-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βρε παιδια εδώ δεν είχαμε φονο για να προστατεψει την ζωή του επειδή αυτή κινδύνευε άμεσα.
Εκτός σπιτιού υποκατέστησε την δικαιοσύνη, κυνηγώντας στον δρόμο και εκτελώντας τον διαρήκτη χωρίς να απειλείται η ζωή του.
Μην τρελαθούμε τελείως! Είναι ανεπίτρεπτο ως γεγονός.Η κλοπή ή η απόπειρα κλοπής δεν τιμωρείται, ούτε πρέπει να τιμωρείται με θάνατο.
Ρε μαστορα, οι τυπαδες ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ σε εκεινο το σπιτι, αφου ειχαν ξεκινησει απο αυτο κ αφου ειχαν παει κ σε αλλα δυο. Δηλαδη επρεπε να περιμενουμε την επομενη φορα που θα γυρναγαν οπλισμενοι κ ετοιμοι για ολα?
δεν πηγαν στο ιδιο σπιτι (εκτως και αμα διαβαζεις newsit..)
μπηκαν στο πρωτο εφυγαν μπηκαν στο δευτερο τους ειδαν και μετα βγηκε σε περιπολια ο τυπας και τους πετυχε την ωρα που εφευγαν απο το τριτο σπιτιΣύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Δάβαρης, οι διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του νεαρού δύο φορές μέσα σε λίγη ώρα.
.............
Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, πιθανόν οι ίδιοι δράστες εισέβαλαν και σε τρίτο σπίτι στην γειτονιά, ένας κάτοικος όμως τους αντιλήφθηκε και πυροβόλησε στον αέρα με καραμπίνα. Οι ληστές τράπηκαν για μια ακόμα φορά σε φυγή. Ο 25χρονος γιος όμως της γυναίκας που απείλησαν στο προηγούμενο σπίτι, βγήκε στον δρόμο, είδε δύο άτομα να τρέχουν και τους καταδίωξε πυροβολώντας με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 43χρονο.στο in πιο πρωι ελεγε οτι μπηκαν σε τρια τεσπα το ιδιο και το αυτο ειναι το να βγει εξω απο το σπιτι του και να τους ψαξει εχασε και την λιγη νομιμοτητα που ειχε κατ εμε(οχι οτι δεν εκανε και καλο κιολας..)
-
Οσο προχωραει η μερα βγαινουν και νεα ή 'νεα' στοιχεια.Στην αρχη και εγω ειχα δει οτι επεστρεψαν .
-
Ηταν τοσο γαμικοι που επεστρεψαν στο πρωτο σπιτι. Για τους υπολοιπους, ειπαμε, την επομενη φορα αν θελετε μπορειτε να τους περιμενετε σκυμμενοι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δηλαδη επρεπε να περιμενουμε την επομενη φορα που θα γυρναγαν οπλισμενοι κ ετοιμοι για ολα?Για τους υπολοιπους, ειπαμε, την επομενη φορα αν θελετε μπορειτε να τους περιμενετε σκυμμενοι...
E! Να πηγαίνουμε να τους σκοτώνουμε εκ των προτέρων στα σπίτια τους!
-
preemptive strike λεγεται και ειναι συνηθισμενη πρακτικη απο τους 'καουμπουδες'
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Δηλαδη επρεπε να περιμενουμε την επομενη φορα που θα γυρναγαν οπλισμενοι κ ετοιμοι για ολα?
Για τους υπολοιπους, ειπαμε, την επομενη φορα αν θελετε μπορειτε να τους περιμενετε σκυμμενοι...
Αυτο ειπα ρε ανθρωπα? Τι μαλακια ειναι αυτο το πραγμα που παιρνετε κατι που λεει ενας, το ξεχειλωνετε μεχρι αηδιας, για να πεταξετε τη παπαρια σας, επειδη δεν μπορειτε να την πειτε αλλιως...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Βρε παιδια εδώ δεν είχαμε φονο για να προστατεψει την ζωή του επειδή αυτή κινδύνευε άμεσα.
Εκτός σπιτιού υποκατέστησε την δικαιοσύνη, κυνηγώντας στον δρόμο και εκτελώντας τον διαρήκτη χωρίς να απειλείται η ζωή του.
Μην τρελαθούμε τελείως! Είναι ανεπίτρεπτο ως γεγονός.Η κλοπή ή η απόπειρα κλοπής δεν τιμωρείται, ούτε πρέπει να τιμωρείται με θάνατο.
Ρε μαστορα, οι τυπαδες ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ σε εκεινο το σπιτι, αφου ειχαν ξεκινησει απο αυτο κ αφου ειχαν παει κ σε αλλα δυο. Δηλαδη επρεπε να περιμενουμε την επομενη φορα που θα γυρναγαν οπλισμενοι κ ετοιμοι για ολα?
Αυτο ειπα ρε ανθρωπα? Τι μαλακια ειναι αυτο το πραγμα που παιρνετε κατι που λεει ενας, το ξεχειλωνετε μεχρι αηδιας, για να πεταξετε τη παπαρια σας, επειδη δεν μπορειτε να την πειτε αλλιως...
Ε για εξήγησέ μου τι είπες με το: «δηλαδή έπρεπε να περιμένουμε την επόμενη φορά που θα γυρναγαν οπλισμενοι κ ετοιμοι για ολα?»
Τι ακριβώς ξεχείλωσα μέχρι αηδίας; Δεν επικρότησες την καταδίωση και την εκτελεση του διαρήκτη στον δρόμο γιατί ίσως να γύρναγε κάποια στιγμή οπλισμενος;
Ε! Εγώ έκανα μια πρόταση προς το βέλτιστον.Εκτός κι αν άλλα λες, αλλά άλλα νομίζεις ότι είπες
-
εδω οι καλες ωτοασπιδες...εχω και παρωπιδες.....εχω και γυαλιααααααααα!!!!!!
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Όταν λοιπόν μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου τη σήμερον ημέρα με όλα όσα ακούγονται και διαβάζονται, επιβάλλεται να διατηρήσείς την ψυχραιμία σου και να του ζητήσεις υπομονετικά και συμπονετικά να φύγει, ειδικά όταν δεν έχει κάποιο όπλο (μαχαίρι, λοστό, πιστόλι, καραμπίνα, πολυβόλο).Στην περίπτωση που εντός της ίδιας ημέρας το επαναλάβει, επιβάλλεται να τον απωθήσεις με ακόμα πιο ήρεμο και πράο τρόπο.
Δεν έχεις το δικαίωμα να βράσει το αίμα σου, δεν έχεις δικαίωμα να σου γυρίσει το μάτι εναντίον του κακόμοιρου ληστή που δεδομένων των συνθηκών μπορεί να σε φιμώσει, τουμπανιάσει στο ξύλο, μαχαιρώσει, βιάσει, σκοτώσει.
Όχι, είσαι απάνθρωπο τέρας αν του γ*μήσεις ότι έχει και δεν έχει.
Προσεξε, θα σε πει κανένας φασιστάκι, νεοναζί, συντηρητικό, οπισθοδρομικό κι εγω δε ξέρω τί αλλο....!
-
Για τους λόγους που λέτε έγραψα τα ακόλουθα:
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δυστυχώς, είναι οριακά εκτός νόμιμης άμυνας (ο κλέφτης/ληστής έφευγε). Αλλά μπορεί να στηριχθεί άρση καταλογισμού του φονέα, γιατί οι ληστές...ξανάρθαν.Θα έβαζα και τις διατάξεις για άρση άδικου χαρακτήρα της πράξης λόγω νόμιμης άμυνας, καθώς και τις διατάξεις για τον καταλογισμό, αλλά ας μην το αναλύουμε τόσο πολύ.
Πιθανότερο: αν όχι αθώωση (αρκετά δύσκολη), επιβολή μειωμένης ποινής (αρκετά εύκολο) λόγω μειωμένου καταλογισμού εξαιτίας προηγούμενης απρόκλητης επίθεσης του θύματος. Δηλαδή, καμιά δεκαριά χρόνια το πολύ, που στην πράξη θα γίνουν λιγότερα από 5. Σκατά και πάλι, όμως έτσι έχουν τα πράγματα. Αν, επαναλαμβάνω, δεν αθωωθεί - που, για να είμαι ειλικρινής, με τέτοια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις ληστείες, καλύτερα ίσως να δοθεί ένα μήνυμα και στους κακούργους.
-
βαλλιστικη αντιπαραβολη σε καραμπινα με σκαγια δεν γινεται....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
για να είμαι ειλικρινής, με τέτοια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις ληστείες, καλύτερα ίσως να δοθεί ένα μήνυμα και στους κακούργους.Και αν το μήνυμα το λάβουν οι Τσακ Νόρρις της ελληνικής κοινωνίας, και γίνουμε far west?
-
Για όλα υπάρχει κίνδυνος.
Αυτή τη στιγμή πάντως το μήνυμα είναι 'Βρες ένα ΑΚ47 και πάρε ό,τι γουστάρει η ψυχή σου Αβασάνιστα'. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για όλα υπάρχει κίνδυνος.
Αυτή τη στιγμή πάντως το μήνυμα είναι 'Βρες ένα ΑΚ47 και πάρε ό,τι γουστάρει η ψυχή σου Αβασάνιστα'.Το μήνυμα πρέπει να δοθεί προς το κράτος, να αστυνομεύσει καλύτερα τις περιοχές. Όχι να δοθεί προς τους πολίτες να πάρουν τα όπλα. Λίγη ψυχραιμία και λογική να έχουμε, δύσκολες μέρες έρχονται.
-
Άμα ακούς ότι δεν έχουν βενζίνη και ανταλλακτικά για τα περιπολικά...
Όπως πάνε, θα ζητάνε πυρομαχικά από τον ασύρματο. -
συμφωνω (οπως επισης καλυτερα να ειχε κανει την πραξη ο αστυνομικος για να τους φοβιθουν λιγο τα καθαρματα και να τους υπολογιζουν...)αλλα αναρωτιεμαι τι θα ελεγαν καποιοι αν αστυνομικος ειχε σκοτωσει ξενο κακοποιο απο τους δεκαδες που καθημερινα πυροβολουν στην προσπαθεια τους να ξεφυγουν...
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
-
Αν δεν πάει μέχρι και ο τελευταίος 90χρονος παππούς κάτοικος Παιανίας έξω από τα δικαστήρια είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
ΤΕΛΟΣ. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτο ειπα ρε ανθρωπα? Τι μαλακια ειναι αυτο το πραγμα που παιρνετε κατι που λεει ενας, το ξεχειλωνετε μεχρι αηδιας, για να πεταξετε τη παπαρια σας, επειδη δεν μπορειτε να την πειτε αλλιως...Σήμερα συμφωνώ με kacey.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν μπορω να σου απαντησω, εγω ξερω να χειριζομαι το οπλο μου. Νομιζω οτι ειναι δυσκολο παντως να πετυχει αδεσποτη σφαιρα καποιον εντος αλλου κτιριου (υποθετω οτι στις 3 το πρωι δεν κυκλοφορουν πεζοι, εδω περα ειναι νεκρα παντως), σε αστικο περιβαλλον, απο ημιαυτοματο οπλο. Δεν ειπα 'βγες στο μπαλκονι κ αδειασε ενα καλασνικοφ προς τη γενικη μερια του στοχου'.Kacey κοιτα τι ελεγες πριν κανα δυο μερες.....
Βλεπεις οτι ειναι θεμα χρονου εαν συνεχιστουν τετοιες πρακτικες να εχουμε αθωα θυματα? Επειδη σε εκλεψαν εσενα θα μου σκοτωσεις εμενα το παιδι-γυναικα επειδη την ειδες ραμπο και βγηκες εξω απο το σπιτι σου και ανοιξες πυρ με καραμπινα?
Ψυχραιμια παιδια,δεν ειναι λυσεις αυτες.Μονο με πολιτικες λυσεις και σωστους νομους λυνονται αυτα για μενα. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Δεν μπορω να σου απαντησω, εγω ξερω να χειριζομαι το οπλο μου. Νομιζω οτι ειναι δυσκολο παντως να πετυχει αδεσποτη σφαιρα καποιον εντος αλλου κτιριου (υποθετω οτι στις 3 το πρωι δεν κυκλοφορουν πεζοι, εδω περα ειναι νεκρα παντως), σε αστικο περιβαλλον, απο ημιαυτοματο οπλο. Δεν ειπα 'βγες στο μπαλκονι κ αδειασε ενα καλασνικοφ προς τη γενικη μερια του στοχου'.
Kacey κοιτα τι ελεγες πριν κανα δυο μερες.....
Βλεπεις οτι ειναι θεμα χρονου εαν συνεχιστουν τετοιες πρακτικες να εχουμε αθωα θυματα? Επειδη σε εκλεψαν εσενα θα μου σκοτωσεις εμενα το παιδι-γυναικα επειδη την ειδες ραμπο και βγηκες εξω απο το σπιτι σου και ανοιξες πυρ με καραμπινα?
Ψυχραιμια παιδια,δεν ειναι λυσεις αυτες.Μονο με πολιτικες λυσεις και σωστους νομους λυνονται αυτα για μενα.η νομιμοτητα χρησης οπλου πρεπει να περιοριστει μονο στον χωρο που σου ανηκει αν κανεις την μαλακια και πυροβολησεις εξω εχεις δεν εχεις δικιο εισαι το ιδιο και το αυτο γιατι εν δυναμη μπορει να βγει καποιος ασχετος και να την φαει αυτος
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.