-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
στο τελευταίο βιδεο φαίνεται τι παθαίνει κανείς οταν αντιδρά 'ενστικτωδώς'...Αυτο φαινεται....???
-
μηπως μπερδευεσαι (πάλι) ;
υπαρχει νήμα με τα ΖΩΑ. τι σχέση εχει εδω;
@κουλ τι βλέπεις εσυ;
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Ολες οι απαντησεις για τα ερωτηματα αυτου του τοπικ εχουν απαντηθει εδω και χρονια απ'τα Touge Battles του Best Motoring. Xωρισανε τα αυτοκινητα σε 3 κατηγοριες, μεχρι 200 αλογα, μεχρι 300 αλογα και απο 300 και πανω. Καλεσαν ολους τους βελτιωτικους οικους (που εκει υπαρχουν κατα 100αδες) να φερουν τα project car τους ωστε να δοκιμαστουν απο επαγγελματιες οδηγους, καταξιωμενους σε JTCC, Formula Nippon κτλ. Εκλεισαν ενα κομματι δρομου που εχει διαφορων ειδων στροφες και ξεκινησαν να κανουν τις δοκιμες τους, υπο την μορφη του ποιο αυτοκινητο θα μπορεσει να κρατηθει πισω απο καποιο αλλο.** Ο ανθρωπινος παραγοντας εξακολουθουσε να υπαρχει **καθως επισης και το κατα ποσο ηταν ευκολοδηγητο καποιο αυτοκινητο. Εαν πχ καποιος στην διαδρομη εκανε λαθος που του κοστιζε χρονο, δεν γινοταν επαναληπτικος, το αποτελεσμα ηταν αυτο που ηταν.it doesn't get better than that ...
Θα το ξαναπώ άλλη μια φορά. Σε τυπικό ελληνικό στροφιλίκι ΙΜΗΟ δεν υπάρχει περίπτωση πισωκίνητο να ακολουθήσει καλοστημένο fwd με οδηγό που ξέρει τι του γίνεται.
Υ.Γ. Άμα ήταν τόσο καλά τα μπροστοκίνητα, τέτοια θα ήταν και τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1, που έφεραν και φέρουν πάντα την αιχμή της τεχνολογίας στην αυτοκίνηση! Εκεί όμως δεν τους ενδιαφέρουν ούτε τα χωροταξικά προβλήματα στο θάλαμο επιβατών, ούτε ο χώρος αποσκευών, ούτε το κόστος κατασκευής και εξέλιξης, ούτε η 'ευκολία' στην οριακή οδήγηση και η φιλικότητα στο μέσο χρήστη υπό οριακές και μή συνθήκες. Τους απασχολούν πολύ πιο σοβαρά θέματα, άσχετα αν εμείς οι χρήστες αυτού εδώ του φόρουμ ξέρουμε - φυσικά - καλύτερα και πολλά περισσότερα. Δε μας ακούνε όμως ρε γαμώτο..
Το επιχείρημα ότι στη F1 έχουν πισωκίνητα είναι τελείως αστείο. Εχει τόση σχέση η μετάδοση της κίνησης με το αποτέλεσμα, όσο το να πω πως θα βάλω την αεροτομή της Φερράρι, στο yugo μου και θα έχω την ίδια αεροδυναμική απόδοση.
Γενικά πιστεύω πως οι αγώνες δεν είναι ενδεικτικοί σχετικά με το τι ισχύει στη καθημερινή ζωή. Και νομίζω πως εκεί απευθύνεται το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί με τη λογική πως ότι νικάει στους αγώνες είναι και καλύτερο, περιμένω group buy μερικών leon diesel. Αφού τα μοτέρ diesel νικάν στις πίστες, θα αγοράσω κι εγώ ένα για σπορ συγκινήσεις στο δρόμο.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
στο τελευταίο βιδεο φαίνεται τι παθαίνει κανείς οταν αντιδρά 'ενστικτωδώς'...
Ή το παίζει Σούμι στους δημόσιους δρόμους...
Δεν ειμαι υπερ αυτης της που γινοτανε στα λιμανακια, αλλα οκ, μην τα ισοπεδονουμε κι ολα.
Δεν ειναι εξ' ορισμου αυτο το αποτελεσμα σε ολους τους δημοσιους δρομους με ολους τους οδηγους και ολα τα αυτοκινητα...
Μιλαμε για πιτσιρικια που διαβασαν μια φορα το burn out, ανακαλυψαν τα λιμανακια και πηγαν να τραβηξουν χειροφρενα στο 'πεταλο' (ΝΑΙ, οσο κι αν ακουγεται τρελο, εχει γινει τρακαρισμα με τετοια αιτια μπροστα στον αδερφο μου, ευτυχως περασε πανω απο σπασμενους προφυλακτηρες και φαναρια χωρις απωλειες...).
Δεν ειναι καν κουλαμαρα, ειναι ολοκληρωτικη αγνοια του αντικειμενου σε συνδυασμο με μηδεν παιδεια που οδηγει σε λαθος αντιμετωπιση. Κι εμεις ειχαμε Κ@υλες μικροι, κι ακομα εχουμε, ομως δεν το καναμε ποτε ετσι. Προφανως ειχαμε αλλα βιωματα που μας οδηγησαν σε αλλες, ασφαλεστερες επιλογες.... -
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Το επιχείρημα ότι στη F1 έχουν πισωκίνητα είναι τελείως αστείο. Εχει τόση σχέση η μετάδοση της κίνησης με το αποτέλεσμα, όσο το να πω πως θα βάλω την αεροτομή της Φερράρι, στο yugo μου και θα έχω την ίδια αεροδυναμική απόδοση.Γενικά πιστεύω πως οι αγώνες δεν είναι ενδεικτικοί σχετικά με το τι ισχύει στη καθημερινή ζωή. Και νομίζω πως εκεί απευθύνεται το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί με τη λογική πως ότι νικάει στους αγώνες είναι και καλύτερο, περιμένω group buy μερικών leon diesel. Αφού τα μοτέρ diesel νικάν στις πίστες, θα αγοράσω κι εγώ ένα για σπορ συγκινήσεις στο δρόμο.
Γιάννη μπορεί μεν να είναι ασύγκριτη μια F1 με ένα αυτοκίνητο δρόμου, αλλά η επιλογή δείχνει την ανωτερότητα της πίσω κίνησης και του κεντρικά τοποθετημένου κινητήρα σε απόλυτες συνθήκες και σε πολύ υψηλές ιπποδυνάμεις. Με άλλα λόγια, αυτή είναι η απόλυτη διάταξη! Κάποτε πειραματίστηκαν και με τετρακίνηση στην F1, αλλά σύντομα ανακάλυψαν ότι στο στεγνό τρώει ξύλο αν και υπερτερεί στη βροχή. Οι περισσότεροι αγώνες είναι στεγνοί όμως, οπότε...
Όσο για το Λεόν... τον 2ο χρόνο έφαγε ξύλο από τα βενζινοκίνητα Σεβρολέ! Όλοι στην αντιπροσωπεία με σήμα το παπιγιόν για Cruze λοιπόν!!!
ΥΓ: Να εύχεσαι ο στρατός να μην φέρει την τάξη... (δεν αναφέρομαι φυσικά σε σένα Γιάννη )
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...μπορεί μεν να είναι ασύγκριτη μια F1 με ένα αυτοκίνητο δρόμου, αλλά η επιλογή δείχνει την ανωτερότητα της πίσω κίνησης και του κεντρικά τοποθετημένου κινητήρα σε απόλυτες συνθήκες και σε πολύ υψηλές ιπποδυνάμεις. Με άλλα λόγια, αυτή είναι η απόλυτη διάταξη!Και συγκεκριμενα με το κιβωτιο πισω.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πετάς τη μπάλα έξω από το γήπεδο... Ολοι παραδέχονται ότι σε πίστες και σε μεγάλες ιπποδυνάμεις η πίσω κίνηση υπερτερεί. To πρακτικό όριο των προσθιοκίνητων σε πίστες είναι κάπου 300 άλογα (= WTCC, BTCC). Αλλά το θέμα λέει για πιο γήινες κατασκευές με ~200 άλογα.Οσο για τα προσθιοκίνητα, αν έχεις χέρια τα πας και έτσι:
Aκριβως ετσι. Μιλαμε για δημοσιο δρομο με νορμαλ κατασκευες μεχρι 200-250αλογα σε εργοστασιακη μορφη...
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιάννη μπορεί μεν να είναι ασύγκριτη μια F1 με ένα αυτοκίνητο δρόμου, αλλά η επιλογή δείχνει την ανωτερότητα της πίσω κίνησης και του κεντρικά τοποθετημένου κινητήρα σε απόλυτες συνθήκες και σε πολύ υψηλές ιπποδυνάμεις. Με άλλα λόγια, αυτή είναι η απόλυτη διάταξη! Κάποτε πειραματίστηκαν και με τετρακίνηση στην F1, αλλά σύντομα ανακάλυψαν ότι στο στεγνό τρώει ξύλο αν και υπερτερεί στη βροχή. Οι περισσότεροι αγώνες είναι στεγνοί όμως, οπότε...
Όσο για το Λεόν... τον 2ο χρόνο έφαγε ξύλο από τα βενζινοκίνητα Σεβρολέ! Όλοι στην αντιπροσωπεία με σήμα το παπιγιόν για Cruze λοιπόν!!!
ΥΓ: Να εύχεσαι ο στρατός να μην φέρει την τάξη... (δεν αναφέρομαι φυσικά σε σένα Γιάννη )
Δία ,μπορεί να είναι η απόλυτη διάταξη, δεν φτάνουν μεχρι εκεί οι μηχανολογικές μου γνώσεις, αλλά μιλάμε για την απόλυτη διάταξη, στις απόλυτες συνθήκες, με τους απόλυτους οδηγούς κτλ. Το ότι δουλεύει δηλαδή στη Φερράρι του Αλόνσο, δεν σημαίνει πως δουλεύει και στη δικιά μου ΒΜW. Και φυσικά μια Φ1 ή ένα ΒΤΤC ή ακόμα και ένα supercar δεν είναι φτιαγμένα για στροφιλίκια. Ο προσανατολισμός τους είναι η πίστα. Εγώ έγραψα πως το fwd πλεονεκτεί σε δημόσιο δρόμο. Το τι θα γίνει στην πίστα είναι άλλο θέμα και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Το cruze πετρέλαιο δεν βγαίνει ; -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κι αν δεν έχεις...έτσι:
Επίσης
Συμπέρασμα, ζήτω το καρτ.
-
δεν εξηγείται αλλιώς...
εκεί που παει να στρώσει....τελικά
το θέμα είναι ντιμ για ντιμ
νάσο μετά ρωτάς γιατί τα παίρνουμε -
Γιατί; Εξίσου σχετικά βίντεο είναι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί; Εξίσου σχετικά βίντεο είναι.ο νίκος προφανώς ήθελε να δείξει ότι κ τα προσθιοκίνητα αν μπεις με πολλά κ δεν αντιδράσεις σωστά δεν 'χαρίζουν' απαντώντας στο βιντεο για το αγωνιστικό, κ για τις μεταφορές βάρους που αναφέρθηκαν πιο πισω για τα πισωκινητα
ο πάνω απλά ήθελε να πετάξει τη μαλακία του για το καρτ στο τέλος, που ο νίκος δεν το ανέφερε καν -
Μπα, εγώ νομίζω ότι αναφερόταν στο θέμα του δημόσιου δρόμου. Εξάλλου κανείς δεν ξέρει τις ακριβείς συνθήκες του βίντεο αυτού.
-
αν είναι να τρολάρουνε κ οι μοντς χαιρετίσματα
-
Την παλεύεις; Ποιός τρολλάρει; Το εμότικον σου επιστρέφεται αυτούσιο btw, εκτός αν θέλεις να αναιρέσεις.
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Ολες οι απαντησεις για τα ερωτηματα αυτου του τοπικ εχουν απαντηθει εδω και χρονια απ'τα Touge Battles του Best Motoring. Xωρισανε τα αυτοκινητα σε 3 κατηγοριες, μεχρι 200 αλογα, μεχρι 300 αλογα και απο 300 και πανω. Καλεσαν ολους τους βελτιωτικους οικους (που εκει υπαρχουν κατα 100αδες) να φερουν τα project car τους ωστε να δοκιμαστουν απο επαγγελματιες οδηγους, καταξιωμενους σε JTCC, Formula Nippon κτλ. Εκλεισαν ενα κομματι δρομου που εχει διαφορων ειδων στροφες και ξεκινησαν να κανουν τις δοκιμες τους, υπο την μορφη του ποιο αυτοκινητο θα μπορεσει να κρατηθει πισω απο καποιο αλλο. Ο ανθρωπινος παραγοντας εξακολουθουσε να υπαρχει καθως επισης και το κατα ποσο ηταν ευκολοδηγητο καποιο αυτοκινητο. Εαν πχ καποιος στην διαδρομη εκανε λαθος που του κοστιζε χρονο, δεν γινοταν επαναληπτικος, το αποτελεσμα ηταν αυτο που ηταν.Ξερετε λοιπον τι εγινε ;
Στην μικρη κατηγορια τους εκανε πλακα ενα MR2, στην μεσαια τους κερασε τσαγακι ενα S2000 και στην μεγαλη ενα RX7. Πολλα και αξιλογα μπροστοκινητα-τετρακινητα πηραν μερος αλλα απ'οτι φαινεται δεν τα καταφεραν. Απειρα βιντεακια υπαρχουν στο youtube αν δεν βαριεται κανεις ας τα ανεβασει γι'αυτους που δεν γνωριζουν, αξιζει πιστευω να τα δειτε μιας και ειναι οτι πιο κοντινο σε πραξη εχει γινει πανω σε αυτο που προσπαθειτε να συγκρινετε. Απειρα αυτοκινητα σε ελεγχομενο περιβαλλον δρομου, με μερικους απ'τους πιο καταξιωμενους οδηγους, it doesn't get better than that ...
Μανο θεωρεις αξιπιστες μετρησεις το Best motoring? Εγω καθολου παντως.Και να εξηγησω γιατι.
Εχει τυχει να δω μπολικα απο τα βιντεακια του,και τα ''αποτελεσματα'' που βγαζει κατα καιρους αναιρουνται απο επομενα βιντεακια,ή και απο προηγουμενα.Συγκεκριμενα στις μαχες με τα εβο-στι τα αποτελεσματα απλα δεν στεκουν.Μια το ενα μια το αλλο,μαλλον για να μην βγαινει κανεις παραπονουμενος.
Εχω δει πανω απο 10 βιντεακια του,που σε πιστα μεσα nissan 370z nismo,s2000,rx8 cosmo βελτιωμενο κλπ χανουν κατα κρατος απο μαμα στι-εβο.Αυτο πως το εξηγεις τωρα?Το πισωκινητο κερδιζει στο βουνο το 4κινητο,και στην πιστα χανει το πισωκινητο απο 4κινητο? Απλα πιασαρικα θεματα που κανουν ντορο για να πουλανε.
Μια απο τα ιδια και το νιρμπουγκρινγκ για μενα.Διαφορετικες συνθηκες,οδοστρωμα,ελαστικα,οδηγοι,και το κυριωτερο εχω ερωτηματικο οχι για την εγκυροτητα των χρονων,αλλα για την ''νομιμοτητα'' του ''Χ'' αυτοκινητου .Ολος αυτος ο πολεμος που εχει ξεσπασει ειδικα μετα το gt-r,εχει καταντησει γελοιο.Πως ξερεις οτι το gt-r/997 gt2/corvette etc ειναι στοκ? Και ειναι σιγουρα με μαμα πιεση το gt-r πχ? η αντι για 0,9 δουλευει 1,3?Οι αναρτησεις? Ειναι πανευκολο να παρουσιασεις ενα φαιινομενικα στοκ αυτοκινητο που να ειναι ακομα και πανω απο 1'' το χλμ γρηγοροτερο.Η διασταση που εχει παρει ολη αυτη η συζητηση ειναι πολυ ''δελεαστικη'' για τους κατασκευαστες.Δεν απορει κανεις που ενω εχουν διπλα τους απο ιδιοκτητες πιστες μεχρι πιστες που θα βγαλεις σωστα συμπερασματα (μιας και οι μεταβλητες ειναι πολυ λιγοτερες στη Μονζα πχ παρα στο νιρμπουγκρινκ) τρεχουν στο ''ναο''? Λεφτα για πεταμα εχουν? Κανεις δεν εχει λ7 για πεταμα,αλλα εχει για διαφημηση....
Οποτε?@blinkys
πολυ σωστο αυτο που σημειωσες για την οδηγηση πριμα-βιστα.Βασικο μειονεκτημα του πισωκινητου σε τετοια διαδρομη η οχι τοσο ευκολη ρυθμισιμοτητα του μεσα στην στροφη οπως ενα προσθιοκινητο.Κλασσικη περιπτωση που εχεις κανει λαθος εκτιμηση σε καμπη και ενω την ειχες εκτιμησει για μετρια 4ης,τελικα σου προκυπτει 3ης,γιατι στο τελος κλεινει περισσοτερο αποτι ''φαινοταν'' πριν την εισοδο.με το προσθιοκινητο θα ειναι πολυ ευκολοτερο να διορθωσεις.@REALZEUS
η φορμουλα και γενικως τα μονοθεσια εχουν αλλες προτεραιοτητες,και τρεχουν σε 20 στροφες γυρω-γυρω με γνωστες συνθηκες,με τελεια για την περισταση ελαστικα,με τελειες για την περιπτωση αναρτησεις και το κυριωτερο με τον Κιμι,τον Αιρτον,και τον Σεμπαστιαν.
Βλεπεις τιποτα απο αυτα να εχει σχεση με τα πολιτικα αυτοκινητα στο δημοσιο δρομο? Δεν νομιζω οτι τρεχει κανεις στον δρομο σε 20 συγκεκριμνες στροφες.
Αρα πως η επιλογη της φερραρι και αλλων κεντρομηχανων θα ειναι η τοπ επιλογη για τον δρομο,ενω ειναι και η τοπ επιλογη για πιστα?
Το κεντρομηχανο δεν θα το οδηγησει ο Κιμι,δεν θα ειναι τελεια σεταρισμενη η αναρτηση,δεν θα εχεις την μεγιστη προσφυση παντα και παντου κλπ.
Ενα αλλο σημειο που διαφευγει σχετικα με τα σουπερκαρς,ειναι οταν το τερεν δεν ειναι σε καλη κατασταση.
Δεν εχει κανενα απο αυτα διαδρομη στην αναρτηση του.Δεν θα ηθελες να οδηγησεις γρηγορα κεντρομηχανη φερραρι σε δρομο με κακοτεχνιες,βουλιαγματα στον δρομο κλπ Μην σου φαινεται λοιπον περιεργο εαν ενα αντιστοιχα δυνατο ''γηινο'' αυτοκινητο ειναι πιο αποτελεσματικο.Οχι γιατι εχει 4κινηση μονο που θα περασει ευκολα τα 400-500 αλογα,αλλα γιατι θα σου επιτρεψει να πιεσεις οδηγικα πολυ παραπανω,μιας και θα επιρεαζεται λιγοτερο απο ολες αυτες τις μεταβλητες που υπαρχουν στο δημοσιο δρομο.
Φιλος που εχουμε ''κυνηγηθει'' πολλες φορες,τωρα εχει 997 carrera s.Οδηγος αριστος μιας και εχει και πρωταθληματα σε gtcc,εχει αγωνιστικο εβο κλπ
Το συμπερασμα που εχει βγαλει ειναι ιδιο με αυτο που εχω βγαλει και εγω.Ειναι γρηγορα ''υπο συνθηκες'' Αυτες τις συνθηκες δεν τις βρισκεις ευκολα στο δρομο.Μπορει σε μια πιστα,αλλα στο δρομο οχι.
Οπως επισης και πολλες περιπτωσεις που ξερουμε με τετοια αυτοκινητα που εχουν μπει στις εδω δικες μας πιστες και οι χρονοι τους ηταν οχι αναλογοι με αυτους που υποτιθεται λογω προδιαγραφων επρεπε να γραψουν. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Συμπέρασμα, ζήτω το καρτ.
Μπα, εγώ νομίζω ότι αναφερόταν στο θέμα του δημόσιου δρόμου. Εξάλλου κανείς δεν ξέρει τις ακριβείς συνθήκες του βίντεο αυτού.
για εξήγησε μου λοιπον που είναι ο δημόσιος δρόμος σε αυτα τα βιντεο κ με πια λογική το βιντεο του νικου δεν είναι σχετικό με το θέμα εμπρος κινηση σε δημόσιο δρόμο.
κ που κολλάει το ζήτω το καρτ που λεει στο τέλος βεβαια. -
Eγώ βρίσκω το βίντεο του Νίκου άσχετο με την συζήτηση καθώς δεν δίνει κάτι συγκεκριμένο στην κουβέντα , ένα αμάξι να βγαίνει εκτός ελέγχου και να χτυπάει τον απέναντί του βλέπω. Εξίσου άσχετο με τα 2 υπόλοιπα βίντεο λοιπόν. Κατάλαβες;
Με 53642463 μεταβλητές, συμπέρασμα δεν βγαίνει.
Πισωκινητη vs Προσθιοκινητη "σχολη".