-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μηχάνημα με πληκτρολόγιο ανθρώπινο, που να χωράει σε τσαντάκι, να ζυγίζει 1 κιλό και να σε βολεύει στις βασικές δουλειές, δεν υπάρχει. Οι ταμπλέτες είναι ειδικού σκοπού, τα λαπτοπ τα 13άρια αρκετά μεγάλα.
Τέλος πάντων, υπερβάλλετε λιγάκι. Εδώ κι ένα χρόνο σερφάρω και κάνω και καμιά δουλίτσα με το ταπεινό netbook, το έχω διαρκώς στο δίκτυο για ταινιούλες κλπ στο egreat, κατανάλωση αστεία, κατεβαστήρι. Άμα χρειαστώ ισχύ, έχω desktop.
Οι περσινές διακοπές πέρασαν μια χαρά με το wifi σε εστιατόρια, καφετέριες, ταινιούλες στο πλοίο, μουσικούλα, μεταφορά των φωτογραφιών από την ψηφιακή στο σκληρό με το card reader. Και αρκετά ανθεκτικό θα το χαρακτήριζα. Δε με χάλασε.Τώρα, αυτούς τους νέους AMD δεν τους γνωρίζω. Αν είναι ισχυροί και οικονομικοί, τόσο το καλύτερο.
Asus Transformer Prime
Τα κάνει ολα και συμφερει.
που θα πάει... θα σε βάλουμε να πάρεις ταμπλέτα Αποτελείς priority target... -
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Στις 13 ίντσες υπάρχει τίποτα δυνατό;
Έχω βρεί αυτό, αλλά δε ξέρω κατά πόσο τραβάει ο επεξεργαστής του. Με τους δεκάδες επεξεργαστές που βγάζουν έχω χάσει τον μπούσουλα.
http://www.skroutz.gr/s/389439/HP-ProBo ... 640GB.htmlΟ συγκεκριμένος ναί είναι πολύ δυνατός. Γνώμη μου δεν αξίζει να δώσεις 700+ ευρώ για 13άρι ..
οντως δεν αξίζει 700... εγω θα έδινα κάτι στα 800 με 1000 για να ναι και ultrabook. Πραγματικοί φορητοί, όχι τουβλά με οθονη.
Προσωπικα θα πηγαινα στην παρούσα φάση για Acer S3 ή ακομα καλύτερα HP FOLIO.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Στις 13 ίντσες υπάρχει τίποτα δυνατό;
Έχω βρεί αυτό, αλλά δε ξέρω κατά πόσο τραβάει ο επεξεργαστής του. Με τους δεκάδες επεξεργαστές που βγάζουν έχω χάσει τον μπούσουλα.
http://www.skroutz.gr/s/389439/HP-ProBo ... 640GB.htmlΟ συγκεκριμένος ναί είναι πολύ δυνατός. Γνώμη μου δεν αξίζει να δώσεις 700+ ευρώ για 13άρι ..
οντως δεν αξίζει 700... εγω θα έδινα κάτι στα 800 με 1000 για να ναι και ultrabook. Πραγματικοί φορητοί, όχι τουβλά με οθονη.
Προσωπικα θα πηγαινα στην παρούσα φάση για Acer S3 ή ακομα καλύτερα HP FOLIO.
Άμα είναι να μην έχει dedicated κάρτα γραφικών, γιατί να δώσεις 300-400 ευρώ παραπάνω;
Παίρνεις ένα των 500 και με τα ρέστα ένα τάμπλετ .
Αυτό πρέπει να'ναι το πιο τούμπανο. Και αυτό είναι αλλά είναι.. ροζ. -
Για 13άρι, υπάρχει και το Lenovo Thinkpad Edge E325. Εδώ έχει £306, σε δραχμές δεν ξέρω πόσο θα πάει.
Το Edge 325 έχει επεξεργαστή AMD Fusion Ε-350, που είναι επιπέδου καλού netbook. Υπάρχει και το μοντέλο E320 με i3 που ξεκινάει από £390.
-
Μηχάνημα με πληκτρολόγιο ανθρώπινο, που να χωράει σε τσαντάκι, να ζυγίζει 1 κιλό και να σε βολεύει στις βασικές δουλειές, δεν υπάρχει. Οι ταμπλέτες είναι ειδικού σκοπού, τα λαπτοπ τα 13άρια αρκετά μεγάλα.
Τέλος πάντων, υπερβάλλετε λιγάκι. Εδώ κι ένα χρόνο σερφάρω και κάνω και καμιά δουλίτσα με το ταπεινό netbook, το έχω διαρκώς στο δίκτυο για ταινιούλες κλπ στο egreat, κατανάλωση αστεία, κατεβαστήρι. Άμα χρειαστώ ισχύ, έχω desktop.
Οι περσινές διακοπές πέρασαν μια χαρά με το wifi σε εστιατόρια, καφετέριες, ταινιούλες στο πλοίο, μουσικούλα, μεταφορά των φωτογραφιών από την ψηφιακή στο σκληρό με το card reader. Και αρκετά ανθεκτικό θα το χαρακτήριζα. Δε με χάλασε.Τώρα, αυτούς τους νέους AMD δεν τους γνωρίζω. Αν είναι ισχυροί και οικονομικοί, τόσο το καλύτερο.
Asus Transformer Prime
Τα κάνει ολα και συμφερει.
που θα πάει... θα σε βάλουμε να πάρεις ταμπλέτα Αποτελείς priority target...+1 για ταμπλετα, σε σχεση με netbook ειναι πολυ μπροστα
κυριως λογω αυτονομιας , μιλαμε για πραγματικη φορητοτητα και οχι φορητοτητα με πριζα -
Σοβαρή ταμπλέτα (γιατί έχω μία κινέζικη με android custom rom) θα πάρω όταν βγει με τα νέα Windows 8.
Ως τότε μαζεύω λεφτά και αρκούμαι στο λαπτοπ (17αρι στο σπίτι άντε και στο χωριό) και στο νετμπουκ που έχει αποσβέσει τα λεφτά του και με έχει βγάλει παληκάρι πολλές φορές.
-
κι εγω μαζι σου, ομως αναρωτιεμαι αν με τα win8 θα μπορεις να κανεις οτι και στο pc, γιατι υποπτευομαι μεγαλο πετσοκομμα στις δυνατοτητες αν μιλαμε για ταμπλετα
φυσικα δεν απορριπτω οτι μπορει να ειναι καλυτερα τα πραγματα απο οτι στο android, οποτε μελλοντικα μπορει να το σκεφτω
μεχρι στιγμης ομως ειμαι φοβερα ικανοποιημενος απο το transformer κυριως λογω της αυτονομιας του, γιατι δε μου ειναι και ιδιαιτερα ευκολο αυτους τους μηνες να ειμαι συνεχεια διπλα σε πριζα
το να μπορεις να δεις 8 ωρες βιντεο χωρις να θες φορτιση, ή με χαλαρη χρηση να βγαζεις 2 μερες δεν ειναι και μικρο πραγμαελπιζω να γινει ακομα καλυτερο με το ics που θα παρει τις επομενες μερες
για τη χρηση που το θελω εγω (βιντεο και με hdmi , browsing, βιντεο-κλησεις skype, mail , χαζο-gaming κτλ.. ) μπορω να πω οτι σχεδον (οχι τελειως βεβαια) υποκαθιστα ακομα και το λαπτοπ μου , σε σημειο που μολις τα τιναξει το hp σκεφτομαι να μην ξαναπαρω αλλο
αντιθετως ταμπλετα θα επαιρνα ξανα αμεσωςκαι φυσικα για οτιδηποτε πιο απαιτητικο υπαρχει και θα υπαρχει desktop
δυστυχως οι καλες ταμπλετες ειναι τσιμπημενες και δυστυχως πρεπει να παρεις καποια απο τις καλες ωστε να μεινεις ικανοποιημενος, δεν ειναι τα πραγματα οπως στα κινητα εδω , οπου τη παλευεις και με καποιο φθηνιαρικο
ισα ισα που και αυτα με τον tegra 2 εχουν θεματα σε καποια 720p ή στο flash , οποτε καλο ειναι να κοιτας για ακομα καλυτερακαι τελος tablet>κινητο , οσο καλο και αν ειναι αυτο , γιατι οι 10 ιντσες προσφερουν καλυτερη εμπειρια χρησης και στα παιχνιδια και στο browsing και φυσικα στα video
φυσικα δεν ειναι εξισου ευκολο να το μεταφερεις σε μια τσεπη, αλλα ειναι αρκετα μικρο για να βρισκεται σχεδον παντου μαζι σου οπουδηποτε (χωρις το αγχος της πριζας) -
Φίλος ψάχνεται για home cinema, αν έχετε κάτι να εισφέρετε παρακαλώ ρίξτε μια ματιά εδώ.
-
Aλλο ρωτησα αλλου καταληξατε . Τελικα επελεξα το hp mini 210 3000 n570 με 320 gb σκληρο . Θα του κανω κ μια αναβαθμισουλα στα 2 gb την μνημη αν δω οτι δεν τραβαει κ ειμαι οκ.. Αλλα για απλα πραγματακια που το θελω internet και κανα αρχειο στο word μια χαρα θα ναι ..
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σοβαρή ταμπλέτα (γιατί έχω μία κινέζικη με android custom rom) θα πάρω όταν βγει με τα νέα Windows 8.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ... θα την χρειαστείς ΟΛΗ
Αν πας για ταμπλέτα και πάρεις με 8αρια....--> Η MS ειναι προσκολλημένη σε κάποιες λογικές... που δεν θα της επιτρέπουν να φτάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά λειτουργίας μιας καλής Android ταμπλέτας. Καλά δεν συζητώ πως μιλάμε για τουλάχιστον σχεδόν μισό εκατομμύριο δραχμές κόστος Win ταμπλέτας... απλώς για να πείς πως παίζεις μπάλα... και να μην είναι καμιά ελλεεινη μαλακιά.
-
Σοβαρή ταμπλέτα (γιατί έχω μία κινέζικη με android custom rom) θα πάρω όταν βγει με τα νέα Windows 8.
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ... θα την χρειαστείς ΟΛΗ
Αν πας για ταμπλέτα και πάρεις με 8αρια....--> Η MS ειναι προσκολλημένη σε κάποιες λογικές... που δεν θα της επιτρέπουν να φτάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά λειτουργίας μιας καλής Android ταμπλέτας. Καλά δεν συζητώ πως μιλάμε για τουλάχιστον σχεδόν μισό εκατομμύριο δραχμές κόστος Win ταμπλέτας... απλώς για να πείς πως παίζεις μπάλα... και να μην είναι καμιά ελλεεινη μαλακιά.
από τα επίκαιρα:
-
Πολυ επερβολη ρε παιδια οπως προειπε κ ο μανος. Μια χαρα δουλευει το hp mini 210 . Τουλαχιστον μονο αργο δεν ειναι σε οτι κανω.
-
Έκανα αναβάθμιση στον Desktop του σπιτιού.
Μνήμη: από 2GB -->4GB
CPU: Από Core2 2.4 GHz Dual Core --> Core2 2.4 GHz Quadcore
HDD: Από SATAII 1Tb σε SSD 64GB + SATAII 1Tb για αποθήκη (torrents κλπ).Αποτέλεσμα; ΣΟΚ και ΔΕΟΣ!
Λειτουργικό παρέμειναν τα Windows 7 Ultimate, το μηχάνημα μαμεί και δέρνει, σηκώνεται από σβηστό σε λιγότερο από μισό λεπτό, κλείνει ακαριαία, ανοίγει το Autocad 2012 σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και το μόνο που το φρενάρει, είναι... η τσιγκουνιά μου, αφού παίζει με onboard κάρτα γραφικών Intel G45!
Έχω εγκαταστήσει τις περισσότερες εφαρμογές μου (πάνω από το 90%) και έχω ακόμη 20+ GB χώρο, άρα δεν θα έχω πρόβλημα. Ο σκοπός είναι ό,τι χρειάζομαι να μείνει εγκατεστημένο στον SSD και στον SATA να πάνε ταινίες, μουσική, κατεβάσματα κλπ κλπ.
Το κόστος ήταν μηδενικό, είχα τον SSD εδώ και ένα χρόνο χάρη στο... ΕΣΠΑ ( ) και η μνήμη και η CPU ήλθαν από έναν παρατημένο στην δουλειά με καμμένη μητρική (τώρα με τις απολύσεις περισσεύουν υπολογιστές!).
Γενικώς, μπόλικη μνήμη και SSD προτείνονται σε όσους θέλουν ταχύτητα. Δεν ξέρω αν οι καινούριοι υβριδικοί SATA μπορούν να πετύχουν τέτοια επίπεδα ταχύτητας, ίσως είναι καλή λύση επίσης.
Τώρα, θα ήθελα να βρω ένα πιο ήσυχο ανεμιστηράκι για την CPU, έχω κρατήσει το boxed της Intel (είπαμε, τσίπης! ).
-
δεν ξέρω όμως μήπως αυτά τα ssd με τα ηλεκτρονικά χαλάνε, καλύτερα τα παραδοσιακα μέσα με τα μηχανικά μέρη
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
δεν ξέρω όμως μήπως αυτά τα ssd με τα ηλεκτρονικά χαλάνε, καλύτερα τα παραδοσιακα μέσα με τα μηχανικά μέρηΜην φοβάσαι ρε, θα τα στείλω στον Μγιάκοβο να τα κάνει μια συντήρηση, που ξέρει την δουλειά. Θα τα έκανα και μόνος μου, αλλά να βγάλει κι αυτός κάνα φράγκο ο καψερός...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έκανα αναβάθμιση στον Desktop του σπιτιού.
Μνήμη: από 2GB -->4GB
CPU: Από Core2 2.4 GHz Dual Core --> Core2 2.4 GHz Quadcore
HDD: Από SATAII 1Tb σε SSD 64GB + SATAII 1Tb για αποθήκη (torrents κλπ).Αποτέλεσμα; ΣΟΚ και ΔΕΟΣ!
Λειτουργικό παρέμειναν τα Windows 7 Ultimate, το μηχάνημα μαμεί και δέρνει, σηκώνεται από σβηστό σε λιγότερο από μισό λεπτό, κλείνει ακαριαία, ανοίγει το Autocad 2012 σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και το μόνο που το φρενάρει, είναι... η τσιγκουνιά μου, αφού παίζει με onboard κάρτα γραφικών Intel G45!
Έχω εγκαταστήσει τις περισσότερες εφαρμογές μου (πάνω από το 90%) και έχω ακόμη 20+ GB χώρο, άρα δεν θα έχω πρόβλημα. Ο σκοπός είναι ό,τι χρειάζομαι να μείνει εγκατεστημένο στον SSD και στον SATA να πάνε ταινίες, μουσική, κατεβάσματα κλπ κλπ.
Το κόστος ήταν μηδενικό, είχα τον SSD εδώ και ένα χρόνο χάρη στο... ΕΣΠΑ ( ) και η μνήμη και η CPU ήλθαν από έναν παρατημένο στην δουλειά με καμμένη μητρική (τώρα με τις απολύσεις περισσεύουν υπολογιστές!).
Γενικώς, μπόλικη μνήμη και SSD προτείνονται σε όσους θέλουν ταχύτητα. Δεν ξέρω αν οι καινούριοι υβριδικοί SATA μπορούν να πετύχουν τέτοια επίπεδα ταχύτητας, ίσως είναι καλή λύση επίσης.
Τώρα, θα ήθελα να βρω ένα πιο ήσυχο ανεμιστηράκι για την CPU, έχω κρατήσει το boxed της Intel (είπαμε, τσίπης! ).
-
-
Για desktop apps και multimedia το θέλει ο άνθρωπος, δεν παίζει skyrim, έλεος...
-
Μια χαρά ήταν το μηχάνημα και τώρα έγινε πολύ καλύτερο από πριν. Αλλά ρε Hi-Fi... έχεις BMW, έχεις και Lancia, έχεις και smartphone... ε βάλε μια μαμημένη καρτούλα γραφικών!
ΥΓ: Να φανταστώ ότι όλα αυτά τα έκανες χθες και είχες και γκρίνια; 'Εμένα Αγ. Βαλεντίνου δεν με πας πουθενά! Δώρο πήρες για τον εαυτό σου και ασχολείσαι με αυτό όλο το βράδυ! Ε να κοιμηθείς μαζί του τότε απόψε!!!'.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Για desktop apps και multimedia το θέλει ο άνθρωπος, δεν παίζει skyrim, έλεος...desktop apps και βαζει quad και 4 gb?
Λεφτα υπαρχουν και ετσι κατασταση?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]