-
Χαχαχα λοιπόν κατ'αρχήν να διευκρινίσω ότι είμαι κοπέλα και ότι ψάχνω ένα γλυκούλι και μικροσκοπικό αμαξάκι (απλά να είναι αμάξι, όχι ψεύτικο σαν το smart) για να το παρκάρω στο κέντρο που είναι η σχολή μου! Την Παρασκευή πήρα το δίπλωμα και από βδομάδα κυριολεκτικά θα οργώσω τις αντιπροσωπείες! Ως τώρα έχω πάει σε Toyota, Ford, Opel, Citroen, Seat και BMW, μου μένουν όμως αρκετές! Το αμάξι που λατρεύω είναι το ΚΑ (μου αρέσει και περισσοτερο από το Fiesta λόγω της πιο 'θηλυκής' σχεδίασής του, ιδίως στο εσωτερικό! Και το Aygo μου άρεσε πολύ, αν και μετά από όσα μου γράψατε εδώ μπορώ να πω ότι το απέκλεισα! Επίσης, λόγω 'κακής φήμης', δεν έχω κοιτάξει καθόλου hyundai, kia, mitsubishi κλπ, δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλές τέτοιες μάρκες Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας παιδιά και μπορώ να πω και ότι χάρηκα πολύ που αντέχει γενικά το ΚΑ
Θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο.. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι το 2012-13 υπάρχει μία μικρή πιθανότητα, το ΚΑ να εφοδιαστει με κινητήρα ecoboost και θα αποδίδει 120 άλογα.. Λέτε να περιμένω? Δεν είναι όμως και σίγουρο ότι θα τον βάλουν οπότε φοβάμαι μη περιμένω τζάμπα
-
Τι κακή φήμη έχουν οι εταιρείες που γράφεις;
-
Έχω ακούσει ότι δεν είναι και πολύ αξιόπιστες
-
Μάλλον κάτι έχεις ακούσει λάθος.
Ειδικά οι 3 που έγραψες είναι γενικά αξιόπιστες. Η ΚΙΑ δίνει και 7 χρόνια εγγύηση πλέον. -
xmm ok tote
-
Σε ότι αφορά το Spark 1.0, το έχω 3 μήνες (6500km). Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν στο δεξιά πίσω αμορτισέρ, που κοπάναγε αλλα μου το αλλάξαν στην εγγύηση.Είμαι αρκετά ευχαριστημένος.Ταξίδι άνετο για την κατηγορία του και πολύ βολικό σε πόλη.Κατανάλωση σχετικά καλή.Για παράδειγμα το Alto είχε μικρότερη,αλλά υστερούσε σε χώρους.Τα μείον του είναι η κακή κατ εμε ορατότητα πίσω και πίσω-πλαι.ένα άλλο μείον είναι ότι δεν έχει ρεζέρβα, παρά μόνο κιτ επισκευής.Πάντως φίλος μου πε ότι πλέον, όλα τα μικρά τα βγάζουν χωρίς ρεζέρβα.
-
Για το chevrolet spark η αληθεια είναι ότι δεν είναι αρκετά 'γλυκούλι', είναι κάπως πιο 'αντρικό' αμάξι, γι'αυτό και το έχω μπαλαντέρ στη λίστα, αν και το θεωρώ πολύ καλό Όσο για τη ρεζέρβα δεν ισχύει, το Ford ΚΑ και νομίζω και το Ηyundai i10 έχουν, ίσως και άλλα μοντέλα!!!
-
Για τον νέο κινητήρα ecoboost έχει ακούσει κανένας τίποτα???
-
Ο χρήστης BlackF έγραψε:
Για τον νέο κινητήρα ecoboost έχει ακούσει κανένας τίποτα???Μάλλον εννοείς τον νέο τρικίλυνρδο 1.0 ecoboost που έρχεται την άνοιξη με 100 και 120 ίππους και θα μπει στο focus,new b-max και ίσως στο fiesta που τότε θα κάνει facelift .Για το ka δε νομίζω να το βάλουνε.Μάλλον στην επόμενη γενιά του αυτοκινήτου που θα έρθει κατά το 2014.Γνώμη μου εκτός από το ka,που είναι καλό και όμορφο,δες και το νέο kia picanto 1.2 85ps spice plus που έχει απίστευτα πλούσιο εξοπλισμό(μέχρι κλίμα αυτόματο,ηλιοροφή και αυτόματα φώτα) και 7 χρόνια εγγύηση,είναι και πεντάθυρο άρα πιο πρακτικό.Μεταξύ μας το θεωρώ λίγο πιο ολοκληρωμένη αγορά από το ka,εκτός και αν σε πείσουμε να πάρεις το fiesta 1.2 3d trend που είναι άλλη κατηγορία και αυτό το διάστημα με καλές τιμές .
-
Ο χρήστης BlackF έγραψε:
Για το chevrolet spark η αληθεια είναι ότι δεν είναι αρκετά 'γλυκούλι', είναι κάπως πιο 'αντρικό' αμάξι,ΘΑ ΞΕΡΑΣΩ!!!
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Για το chevrolet spark η αληθεια είναι ότι δεν είναι αρκετά 'γλυκούλι', είναι κάπως πιο 'αντρικό' αμάξι,
ΘΑ ΞΕΡΑΣΩ!!!
Ρε pop τι σε νοιάζει τι γουστάρει η κοπέλα στο αμάξι της
-
Χαχαχα!! Λοιπόν ελπίζω κύριε popol@re το στομάχι σας να είναι καλύτερα τώρα! Όσο για τον ecoboost, είχα δει κάτι άρθρα (τα οποία όμως ήταν πριν το frankfurt motorshow '11) που έλεγαν ότι λογικά θα έμπαινε και στο ΚΑ.. Χμμ κρίμα αν δε μπει, γιατί πιστεύω θα βοηθούσε τις πωλήσεις, εμένα π.χ. με αποθάρρυνε αρκετά που είναι Ford με κινητήρα Fiat Το Kia Picanto δεν έχω πάει να το δω ακόμα, αλλά από το site δε μου πολυάρεσε εμφανισιακά εξωτερικά (μέσα βέβαια είναι πανέμορφο!!! ), αν και όντως έχει πολύ καλό εξοπλισμό Και ειλικρινά, από τη μία έχω τον μπαμπά να επιμένει για το fiesta< από την άλλη τα σχόλιά σας, με βλέπω να καταλήγω με το fiesta σε κόκκινο στο τέλος!
-
Ποιό είναι Ford με κινητήρα Fiat? Το ΚΑ βασίζεται στο 500 ούτως η άλλως... Άσε που μόνο κακό δεν είναι να είναι Fiat.
Πολύ καλή επιλογή το Fiesta πάντως.
-
Το Κα έχει τον κινητήρα του 500/panda! Και ίσως δεν ισχύει, αλλά έχω ακούσει και για τα Fiat ότι δεν είναι πολύ καλά, ότι χαλάνε τα ηλεκτρικά
-
Πράγματι δεν ισχύει...
-
Φήμες φήμες φήμες Να ρωτήσω κάτι άλλο αν είναι.. Ποια μικρά ΔΕΝ είναι καλά/χαλάνε/δεν αξίζουν τα λεφτά τους έτσι ώστε να τα αποκλείσω?
-
Aν σε ενδιαφέρουν οι μικρές διαστάσεις το picanto είναι αυτήν την στιγμή το καλύτερο μίνι και ιδίως στα 1200 κυβικά(σε σχέση με το ka έχει πιο δυνατό μοτέρ,λίγο καλύτερο εξοπλισμό,καλύτερους χώρους και πρακτικότητα,2 χρόνια περισσότερη εγγύηση και είναι πιο φρέσκο μοντέλο αφού τώρα ήρθε.Το ka είναι μόνο καλύτερο λίγο στην οδηγική αίσθηση).Είναι και όμορφο από έξω με μοντέρνα χρωματάκια πάνε σε μια kia να το δεις από κοντά δεν χάνεις τίποτα.Αλλιώς fiesta που είναι το καλύτερο μικρό μέχρι τα 12-12500€ Ωστόσο είναι και 35 πόντους μεγαλύτερο σε μήκος πράγμα που ίσως σε ενοχλεί εντός πόλης.Για μένα δες μεταξύ αυτών και μόνο και αποφάσισε Δεν θα βρεις καλύτερες προτάσεις στα μίνι και μικρά από τα picanto 1.2 και fiesta 1.25 αντίστοιχα και ιδίως στα λεφτά τους σε συνάρτηση με τον πλούσιο εξοπλισμό τους.
-
Δηλαδή όχι το ΚΑ, ετσι? Το βλέπω στο δρόμο και το λιγουρεύομαι η αλήθεια είναι!! Δεν τα αξίζει τα λεφτά του??
Και οκ, μια βολτίτσα από την ΚΙΑ θα την κάνω -
Ο χρήστης BlackF έγραψε:
Δηλαδή όχι το ΚΑ, ετσι? Το βλέπω στο δρόμο και το λιγουρεύομαι η αλήθεια είναι!! Δεν τα αξίζει τα λεφτά του??
Και οκ, μια βολτίτσα από την ΚΙΑ θα την κάνωKαι το ka είναι καλό,εννοείται,απλά το βλέπω πιο value for money στην έκδοση trend plus που κάνει 8990 με απόσυρση.Στις πιο πλούσιες(titanium plus) πλησιάζει σε τιμές το fiesta ενώ σε σχέση με το πικάντο σε είπα που υστερεί το κα.Δεν θα σ άρεζε να είχες και κλίμα-ηλιοροφή(spice plus) και 85 αντί 69 αλογάκια? To χιλιαράκι πάλι στην δεύτερη έκδοση city δεν πληρώνει και τέλη κυκλοφορίας,αν και εγώ προτείνω 1.2 spice plus ή έστω spice σαν πιο δυνατό και πιο all-around και για ταξιδάκια.
-
Ηλιοροφή ούτως ή άλλως δε νομίζω να έβαζα, και κλίμα έχει η full έκδοση του ΚΑ που μου είχαν βγάλει την προσφορά!!! Και τα άλογα...χμμμμ ναι θα μου άρεσε πολύ να είχα 85 Το fiesta θα το πάρει εντός του μήνα το αγόρι μου και δε θέλω να έχουμε το ίδιο Και γενικά το θεωρώ και αυτό κάπως 'αρρενωπό' αυτοκίνητο λόγω των πολλών γωνιών που έχει (πάντως δεν παύει να είναι πανέμορφο αμάξι και παρ'ολο που το έχουν πολλά άτομα, ακόμα όταν περνάει κάποιο fiesta στο δρόμο το κοιτάνε όλοι! )
Βοήθεια σε αγορά αυτοκινήτου