-
Κανονικά θα έπρεπε να ισχύει ότι« μέσα στο σπίτι σου κλεφτης ό οποίος θα κινηθει απειλητικά προς τα σένα ή προς οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς σου, θεωρείται ένοπλος και κάθε είδους άμυνα είναι νόμιμη».
Τουλάχιστον οι κλέφτες θα φρόντιζαν να είναι σίγουροι ότι λείπεις.
Οι ληστες θα υφίσταντο τις συνέπειες των πράξεών τους.@ dafygt Μάλλον δεν καταλαβες το πνεύμα μου και τι θέλω τελικά να πώ... ίσως γιατί δεν έχεις παρακολουθήσει τα προηγούμενα πόστ μου σε αυτό το θέμα
Εκτός κι αν νομίζω ότι είμαι καταννοητός αλλά τελικά το νομίζω μόνο εγώ! -
τροποι αυτοαμυνας υπαρχουν (krav maga systema spetnaz που ειδικευονται σε καταστασεις με καθε ειδους οπλα κυριως)
μπορεις να παρεις ενα λυκοσκυλο (η κανα λυκο για αμεσα αποτελεσματα ξερω γω )
μπορεις να βαλεις συναγερμο με κορνα απο τρενο (βεβαια μετα παιζει να φας μυνηση απο τους γειτονες..)
το θεμα ομως ειναι οτι ο θεος ο ιδιος να εισαι αμα δεν εισαι ετοιμος να ενεργησεις (οχι να χεσεις..)την στιγμη που θεωρεις εσυ καταλληλη(κρινοντας απο την εκπαιδευση που εσυ εχεις κανει παντα)το εχεις χασει το παιχνιδιαρα ανεπτυξε εμπιστοσυνη στις ικανοτητες σου πρωτα κρινε σε τι βαθμο και απο τι διατρεχεις κινδυνο και αναλογα πραξε
@γ.ν
μα το θεμα ειναι αυτο εσυ εχεις ενα glock ο αλλος ενα μαχαιρι ο ληστης παει να καρφωσει το παιδι σου και του την δινεις στο κροταφοπως διαολο θα δικαιολογισεις αυτη την 'υπερμετρη βια' που εχουμε στην ελλαδα? πολυ απλα δεν μπορεις γιατι κατα μεγαλο ποσοστο θα φας μια ποινη 'για να μην εχουμε φαινομενα βιας απο πολιτες'
-
y.ν Κατι σαν αυτο ενοουσα και συμφωνω με αποψεις σαν αυτη. Αν ξερουν οτι στο σπιτι που πανε μπορει να βρουν καποια αντισταση θα το σκεφτουν και καποιοι ισως αλλαξουν χομπι.
-
Εχω και μια σπάθη κοφτερή και αιχμηρή που χρησιμοποιήθηκε στους Βαλκανικούς πολέμους...(κειμήλιο της οικογένειάς μου)
Εκεί την γλυτώνω αν την χρησιμοποιήσω ή παλι δεν...
Θα μετρήσουν και την διαφορά μήκους στο δικαστήριο;
Τελικά απ ότι φαίνεται, το μεγεθος μετράει... -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Εχω και μια σπάθη κοφτερή και αιχμηρή που χρησιμοποιήθηκε στους Βαλκανικούς πολέμους...
Εκεί την γλυτώνω αν την χρησιμοποιήσω ή παλι δεν...
Θα μετρήσουν και την διαφορά μήκους στο δικαστήριο;
Τελικά απ ότι φαίνεται, το μεγεθος μετράει...δεν ειναι αμερικα εδω ομως
-
Εδώ όταν γίνει κάτι, θεωρούν όπλα ότι βρούν στο σπίτι
Και βλεπεις φωτογραφίες της αστυνομίας με απλωμενα κουζινομάχαιρα, κατσαβίδια, ζυγαριές, σφεντόνες, αεροβόλα, φυσοκάλαμα, μπαλτάδες, τυρμπουσόν, εργαλεία για το τζάκι κλπ κλπ, εάν θέλουν να δείξουν πόσο κακός είσαι.
Κάνε μια γύρα στο σπίτι σου, μάζεψε ότι θεωρείται όπλο , απλωσέ τα σε ένα τραπέζι και βγάλτα φωτογραφία, θα γελάσεις πολύ! -
Προβλεπω συντομα να ακουμε μπαλωθιες καθε βραδυ απο τους έχοντες καραμπινα.
-
Interesting side-effect of crisis? 3 yrs ago, 60% of serious crime committed by immigrants, now 56% committed by Greeks, Skai TV reports.
-
Ε αφού το λέει το skai tv, έτσι θα είναι.
-
Ο χρήστης Dafygt έγραψε:
y.ν Κατι σαν αυτο ενοουσα και συμφωνω με αποψεις σαν αυτη. Αν ξερουν οτι στο σπιτι που πανε μπορει να βρουν καποια αντισταση θα το σκεφτουν και καποιοι ισως αλλαξουν χομπι.Οντως, αυτό είναι αλήθεια...Αν ξερουν οτι στο σπίτι σου θα βρουν ενοπλη, ειδικά, αντισταση, δεν θα έρθουν. Θα προτιμησουν να πάνε αλλου. Αν όμως αποφασίσουν να έρθουν (γιατί κρίνουν οτι είσαι 'φορτωμένος' πχ), δεν θα είναι για να σε απειλησουν.
Προσωπικά δεν εχω βγάλει συμπερασμα ακόμα τί είναι καλύτερο. Υποψιάζομαι πως αν επιτραπεί η οπλοκατοχή και αμυνα στα σπίτια, τα κρουσματα διαρρήξεων θα μειωθούν . Φοβάμαι όμως πως θα αυξηθούν τα θανατηφόρα κρούσματα (οχι ληστών, στ' @@ μου κιόλας, αλλα πολιτών).
-
Spartan Μεχρι σημερα ετσι και αλλιως ΜΟΝΟ θανατους ληστευθεντων κατ οικον εχουμε,ποτε ληστων.Εστω και αν αντιληφθεις καποιον πριν μπη στο σπιτι σου αν εισαι αοπλος και εχεις και γυναικα ,την εχεις πολυ ασχημα ενω κατοχος οπλου ριχνεις μια στον αερα και θα φυγει. Εκει που πονταρουν ολοι τους ειναι ο εφνιδιασμος που ετσι και τον χασουν εχεις το πανω χερι ενω αν σε πιασουν στον υπνο το εχουν αυτοι και καλυτερα να μην εμφανισεις οπλο.Το θεμα περι οπλων δεν θα υπειρχε αν οι εισβολεις μπαιναν κλεβαν και φευγαν χωρις να βιοπραγησουν. Ο.κ ατυχησες. Αλλα να σε σπασουν στο ξυλο η να σε σκοτωσουν για λιγα λεφτα ειναι τραγικο. Η λυση ειναι δημιουργια δυσκολιας διαρρηξης ωστε να υπαρχει χρονος κτησης ψυχραιμιας και ειδοποιησης οτι εχεις οπλο. Αν συνεχισουν ριχνεις μια στον αερα. Απο κει και περα ειναι αυτοι υπευθυνοι εσυ υπερασπιζεσαι το σπιτι σου και την σωματικη σου ακεραιοτητα και αν θελουν οι εξυπνοι ερμηνευτες των νομων ας ελθουν στη θεση σου.Αν οχι εσυ εκανες το σωστο. Το σπιτι σου ειναι το ασυλο σου και θελεις να κοιμασαι ησυχος ειναι το μονο μερος που εχεις γιαυτο- τελος. Αν γνωστοποιηθουν πολλα περιστατικα ενεργης αμυνας πιστευω οτι θα μειωθουν οι επιθεσεις. Ειναι ευκολο τωρα γιαυτο εχουμε τοσους ληστες.
-
Βεβαια ολα αυτα δεν θα χρειαζονταν να τα σκεπτωμαστε καν. Αυτο ειναι δουλεια του κρατους. Η αστυνομικη δυναμη λιγο μεγαλυτερη και οργανωμενη. Πιανει τους παρανομους, το δικαστηριο τους δικαζει - πανε φυλακη ΜΕΝΟΥΝ οσο διεταξε το δικαστηριο χωρις μεγαλες ανεσεις αλλα με στοιχειωδη αξιοπρεπεια. Δεν εχουν χωρο,λενε ,στις φυλακες. Ε και ?? Τοσες σπαταλες κανουν εις βαρος μας ας φτιαξουν αλλη μια σε κανενα ξερονησι[εχουμε 1000] για το καλο μας. Ας διωξουν και μερικους λαθρομεταναστες ειδικα τους παρανομουντες. Αν μεινουν οι νομοταγεις αλλοδαποι θα κοντρολαρουμε τους ντοπιους παρανομους πιο ευκολα και θα επαρκουν και οι φυλακες μας.
-
Ο χρήστης Dafygt έγραψε:
Βεβαια ολα αυτα δεν θα χρειαζονταν να τα σκεπτωμαστε καν. Αυτο ειναι δουλεια του κρατους. Η αστυνομικη δυναμη λιγο μεγαλυτερη και οργανωμενη. Πιανει τους παρανομους, το δικαστηριο τους δικαζει - πανε φυλακη ΜΕΝΟΥΝ οσο διεταξε το δικαστηριο χωρις μεγαλες ανεσεις αλλα με στοιχειωδη αξιοπρεπεια. Δεν εχουν χωρο,λενε ,στις φυλακες. Ε και ?? Τοσες σπαταλες κανουν εις βαρος μας ας φτιαξουν αλλη μια σε κανενα ξερονησι[εχουμε 1000] για το καλο μας. Ας διωξουν και μερικους λαθρομεταναστες ειδικα τους παρανομουντες. Αν μεινουν οι νομοταγεις αλλοδαποι θα κοντρολαρουμε τους ντοπιους παρανομους πιο ευκολα και θα επαρκουν και οι φυλακες μας.Τα ξερονήσια έτοιμα είναι. Δε χρειάζεται να φτιαχτεί τίποτα. Έχουν φροντίσει οι παλαιότεροι γι'αυτό. Μια ψιλοανακαίνιση θέλουν και όλα οκ. low budget κόλπα. Κρίση έχουμε.
Και μια και θα ανοίξουν που θα ανοίξουν εγώ λέω να ξαναστείλουμε και κάναν αναρχοκομμουνιστή. Μην κάνουμε μισές δουλιές. -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Βεβαια ολα αυτα δεν θα χρειαζονταν να τα σκεπτωμαστε καν. Αυτο ειναι δουλεια του κρατους. Η αστυνομικη δυναμη λιγο μεγαλυτερη και οργανωμενη. Πιανει τους παρανομους, το δικαστηριο τους δικαζει - πανε φυλακη ΜΕΝΟΥΝ οσο διεταξε το δικαστηριο χωρις μεγαλες ανεσεις αλλα με στοιχειωδη αξιοπρεπεια. Δεν εχουν χωρο,λενε ,στις φυλακες. Ε και ?? Τοσες σπαταλες κανουν εις βαρος μας ας φτιαξουν αλλη μια σε κανενα ξερονησι[εχουμε 1000] για το καλο μας. Ας διωξουν και μερικους λαθρομεταναστες ειδικα τους παρανομουντες. Αν μεινουν οι νομοταγεις αλλοδαποι θα κοντρολαρουμε τους ντοπιους παρανομους πιο ευκολα και θα επαρκουν και οι φυλακες μας.
Τα ξερονήσια έτοιμα είναι. Δε χρειάζεται να φτιαχτεί τίποτα. Έχουν φροντίσει οι παλαιότεροι γι'αυτό. Μια ψιλοανακαίνιση θέλουν και όλα οκ. low budget κόλπα. Κρίση έχουμε.
Και μια και θα ανοίξουν που θα ανοίξουν εγώ λέω να ξαναστείλουμε και κάναν αναρχοκομμουνιστή. Μην κάνουμε μισές δουλιές.Αυτό είναι η γνωστή πρακτική του 'πετάω τη μπάλα στην εξέδρα για να μη γίνει συζήτηση';
Τι δουλειά έχει η πολιτική μ΄ αυτή την κουβέντα;
-
Τι συζήτηση να γίνει?
όταν οι φυλακές του Αλκατράζ έχουν κλείσει από το 1963, όταν κλείνει η φυλακή του Γκουαντάναμο από τους πολύ σκληρούς και συντηρητικούς Αμερικάνους, όταν όλη η κουβέντα στον πολιτισμένο κόσμο είναι πώς θα βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης, όταν οι φυλακές και τα ψυχιατρεία είναι ο καθρέφτης του πολιτισμού ενός λαού και ενός κράτους, όταν ο τύπος που σκότωσε καμμιά εκατοστή είναι σε κελί με lcd και internet στην απολίτιστη Νορβηγία, να συζητήσουμε σοβαρά να γίνουν φυλακές στα ξερονήσια?
Και εντάξει πες ότι αυτός που το προτείνει είναι ουγκ, ιρανός, μογγόλος ή δεν ξέρω τι και δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες κράτησης και άλλες άγνωστες έννοιες της χώρας των χαχόλων.
Χρειάζεται πολύ μυαλό για να σκεφτείς το κόστος κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας τέτοιων φυλακών?
Απλά πραγματάκια. Νερό πού θα βρούν, ρεύμα, αποχέτευση, πώς θα πηγαίνουν οι φύλακες και τα επισκεπτήρια?
Ο εφοδιασμός πώς θα γίνεται? Και τι κόστος θα έχει όλο αυτό το πράγμα? Τί μέτρα φύλαξης θα έχουνε? όταν έχει απαγορευτικό τι θα γίνεται?
Θα μου πείς ζητάς πολλά.
Το ξέρω. -
βασικα το αλκατραζ ειναι ανοιχτο
http://www.akous.gr/post.asp?uid=6570&hghts=1 -
Δικαιώματα έχουν οι άνθρωποι όχι τα κάθε λογής δίποδα καθίκια. Από τη στιγμή που εγκληματούν ας υποστούν τις συνέπειες. Ας πρόσεχαν.
-
Αυτά είναι.
Πολιτισμός όχι μ@λ@κίες.
Ιράν και βάλε. -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
...όταν ο τύπος που σκότωσε καμμιά εκατοστή είναι σε κελί με lcd και internet στην απολίτιστη Νορβηγία...tragic
-
Ένα θεματάκι είναι βέβαια ότι πρέπει να κόψουμε κανα φαρμακάκι από ασφαλισμένους ή λίιιγο επιδοματάκι ανεργίας για να βάλουμε LCD 3D 1080p στους εμπόρους ναρκωτικών και τους φονιάδες.
Με λίγη καλή θέληση όμως, όλα γίνονται.
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.