-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
OK, διάβασέ μου τώρα το μανιφέστο του ΠΑΣΟΚ, για να μάθω τι πρεσβεύει κι αυτό το κόμμα και να κάνω τη σύγκριση με όλα τα στοιχεία.Είπε ο Μπογιόπουλος στο Χ'νικολάου...
Πότε πρόλαβες και το είδες οχτώμιση λεπτά είναι το βίντεο ή απαντάτε αποκοπή,στο ραβασάκι της καπιτάλας τις έχετε τις απαντήσεις?
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
βασικα σε λιγο θα εχουμε ενα νεο οικονομικο συστημα τον κομουνιστικο καπιταλισμο. Ναι μεν ελευθερη αγορα και τα σχετικα αλλα ολα θα ανηκουν στο κρατοςΕ ναι να μη στερήσουμε στο μισθωτό των 1000 ευρώ τη δυνατότητα να πάρει μερσεντέ κι ας θέλει 10 000 για μια εγχείρηση.
Είναι θα μου πεις κι αυτό μια άποψη,το τι θεωρεί κάποιος καίριες κια βασικές ανάγκες καθώς επίσης και το τι είναι ποιότητα ζωής -
Επίσης θέλω αν πω για τον όποιο συντηρητικό ψηφοφόρο 'φοβάται' να ψηφίσει αριστερά, ό,τι αποδεδειγμένα δεν θα πάθει τίποτα το χέρι του...
Δεν ειρωνεύομαι και εγώ μέχρι το 1993 τέτοιος ήμουν αλλά μόλις το 'πηδάς το ποταμάκι' δεν γυρνάς πίσω. Για το μόνο που λυπάσαι είναι γιατί δεν το έκανες τόσο καιρό... -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Επίσης θέλω αν πω για τον όποιο συντηρητικό ψηφοφόρο 'φοβάται' να ψηφίσει αριστερά, ό,τι αποδεδειγμένα δεν θα πάθει τίποτα το χέρι του...
Δεν ειρωνεύομαι και εγώ μέχρι το 1993 τέτοιος ήμουν αλλά μόλις το 'πηδάς το ποταμάκι' δεν γυρνάς πίσω. Για το μόνο που λυπάσαι είναι γιατί δεν το έκανες τόσο καιρό...+100000
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δεν ειρωνεύομαι και εγώ μέχρι το 1993 τέτοιος ήμουν αλλά μόλις το 'πηδάς το ποταμάκι' δεν γυρνάς πίσω. Για το μόνο που λυπάσαι είναι γιατί δεν το έκανες τόσο καιρό...+100000
Να λυπηθώ για την εφαρμογή του κουκουλονόμου ?
Να λυπηθώ για την κατάργηση του ασύλου ?
Να λυπηθώ για τις δυσκολότερες διαδικασίες στο να δίνεται ιθαγένεια στον κάθε τυχάρπαστο ?
Να λυπηθώ για τις κορώνες που έφεραν στην συζήτηση το λαθρομεταναστευτικό όταν ακόμα και όποιος τόλμαγε να πει την λέξη χαρακτηριζόταν φασίστας ? Όταν ακόμα και το 'δεξιό' κόμμα που κυβερνούσε έλεγε ευχαριστούμε που επιλέγουν την Ελλάδα ?
Να λυπηθώ που είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και την ευρωζώνη και προσπαθούν να τους πείσουν να μειωθεί η φορολογία για να ξεκινήσει η ανάπτυξη (το γιατί δεν το επιτρέπουν οι εταίροι είναι άλλη συζήτηση)
Να λυπηθώ γιατί δεν θα γίνει η χώρα μου άλλο ένα αποτυχημένο πείραμα του κουμουνισμού ? Δεν υπάρχει σήμερα καν χώρα δημοκρατική και ελεύθερη στον κόσμο που να εφαρμόζει αυτά που λέτε, ώστε να μας δείξετε ένα παράδειγμα της ευημερίας που πιστεύετε ότι θα έχουμε Εκτός και αν μιλάμε για κομουνισμό αλά Χριστόφια όπως είπε κάποιος άλλος ... όποτε δεν θα μιλάμε και για κομουνισμό ... σωστά ?Για πολλά μπορεί να λυπηθώ στην ζωή μου ... η μη ψήφος στο κκε - σύριζα δεν είναι σίγουρα ένα από αυτά
Ο συντηρητικός ψηφοφόρος . -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Αλλά και για τον Σύριζα να πούμε πάλι κάτι θα του προσάψουν (συνήθως λαθρομετανάστες) αλλά με αποδεδειγμένα τα μεγάλα κόμματα να έχουν βυθίσει την χώρα και να έχουν διαλύσει την κοινωνία δεν 'έχουμε δικαίωμα' να ψηφίσουμε κάτι άλλο εκτός από αριστερά.
Δεν ξερω τι δικαιωματα εχεις εσυ αλλα εγω ΔΕΝ θεωρω οτι κοινοβουλευτικα κομματα με παραδοση δεν εχουν ευθυνες και μαλιστα μεγαλες.Ολοι κυλιστικαν στην λασπη,ολοι διορισαν στην Βουλη και αλλου,ολοι εκαναν τους επαναστάτες στην καμέρα μονο.
Θα ηθελα να ψηφισω καποιον...άλλον,χωρις να εχω ιδεα αυτη την στιγμη ποιον.
Παντως το θέαμα μιας Βουλης που περιφρουρείται απο το ΠΑΜΕ,του Αντωνη Σαμαρα που συμφωνει αλλα δεν υπογραφει,του Παπανδρεου που ζητα ψηφο εμπιστοσυνης για να παραιτηθει,ολα αυτα δειχνουν οτι δεν θα πλήξουμε.... -
Για όσους παραπάνω 'θύμωσαν' που είπα για την ψήφο στη αριστερά, έχω να πω: παιδιά δεν σας εκβιάζει κανένας, ψηφίστε ό,τι γουστάρετε, αλλά μην προσπαθείτε να μας πείσετε ό,τι κάποια κόμματα, που δεν κυβέρνησαν τουλάχιστον σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης έχουν το ίδιο μερίδιο για την χρεωκοπία της χώρας με το Πασοκ (κυρίως) και την ΝΔ.
-
Την κατάργηση του τέλους ακινήτων ζητάει η Αλέκα
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231138752
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό το χαράτσι (με το τούρκικο όνομα) ενοχλεί τα αριστερά κόμματα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέτρο.
Ο ΦΠΑ, άντε και ο φόρος εισοδήματος που αποφεύγουν οι φοροφυγάδες είναι αντιλαϊκοί γιατί χτυπάνε αναλογικά περισσότερο τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ένας φόρος που στοχεύει στους ιδιοκτήτες ακινήτων και συνδέεται με το μέγεθος του ακινήτου και την αξία της περιοχής γιατί είναι αντιλαϊκός; Ξέρετε κανέναν βιομήχανο, καναλάρχη, μεγαλογιατρό να μένει με νοίκι σε κανένα δυαράκι σε φτωχογειτονιά; -
Δεν είναι όπως τα λες.
Ο τρόπος είσπραξης και κυρίως η απειλή διακοπής του ρεύματος είναι που το κάνουν δυσβάσταχτο, κυρίως για τους φτωχούς, που μπορεί να μην έχουν να πληρώσουν και κινδυνεύουν να υποστούν από αυτή την αδυναμία μια όχι συνηθισμένη συνέπεια, δηλ. προσαυξήσεις , στέρηση φορολογικής ενημερότητας κλπ αλλά θα στερηθούν κάτι που εν έτει 2011 ισοδυναμεί με εξαθλίωση.
Επίσης δεν υπάρχει καμία κλιμάκωση όσο ανεβαίνει η ακίνητη περιουσία σου όπως συμβαίνει στο ΦΜΑΠ, δηλ. αυτός που έχει 900.000 € σε ακίνητη περιουσία με το χαράτσι θα πληρώσει - πάνω κάτω - 3 φορές περισσότερο (μπορεί και λιγότερο) από αυτόν που έχει 300.000 € ακίνητα πράγμα μάλλον άδικο, ενώ στο φόρο ακίνητης περιουσίας θα πληρώσει 16,5 φορές μεγαλύτερο φόρο και όχι απλώς 3 φορές περισσότερο. -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Ένας φόρος που στοχεύει στους ιδιοκτήτες ακινήτων και συνδέεται με το μέγεθος του ακινήτου και την αξία της περιοχής γιατί είναι αντιλαϊκός; Ξέρετε κανέναν βιομήχανο, καναλάρχη, μεγαλογιατρό να μένει με νοίκι σε κανένα δυαράκι σε φτωχογειτονιά;
Αν εισαι ανεργος των τελευταιων μηνων και εχεις δυαρακι σε φτωχογειτονια, αυτο δεν σε απαλλασει απο το χαρατσι.
Και προκειται για φορο που δεν μπαινει πανω σε καποιο εισοδημα,αλλα επι της υπαρξης ενος σπιτιου,σαν να λεμε 'τι βλεπω εδω,δεν εισαι αστεγος;Προστιμο'!Αν μενεις και Αθηνα την πουλησες τελείως,ο συντελεστης στον Θεό.
Ασε που τα σπιτια δεν χτιζονται χωρις ενα καρο φορους και ενσημα,εχει εισπράξει πολυ χρήμα η κρατικη μηχανη μεχρι να γινει κατοικισιμο το σπιτι. -
Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο τέλος είναι ότι όντως έχει τη μορφή χαρατσιού. Γιατί, αν και υπολογίζεται εν μέρει βάσει ζώνης του ακινήτου, δεν προσμετρά χαρακτηριστικά του ακινήτου, πχ παλαιότητα, ποιότητα κατασκευής, εισόδημα του ιδιοκτήτη και άλλες παραμέτρους.
Έτσι, πχ ο ιδιοκτήτης μεζονέτας του 2010 με πισίνα και κήπο ενός στρέμματος και εισοδήματος 1 εκατομμυρίου ετησίως πληρώνει σχεδόν το ίδιο με γείτονα υπάλληλο των 10.000 το χρόνο, ο οποίος κληρονόμησε διαμέρισμα πρώτου ορόφου 140 τμ 40 ετών.
Ενώ δεν απαλλάσσονται φορολογούμενοι με θέμα επιβίωσης που απλώς τυχαίνει να έχουν ιδιόκτητο σπιτάκι στις Κουκουβάουνες.
Η αναλογικότητα της φορολογίας δηλαδή είναι εις βάρος των πιο αδύναμων. Όπως ακριβώς έγινε και με [edit] αύξηση στη φορολογική κλίμακα το τελευταίο έτος: -
Απορώ γιατί το συζητάμε το θέμα. Κανονικό χαράτσι κατά τη συνταγή αρπάχτε από παντού. Ακολουθεί ντου από παντού
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Την κατάργηση του τέλους ακινήτων ζητάει η Αλέκαhttp://news.in.gr/greece/article/?aid=1231138752
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό το χαράτσι (με το τούρκικο όνομα) ενοχλεί τα αριστερά κόμματα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέτρο.
Ο ΦΠΑ, άντε και ο φόρος εισοδήματος που αποφεύγουν οι φοροφυγάδες είναι αντιλαϊκοί γιατί χτυπάνε αναλογικά περισσότερο τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ένας φόρος που στοχεύει στους ιδιοκτήτες ακινήτων και συνδέεται με το μέγεθος του ακινήτου και την αξία της περιοχής γιατί είναι αντιλαϊκός; Ξέρετε κανέναν βιομήχανο, καναλάρχη, μεγαλογιατρό να μένει με νοίκι σε κανένα δυαράκι σε φτωχογειτονιά;Μάλλον γιατί τις βίλλες και τα ρετιρέ τα έχει ο Τσίπρας και η Παπαρήγα και όχι ο Μάνος, ο Ρουσόπουλος, ο Βαρβιτσιώτης, ο Τσοχατζόπουλος, ο Βενιζέλος, ο Σουφλιάς, ο Καρατζαφέρης κλπ.
έχω όμως κι εγώ ένα ερώτημα: εσύ συμφωνείς με το τέλος ακινήτων ?
εάν όχι τότε συμφωνείς κι εσύ με την Αλέκα. Αστο το πώς και το γιατί.
Εάν ναι γράψε ευθέως γιατί είναι καλό μέτρο και μπορεί να μας πείσεις. Που ξέρεις? -
Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι φορολογεί μόνο τη δομημένη επιφάνεια με αποτέλεσμα αν έχω 10 στρέμματα στη Μύκονο χαράτσι =0 (μηδέν) ενώ αν έχω 3 γκαρσονιέρες στα Πατήσια θα τα στάξω καλούτσικα στο κράτος.
Επίσης στο ίδιο μήκος κύματος με το ανωτέρω εγώ σε διαμέρισμα στη Βούλα με τη μισή αξία από τη μονοκατοικία της μάνας μου στου Παπάγου (και μεγαλύτερη σε τμ η μονοκατοικία) θα πληρώσω 1900 ευρώ χαράτσι και η μάνα μου 1300 ευρώ.
Διπλάσια αξία το ακίνητο (λόγω οικοπέδου φυσικά) έκπτωση 30% στο φόρο του όμως -
Φορολογεί και το πάρκινγκ το ίδιο με το διαμέρισμα;
-
Ναι εφόσον είναι 'κλειστό' με χιλιοστά στο οικόπεδο (και όχι πυλωτή) και τις αποθήκες επίσης εφόσον ηλεκτροδοτούνται και εμφανίζονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Σε ό,τι δε αφορά τους ημιυπαίθριους είναι ανάλογα με το δήμο : αν στο λογαριασμό της ΔΕΗ ο δήμος περιελάμβανε από παλιά και τα τμ των ημιυπαίθριων το χαράτσι πέφτει και γι αυτά, αν ο δήμος δεν είχε περιλάβει τους ημιυπαίθριους στα τμ για τα δημοτικά τέλη μέσω ΔΕΗ τότε τη γλυτώνεις
Άλλη μια δίκαιη αντιμετώπιση των πολιτών από το ελληνικό κράτος για να εμπεδώσουν φορολογική συνείδηση -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Άλλη μια δίκαιη αντιμετώπιση των πολιτών από το ελληνικό κράτος για να εμπεδώσουν φορολογική συνείδηση
οπως ειπε ο Βενιζελος, το κανει για να προστατευσει τις τιμες των ακινητων!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν είναι όπως τα λες.
Ο τρόπος είσπραξης και κυρίως η απειλή διακοπής του ρεύματος είναι που το κάνουν δυσβάσταχτο, κυρίως για τους φτωχούς, που μπορεί να μην έχουν να πληρώσουν και κινδυνεύουν να υποστούν από αυτή την αδυναμία μια όχι συνηθισμένη συνέπεια, δηλ. προσαυξήσεις , στέρηση φορολογικής ενημερότητας κλπ αλλά θα στερηθούν κάτι που εν έτει 2011 ισοδυναμεί με εξαθλίωση.
Επίσης δεν υπάρχει καμία κλιμάκωση όσο ανεβαίνει η ακίνητη περιουσία σου όπως συμβαίνει στο ΦΜΑΠ, δηλ. αυτός που έχει 900.000 € σε ακίνητη περιουσία με το χαράτσι θα πληρώσει - πάνω κάτω - 3 φορές περισσότερο (μπορεί και λιγότερο) από αυτόν που έχει 300.000 € ακίνητα πράγμα μάλλον άδικο, ενώ στο φόρο ακίνητης περιουσίας θα πληρώσει 16,5 φορές μεγαλύτερο φόρο και όχι απλώς 3 φορές περισσότερο.OK, έχεις δίκιο, ο ΦΜΑΠ είναι πιο προοδευτικός (progressive) φόρος και είναι πολύ σωστό το παράδειγμά σου με τα 900 = 3*300.
Αλλά σε σύγκριση με τον ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος, όπου γίνεται πάρτυ με τα μαύρα ένας φόρος ακίνητης περιουσίας εξακολουθεί να είναι κατα τη γνώμη μου πιο δίκαιος.
Επίσης καταλαβαίνω ότι το κόψιμο του ρεύματος είναι πιο σκληρό αλλά και αντιμετωπίσιμο με επανάσταση 'δεν πληρώνω' από τους άλλους φόρους, άρα η Αλέκα σωστά στοχεύει. -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Μάλλον γιατί τις βίλλες και τα ρετιρέ τα έχει ο Τσίπρας και η Παπαρήγα και όχι ο Μάνος, ο Ρουσόπουλος, ο Βαρβιτσιώτης, ο Τσοχατζόπουλος, ο Βενιζέλος, ο Σουφλιάς, ο Καρατζαφέρης κλπ.
Οι βίλες και τα ρετιρέ άνω των 200 χιλιάδων ευρώ πληρώνουν και χαράτσι και φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας + άλλους 38 φόρους που σχετίζονται με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Εγώ είμαι κατά ΟΛΩΝ των φόρων (εκτός ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών κατά την κατασκευή)στην πρώτη κατοικία και στην εξοχική. Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό ο κόσμος θεωρεί λογικό, να πληρώνει νταβατζιλίκι για να μένει στο σπίτι του
Από κει και πάνω ας βάλει έναν φόρο σε αυτά που έχει κάποιος και κάθονται ανεκμετάλλευτα προκειμένου να έχει κίνητρο να τα αξιοποιήσει. Αυτός που τα αξιοποιεί πληρώνει μέσα απο τον φόρο εισοδήματος, άρα ειναι οκ .
Θα πρέπει πάντως κάποια στιγμή να μαζευτούνε οι ιδιοκτήτες ακινήτων και να στείλουνε στο κράτος ένα χαράτσι βασιζόμενο στις δικές του αντικειμενικές αξίες, για τα ακίνητα που έχει και δεν αξιοποιεί.
Ειδικά κάτι φιλετάκια οπως το Ελληνικό και το κομμάτι στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης θα βγάλουν ένα κουστουμάκι μούρλια!
Για να δούμε, θα έχει να μας τα πληρώσει ...Θα ήθελα κάποια στιγμή να σταματήσει το κράτος μας, να συμπεριφέρεται σαν γλίτζος λαμόγιο απατεώνας που κοιτάει πόσους τρόπους και ονόματα φόρων θα βρει για να πάρει από τους πολίτες του λεφτά, καταβάλλοντας την λιγότερη δυνατόν προσπάθεια. Την ίδια στιγμή που δεν κάνει τίποτα να αξιοποιήσει την δική του περιουσία αντιθέτως την απαξιώνει συνεχώς.
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
έχω όμως κι εγώ ένα ερώτημα: εσύ συμφωνείς με το τέλος ακινήτων ?
εάν όχι τότε συμφωνείς κι εσύ με την Αλέκα. Αστο το πώς και το γιατί.
Εάν ναι γράψε ευθέως γιατί είναι καλό μέτρο και μπορεί να μας πείσεις. Που ξέρεις?Φυσικά και δεν συμφωνώ με το ΤΑ. Βλάκας είμαι; Μένω σε ένα μεγαλούτσικο ακίνητο που πήρα κληρονομιά προ 35ετίας και που τώρα μου ζητάει τα κέρατά του για να το συντηρήσω. Αντίθετα θα ήθελα ακόμα μεγαλύτερους φόρους εισοδήματος, γιατί εδώ και πολλά χρόνια δεν είμαι μισθωτός αλλά ΕΕ και από 1/1/12 τις ελάχιστες δουλειές που έχω θα μπορώ πλέον να τις σερβίρω μαύρες.
Επομένως συμφωνώ πλήρως με την Αλέκα και σκέφτομαι να την ψηφίσω, αφού δεν έχω τίποτα να χάσω. Το πολύ-πολύ να μου το πάρει το ρημάδι και να γλυτώσω από τα υδραυλικά που τρέχουν και για τα οποία ο μάστουρας μου ζητάει τα μαλιοκέφαλά μου. Άλλωστε πλησιάζει ο χρόνος να πάρω σύνταξη και να πάω low profile στο χωριό της γυναίκας μου που αντικειμενικές αξίες δεν υπάρχουν.
χαρατσι μεσω εφοριας και τέλος ακινητων