-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Kacey κοιτα τι ελεγες πριν κανα δυο μερες.....
Βλεπεις οτι ειναι θεμα χρονου εαν συνεχιστουν τετοιες πρακτικες να εχουμε αθωα θυματα? Επειδη σε εκλεψαν εσενα θα μου σκοτωσεις εμενα το παιδι-γυναικα επειδη την ειδες ραμπο και βγηκες εξω απο το σπιτι σου και ανοιξες πυρ με καραμπινα?
Ψυχραιμια παιδια,δεν ειναι λυσεις αυτες.Μονο με πολιτικες λυσεις και σωστους νομους λυνονται αυτα για μενα.Συμφωνώ σε αυτό που λες, αλλά πρέπει να υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση. Να μην αφήνει το κράτος τα πράγματα να φτάνουν στα άκρα. Και δυστυχώς εκεί βρισκόμαστε πλεόν. Όταν ο άλλος αισθάνεται ανασφαλής, όταν οι νόμοι προστατεύουν το κάθε αλλοδαπό ή ημεδαπό καθίκι του κερατά που πάει να κλέψει και να σκοτώσει, τότε φαινόμενα σαν το παραπάνω θα πληθαίνουν. Προσωπικά δε στεναχωρήθηκα για το ληστή, ας μην πήγαινε να κλέψει.
-
'Εξω' ηταν οι ληστες που εκτελεσαν τα δυο αδερφια με καλασνικοφ, κ καταφεραν κ τους εκτελεσαν επειδη κατεβηκαν κατω να αποτρεψουν τη κλοπη της περιουσιας τους.
Αρα, τι μου λες?
Οτι δεν εχω δικαιωμα να προσπαθησω να αποτρεψω την κλοπη της περιουσιας μου, αν μιλαμε για οχημα (που εξ'ορισμου θα ειναι 'εξω') ή τεσπα αν ειναι εκτος του αυστηρου χωρου της οικιας? Μπα?
Οτι εχω αυτο το δικαιωμα, αλλα μονο απο κοντα = πρεπει να τους πλησιασω τοσο ωστε να υπαρχει η πιθανοτητα να με ξαπλωσουν πρωτοι? Μπα?
Οτι εχω αυτο το δικαιωμα αλλα χωρις να χρησιμοποιω εγω οπλο, 'επειδη ειναι εξω'? Πριτς.
Οχι φιλε. Εφ΄οσον καποιος ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ παει να με κλεψει, θα χρησιμοποιησω το οπλο. Το πως κ απο που κ απο πιο σημειο, θα το κρινω κατα περισταση αλλα τα κριτηρια μου θα ειναι να μην παθω ΕΓΩ κατι, οπως επισης κ να μην πλεξω ΕΓΩ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
'Εξω' ηταν οι ληστες που εκτελεσαν τα δυο αδερφια με καλασνικοφ, κ καταφεραν κ τους εκτελεσαν επειδη κατεβηκαν κατω να αποτρεψουν τη κλοπη της περιουσιας τους.Αρα, τι μου λες?
Οτι δεν εχω δικαιωμα να προσπαθησω να αποτρεψω την κλοπη της περιουσιας μου, αν μιλαμε για οχημα (που εξ'ορισμου θα ειναι 'εξω') ή τεσπα αν ειναι εκτος του αυστηρου χωρου της οικιας? Μπα?
Οτι εχω αυτο το δικαιωμα, αλλα μονο απο κοντα = πρεπει να τους πλησιασω τοσο ωστε να υπαρχει η πιθανοτητα να με ξαπλωσουν πρωτοι? Μπα?
Οτι εχω αυτο το δικαιωμα αλλα χωρις να χρησιμοποιω εγω οπλο, 'επειδη ειναι εξω'? Πριτς.
Οχι φιλε. Εφ΄οσον καποιος ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ παει να με κλεψει, θα χρησιμοποιησω το οπλο. Το πως κ απο που κ απο πιο σημειο, θα το κρινω κατα περισταση αλλα τα κριτηρια μου θα ειναι να μην παθω ΕΓΩ κατι, οπως επισης κ να μην πλεξω ΕΓΩ.
κανεις δεν ειπε οτι δεν εχεις δικαιωμα feel free to do whatever you want αλλα απαξ και γινει η στραβη θα βγεις μπροστα και θα πεις?
'ναι τους πυροβολησα αλλα βγηκε ο πολιτης μπροστα'
αν εχεις το σθενος οκ αλλα πραγματικα ρισκαρεις την ζωη σου η την ζωη καποιου αλλου σε μη ελενχομενο χωρο(σπιτι σου κηπος whatever) για ενα αμαξι ?(για υλικα πραγματα οχι ανθρωπινες ζωες) -
Το έξω ή το μέσα δεν παίζει ρόλο. Σημασία έχει αν ο αρχικά επιτιθέμενος επιτίθεται ακόμα ή προσπαθεί να διαφύγει.
Εφόσον ισχύει το δεύτερο, τότε η επιθεσή του δεν είναι 'παρούσα', άρα η πράξη του 'αμυνόμενου' παραμένει 'άδικη'.Άλλο το θέμα του καταλογισμού, τα γράφω παραπάνω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
'Εξω' ηταν οι ληστες που εκτελεσαν τα δυο αδερφια με καλασνικοφ, κ καταφεραν κ τους εκτελεσαν επειδη κατεβηκαν κατω να αποτρεψουν τη κλοπη της περιουσιας τους.Αρα, τι μου λες?
Οχι φιλε. Εφ΄οσον καποιος ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ παει να με κλεψει, θα χρησιμοποιησω το οπλο.** Το πως κ απο που κ απο πιο σημειο, θα το κρινω κατα περισταση αλλα τα κριτηρια μου θα ειναι να μην παθω ΕΓΩ κατι**, οπως επισης κ να μην πλεξω ΕΓΩ.
Εαν ο γειτονας σου σκεφτεται σαν και εσενα,και ο κλεφτης κρυφτει στη βεραντα σου διπλα απο το υπνοδωματιο του παιδιου σου και αδειασει ενα γεμιστηρα απο ακ47 προφανως δεν θα ενοχληθεις εαν οι μισες ριπες μπουν απο τα τζαμια μεσα..Αφου πηγε να του κλεψει το παπι ο βρωμοκλεφτης.
Τι να πω ρε παιδια.... -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
'Εξω' ηταν οι ληστες που εκτελεσαν τα δυο αδερφια με καλασνικοφ, κ καταφεραν κ τους εκτελεσαν επειδη κατεβηκαν κατω να αποτρεψουν τη κλοπη της περιουσιας τους.
Αρα, τι μου λες?
κανεις δεν ειπε οτι δεν εχεις δικαιωμα feel free to do whatever you want αλλα απαξ και γινει η στραβη θα βγεις μπροστα και θα πεις?
'ναι τους πυροβολησα αλλα βγηκε ο πολιτης μπροστα'
αν εχεις το σθενος οκ αλλα πραγματικα ρισκαρεις την ζωη σου η την ζωη καποιου αλλου σε μη ελενχομενο χωρο(σπιτι σου κηπος whatever) για ενα αμαξι ?(για υλικα πραγματα οχι ανθρωπινες ζωες)Γιατι τον ρωτας? αφου σου το λεει ξεκαθαρα.Προκειμενου να μην μου κλεψουν το μηχανακι-αυτοκινητο θα βγω και θα ανοιξω πυρ με καραμπινες με ακ47 με οτι εχω.Ακομα και αν οι πιθανοτητες ειναι μικρες η μηδαμινες(που δεν ειναι) να τραυματιστει καποιος τριτος δεν τον νοιαζει.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
-
τοσο ξεχηλωμα ουτε ο προκρουστης...
εδω τα καλα γυαλια, παρωπιδες, ωτοασπιδεεεεεεεεςςςς
-
Δεν θελω να με φανε λαχανο επειδη δεν ηθελα να μου κλεψουν το αυτοκινητο, κ δεν δεχομαι επ΄ουδενι να μπω στο διλημμα 'δεχομαι να μου παρουν το αυτοκινητο για να μη συμβει τιποτα αλλο' απο τη στιγμη που εχω τη δυνατοτητα να ορισω εγω τη τροπη της καταστασης.
Α και που΄σαι, αυτος που κουβαλαει καλασνικοφ για να κλεψει αυτοκινητα κ το κανει ανενοχλητος, μετα απο λιγο θα μπει στο σπιτι ΣΟΥ. Κ εκει μπορει να ενοχληθει (γιατι θα τον δεις/σε δει ξαφνικα μπροστα του) κ θα εχει ακομα το καλασνικοφ στα χερια...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν θελω να με φανε λαχανο επειδη δεν ηθελα να μου κλεψουν το αυτοκινητο, κ δεν δεχομαι επ΄ουδενι να μπω στο διλημμα 'δεχομαι να μου παρουν το αυτοκινητο για να μη συμβει τιποτα αλλο' απο τη στιγμη που εχω τη δυνατοτητα να ορισω εγω τη τροπη της καταστασης..Και ποιος εισαι εσυ που θα ανοιγεις πυρ διπλα απο την μπαλκονοπορτα μου γιατι δεν δεχεσαι να σου κλεψουν το αυτοκινητο?
Εγω που δεν δεχομαι να τρομαξει το παιδι μου απο τους πυροβολισμους σου μπορω να σου αδειασω ενα γεμιστηρα στο στομα?Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο με εκνευριζει να τρομαζουν το παιδι μου/η να ανοιγουν πολεμο διπλα στην πορτα μου για ενα μηχανακι.Α και που΄σαι, αυτος που κουβαλαει καλασνικοφ για να κλεψει αυτοκινητα κ το κανει ανενοχλητος, μετα απο λιγο θα μπει στο σπιτι ΣΟΥ. Κ εκει μπορει να ενοχληθει (γιατι θα τον δεις/σε δει ξαφνικα μπροστα του) κ θα εχει ακομα το καλασνικοφ στα χερια...
Οποτε οι πιθανοτητες οταν θα ανοιξεις πολεμο μεσα στο σπιτι σου και με το δικο σου οπλο,ειναι μικροτερες για σενα και τα μελη της οικογενειας σου.
Κοφτε τα καουμποικα παιδια εκτος εαν τρολαρετε.Αυτα τα προβληματα δεν λυνονται με σφαιρες.Απελαση ,ισοβια, και σοβαρη αστυνομευση ειναι οι λυσεις.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
τοσο ξεχηλωμα ουτε ο προκρουστης...εδω τα καλα γυαλια, παρωπιδες, ωτοασπιδεεεεεεεεςςςς
συμφωνω με αστυνομευση , τιμωρια και απελαση...ομως οταν καποιος απειλει την ζωη σου και βρεις ευκαιρια τι θα κανεις...? θα του πεις φυγε μην σε σκοτωσω? ή φυγε γιατι θα το πω στην αστυνομια? αμα τον σκοτωνε ο αστυνομικος τι θα ελεγες?
-
Ναι, και όταν βγάλει το ΑΚ47, ο αστυνομικός θα του πει 'σας παρακαλώ, μπορείτε να το αφήσετε κάτω να σας συλλάβω ήσυχα? Μη κάνουμε και φασαρία τέτοια ώρα, μπορεί να κοιμάται κανένα παιδάκι'.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Ναι, και όταν βγάλει το ΑΚ47, ο αστυνομικός θα του πει 'σας παρακαλώ, μπορείτε να το αφήσετε κάτω να σας συλλάβω ήσυχα? Μη κάνουμε και φασαρία τέτοια ώρα, μπορεί να κοιμάται κανένα παιδάκι'.αφου δεν θα μπορεσει ο αστυνομικος,θα εισαι πιο ησυχος που θα ανοιξει πυρ ο γειτονας με την τρομερη εκπαιδευση και ψυχραιμια που θα επιδειξει σε αναλογο συμβαν.
-
Ενώ ο αστυνομικός θα είναι μέσα στην εκπαίδευση
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Ενώ ο αστυνομικός θα είναι μέσα στην εκπαίδευσηαπο τον οποιοδηποτε τυχαρπαστο wanabe τσακ νορις που εχει δει 200 καουμποικα σιγουρα.
-
αρα δηλαδη ενα φιλαρακι που εχω και εκπαιδευει - συμβουλευει τους αστυνομικους στην σκοποβολη (δεν ειναι ο ιδιος) εχει δικαιωμα περισσοτερο απο εναν αστυνομικο.....αφου δεν ειναι τυχαρπαστος wanabe τσακ νορις που εχει δει 200 καουμποικα σιγουρα....
-
Εγω ανοιγω πυρ για να μη με φανε. Το 'επετρεψε να σου κλεψουν το αυτοκινητο κ μετα ηλπιζε οτι θα το βρουν κ οτι θα τους βαλουν κ μεσα', κρατα το για δικια σου κοσμοθεωρια.
-
Γιατί δεν εξεταζετε το ερωτημα ...''ποιός θα προστατέψει τον πολίτη σημερα?'' . Συγνώμη αλλα επειδη χθες ειχα την ''τυχη'' (ατυχία για τον κλέφτη) να γινει ληστεια σε δικό μου προσωπο ενω όλα λειτουργησαν αψογα απο την ελληνική αστυνομία ερχεται η νομοθεσία και σου λέει ''ας πρόσεχες να μην πέσεις πάνω στον ληστή''. Η ουσία δηλ αυτή είναι.
Για την ιστορία ο χθεσινος ληστής ηταν πατερας δυο παιδιών παντρεμένος γνησιος έλληνας και φυσικά θυμα της μαστιγας των νεων . Πρωτη φορά εκανε ληστεία γι'αυτό και πιάστηκε. Την επομενη φορά ομως θα τα καταφερει καλύτερα αφου ο νομος θα του δωσει την δυνατοτητα να ξαναπροσπαθησει. Θα ειναι πολλοί απο δω και πέρα που θα τον μιμηθούν και το γιατί το ξερετε νομιζω. Υπάρχουν πολλοί λογοι που θα δουμε ωμή βια στο μέλλον.Τα ξέρω τα ξερετε τι το παιδευετε?
Οπως κατα λέξη ειπε και ενας αξιωματικος χθες.....''ειναι προτιμοτερο να σκοτωσεις παρα να κλέψεις 10 ευρώ''.
Οχι οτι η λυση ειναι βια στη βια,αλλά απο τη στιγμή που δεν υπαρχουν νομοι και οργανωση να προστατεψουν τον καθενα μας είναι πολύ φυσικό η βια να γενναει βια.
Χθες η δυστιχία του θυτη (28 ετων) με το θυμα ήταν παρόμοια . Τα αιτια βαθιά. Ο 28 χρονος αυτος ζητησε βοηθεια απο την δημοκρατια και τους νομους της και πήρε ξερερε τι. Αντε τωρα να τον σαπισω εγω στο ξυλο. Γιατί να το κανω αυτό? Και αντε εχω τη σωστη κριση να δω το προβλημα ενας αλλος που θα χασει την μανα του τον πατερα του θα έχει τη ιδια ψυχραιμία ? Τι θα φοβηθεί δηλ για να μην ληστέψει, σκοτωσει και αυτός?
Κακα τα ψεματα απο τη στιγμη που δεν νιωθουμε ασφαλείς δεν θα εχουμε ουτε κριση ουτε τιποτα.
Καποιος είπε οτι θα παρει και τα οπλα απο τους αστυνομικους οταν βγει κυβερνηση. Ενταξει αυτό ειναι λύση. Δημοκρατική.
Την παραξεφτυλίσαμε την δημοκρατία τελικά. -
Από την αρχή αυτουνου του τόπικ απαντώντας σε κάτι (ψευδο)ράμπο που διατείνονταν ότι όχι μόνο θα σκότωναν αλλά θα έκρυβαν και τα πτώματα σε ακάλυπτους, είχα γράψει ότι η χρήση όπλου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η μεγαλύτερη μ@λ@κία για αυτόν που το χρησιμοποιεί γιατί το λιγότερο που μπορεί να πάθεις είναι να σκοτώσεις το ληστή και να μπλέξεις και το χειρότερο να σε σκοτώσει αυτός (ή εσένα ή κάποιον από την οικογένειά σου).
Δε θα κρίνω την πράξη του παλικαριού - κι εγώ μάλλον αυτό θα έκανα εκείνη τη στιγμή εν βρασμό ψυχής που λένε αν λίγο πριν απειλούσαν τη μάνα μου ή τα παιδιά μου - όμως ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο τα κυνηγετικά μου όπλα τα έχω σε πολύ ασφαλές μέρος λυμένα στη θήκη τους και προσπαθώ και παίρνω άλλα μέτρα για να προφυλαχτώ (όσο αυτό είναι δυνατό).
Το παλικάρι δυστυχώς έμπλεξε (δύσκολα να αποδείξει ότι ήταν σε άμυνα), θα μπορούσε να πάθει πολύ χειρότερα αν οι ληστές ήταν οπλισμένοι, ευτυχώς δε που το όπλο ήταν κυνηγετικό και νόμιμο γιατί αλλιώς θα την είχε πολύ πιο άσχημα (δεν είμαι δικηγόρος αλλά ίσως να πήγαινε και για προμελέτη).
Το πιο εύκολο είναι να λέμε καλά του έκανε του πο@στη όμως ποιός από εδώ είναι τόσο μάγκας ώστε να παέι φυλακή στη θέση του παλικαριού??? Ποιός από εδώ θα φορτωθεί τις τύψεις του???
Και το τραγικότερο όλων η απουσία επί της ουσίας της αστυνομίας η οποία ήλθε, είδε και απείλθε ενώ η περιοχή ήταν far west.
Το κράτος δια τουυ οργάνου του της αστυνομίας δεν είναι ο ηθικός αυτουργός αυτού του γεγονότος? Ποιος θα το πάει στα δικαστήρια? -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Αυτα τα προβληματα δεν λυνονται με σφαιρες.Απελαση ,ισοβια, και σοβαρη αστυνομευση ειναι οι λυσεις.
Ετσι ακριβως ειναι οπως τα λες ειναι... Με αυτο το πλευρο να κοιμασαι.
Μπουκαραν σπιτι μου. Ηρθαν φατσα με την μανα μου, η μανα μου το ελεγε φυγε πριν ξυπνησει ο γιος μου και με το που καταλαβα στον υπνο μου τι εγινε τον πηρα στο κυνηγι με το δικανο. απο τον τριτο στο δευτερο και μετα ο πουσταρας πηδηξε στην τεντα του πρωτου και απο εκει στο κηπο και την εκανε....
Η αστυνομια μου ειπε καλα που δεν πυροβολησες γιατι θα σε τρεχαμε. (ηρθε μια ωρα μετα το συμβαν και ανεβαιναν απο τις σκαλες χεσμενοι.... Ολα αυτα το 1998.
Αυτον λοιπον τον πιασαν μετα απο κατι μηνες. καλεσανε την μητερα μου για αναγνωριση και τους ειπε οτι δεν ηταν αυτος (αλλη απο εκει... Τον λυπηθηκε γιατι ηταν ανηλικος). Το απελασανε τελικα αφου τον ναγνωρησε μια αλη κυρια που ειχε μπουκαρει σπιτι της..... Η τουλαχιστον ετσι νομιζα μεχρι το 2004 η 2005 νομιζω που τον ξαναειδα στην τηλεοραση και ηταν ο τυπος που ειχε κανει την πειρατια στο ΚΤΕΛ με την χειροβομβιδα.....
Εμπιστευεσαι την δικαιοσυνη?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω ανοιγω πυρ για να μη με φανε. Το 'επετρεψε να σου κλεψουν το αυτοκινητο κ μετα ηλπιζε οτι θα το βρουν κ οτι θα τους βαλουν κ μεσα', κρατα το για δικια σου κοσμοθεωρια.την κοσμοθεωρια μου θα την δεις μολις κανενας τσακ νορις διμιουργησει εστω και αυπνια στο παιδι μου γιατι ηθελε να κανει πραξη τα καουμποικα που εβλεπε μικρος.
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.