βαριά καθήκοντα και λόγο του ότι την απολαυση της 22άρας οθόνη δεν την βρίσκεις σε υποκατάστατα.
Και είναι και αυτό μια χαρά επειδή ξέρω τα όρια του.Κανονικοί φορητοί έχουν περάσει διάφοροι από τα χέρια μου λόγο δουλειάς.
Σαν αντικαταστάτες κανονικών πισί δεν με έχουν πείσει πλήρως ίσως επειδή δεν έτυχε να νταραβεριστώ με πολύ ακριβά high end μοντέλλα.
Φυσικά, όταν μετακινήσε διαρκώς και χρειάζεσαι την ισχύ και τις δυνατότητες που σου παρέχουν εννοείτε ότι είναι μονόδρομος.Ταμπλέτα δεν έχω δοκιμάσει πλήρως εκτός από καταστήματα και σε φίλους. Φαντάζομαι ότι θα είναι ταμάμ σε συγκεκριμένα μέρη και στάσεις , βλέπε κρεβάτι, καναπέ, παραλία, κλπ κλπ. Ενδεχομένος και να είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τα νετμπουκ κάποια στιγμή αλλά και πάλι το πληκτρολόγιο χρειάζεται μερικές φορές. (για το αυτό το λόγο το asus transformer είναι ιδανικό)
Το μέλλον είναι μάλλον στα μηχανάκια που μεταμορφώνονται, είτε αυτά ειναι ταμπλέτες με πληκτρολόγιο (π.χ. asus transformer) είτε οι νέοι παίκτες που παρουσιάζωνται στην αγορά δηλαδή smartphones με lapdoc (π.χ. motorola atrix & lapdock).
Eνδεχομένως κάποιες κατηγορίες όπως ήταν τα πρώτα 7άρια-9άρια νετμπουκ να εκλείψουν σιγά σιγά.
Νομίζω όμως πως τόσο τα κουτάτα πισί, όσο και τα κανονικά φορητά θα συνεχίσουν να υπάρχουν για πολύ καιρό ακόμα μαζί με ότι άλλο μας προκύψει τα επόμενα λιγα χρόνια. -
Έχω ένα laptop 5ετίας το οποίο έχει chipset γραφικών intel 945 και το συνδέω συχνά σε full hd τηλεόραση για ταινίες.
Η μέγιστη ανάλυση που βγάζει σε εξωτερική οθόνη είναι ίδια με την δικιά του οθόνη (1280x800) οπότε φαίνεται χάλια.
Είχα παλιότερα ένα netbook, σαφώς πιο αδύναμο μηχάνημα, με ίδιο ή παρόμοιο chipset το οποίο όμως έβγαζε full hd
σε εξωτερική οθόνη, οπότε υπέθεσα ότι απλά φοράει πιο καινούριους drivers. Έβαλα τους τελευταίους στο laptop αλλά
δεν άλλαξε κάτι, υπάρχει καμιά εναλλακτική ή είμαι καταδικασμένος? -
http://komku.blogspot.com/2009/10/how-t ... ution.html
-
Ωραίος, πολύ λιγότερο χρόνο θα χρειαζόμουν για να γκουγκλάρω το προφανές από το να ποστάρω.
Φαίνεται αρκετή δουλίτσα πάντως, για να δούμε...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]