-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν το θέτεις επί προσωπικού, λόγω α) χαρακτήρα και β) εκπαιδεύσεως, δεν θα δεχόμουν ποτέ την επιλογή της υποταγής. Ειδικά για την γυναίκα ή το παιδί μου δεν σκέφτομαι καν τη ζωή μου! Από εκεί και πέρα δεν ψέγω κανέναν αλλά δεν καταλαβαίνω την παθητικότητα.
ΥΓ: Αντιδρώ σαν τον Kacey. Για αυτό και τον καταλαβαίνω.
Εχει λογικη το σκεπτικο σου. Αν αντιδρασεις θα σε φανε κατα πασα πιθανοτητα (συνηθως ειναι πολλοι με αυτοματα οπλα κλπ), ισως προλαβεις να τραυματισεις/σκοτωσεις κι εσυ κανεναν, ειδικα λογω στρατιωτικης εκπαιδευσης. Ετσι θα δημιουργηθει θορυβος και μαλλον θα φυγουν πριν βιασουν την οικογενεια σου (εκτος αν εισαι σε κανα απομονωμενο μερος οποτε συνεχιζουν χαλαρα ή αν ειναι τελειως παλαβοι και απαγαγουν στη διαδικασια καμια κορη ξερω'γω ετσι για να τη βιασουν, αλλα χλωμο το τελευταιο). Δηλαδη η αντισταση σου μαλλον σημαινει οτι γλιτωνει η οικογενεια το βιασμο. Βεβαια και παλι θα ειναι μεγαλο τραυμα για την κορη να χασει τον πατερα της σε τετοια φαση. Χωρια το οτι θα στερηθουν το εισοδημα σου οι δικοι σου.
Η λυση ειναι ισως και η γυναικα να εχει οπλο, και τα παιδια ισως ακομα, ειδικα τα κοριτσια, μετα απο μια ηλικια φυσικα ετσι;; (και οχι να το παιρνουν μαζι για μουρη στους φιλους ). Αυτο ειναι καλο και για εναν αλλο λογο, δε θα εισαι παντα εκει οποτε το σκηνικο ληστεια-βιασμος μπορει να κατσει οταν λειπεις..
Αν ειναι να μπεις στη μαχη, να μπεις μονος ειναι μαλακια. ΟΚ αυτος ειναι ο ρολος του αντρα (προστατης κλπ της οικογενειας και εχει λογικη εξελικτικα και στην τελικη και γι'αυτο σε διαλεξε η γυναικα, για να την προστατευεις απο βιασμους κλπ ) αλλα πρεπει να προσαρμοζομαστε στις συνθηκες, δεν ειμαστε πιθηκοι ειδικα αν εχουμε εναν στρατο απεναντι μας, χρειαζομαστε στρατηγικη επιβιωσης και πρεπει να σκεφτουμε και να λειτουργησουμε εξυπνα.
Παντως, αν και παραμενω σαφως υπερ της οπλοκατοχης (αν και δε φοβαμαι βιασμους και ληστειες, απλα το θεωρω λογικο δικαιωμα), θεωρω πως καλα ειναι και τα αποτρεπτικα μετρα (συναγερμοι, γατες, σκυλοι, καμερες, whatever). -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
P(Α:μπουκάρω στο σπίτι) = P(Β:ιδιοκτήτης με όπλο) * P(Α:μπουκάρω στο σπίτι/Β:ιδιοκτήτης με όπλο)
είναι λίγο αργά και μπορεί να κάνω και λάθος γιατί πάει καιρός.
αλλά θυμάμαιP(A and B) =P(B)*P(A/B)=Ρ(Α)*Ρ(Β/Α)
εφόσον λοιπόν δεν έχω κάνει λάθος, η ανάλυση που ακολουθεί μετά είναι έωλη,
-
Αν η κόρη βιαστεί από τον κλέφτη θα ψυχοπλακωθεί για μια ζωή.
Αν η κόρη δει τον πατέρα της με το οπλοπολυβόλο να χύνει τα μυαλά του κλέφτη στο πάτωμα του σπιτιού την επόμενη ημέρα θα το λέει στις φίλες της και θα γελάνε αμέριμνες κάνοντας shopping στο mall.Αν ο πατέρας δει την κόρη του να βιάζεται από τον κλέφτη θα ψυχοπλακωθεί για μια ζωή.
Αν ο πατέρας χύσει τα μυαλά του κλέφτη στο πάτωμα του σπιτιού την επόμενη ημέρα θα κάνει πρωινό έρωτα στη σύζυγο, θα σηκωθεί, θα φτιάξει καφέ, θα δει Παπαδάκη και θα φύγει για τη δουλειά του σφυρίζοντας.Φυσικά τα παραπάνω σε περίπτωση που ο πατέρας κομάντο ευστοχήσει στο τρίποντο. Γιατί αν αστοχήσει...
Επίσης υπάρχει και το σενάριο που θέλει τον πατέρα να καρφώνει την σφαίρα (από λάθος) στο κορμάκι της κορούλας του, μεγάλη επιτυχία.
Επίσης υπάρχει και το σενάριο που θέλει τον πατέρα να μην έχει κρυμμένο στο βρακί του το όπλο (just in Kacey) και να προμηθεύει ωραιότατα τον κλέφτη με δαύτο, μετά από σχετική αναζήτηση στο σπίτι την ώρα που κοιμάται. Κι αυτό μεγάλη επιτυχία.
Για να μην πούμε τα ακόμα πιο γαμάτα σενάρια που βρίσκει ο ανήλικος υιος το πιστόλι του μπαμπαράμπο και σκοτώνει την αδερφούλα του κατά λάθος, που παίρνει το πιστόλι του μπαμπαράμπο ο ευερέθιστος υιός πηγαίνει στο σχολείο και στέλνει αδιάβαστους τους συμμαθητές του και λοιπά αμερικλανικά σενάρια επιστημονικής πραγματικότητας που κατά καιρούς έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.Αυτό τώρα είναι το κίνημα του μπαμπαράμπο χωρίς μεσάζοντες τους αστυνομικούς;
-
Η κορη δε θα βιαστει/δολοφονηθει απο κανεναν γιατι θα εχει οπλο και αυτη!
κορη skye καπως ετσι θα'ναι
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Η κορη δε θα βιαστει/δολοφονηθει απο κανεναν γιατι θα εχει οπλο και αυτη!κορη skye καπως ετσι θα'ναι
λαθος βιντεο
-
συζητηση τωρα στον ΣΚΑΙ
-
Πείτε ό,τι θέλετε, αλλά στη λεβεντογέννα κλπ Κρήτη οι ληστές είναι είδος σπάνιο. Υπάρχουν βέβαια τα απόνερα, παλικαράδες, καουμπόηδες συν κάτι μαφιόζοι, αλλά ο κόσμος δεν φοβάται να πάει με τα πόδια πουθενά. Ίσως και γιατί ο υποψήφιος βιαστής, ληστής ξέρει ότι πολλοί δεν έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.
Αποδέχονται όμως ορισμένοι το να γυρνάνε άστεγοι και άνεργοι αλλοδαποί, μη καταγεγραμμένοι πουθενά, σαν αδέσποτα ζώα, ζωσμένοι με μαχαίρια ή πυροβόλα όπλα, γιατί είναι ΑΔΕΛΦΙΑ μας δήθεν, αλλά όχι την οπλοκατοχή γιατί οι άλλοι είναι ικανότεροι, γεννημένοι κομμάντο, ζίου-ζίτσου νίντζα και τέλος πάντων αισθάνονται πρόβατα προς σφαγή;
Τρέλα; Ή απλώς βλακεία; -
Ζωοκλοπες δεν εχετε κατω?
-
Μάνο προσωπικά προτιμώ να κινδυνεύω να μου κλέψει ένα Πάκι το κινητό, παρά να ξέρω ότι ο κάθε πυροβολημένος έχει ένα κανόνι και αναλόγως του επιπέδου βλακείας/αγαμίας/ανοησίας του θα το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μάνο προσωπικά προτιμώ να κινδυνεύω να μου κλέψει ένα Πάκι το κινητό, παρά να ξέρω ότι ο κάθε πυροβολημένος έχει ένα κανόνι και αναλόγως του επιπέδου βλακείας/αγαμίας/ανοησίας του θα το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν.αυτο που δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΩΡΑ ο καθε πυροβολημενος και ηλιθιος (δεν μιλαω καν για εγκληματιες) ΕΧΕΙ οπλο ή βρισκει παρα πολυ ευκολα. Για την ακριβεια, μονο αυτοι εχουν.
και αυτους δεν τους αποτρεπει κανενας νομος. Αντιθετα τους βολευει πολυ καλα!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πείτε ό,τι θέλετε, αλλά στη λεβεντογέννα κλπ Κρήτη οι ληστές είναι είδος σπάνιο. Υπάρχουν βέβαια τα απόνερα, παλικαράδες, καουμπόηδες συν κάτι μαφιόζοι, αλλά ο κόσμος δεν φοβάται να πάει με τα πόδια πουθενά. Ίσως και γιατί ο υποψήφιος βιαστής, ληστής ξέρει ότι πολλοί δεν έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.Σε καθε νησι οι ληστες ειναι ειδος σπανιο. Θα ελεγα μαλιστα οτι η Κρητη γενικως χαρακτηριζεται απο παραβατικη συμπεριφορα και βιαιη εγκληματικοτητα σε μεγαλυτερο βαθμο απο αλλα νησια .
-
Κατα την γνώμη μου, κάποιος πού κατεχει νόμιμα όπλο καταγεγραμμένο και με το αποτύπωμα του οπλου στο αρχείο της αστυνομίας, φέρεται πολύ πιό υπεύθυνα από κάποιον που το κατεχει παράνομα.
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Κατα την γνώμη μου, κάποιος πού κατεχει νόμιμα όπλο καταγεγραμμένο και με το αποτύπωμα του οπλου στο αρχείο της αστυνομίας, φέρεται πολύ πιό υπεύθυνα από κάποιον που το κατεχει παράνομα.σαφως ισχυει, αλλα για μενα οι προυποθεσεις πρεπει να ειναι αυστηρες και σε αυτες περιλαμβανω υποχρεωτικη εκπαιδευση και εξετασεις. Οχι, 'παω στο μαγαζι, δειχνω ταυτοτητα, παιρνω το glock και παω σπιτι'.
-
Αν τώρα -παράνομα- έχουν 10 άτομα όπλο, αν με κάποιο τρόπο νομιμοποιηθεί η οπλοκατοχή θα έχουν 100 ή και 1000.
Όσοι έχουν τώρα νόμιμα όπλο τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Επίσης άλλο να έχεις ένα όπλο για να ικανοποιείς την στρατοκαυλίαση σου κλειδωμένο στο πατάρι και άλλο να το παίρνεις μαζί και στην καφετέρια... -
ποιος σου ειπε οτι αν κατεχεις νομιμα οπλο το παιρνεις στην καφετερια;
εσυ μιλας για οπλοφορια...οι προυποθεσεις για να εχεις τωρα ειναι αστα...
σου ξαναλεω, αυτοι που θελουν ΤΩΡΑ να εχουν οπλο, εχουν. Δεν τους εμποδιζει κανενας νομος. Ουτε θα πολαπλασιαστουν ουτε τιποτα. Πιστευεις οτι αυτοι που τωρα κατεχουν παρανομα οπλο, τους 'συμφερει' να περασουν καποια οπλα σε νομοταγεις πολιτες;
-
Δεν βγάζεις άκρη αν αρχίσεις να επιτρεπεις όπλα και αντίσταση μέσα στο σπίτι. Χειρότερα θα γίνει. Το καλύτερο είναι να γίνουν μερικές σκουπες να μαζέψουν το ν κόσμο και ειδικά στις περιοχές που συχνάζουν και να τους στείλουν έξω απο την χώρα. Επίσης ένας ωραίος φρακτης στον Έβρο και έλεγχος στα νησιά.
-
Με την ακαδημαϊκή έννοια όχι.
Απλά θα γίνει λίγο φαρ ουεστ η φάση...
Με την κακή έννοια. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν βγάζεις άκρη αν αρχίσεις να επιτρεπεις όπλα και αντίσταση μέσα στο σπίτι. Χειρότερα θα γίνει. Το **καλύτερο είναι να γίνουν μερικές σκουπες να μαζέψουν το ν κόσμο και ειδικά στις περιοχές που συχνάζουν και να τους στείλουν έξω απο την χώρα. **Επίσης ένας ωραίος φρακτης στον Έβρο και έλεγχος στα νησιά.Aκριβως κ να σταματησει η υποκριτικη σταση των περισσοτερων που θελουν να αγνουν το προβλημα .Δεν ειμαι εγω ρατσιστης αυτοι ειναι ανικανοι
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
HiFIστο α αφησες απ'εξω τη γυναικα κ τα παιδια (ή γονεις). Μπορει να εισαι ανετος με το δικο σου κωλο, με το δικο τους ομως?
στο β δεν ειπα να πεις εσυ μπραβο σε κανεναν, να λεει ο νομος μπραβο σε οποιον ΑΜΥΝΕΤΑΙ υπερ της οικιας του, της περιουσιας του, της οικογενειας του κ της ζωης του. Κ για αλλη μια φορα ονομαζεις το αυτονοητο δικαιωμα στην ΑΜΥΝΑ, 'αυτοδικια'.
στο γ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ πως θα ηταν τα πραγματα αν στις ΗΠΑ απαγορευονταν τα οπλα. Σε καμμια περιπτωση δεν μπορεις να το γνωριζεις.
Αλλα θα εντυπωσιαστω αν μου βρεις επιχειρημα που να ανατρεπει το 'αυτος που θελει να χρησιμοποιησει οπλο για παρανομια δεν θα εμποδιστει απο την παρανομη οπλοκατοχη, ο μονος που εμποδιζεται κ του δενονται τα χερια απο την παρανομη οπλοκατοχη ειναι αυτος που το θελει για νομιμη κ δικαιολογημενη χρηση'.
Γενικα αντιμετωπιζεις το θεμα με μια αμπελοφιλοσοφικη θεωρια περι της ανθρωπινης ζωης, της αυτοδικιας, κ παντα εκ του ασφαλους επειδη δεν σου εχει συμβει ποτε τιποτα σοβαρο (κ για αυτο λεω 'αμπελοφιλοσοφικη'). Αν θα σου συμβει, τα ξαναλεμε.
α.Είμαι άνετος με τον κώλο όλων, ακόμη και τον δικό σου. Ένας ταλαιπωρημένος κώλος θεραπεύεται, μια σφαίρα στο κεφάλι ή στην καρδιά, δύσκολα.
β.Εξηγώ πως αυτός που νομίζει πως αμύνεται, στην ουσία θέτει εαυτόν και... γείτονες σε κίνδυνο. Δεν θέλω ν' αμυνθείς εσύ που είσαι γείτονάς μου μ' αυτό τον τρόπο, γιατί η σφαίρα θα πάρει κι εμένα, που δεν φταίω και προτιμώ ένα να με μαμήσουν (εμένα κι όλο μου το σόι , για να μην κάνεις τον κόπο να ρωτάς), παρά με με πάρουν οι αδέσποτες.
Το δικαίωμα στην άμυνα είναι αυτονόητο. Η άμυνα με κουμπούρια δεν είναι αυτονόητη. Υπάρχουν 10άδες άλλοι τρόποι.
γ. Να γνωρίζω όχι. Αλλά σε άλλες χώρες με λιγότερα όπλα, υπάρχει λιγότερο έγκλημα. Γιατί άραγε;Το επιχείρημα είναι πως προσπαθείς να εμποδίσεις γενικώς την κυκλοφορία των όπλων όπως και την κατοχή τους. Δεν θα το καταφέρεις σε απόλυτο ποσοστό, κάποιοι θα έχουν. Ειδικά οι εγκληματίες, θα έχουν σίγουρα.
Φυσικά δεν μου έχει συμβεί κάτι, ευτυχώς ανήκω στην τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων που δεν είχαν ουδέποτε εισβολή στο χώρο τους από εγκληματίες (πρέπει να ανήκω στο 99% των Ελλήνων με πρόχειρους υπολογισμούς...), οπότε δεν ξέρω τι θα σκεφτόμουν αν ήμουν στο 1% που είχε την κακή τύχη να μπουκάρουν με όπλα σπίτι του.Και πάλι δεν θα πίστευα πως αν είχα ένα κουμπούρι θα μπορούσα να ξεκάνω τους πάντες, είμαι αρκετά μετριοπαθής στους υπολογισμούς μου. Όσο και να ήθελα να καθαρίσω όλους τους εισβολείς, η πιθανότητα αυτή τείνει προς το 0. Ενώ να καθαρίσουν αυτοί εμένα ή κάποιον από την οικογένειά μου στην περίπτωση που άνοιγα πυρ, τείνει προς το 1.
Άρα, μπορεί να ήμουν ένας άνθρωπος με πληγωμένη αξιοπρέπεια, αλλά το μυαλό μου θα το είχα ακόμη και θα καταλάβαινα πως με ένα όπλο, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Επιπλέον: θέλουμε να δώσουμε δίπλωμα οδήγησης στον οποιονδήποτε; Με ποιον τρόπο θα τους ελέγξεις; Εδώ δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές και έχουμε δολοφόνους σαν τον Δημήτριο Ντόλα, θα ελέγξουμε εκατομμύρια άλλους;
Επιπλέον, το επιχείρημα πως ο άλλος θα έχει δίπλωμα οδήγησης για να κάνει τη δουλειά/χαβαλέ του, δεν μπορεί να σταθεί σοβαρά σε λογικό μυαλό... Κι αν εγώ είμαι δίπλα από το αυτοκίνητο του εν λόγω και με πάρουν οι ρόδες του, τι φταίω;
Δε βλέπω να ζητάμε τον περιορισμό της κατοχής διπλώματος σε αυτούς που επιτελούν έργο απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας (κατ' αντιστοιχία με αστυνομικούς/στρατιωτικούς για την οπλοφορία). Κι έχουμε πολύ πιο απτές αποδείξεις για τις συνέπειες της οδήγησης από τον καθένα
Δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη. Με την λογική αυτή, θα έπρεπε να μην επιτρέπουμε και την αναπαραγωγή στους ηλίθιους, εν τούτοις, είναι εκεί έξω και αναπαράγονται και τ' αποτελέσματα τα βλέπουμε!
Προφανώς σε κάθε απόφαση έχεις κάποια υπέρ και κάποια κατά, τα υπέρ της οπλοκατοχής δεν τα βλέπω, δεν είναι μονόδρομος, υπάρχουν κι άλλες λύσεις.
Μόλις βρεθούν κι άλλες λύσεις για την οδήγηση, ευχαρίστως να την καταργήσουμε.
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.