-
Δεν ειναι αναγκη να εχεις οπλο.
Εαν ο δραστης ξερει οτι υπαρχει πιθανοτητα να τον σκοτωσεις και ο νομος σε υπερασπιζεται, λειτουργει από μονο του αποτρεπτικα. Οχι βεβαια για ολες τις περιπτωσεις αλλα απο την παρουσα φαση θα ειναι καλυτερα πιστευω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μιλαμε για νομιμη κατοχηΤότε εγγραφή σε σκοπευτικό σύλλογο και συμμετοχή σε μερικούς αγώνες κάθε χρόνο. Βέβαια αυτό δεν κάνει νόμιμη την οπλοφορία και την οπλοχρησία. Αλλά εδώ μιλάμε για επιβίωση, οπότε to hell with that!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
μιλαμε για νομιμη κατοχη
Τότε εγγραφή σε σκοπευτικό σύλλογο και συμμετοχή σε μερικούς αγώνες κάθε χρόνο. Βέβαια αυτό δεν κάνει νόμιμη την οπλοφορία και την οπλοχρησία. Αλλά εδώ μιλάμε για επιβίωση, οπότε to hell with that!
η πας να ζησεις αμερικη
-
μιλαμε για νομιμη κατοχη
Τότε εγγραφή σε σκοπευτικό σύλλογο και συμμετοχή σε μερικούς αγώνες κάθε χρόνο. Βέβαια αυτό δεν κάνει νόμιμη την οπλοφορία και την οπλοχρησία. Αλλά εδώ μιλάμε για επιβίωση, οπότε to hell with that!
ουτε καν σφαιρες στο σπιτι δεν μπορεις να εχεις απο οσο ξερω, εαν κανεις σκοποβολη. Οποτε δεν νομιζω οτι σε απαλλασει απο κατι η νομιμη κατοχη σε σχεση με την μη νομιμη, σε περιπτωση που το χρησιμοποιησεις.
κανω λαθος;
-
Φυσίγγια μπορείς να έχεις αρκεί να είναι ξεχωριστά από το όπλο.
Αλλά λάθος δεν κάνεις. Η χρήση σκοπευτικού όπλου για οποιονδήποτε άλλο σκοπό είναι παράνομη. Η μόνη λύση να πας Αμερική ή να γίνεις στρατιωτικός/αστυνομικός/βουλευτής/πρόσωπο υψηλού κινδύνου.
-
αρα δεν εχει καμια διαφορα να εχεις νομιμη κατοχη λογω ιδιοτητας σκοπευτη, απο το να πας και να παρεις ενα απο την Ομονοια.
-
Η διαφορά είναι ότι σε έλεγχο στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο, είσαι νόμιμος ως προς την κατοχή του.
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Με το δίκαννο των 300€, το μόνο που μπορείς να εξασφαλίσεις, είναι να σε... ξεπαστρέψουν στο πίτς φυτίλι!..Γιατί αυτό;
-
Η διαφορά είναι ότι σε έλεγχο στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο, είσαι νόμιμος ως προς την κατοχή του.ελεγχος στο σπιτι ειναι απιθανο.
στο αυτοκινητο πρεπει να το εχεις λυμενο στο κουτι του, αρα αχρηστο εαν το χρειαστεις. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Με το δίκαννο των 300€, το μόνο που μπορείς να εξασφαλίσεις, είναι να σε... ξεπαστρέψουν στο πίτς φυτίλι!..
Γιατί αυτό;
γιατι ειναι πολυ δυσκολο να κουμανταρεις ενα τοσο μεγαλο οπλο σε κλειστο-στενο χωρο
-
Δηλαδή εσείς πήρατε στα σοβαρά τον Καρατζαφέρη, και κάνετε και συζήτηση για τις τεχνικές λεπτομέριες?
Μόνο εγώ νομίζω ότι ο χέρι-χέρι πέταξε άλλη μια επικοινωνιακή μπαρούφα, για να μαζέψει και τους τελευταίους ψήφους από τα φασιστόγιδα (ειδικά τώρα που έχασε από το κόμμα τα δύο δυνατότερα χαρτιά του ) που νομίζουν ότι θα πάρουν όπλα και θα πυροβολούν τους λαθρομετανάστες με την κάλυψη του νόμου? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Με το δίκαννο των 300€, το μόνο που μπορείς να εξασφαλίσεις, είναι να σε... ξεπαστρέψουν στο πίτς φυτίλι!..
Γιατί αυτό;
**γιατι ειναι πολυ δυσκολο να κουμανταρεις **ενα τοσο μεγαλο οπλο σε κλειστο-στενο χωρο
Όπως καταλαβαίνω από την απάντηση σου, προσωπική εκτίμηση είναι αυτό. Δε νομίζω πως κάποιος θα αγοράσει ένα όπλο και δε θα κάτσει να το μάθει (λύσιμο, δέσιμο, καθάρισμα και ΠΟΛΛΕΣ βολές σε σταθερό ή/και κινούμενο στόχο - σε σκοπευτικό όμιλο). Με Remington 870 που έχω ρίξει, είτε σε κλειστό χώρο, είτε σε ανοιχτό, το ίδιο καλά τη κουμαντάρω. Μόνο ο θόρυβος είναι ελαφρώς μεγαλύτερος σε κλειστό χώρο. Και μπροστά στο κίνδυνο να σκοτώσουν/βιάσουν δικούς μου ανθρώπους
@ Mercyful_Fate
άσχετο με τον Καρατζαφέρη όλο αυτό. Μη μπερδεύετε τα θέματα
-
αλλιως ειναι ενα glock στο χερι σου η καποιο mp5 (λεμε τωρα..) μεσα στο σπιτι και αλλιως ειναι μια οποιαδηποτε καραμπινα μεσα σε σπιτι........
δεν μιλαμε για MOUT καταστασεις... -
εεε δεν ειναι μονο εκτιμιση
οποιοδηποτε μικρο οπλο χειρος ειναι πιο ευκολο στη χρηση απο ενα μακρυκανο. Για στριψε μια καραμπινα σε εναν διαδρομο και κανε το ιδιο με ενα περιστροφο...
υπαρχουν και αλλοι λογοι, πχ με την καραμπινα εχεις 3-5 βολες, με ενα 9αρι μπορεις να εχεις 15δε μιλαω για συναρμολογηση και καθαρισμο
-
Eμενα πάντως εαν με σημαδευαν με ένα πιστόλι των 9mm πιθανόν να μου πέρναγε απ το μυαλό να δοκιμάσω κάτι.
Απέναντι σε Remington 870 ή σε ένα πλαγιόκανο με 61 cm κάνες, δεν θα μου περνούσε κάν σαν ιδέα!
Το πλαγιόκανο είναι σαφώς πιό ευέλικτο λόγω μήκους, το πλεονέκτημα όμως της χράπα χρούπα ως αποτρεπτικού μέσου λόγω του ήχου του κλείστρου, πολύ σοβαρό. -
'κουμαντάρεις' έγραψες και αυτό (με μερικές σάλτσες ) σχολίασα. Γιατί όμως κολλάς στο διάδρομο; Θεωρητική η κουβέντα που κάνουμε βέβαια. Και επειδή περίστροφο δε μπορεί να κατέχει νόμιμα ο πάσα ένας, μία κυνηγετική είναι πιο απλή υπόθεση. Και με 5 βολές την κάνεις τη δουλειά σου, εκτός 1) αν έχεις πάρκινσον και 2) αν μπει όλο το Αλκατράζ στο σπίτι σου
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Δηλαδή εσείς πήρατε στα σοβαρά τον Καρατζαφέρη, και κάνετε και συζήτηση για τις τεχνικές λεπτομέριες?
Μόνο εγώ νομίζω ότι ο χέρι-χέρι πέταξε άλλη μια επικοινωνιακή μπαρούφα, για να μαζέψει και τους τελευταίους ψήφους από τα φασιστόγιδα (ειδικά τώρα που έχασε από το κόμμα τα δύο δυνατότερα χαρτιά του ) που νομίζουν ότι θα πάρουν όπλα και θα πυροβολούν τους λαθρομετανάστες με την κάλυψη του νόμου?Προφανως κ ηταν, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι...
Αδεια οπλοΚΑΤΟΧΗΣ σε ολους, ΟΧΙ οπλοΦΟΡΙΑΣ, κ πληρη δικαιολογηση των ενεργειων σου εφ'οσον εισαι εντος του χωρου σου. Απλο δεν ειναι?
Εν τω μεταξυ μεσα στο τελευταιο 24ωρο στα Καμινια μονο ειχαμε:
ληστεια στα ΕΛΤΑ μεσημεριατικα
διαρρηξη κ κλοπη ψιλικατζιδικου το βραδυ, με κοψιμο ρολου, τον συναγερμο να βαραει, τους γειτονες να βλεπουν τους κλεφτες (κ την αστυνομια να φτανει αφου ειχαν φυγει), στον πιο κεντρικο δρομο.
Κλοπη καροτσακιου λαικης με τα ψωνια απο γιαγια.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μόνο εγώ νομίζω ότι ο χέρι-χέρι πέταξε άλλη μια επικοινωνιακή μπαρούφα, για να μαζέψει και τους τελευταίους ψήφους από τα φασιστόγιδα (ειδικά τώρα που έχασε από το κόμμα τα δύο δυνατότερα χαρτιά του ) που νομίζουν ότι θα πάρουν όπλα και θα πυροβολούν τους λαθρομετανάστες με την κάλυψη του νόμου?Προφανως κ ηταν, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι...
Αδεια οπλοΚΑΤΟΧΗΣ σε ολους, ΟΧΙ οπλοΦΟΡΙΑΣ, κ πληρη δικαιολογηση των ενεργειων σου εφ'οσον εισαι εντος του χωρου σου. Απλο δεν ειναι?
Εν τω μεταξυ μεσα στο τελευταιο 24ωρο στα Καμινια μονο ειχαμε:
ληστεια στα ΕΛΤΑ μεσημεριατικα
διαρρηξη κ κλοπη ψιλικατζιδικου το βραδυ, με κοψιμο ρολου, τον συναγερμο να βαραει, τους γειτονες να βλεπουν τους κλεφτες (κ την αστυνομια να φτανει αφου ειχαν φυγει), στον πιο κεντρικο δρομο.
Κλοπη καροτσακιου λαικης με τα ψωνια απο γιαγια.
ειναι τρέλα να δωθει αδεια οπλοκατοχης σε ολους! Δε θα προλαβαινουμε να θαβουμε κοσμο ειτε απο ατυχηματα ειτε απο 1002 αλλους λογους ασχετους με την προσωπικη προστασια!
το μονο λογικο θα ηταν αδεια οπλοκατοχης μονο μετα απο αυστηρες εξετασεις που θα περιλαμβανουν και εκπαιδευση. Δεν ειναι δυσκολο να γινει και το κοστος θα το καλυπτε ο ενδιαφερομενος.
απο τις περιπτωσεις που αναφερεις, καμια δε θα μπορουσε να αποτραπει με απλη οπλοκατοχη
-
Αν οι γειτονες που κοιταγαν απο τα μπαλκονια τους κλεφτες να αδειαζουν το μαγαζι, εστρεφαν απο μια καραμπινα ο καθενας (αντε 1/3), κ ενας εριχνε κ μια στον αερα, θα συνεχιζαν?
Αν ο καθε διαρρηκτης ξερει οτι το καθε σπιτι εχει απο μια καραμπινα, κ καθε 3+λιγο οι ειδησεις εγραφαν για ληστη/διαρρηκτη που φυτευτηκε κ δεν ιδρωσε το αυτι κανενος, θα ειχαν αποθρασυνθει ετσι?
-
Στην Ελλαδα οσοι εχουν οπλα τελικα:
Σκοτωνουν τον γειτονα τους σε λογομαχια για τα ορια της μαντρας .
Σκοτωνεται καποιο παιδι τους που ανακαλυψε το οπλο.
Σκοτωνουν τον συν-κυνηγο τους σε μια εξορμηση για ορτύκια.
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.