-
Καλημερα σε ολους. θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας , τα υπερ κ τα κατα του καθε αυτοκινητου.Δεν ειμαι κ πολυ ιδικη σε αυτο το θεμα.Πριν απο ενα μηνα ειχα yaris ΄09 αλλα στην Ευβοια το εκανα κομματια.
Κ τι θεμα ειναι πως στο τρακαρισμα δεν εφτεγα εγω, αλλα διαληθηκε .
το ford fiesta titanium μου αρεσει πολυ το εσωτερικο , αλλα δεν εχω εμπιρια, ενω το yaris απο το πρωτο ξερω πως ειναι ασφαλια κ αντεχει.
Σας ευχαριστω εκτον προτερων. -
Καλημερα σε ολους. θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας , τα υπερ κ τα κατα του καθε αυτοκινητου.Δεν ειμαι κ πολυ ιδικη σε αυτο το θεμα.Πριν απο ενα μηνα ειχα yaris ΄09 αλλα στην Ευβοια το εκανα κομματια.
το ford fiesta titanium μου αρεσει πολυ το εσωτερικο , αλλα δεν εχω εμπιρια, ενω το yaris απο το πρωτο ξερω πως ειναι ασφαλια κ αντεχει.
Είσαι ενήμερη ότο το Γιάρις άλλαξε εντελώς μοντέλο πριν από λίγες εβδομάδες, ή κρίνεις και συγκρίνεις το Φιέστα με το απερχόμενο?
-
το γνωρισω πως αλλαξε ...αλλα η συγκριση ειναι με το παλιο .
-
Στην ασφάλεια δε σημαίνει πως το Γιάρις είναι καλύτερο επειδή γλύτωσες.
Το Fiesta όμως έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά και σαφώς είναι πιο όμορφο (αν και αυτό είναι υποκειμενικό η σχεδίαση του είναι επιτυχημένη σίγουρα).
Άρα.....FIESTA -
και μονο το ότι είχες yaris που για μενα προσωπικα ειναι μια εξαιρετικη επιλογη θα σου ελεγα να μην παρεις πάλι αλλά να πας στο Fiesta πού είναι και πιο εντυπωσιακό αλλά και μέχρι σήμερα δεν εχει ακουστεί κατι αρνητικό σε θέματα ασφάλειας ή αξιοπιστίας.
-
Να παρεις το ιδιο αυτοκινητο παλι δε λεει.Πηγαινε στο Fiesta καλυτερα καθως δεν θα σε απογοητευσει,ειναι πολυ καλο αυτοκινητο.
-
Και μονο για ψυχολογικους λογους να μην ξαναπαρεις Yaris... Kαλο και τιμιο το Yaris αλλα οδηγικα, ακομη και για εναν οδηγο με μετριες απαιτησεις, υπολειπεται του Fiesta.
-
πάρτε τα γιαρις και τα χεστα μέσα από τα ιστορικά.
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
πάρτε τα γιαρις και τα χεστα μέσα από τα ιστορικά.Ζηλευεις γιατι ειναι τσακμακια;
Εφυγε απο εκει το θεμα απο το πρωι!
-
Για ποιόν κινητήρα μιλάμε; Θα ήθελες να μας πεις το σκεπτικό με το οποίο έχεις καταλήξει σε αυτά τα 2; Πάντως, η άσχημη εμπειρία του ατυχήματος δεν πρέπει να σε κάνει να πιστέψεις πως μόνο το Yaris είναι ασφαλές. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο ασφαλή.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Για ποιόν κινητήρα μιλάμε; Θα ήθελες να μας πεις το σκεπτικό με το οποίο έχεις καταλήξει σε αυτά τα 2; Πάντως, η άσχημη εμπειρία του ατυχήματος δεν πρέπει να σε κάνει να πιστέψεις πως μόνο το Yaris είναι ασφαλές. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο ασφαλή.κινητηρας 1300 ειχα στο yaris.οποτε κ παλι καπου εκει κοντα, μικροτερο δεν θελω. yaris επειδη πολλες φορες εχω ακουσει πως ειναι απλα τελειο αυτοκινητο, πως η τιμη μεταπολησεις ειναι πολυ καλη, οπως επισης τωρα που πουλησα το τρακαρισμενο σε πολυ καλη τιμη , ο αγοραστης ειπε΅εαν δεν ηταν yaris δεν θα επερνες αυτα τα λεφτα΅οσο αφορα το ford θελω το σαλονι να ειναι λιγο πιο πλουσιο κ οχι τοσο φτωχο οσο ειναι του yaris.
-
Ψυχολογικά, πάλι Γιάρις πρέπει να πάρει, γιατί θα έχει το κεφάλι της ήσυχο, ακόμα και στην περίπτωση που ενδεχομένως να μην είναι όσο ασφαλής νομίζει ότι είναι.
Κανένας όμως δεν μπορεί να κρίνει την παθητική ασφάλεια που του προσφέρει ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο, δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις και πληροφορίες γι΄αυτό, εκτός αν συγκρίνουμε αυτονόητα πράγματα π.χ. ένα σαπάκι του 1970 με ένα σύγχρονο του 2011 με 10 αερόσσακους.
Αλλιώς, άμα μιλάμε για το ίδιο σύγχρονα, βράσε όρυζα. Τα ατυχήματα είναι τόσο πολυδιάστατα και τόσο διαφορετικά, που οι τυποποιημένες δοκιμές πρόσκρουσης που υποβάλλουν τα εργοστάσια τα αυτοκίνητά τους μέσα σε κλειστούς χώρους προκειμένου αυτά να πάρουν την πολυπόθητη έγκριση τύπου και να καλλιεργήσουν θετικές προσδοκίες στο πόπολο, είναι δια την εμποροπανύγηριν αφού εξετάζουν ένα μικρό μέρος της συνολικής ασφάλειας.Είναι κρίμα επίσης να αποφασίσει βλέποντας ένα μόνο αυτοκίνητο και συγκρίνοντάς το με ένα γνωστό μεν, πενταετίας δε και ήδη κατηργημένο. Αφού την ενδιαφέρει, ας δει λοιπόν και το ολοκαίνουργιο Γιάρις με το εντελώς νέο εσωτερικό και τη γνωστή από παλιά πρακτικότητα, και μετά ας αποφασίσει.
Άρα, ψάξτο κι άλλο.
-
[quote='dstou']Ψυχολογικά, πάλι Γιάρις πρέπει να πάρει, γιατί θα έχει το κεφάλι της ήσυχο, ακόμα και στην περίπτωση που ενδεχομένως να μην είναι όσο ασφαλής νομίζει ότι είναι.
Κανένας όμως δεν μπορεί να κρίνει την παθητική ασφάλεια που του προσφέρει ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο, δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις και πληροφορίες γι΄αυτό, εκτός αν συγκρίνουμε αυτονόητα πράγματα π.χ. ένα σαπάκι του 1970 με ένα σύγχρονο του 2011 με 10 αερόσσακους.
Αλλιώς, άμα μιλάμε για το ίδιο σύγχρονα, βράσε όρυζα. Τα ατυχήματα είναι τόσο πολυδιάστατα και τόσο διαφορετικά, που οι τυποποιημένες δοκιμές πρόσκρουσης που υποβάλλουν τα εργοστάσια τα αυτοκίνητά τους μέσα σε κλειστούς χώρους προκειμένου αυτά να πάρουν την πολυπόθητη έγκριση τύπου και να καλλιεργήσουν θετικές προσδοκίες στο πόπολο, είναι δια την εμποροπανύγηριν αφού εξετάζουν ένα μικρό μέρος της συνολικής ασφάλειας.Είναι κρίμα επίσης να αποφασίσει βλέποντας ένα μόνο αυτοκίνητο και συγκρίνοντάς το με ένα γνωστό μεν, πενταετίας δε και ήδη κατηργημένο. Αφού την ενδιαφέρει, ας δει λοιπόν και το ολοκαίνουργιο Γιάρις με το εντελώς νέο εσωτερικό και τη γνωστή από παλιά πρακτικότητα, και μετά ας αποφασίσει.
Άρα, ψάξτο κι άλλο.[/quo
με το ενα εχω εμπειρια το αλλο απλα μ΄αρεσε. απλα ζητησα μια γνωμη .απο καποιους ανθρωπους που εχουν περισσοτερη εμπειρια στα αυτοκινητα απο μενα .
-
Ο χρήστης eleana29 έγραψε:
Για ποιόν κινητήρα μιλάμε; Θα ήθελες να μας πεις το σκεπτικό με το οποίο έχεις καταλήξει σε αυτά τα 2; Πάντως, η άσχημη εμπειρία του ατυχήματος δεν πρέπει να σε κάνει να πιστέψεις πως μόνο το Yaris είναι ασφαλές. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο ασφαλή.
κινητηρας 1300 ειχα στο yaris.οποτε κ παλι καπου εκει κοντα, μικροτερο δεν θελω. yaris επειδη πολλες φορες εχω ακουσει πως ειναι απλα τελειο αυτοκινητο, πως η τιμη μεταπολησεις ειναι πολυ καλη, οπως επισης τωρα που πουλησα το τρακαρισμενο σε πολυ καλη τιμη , ο αγοραστης ειπε΅εαν δεν ηταν yaris δεν θα επερνες αυτα τα λεφτα΅οσο αφορα το ford θελω το σαλονι να ειναι λιγο πιο πλουσιο κ οχι τοσο φτωχο οσο ειναι του yaris.
Τιμή μεταπώλησης ναι. Αξιοπιστία ναι. Αλλά τι θα πει 'τέλειο' αυτοκίνητο? Γενικεύοντας και το Φιέστα μπορεί να είναι 'τέλειο' και το Κόρσα και 1002 άλλα. Εμένα ας πούμε το εσωτερικό του Φιέστα δε με τρελλαίνει αλλά το θεωρώ καλύτερο αυτοκίνητο. Κυρίως στο θέμα οδική συμπεριφορά. Καλή ποιότητα κύλισης, καλή ποιότητα κατασκευής επίσης. Τώρα η τελική απόφαση είναι δική σου!
-
Εμένα αυτή είναι η γνώμη μου, να το δεις η ίδια. Δεν υπήρχε για μένα ούτε μία στο εκατομμύριο να αγόραζα ένα αυτοκίνητο χωρίς να δω ΚΑΙ το άλλο που έχω στο μυαλό μου, ιδιαίτερα τη στιγμή που το άλλο είναι καινούργια άφιξη.
Θα το έβλεπα και μπορεί μετά να του καταλόγιζα ένα τσουβάλι μείον, αλλά θα το έβλεπα πρώτα ψύχραιμα.Τώρα το είδα. Πόθεν προκύπτει ότι το υφιστάμενο Φιέστα έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά από το ολοκαίνουργιο Γιάρις? Κίκιζα εσύ χακεύεις κωδικούς?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εμένα αυτή είναι η γνώμη μου, να το δεις η ίδια. Δεν υπήρχε για μένα ούτε μία στο εκατομμύριο να αγόραζα ένα αυτοκίνητο χωρίς να δω ΚΑΙ το άλλο που έχω στο μυαλό μου, ιδιαίτερα τη στιγμή που το άλλο είναι καινούργια άφιξη.
Θα το έβλεπα και μπορεί μετά να του καταλόγιζα ένα τσουβάλι μείον, αλλά θα το έβλεπα πρώτα ψύχραιμα.Σαφως θα δω κ το αλλο. ουτε εχω σκοπο να παω να το αγορασω τη δευτερα. την οδικη συμπεριφορα του παλιου την ξερω απλα ηθελα να δω πιο απο τα δυο θα παρει περισσοτερα θετικα σχολια. κ απ΄οσο καταλαβα το φιεστα
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Θα το έβλεπα και μπορεί μετά να του καταλόγιζα ένα τσουβάλι μείον, αλλά θα το έβλεπα πρώτα ψύχραιμα.Τώρα το είδα. Πόθεν προκύπτει ότι το υφιστάμενο Φιέστα έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά από το ολοκαίνουργιο Γιάρις? Κίκιζα εσύ χακεύεις κωδικούς?
Η αλήθεια είναι πως γραφοντάς το είχα στο μυαλό μου το μέχρι τώρα μοντέλο του Γίάρις. Αλλά μέχρι στιγμής τα Φιεστα είθιστε να έχουν καλύτερη συμπεριφορά απο τα Γιάρις. Ισως η Τουοτα να έκανε το θαύμα στη νέα γενιά και να έχει καλύτερη συμπεριφορά.
-
Ο χρήστης eleana29 έγραψε:
Θα το έβλεπα και μπορεί μετά να του καταλόγιζα ένα τσουβάλι μείον, αλλά θα το έβλεπα πρώτα ψύχραιμα.Σαφως θα δω κ το αλλο. ουτε εχω σκοπο να παω να το αγορασω τη δευτερα. την οδικη συμπεριφορα του παλιου την ξερω απλα ηθελα να δω πιο απο τα δυο θα παρει περισσοτερα θετικα σχολια. κ απ΄οσο καταλαβα το φιεστα
Εφόσον βρίσκεις τόσα θετικά στο Yaris και το καινούριο μοντέλο λογικά είναι ακόμα καλύτερο, πήγαινε για το Yaris! Τα θετικά σχόλια του forum γράφονται με συγκερκιμένα κριτήρια, τα οποία δεν ταυτίζονται απαραίτητα με αυτά του υποψήφιου αγοραστή.
toyota yaris vs ford fiesta