-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
στο clio δεν του αρεσει η εμφανιση!στο fiesta το εσωτερικο!δεν ανεφερα εγω πουθενα οτι ειναι ζημιαρικα κτλ!το i20 απότι κοιταξα στο site βγαζει 75hp και ειναι 1400.17+ χιλιαρικα αποκλειεται να δωσει.max ειπαμε τα 15500.ευχαριστω παντως.θα κανουμε κ test drive να δουμε τι παιζει στην πραξη.
Για το i20 τα έχουμε πει έρχεται με νέο μοτέρ 90 ίππων και 6άρι,το σάιτ είναι από τον καιρό του Νώε.Πάνε ρώτα από κοντά σε μια αντιπροσωπεία της hyundai
θα το δουμε κ αυτο
-
Ο χρήστης gustom2008 έγραψε:
για clio ειπα στον αδερφο μου το απορριπτει εξ'αρχης μαζι με το fiesta.μαλλον προς yaris κλινει..απο θεμα σερβις καθε ποτε χρειαζεται αλλαγη λαδιων ενας diesel κινητηρας?καθε 15000 χλμ μου ειπαν ολοι οι αντιπροσωποι!ισχυει?Δεν ξέρω τι λένε όλοι οι αντιπρόσωποι, αλλά εγώ στο G.Punto αλλάζω κάθε 30000+km, όπως μου είπαν στην αντιπροσωπεία
-
μια χαρα!και γω το t-jet εχω.
-
μια χαρα!και γω το t-jet εχω.Μιλάω για το multijet (diesel)
-
Στο ότι δεν στα ανέφεραν δεν έχει σχέση ότι δεν έχει έκπτωση.Επίσης στο corsa βάλε την cosmo που είναι αντίστοιχη της dynamic και πρόσθεσε esp που δεν έχει το corsa(απαράδεκτο για 2011).Πόσα μας κάνουν?Πλεον το corsa εχει esp και βγαινει στα 95 αλογα 14850 με μεταλλικο χρωμα.
-
για το νεο kia rio τι λετε?
-
για το νεο kia rio τι λετε?Πολύ ωραίο και θα στριμώξει άσχημα τον ανταγωνισμό .Σε ντίζελ φέρνουν ελλάδα μόνο το 1.1(αδύναμο θα είναι σαν τα 1.2 tdi του vag) που νομίζω δεν έχει και a/c για να πετύχει τόσο χαμηλούς ρύπους.Αν φέρνει έστω και κατόπιν παραγγελίας το 1.4 με τα 90 και το 6άρι(στην ευρώπη πωλείται κανονικά) σαν το i20 τότε ναι αξίζει πολύ,αλλιώς για μένα i20.
-
οντως απ'οτι φαινεται θα σερνεται ! θα ρωτησω και για αυτο και θα ενημερωσω.
-
για το νεο kia rio τι λετε?
Πολύ ωραίο και θα στριμώξει άσχημα τον ανταγωνισμό .Σε ντίζελ φέρνουν ελλάδα μόνο το 1.1(αδύναμο θα είναι σαν τα 1.2 tdi του vag) που νομίζω δεν έχει και a/c για να πετύχει τόσο χαμηλούς ρύπους.Αν φέρνει έστω και κατόπιν παραγγελίας το 1.4 με τα 90 και το 6άρι(στην ευρώπη πωλείται κανονικά) σαν το i20 τότε ναι αξίζει πολύ,αλλιώς για μένα i20.
Κάπου διάβασα (4Τ,9/2011?) πως θα έρχεται κανονικά ο 1.4δ με 6άρι κιβώτιο.
-
το clio 1.5 με τα 90 αλογα βγαινει με 6αρι κιβωτιο?
-
5άρι έχει με τα 90 άλογα, 6άρι με τα 105
-
επειδη εχουμε το πικαντο με τον 1.1 πετρελαιο κ επειδη η διαφορα βαρους ειναι 80κγ μεταξυ παλιου πικαντο κ νεου ριο αν δεν κανω λαθος,δεν νομιζω να πηγαινει καθολου ασχημα.εχω πιασει 170χλμ/ω με 4 ατομα κ ερκοντισιον.κ χωρις να ζοριστει.σπιρτοζικο κ οικονομικο αυτοκινητακι.αν ηταν αυτοματο,θα το ειχα καθημερινα!!
-
αναμεσα σε clio 1.5 και fabia 1.2 τι προτεινετε?
και τα 2 βγαινουν στα 13000 το fabia ομως εχει 6αρι κιβωτιο..
τα πιο πολλα κμ θα γινονται μεσα στην πολη.
-
Ο 1.3 multijet με τα 95 σε 500αρακι με 5αρι κιβώτιο με άρεσε πολύ. Ροπάτος απο χαμηλά με καλό τράβηγμα και χωρίς να λαχανιάζει στο στροφάρισμα, όχι πως έχει καμιά σημασία σε ένα diesel μοτερ. Κινούμενος μέσα σε πυκνή κίνηση εμφανίζεται πρόθυμος να επιταχύνει ακομα και με λάθος σχέση στο κιβώτιο και πολύ χαμηλές στροφές ενώ δεν εμφανίζει σκαλοπάτι στην απόδοση του. Αν έκανε και λιγότερο αισθητη την παρουσία του στα πατήματα του γκαζιού, ειδικά κρύος, θα ήταν εξαιρετικός αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Σε σχέση με τον 75αρη που είχα οδηγήσει παλαιότερα είναι κυριολεκτικά η μέρα με την νύχτα σε χαρακτηριστικά λειτουργιάς.
-
παιδια μαζι σας και εγω και για τις 2 περιπτωσεις (και diesel και supermini).
φοβαμαι πως θα ειμαι off topic αλλα κοιταζα ενα μηνιαιο περιοδικο αυτοκινητου, στο οποιο ανελυαν ολιγον τη λειτουργια και τα 'μυστικα' του φιλτρου παρακρατησης σωματιδιων. ε λοιπον το να βρεις 'καλο' πετρελαιο ειναι το.. τελευταιο που θα πρεπει να απασχολησει καποιον!!
το ρεπορταζ λοιπον εξηγουσε στο τελος πως..
1.τα φιλτρα αυτα -μπορει να- εχουν ακομα προβληματα νεοτητας και μαλιστα το παραλληλιζε με τους πρωτους καταλυτες εκει αρχες 90s
2. εμμεσως πλην σαφως, αν θελει καποιος να παρει diesel, μπορει να 'αποφυγει' καποιο που εχει τετοιο φιλτρο (καθοτι απο 1-1-11 ολα εχουν βασει νομοθεσιας), ζητωντας καποιο stock μοντελο που μπορει να μην εχει!!
τι να πω? προβληματισμος.. -
_
Το clio από πλευράς αξιοπιστίας τι λέει; (ρωτάω μεν γιατί ενδιαφέρει το diesel αλλά γενικότερα αν θεωρείται αξιόπιστο αυτοκίνητο)
Ο χρήστης edmond έγραψε:
παιδια μαζι σας και εγω και για τις 2 περιπτωσεις (και diesel και supermini).
φοβαμαι πως θα ειμαι off topic αλλα κοιταζα ενα μηνιαιο περιοδικο αυτοκινητου, στο οποιο ανελυαν ολιγον τη λειτουργια και τα 'μυστικα' του φιλτρου παρακρατησης σωματιδιων. ε λοιπον το να βρεις 'καλο' πετρελαιο ειναι το.. τελευταιο που θα πρεπει να απασχολησει καποιον!!
το ρεπορταζ λοιπον εξηγουσε στο τελος πως..
1.τα φιλτρα αυτα -μπορει να- εχουν ακομα προβληματα νεοτητας και μαλιστα το παραλληλιζε με τους πρωτους καταλυτες εκει αρχες 90s
2. εμμεσως πλην σαφως, αν θελει καποιος να παρει diesel, μπορει να 'αποφυγει' καποιο που εχει τετοιο φιλτρο (καθοτι απο 1-1-11 ολα εχουν βασει νομοθεσιας), ζητωντας καποιο stock μοντελο που μπορει να μην εχει!!
τι να πω? προβληματισμος..Και ποια τα αρνητικά του φίλτρου αυτού;
_
-
Και ποια τα αρνητικά του φίλτρου αυτού;
Βγάζουν βλάβες, και μάλιστα ακριβούτσικες. Και επίσης θέλουν τακτική συντήρηση ήτοι : έκπλυση ή αντικατάσταση εξαρτήματος, προσθήκη χημικών υγρών.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Και ποια τα αρνητικά του φίλτρου αυτού;
Βγάζουν βλάβες, και μάλιστα ακριβούτσικες. Και επίσης θέλουν τακτική συντήρηση ήτοι : έκπλυση ή αντικατάσταση εξαρτήματος, προσθήκη χημικών υγρών.
τα φιλτρα αυτα, εξηγουσε πως (αυτο)-καθαριζονται οταν ο κινητηρας δουλευει πανω απο καποιες στροφες για περιπου 20(!) λεπτα ανα καποιο συγκεκριμενο αριθμο km. αυτο γινεται με παραπανω εγχυση πετρελαιου για να καψει τα παρακρατημενα σωματιδια. εαν ομως σταματησεις πριν τελειωση η 'καθαρση' τοτε συνεχιζει να πεφτει παραπανω πετρελαιο και το οποιο στραγγιζει στο... καρτερ αυτο με την σειρα του ανακατευεται με το λαδι και χαλαει το ιξωδες του με αποτελεσμα στο μελλον να -μπορει να- υπαρξει προβλημα στο μοτερ!!!!!
ολα αυτα τα εξηγω εντελως περιεκτικα!! -
Εξαρτάται την περίπτωση. Σε πετρελαιοκινητήρες ΠΣΑ υπάρχει ένα χημικό πρόσθετο το λεγόμενο eolys, το οποίο χρησιμοποιείται για τον εσωτερικό καθαρισμό του μικροφίλτρου από τα κατακρατηθέντα σωματίδια. Είναι πολύ διαβρωτικό και τα καίει. Επίσης βγαίνει και κωδικός στο ταμπλώ και χρειάζεται ρισέτ. Γενικά έχουν θεματάκια, η δε πλήρης αντικάτασταση του φίλτρου λόγω βλάβης είναι αρκετά αλμυρή σαν επισκευή.
-
Καλησπέρα σε όλους, ψάχνω και εγώ καινούργιο αυτοκίνητο και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα. Έχω δύο ερωτήματα.
- Οι τιμές έχουν αλλάξει τόσο πολύ μέσα σε 6 μήνες προς τα πάνω; Γιατί στις πρώτες μου εξορμήσεις στις αντιπροσωπείες δε βρίσκω τα νούμερα που λέτε για clio και corsa;;;
2.Τι παίζει με αυτό το dpf ρε παιδιά;
αγορα νεου diesel supermini