-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ήξερες τι φορουσε το Σ2Κ; από οσο καταλαβα ούτε καν του μίλησες, οπότε ελαστικά-περιφεριακά-κινητήρα δεν ειχες ιδέα τι φορούσε. καταλαβαίνεις οτι η σύγκριση ειναι ατυχέστατη;Μάλλον εσύ μίλησες με καχυποψία και αμφιβολία, δε νομίζεις? Εκτός αν δεν καταλαβαίνουμε τί γράφουμε.. Τα υπόλοιπα που έγραψες δεν τα πολυάεπιασα. Άλλαξε λίγο αν θες τη σύνταξή σου και ίσως κάτι γίνει.
REALZEUS έγραψε:
Τα γατάκια δεν τα γλύφω... λίγο χάιδεμα μόνο για να μην κλαίνε...
Στραηγέ, το αυτί μου δεν.. ιδρώνει, αν με πιάνεις!
-
οτιναναι...
δεν παραξενεύομαι ομως
-
Βασικά αν εξαιρέσουμε το γλυστερό του οδοστρώματος, κατά τα λοιπά γιατί να μην πατήσει το S το TypeR ?
Οπότε με καλύτερα χέρια εξισορροπείται το θέμα του οδοστρώματος και άρα φυσιολογικό το αποτέλεσμα.
Εξάλλου, και ένα Megane RS να ήταν στη θέση του S, κατά πάσα πιθανότητα ίδιο θα ήταν το αποτέλεσμα...
Το ενδιαφέρον θα ήταν ένα Megane RS ενάντια στο S -
οτιναναι...
δεν παραξενεύομαι ομως
Φοβερή επιχειρηματολογία όμως!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Βασικά αν εξαιρέσουμε το γλυστερό του οδοστρώματος, κατά τα λοιπά γιατί να μην πατήσει το S το TypeR ?
Οπότε με καλύτερα χέρια εξισορροπείται το θέμα του οδοστρώματος και άρα φυσιολογικό το αποτέλεσμα.
Εξάλλου, και ένα Megane RS να ήταν στη θέση του S, κατά πάσα πιθανότητα ίδιο θα ήταν το αποτέλεσμα...
Το ενδιαφέρον θα ήταν ένα Megane RS ενάντια στο Sποια ειναι τα 'λοιπά'; σε πιστα πχ; το θεμα ειναι τι θα έκανε ενα ελαφρύτερο (αν θυμαμαι καλά τα νουμερα), δυνατότερο πισωκίνητο σε πιστα;
γιατί εδώ το θεμα ηταν τι εγινε στο σαπουνόδρομο του βουνού. σε καποια σημεία εχει και ανάποδη κλίση νομιζω εχω καιρό να περασω (ευτυχώς)
-
Ρε καρτνάσια, αφήστε τα χέρια και τα πόδια κατά μέρος. Θεωρούμε ότι ο τύπος ήξερε τί έκανε και το αυτό συνέβαινε και με μένα (αυτό το ξέρω σίγουρα..) Το θέμα είναι το εξής: όταν εγώ μπάινω στη γλιστερή στροφή με όσα και παλεύω να κρατήσω τα μούτρα μου (άνευ μπλοκέ γαρ..), τί κάνω αναγκαστικά? υποχωρώ στο γκάζι, άρα χάνω ταχύτητα! Πάμε παρακάτω.. Ο τύπος με το S μπαίνει με τα ίδια στην ίδια στροφή και η ουρά του κάνει τα δικά της. Τί κάνει? Δίνει και άλλο γκάζι, ή το λιγότερο παραμένει σε αυτό που ήδη έχει δώσει, τραβάει και το τιμονάκι του ανάποδα, το αυτοκίνητο ισιώνει, δίνει και άλλο αυτός, πατάει το αμάξι στο μπλοκέ του και εκφενδονίζεται με φόρα στην ευθεία που ακολουθεί! Χρειάζεται τόσο μεγάλη φιλοσοφία για να καταλάβουμε ποιό αμάξι είναι πιο σβέλτο με αυτές τις συνθήκες και με χειριστές που ξέρουν τί κάνουν??? Έλεος..
-
YOUTUBE FTW
-
Το θέμα είναι ότι το υπό ΚΣ το πισωκίνητο γλυστράει νωρίτερα από το προσθιοκίνητο και άρα χάνει ακόμα περισσότερη ταχύτητα (επίσης και όταν πας με το πλάι πρακτικά φρενάρεις).
Αλλά και ότι (εδώ πάνε τα χέρια) μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το γλύστριμα για να στρίψεις (σε φάση φλικ), κάτι που δεν είναι τόσο απλό στο προσθιοκίνητο. -
Στο 1ο που γράφεις, συμφωνώ απόλυτα στο 'ΚΣ'. Εγώ εκείνο το βράδυ, ακριβώς επειδή δεν υπήρχαν αυτές οι περίφημες ΚΣ, άλλα είδα. Βέβαια, να μην αρχίσουμε να βάζουμε στο παιχνίδι και ένα σωρό άλλους παράγοντες που μπορεί να έπαιξαν το ρόλο τους στο αποτέλεσμα (κατάσταση ελαστικών μου, π.χ.)
Στο 2ο επίσης συμφωνώ απόλυτα. Είπα πολλές φορές ότι το παλικάρι 'το είχε' το αυτοκίνητο, το έπαιζε στα δάχτυλα, πώς αλλιώς να το πω.. Και για να πω και την αλήθεια, αυτό το αυτοκίνητο κανονικά απευθύνεται ΜΟΝΟ σε τέτοιους χειριστές!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το θέμα είναι ότι το υπό ΚΣ το πισωκίνητο γλυστράει νωρίτερα από το προσθιοκίνητο και άρα χάνει ακόμα περισσότερη ταχύτητα (επίσης και όταν πας με το πλάι πρακτικά φρενάρεις).αυτό δε το καταλαβαίνω, αν μπορείς να το εξηγήσεις νάσσο...γιατί γλυστράει νωρίτερα, στην είσοδο εννοείς? υποστροφή ή υπερστροφή κ γιατί?
-
Στην είσοδο αποσταθεροποιείται ευκολότερα λόγω μεταφοράς βάρους κατά το φρενάρισμα ή το κατέβασμα ταχύτητας. Που αν ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις, μπορείς να το κάνεις να δουλέψει σε όφελός σου (φλικ). Αλλά και στη διάρκεια της στροφής ο κλασσικός τρόπος στροφής είναι υπερστρέφοντας με το γκάζι. Εξ΄ου και τα κλασσικά που βλέπουμε στα βιντεάκια το προσθιοκίνητο να περνάει χωρίς δράματα και το οπισθοκίνητο όλη τη στροφή με το πλάι. Που αν δεν ξέρει τι κάνει ο χειριστής και αν επίσης δεν έχει επαρκή δύναμη και μπλοκέ, τότε μάλλον χάνει παρά κερδίζει χρόνο.
Στην περίπτωση του φίλου μας του giorgosrallyman ο άλλος ήξερε τι έκανε οπότε το αποτέλεσμα είναι φυσιολογικό, όχι επειδή το S είναι πισωκίνητο, αλλά επειδή έχει περισσότερα άλογα, μικρότερο βάρος, καλύτερη κατανομή, μπλοκέ, καλύτερο στήσιμο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στην είσοδο αποσταθεροποιείται ευκολότερα λόγω μεταφοράς βάρους κατά το φρενάρισμα ή το κατέβασμα ταχύτητας. Που αν ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις, μπορείς να το κάνεις να δουλέψει σε όφελός σου (φλικ). Αλλά και στη διάρκεια της στροφής ο κλασσικός τρόπος στροφής είναι υπερστρέφοντας με το γκάζι. Εξ΄ου και τα κλασσικά που βλέπουμε στα βιντεάκια το προσθιοκίνητο να περνάει χωρίς δράματα και το οπισθοκίνητο όλη τη στροφή με το πλάι. Που αν δεν ξέρει τι κάνει ο χειριστής και αν επίσης δεν έχει επαρκή δύναμη και μπλοκέ, τότε μάλλον χάνει παρά κερδίζει χρόνο.Το κατέβασμα ταχύτητας να το δεχτώ, το πρώτο όμως είναι αβάσιμο.
Από εκεί και πέρα το πισωκίνητο έχει πλεονέκτημα πρόσφυσης, ειδικά στην έξοδο της στροφής όπου το προσθιοκίνητο θα υποστρέψει στο πολύ γκάζι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην είσοδο αποσταθεροποιείται ευκολότερα λόγω μεταφοράς βάρους κατά το φρενάρισμα ή το κατέβασμα ταχύτητας. Που αν ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις, μπορείς να το κάνεις να δουλέψει σε όφελός σου (φλικ). Αλλά και στη διάρκεια της στροφής ο κλασσικός τρόπος στροφής είναι υπερστρέφοντας με το γκάζι. Εξ΄ου και τα κλασσικά που βλέπουμε στα βιντεάκια το προσθιοκίνητο να περνάει χωρίς δράματα και το οπισθοκίνητο όλη τη στροφή με το πλάι. Που αν δεν ξέρει τι κάνει ο χειριστής και αν επίσης δεν έχει επαρκή δύναμη και μπλοκέ, τότε μάλλον χάνει παρά κερδίζει χρόνο.
Το κατέβασμα ταχύτητας να το δεχτώ, το πρώτο όμως είναι αβάσιμο.
Από εκεί και πέρα το πισωκίνητο έχει πλεονέκτημα πρόσφυσης, ειδικά στην έξοδο της στροφής όπου το προσθιοκίνητο θα υποστρέψει στο πολύ γκάζι.
+1
nass ο τρόπος που περιγράφεις ειναι για να κάνεις drift!!κ έίναι κ ο δύσκολος τρόπος, το να υπερστρέψεις, πριν την κορυφή της στροφής μάλιστα. Συνήθως οι πισωκίνητοι κάνουν μια κολιά με το γκάζι στην έξοδο μετά την κορυφή -
Κοίτα, ο γρηγορότερος τρόπος να στρίψεις οποιαδήποτε στροφή είναι με γραμμές.
Θεωρώ λοιπόν ότι σε γλυστερό οδόστρωμα (για αυτό συζητάμε) αυτό είναι δυσκολότερο με το πισωκίνητο. -
στις ευθείες κερδιζεις μέτρα, στις στροφές εκατοστά. αυτό ισχύει απο τοτε που ετρεχε το λιοντάρι να πιασει την αντιλόπη.
μονο τα 4κινητα στριβουν κ επιταχύνουν ταυτοχρονα. απο τα άλλα, αυτος που θα ισιωσει 1ος, θα επιταχύνει καλύτερα. τα μπλοκέ γιατι βγηκαν;
οι περισσότεροι (γνωστες...) δεν ξερουν να ξεχωρίζουν την ελκτική προσφυση απο την άλλη, την... πες την ντε εκείνη εκεινη
ΥΓ στο σαπουνόδρομο που λεγαμε, οταν εχεις το τιμόνι στριμενο και πατάς γκαζι με το πισωκίνητο, ποιος ειναι αυτός που λεει οτι η μούρη δε γλυστράει; βεβαια υπαρχουν προϋποθεσεις για να μη γινει αυτο, στο youtube μπορει κανείς να τα βρει ευκολα
-
οι περισσότεροι (γνωστες...) δεν ξερουν να ξεχωρίζουν την ελκτική προσφυση απο την άλλη, την... πες την ντε εκείνη εκεινη
?
πρέπει να αποφασίσουμε ΟΛΟΙ κάποια στιγμή αν θα συνεχίσουμε να κλ@νουμε ή να μιλάμε σοβαρά σε αυτό το θέμαΘεωρώ λοιπόν ότι σε γλυστερό οδόστρωμα (για αυτό συζητάμε) αυτό είναι δυσκολότερο με το πισωκίνητο.
εγώ διαφωνω με αυτό πάντως
στο σαπουνόδρομο που λεγαμε, οταν εχεις το τιμόνι στριμενο και πατάς γκαζι με το πισωκίνητο, ποιος ειναι αυτός που λεει οτι η μούρη δε γλυστράει;
συγκριτικά το μπροσοκίνητο όμως τί θα κάνει, που οι μπροστά πρέπει να επιταχύνουν κ το αμάξι?
αν υπαρχει αντιλογος για το μπλοκέ στα προστικίνητα, υπάρχει κ αντιλογος για πίσωκίνητα όπου η ώθηση των πίσω τροχών δημιουργεί τάση προς υπερστροφή -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
?
τι εννοείς με το ? ;
μη μου πεις ότι δε γιγνώσκεις...
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
?
τι εννοείς με το ? ;
μη μου πεις ότι δε γιγνώσκεις...
οχι δεν κατάλαβα τί εννοείς
-
δε ξερω τι λετε παντως το Ε30 μου με 65% μπλοκε ειναι ενα μεγαλο παιχνιδι και το ευχαριστιεμαι μια χαρα δε το αλλαζω με σχεδον κανενα μπροστινοκινητο
-
Αλλοι λενε οτι τα Ε30 ηταν μεγαλη γυριστρα, το δικο μας δεν μου ειχε δωσει τετοια δειγματα, βεβαια δεν ειχε δυναμη ουτε και μπλοκε. Το δικο σου τι ειναι?
Πισωκινητη vs Προσθιοκινητη "σχολη".