-
Ελα ρε παιδι μου γτ μας εχουν φαει οι καπνοι και οι βενζινες!
-
Ο χρήστης Mpampinos έγραψε:
Ελα ρε παιδι μου γτ μας εχουν φαει οι καπνοι και οι βενζινες!Πριν 2,5 βδομάδες που είχα κατέβει Αθήνα για την αποχαιρετιστηρια συναντηση στο φορουμ ειχα κατεβασει 7 κιλα καπνό . Στον αδερφο μου κατεβάζω έτοιμα τσιγάρα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Πριν 2,5 βδομάδες που είχα κατέβει Αθήνα για την αποχαιρετιστηρια συναντηση στο φορουμ ειχα κατεβασει 7 κιλα καπνό . Στον αδερφο μου κατεβάζω έτοιμα τσιγάρα
χαχαχαχαχαχαχαχα εισαι ωραίος!Κοίτα μην σε 'μαγκώσει' καμια Δίωξη στο δρόμο και προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας χαχαχαχαχα
-
Ο χρήστης Mpampinos έγραψε:
Πριν 2,5 βδομάδες που είχα κατέβει Αθήνα για την αποχαιρετιστηρια συναντηση στο φορουμ ειχα κατεβασει 7 κιλα καπνό . Στον αδερφο μου κατεβάζω έτοιμα τσιγάρα
χαχαχαχαχαχαχαχα εισαι ωραίος!Κοίτα μην σε 'μαγκώσει' καμια Δίωξη στο δρόμο και προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας χαχαχαχαχα
Δεν κουβάλαγα χασίς, καπνός αγνός παρθένος απο τα χωράφια της Αιτωλ/νιας. Απο εκεί και πέρα γραμμένους τους έχω
-
LOL Θωμά
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
LOL ΘωμάΣκέφτομαι να πάρω Sprinter για τις διανομές
Μην το γελάς καθόλου Mirage αν παρέμενα ελλάδα (φτου κακά!) θα εξαπλωνόμουν κιάλλο . Είχα παραγγείλει και ρίζες για τον κήπο να υπάρχουν . Όλους όσους γνωρίζω στο Αγρίνιο κανείς δεν αγοράζει. -
Δεν κουβάλαγα χασίς, καπνός αγνός παρθένος απο τα χωράφια της Αιτωλ/νιας. Απο εκεί και πέρα γραμμένους τους έχω
Ναι και σ' αυτό μπορεί να έχεις όμως πρόβλημα, γιατί το κράτος χάνει φόρους και είναι επίσης παράνομο. Καλά κάνεις και παίρνεις από κει και γω το ίδιο κάνω, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή γιατί αν σε πιάσουνε θα 'χεις μεγάλο πρόβλημα
-
Άστο να χάνει , απο το να χάνω εγώ
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
[ γιατί το κράτος χάνει φόρους και είναι επίσης παράνομο. Καλά κάνεις και παίρνεις από κει και γω το ίδιο κάνω, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή γιατί αν σε πιάσουνε θα 'χεις μεγάλο πρόβλημαΚαι τα καζινο νομιμοτατα ειναι..αν στησεις χαρτακι ομως με 4-5 φιλους και στη πεσουν εισαι παρανομος ομως..
Ειναι αυτο που εγω ονομαζω 'νταβατζιλικια'... -
Νταβατζιλικι παιδιά είναι ο καπνός στην Ελλάδα 4 ευρώ και στην Αλβανία πχ 2......θέλουμε 100 ευρώ για τσιγάρα και 300 και βάλε για βενζίνες.Τουλάχιστον ας πάνε τον καπνό 10 ευρώ πχ όπως στην Κύπρο να το κόψουμε κιολας
-
Άστο να χάνει , απο το να χάνω εγώΩραια λογικη παντως
-
Οταν αναφερομαστε σε νταβατζιλικια, μια χαρα λογικη ειναι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οταν αναφερομαστε σε νταβατζιλικια, μια χαρα λογικη ειναι.Συμφωνώ απολύτως.
Δοκίμασα πάντως χύμα καπνό από Λαμία, 12,5 ευρώ τα 250 gr (κανονικά πουλιέται σε συσκευασίες του μισού κιλού αλλά μου 'κανε χάρη για να δοκιμάσω), αλλά δε μ' άρεσε και τον παράτησα στο ψυγείο.
Ξαναγύρισα στο μπλε Drum. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Συμφωνώ απολύτως.
Δοκίμασα πάντως χύμα καπνό από Λαμία, 12,5 ευρώ τα 250 gr (κανονικά πουλιέται σε συσκευασίες του μισού κιλού αλλά μου 'κανε χάρη για να δοκιμάσω), αλλά δε μ' άρεσε και τον παράτησα στο ψυγείο.
Ξαναγύρισα στο μπλε Drum.Τίποτα χειρότερο δεν μπορούσες να πάρεις?
Μόνο Αιτωλ/νια -
Συμφωνώ απολύτως.
Ξαναγύρισα στο μπλε Drum.Τίποτα χειρότερο δεν μπορούσες να πάρεις?
Μόνο Αιτωλ/νιαΟκ δε γνωρίζω από χύμα καπνούς, πρώτη φορά πήρα.
Συστήστε κάνα καλό έμπορα ( ) εδώ Αθήνα, αλλά θέλω μικρή ποσότητα για δοκιμή.
Κανένας να μοιάζει στο Drum. -
Οι χωραφίσιοι δεν έχουν πρόσθετα και ως επί το πλείστον στις περιοχές Αιτωλοακαρνανίας και Φθιώτιδας καλλιεργούνται καπνά Virginia. Τέτοια καπνά έμπαιναν μέχρι και το 2008 στα τσιγάρα που αγοράζατε και παράγονταν στην Ελλάδα. Τα τσιγάρα American Blend έχουν ως επί το πλείστον καπνά ποικιλίας Virginia καθώς και Burley και ανατολικά. Στην Ελλάδα φέτος αναμένεται να παραχθούν περίπου 30.000 τόνοι καπνού σε σύγκριση με λιγότερο από 20.000 πριν από 2 χρόνια. Η εγχώρια παραγωγή καπνού ξεπερνούσε τους 120.000 τόνους μέχρι που η αλλαγή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη νέα ΚΑΠ και την απόσυρση οποιασδήποτε επιδότησης στον καπνό οδήγησε στην εξαφάνιση την εγχώρια καπνοκαλλιέργεια για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από τουλάχιστον έναν αιώνα... Τα τελευταία 2 χρόνια όμως οι αγρότες επιστρέφουν στην καπνοπαραγωγή λόγω της ανόδου της τιμής του καπνού. Πέρυσι οι καπνοπαραγωγοί πούλησαν μπασμά Ξάνθης με 4ευρώ/κιλό και καπνά Virginia με 2,50 ευρώ/ κιλό στους καπνεμπόρους.
http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&ID=78769
http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=78790
Γιατί όμως πολλοί καπνιστές δεν μπορούν να καπνίσουν χύμα; Μα γιατί το χαρμάνι του καπνού είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία ενώ και οι καπνοβιομηχανίες προσθέτουν πάρα πολλά χημικά πρόσθετα στα προϊόντα τους για να καπνίζονται πιο εύκολα...Στον Ιβάν Σαββίδη η ΣΕΚΑΠ
ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Ιβάν Σαββίδη και την DONSKOY ΤΑΒΑΚ JSC περνά κι επισήμως το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδας Α.Ε.ΣΕΚΑΠ, που δραστηριοποιείται σε 28 χώρες.Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Αγροτική Τράπεζα μεταβιβάζει τις 1.849.171 κοινές ονομαστικές μετοχές της με δικαίωμα ψήφου, που αντιπροσωπεύουν το 50,36% της εταιρείας, στον επιχειρηματία.
Το «δαχτυλίδι» στον Ιβάν Σαββίδη δόθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν συμφώνησε η Συνεταιριστική Ενωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ Α.Ε.) ν' αγοράσει το 34,18% των μετοχών της, όπως ήταν ένας από τους όρους.
Το 8% των μετοχών ανήκει σε νυν εργαζομένους και συνταξιούχους της επιχείρησης, ενώ το υπόλοιπο σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της βόρειας Ελλάδας.
Η ΣΕΚΕ ιδρύθηκε το 1947 με πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, ενώ η Συνεταιριστική Ελληνική Καπνοβιομηχανία Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ) ιδρύθηκε το 1975.
Βασικό ρόλο στη συμφωνία έπαιξε ότι ο επιχειρηματίας συμφώνησε να διατηρήσει τις 250 θέσεις εργασίας, ν' απορροφήσει για τρία χρόνια ελληνικά καπνά και ν' αναπτύξει περισσότερο την επιχείρηση.
Ο όγκος παραγωγής ελληνικών καπνών είναι περίπου 20 εκατομμύρια κιλά, εκ των οποίων 11 είναι μπασμάδες από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και 9 εκατομμύρια κιλά είναι βιρτζίνια, που παράγονται κυρίως στην Πιερία.
Ο Πόντιος επιχειρηματίας έχει σημαντική εμπειρία στο χώρο του καπνού, αφού ξεκίνησε νεαρός ως εργάτης στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον, συνέχισε παράλληλα τις σπουδές του κι έφτασε στη θέση του γενικού διευθυντή και προέδρου της CJSC DONSKOY ΤΑΒΑΚ στο Ροστόφ. Εχει χρηματίσει βουλευτής στη Ρωσική Δούμα με το κόμμα του Πούτιν και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας. Απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια το 2013, ενώ στην Ελλάδα τον γνωρίζουν όλοι, λόγω της ενασχόλησής του με τον ΠΑΟΚ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=354014
-
Αύξηση εξαγωγών στα καπνά για πρώτη φορά μετά το 2005
Τσατσάκης Γιάννης| 01/04/2013 - 02:44 μμΘετικά μηνύματα για την καπνοκαλλιέργεια στη χώρα μας δίνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επεξεργάστηκε κι έδωσε στη δημοσιότητα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μταποίησης και Εταιρειών Εμπορίας Καπνού.
Πιο συγκεκριμένα, οι εξαγωγές μη βιομηχανοποιημένων καπνών αυξήθηκαν σε όγκο και αξία το 2012, φθάνοντας τους 45.500 τόνους αξίας 207 εκατ. ευρώ.
Είναι η πρώτη φορά από το 2005-μετά την εφαρμογή της ολικής αποσύνδεσης των επιδοτήσεων και τη μεγάλη μείωση της καπνοκαλλιέργειας- που ο όγκος των εξαγωγών εμφανίζει αυξητική πορεία.
Νέα υψηλά και για την τιμή
Παράλληλα, η μέση τιμή των εξαχθέντων καπνών ανήλθε σε 4,54 ευρώ/κιλό, που είναι η υψηλότερη που έχει σημειωθεί ποτέ.
Την ίδια στιγμή, οι εισαγωγές ακατέργαστου καπνού, για τις ανάγκες της ελληνικής σιγαρεττοβιομηχανίας αλλά και της βιομηχανίας μεταποίησης, σημείωσαν περαιτέρω πτώση για 3η συνεχόμενη χρονιά και ανήλθαν σε 25.240 τόνους αξίας 78 εκατ. ευρώ.
Το ισοζύγιο επομένως εξωτερικού εμπορίου για τον μεταποιημένο καπνό ανήλθε στο ποσό των 129 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο από το 2009.
Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τις εξαγωγές και εισαγωγές προϊόντων καπνού (τσιγάρα, κλπ) εξήχθησαν κατά το 2012 από την ελληνική σιγαρεττοβιομηχανία προϊόντα αξίας 193 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές προϊόντων καπνού ανήλθαν στο ποσό των 97 εκατ. ευρώ.
Είναι, επομένως, θετικό και το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου για τα προϊόντα καπνού, κατά 96 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, λοιπόν, ο κλάδος του καπνύ εισφέρει στο ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών της χώρας μας 225 εκατ. ευρώ, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στον περιορισμό του ελλείμματος, ενώ οι συνολικές εξαγωγές καπνού και προϊόντων καπνού ανερχόμενες σε 400 εκατ. ευρώ καλύπτουν το 2,35% των συνολικών εξαγωγών της χώρας μας (πλην των πετρελαιοειδών).
http://www.agronews.gr/ekmetaleuseis/vamvaki-kai-viomihanika-futa/arthro/94453/auxisi-exagogon-sta-kapna-gia-proti-fora-meta-to-2005-/ -
σεκάπ λατρεία, ξάνθη -rebels 3-
Κιρέτσιλερ, ... τι μου θύμισες τώρα.
-
Με υπερηφάνεια προς το μέλος μας του Greekrenaultclub, και προσωπικό φίλο Δόκτορα Κώστα Φαρσαλινό.
Εμείς του κλάμπ είμαστε τα πειραματόζωα του, οι εθελοντές του, και νιώθουμε πολύ καλά όταν οι Έλληνες ερευνητές ακούγονται παγκοσμίως.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 8h9HGkyFo#
-
Δεν ξερω αν γνωριζει καποιος κατι (κ πιθανως οχι γιατι η Παπαστρατος εχει κανει μια χαρα θαψιμο του θεματος), αλλα απο 1/6/2013 η Παπαστρατος καταργει τα πρατηρια τσιγαρων που επι δεκαετιες κ βασει νομου* εκαναν τη διανομη των τσιγαρων στα σημεια λιανικης (περιπτερα,ψιλικατζιδικα κλπ), κραταει τα 3 μεγαλυτερα πρατηρια της Αττικης, τα ονομαζει αποκλειστικους διανομεις της κ κοβει την Αττικη σε τρια κομματια δινοντας απο ενα στο καθενα.
Αυτο σημαινει οτι αυτοι οι τρεις θα πουλανε αποκλειστικα Παπαστρατος, θα πουλανε ΜΟΝΟ αυτοι σε ολη την Αττικη κ καθε λιανεμπορος θα ειναι υποχρεωμενος να αγοραζει απο αυτους τους τρεις, με οτι ορους οριζει αυτο το ολιγοπωλιο που πανε να φτιαξουν.
Αυτη η ενεργεια, εκτος απο μονομερης κ καταχρηστικη ειναι κ** ***παρανομη (κ σε καθε περιπτωση θα κριθει στα δικαστηρια) καθως απο το 1952 ή 1954 υπαρχει νομοθεσια που λεει οτι στην επαρχια η χονδρεμπορικη διανομη καπνικων γινεται απο αντιπροσωπους, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Αττικη Θεσσαλονικη Πατρα η διανομη γινεται υποχρεωτικα απο πρατηρια τσιγαρων που διαθετουν ολες τις μαρκες. Η πλακα ειναι οτι απαντωντας σε αυτο η Παπαστρατος επικαλειται το νομο του 2011 για το ανοιγμα των επαγγελματων κ τις ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ μεσα σε αυτο το νομο που λενε 'αιρονται ολοι οι περιορισμοι στη διαθεση προιοντων, ελαχιστες ή ανωτατες τιμες κλπ κλπ'. Δηλαδη η Παπαστρατος χρησιμοποιει το νομο για το ανοιγμα των επαγγελματων ωστε να κανει τα 92 πρατηρια στην Αττικη, περιπου 10 στην Θεσσαλονικη κ 4 στη Πατρα, τρια, ενα κ ενα αντιστοιχα, κ να δημιουργησει ετσι ενα τρομακτικο ολιγοπωλιο στην διανομη καπνικων κ να κλεισει τελειως το επαγγελμα μοιραζοντας ενα τζιρο περιπου 440εκ. ευρω σε τρεις - απολυτως ελεγχομενες - επιχειρησεις, ωστε ελεγξει απολυτα την αγορα...
Συνεπειες:
-απο τα 92 πρατηρια Αττικης, τα 89 μεσα σε μια μερα χανουν το 1/3 του τζιρου τους αφου η Παπαστρατος εχει σταθερα πανω απο 35% μεριδιο. Αυτο καθιστα σχεδον ολα μη βιωσιμες επιχειρησεις μεσα σε μια μερα.
-αυτο σημαινει οτι οι επιχειρησεις θα βαλουν λουκετο κ οι ιδιοκτητες τους θα πανε σπιτια τους.
-Οσοι απο αυτους τα κρατησουν, γιατι την ιδια στιγμη η Παπαστρατος θα απαιτησει να πληρωθουν οι πιστωσεις που εχει δωσει, κ εφόσον αυτο δεν ειναι εφικτο* θα παρει τις εγγυητικες τραπεζης που της εχουν δωσει οι πρατηριουχοι. Οι τραπεζες θα παρουν τα ακινητα των πρατηριουχων γιατι ελαχιστοι θα μπορουν να βρουν αυτα τα λεφτα.
-* που δεν θα ειναι εφικτο γιατι εμεις εχουμε δωσει με τη σειρα μας πιστωσεις στους πελατες μας, με μηδενικες εξασφαλισεις, τις οποιες δεν θα παρουμε πισω.Αρα εχουμε 90+9+3 (Αττικη+Θεσ+Πατρα) υγιεις μικρομεσαιες οικογενειακης βασης επιχειρησεις που θα παρουν τον πουλο. Καποιοι εχουν 15 χρονια στην αγορα, καποιοι 80, εμεις το Μαρτιο κλεισαμε 60 χρονια. Επισης ~1300 εργαζομενους στο δρομο.
Κ μια ανευ προηγουμενου σφαγη των σημειων λιανικης, καθως απο εκει που εμεις δουλευαμε με ελευθερο μεταξυ μας ανταγωνισμο κ για αυτο το λογο προσφεραμε πιστωσεις, εκπτωσεις, παροχες κ πανω απ'ολα ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ στους πελατες μας, τωρα θα παιζει ολιγοπωλιο (κ μονοπωλιο σε Θεσσαλονικη κ Πατρα). Μεταφραση: απο εκει που εγω πηγαινα σε καθε πελατη 2 φορες την ημερα, μια κανονικη παραγγελια κ μια συμπληρωματα για να εχει στοκ σε οποιο σημα ξεμεινε, τα ΣΚ πληρωνομουν 'δευτερα, ισως κ τριτη η τεταρτη γιατι το ΣΚ δεν ειχε δουλεια', ριχναμε τις τιμες για να τον κρατησουμε κ του παρειχαμε κ πιστωση, ο αντιπροσωπος του Παπαστρατου θα βγαζει δρομολογιο πχ για τα Καμινια καθε τρεις μερες, παραγγελια μονο κουτες κ οχι πακετα, κ φυσικα προπληρωμενα τα λεφτα στη τραπεζα για να ξεκινησει ο αντιπροσωπος να παει στο ταδε πελατη.
Επιθεωρητης πωλησεων της Παπαστρατος ειπε απο μονος του οτι για να τους βγει το νεο σχημα, πονταρουν στο να κλεισουν 2000 απο τα 6000 σημεια λιανικης στην Αττικη...
Για οποιον εχει ορεξη
http://www.synpeka.gr/media/k2/items/ca ... b00_XL.jpg
https://docs.google.com/file/d/0BzAusyC ... tXNlU/edit
http://www.synpeka.gr/nea-mikris-lianik ... YKMeUqOBk0
.: Περί τσιγάρων, καπνού και τα συναφή... :.