-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
κιούση φαντάσου τα πνευμόνια σου...
καθιστική ζωή + τζανκ φουντ + τσιγαρα... -
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
κιούση φαντάσου τα πνευμόνια σου...
καθιστική ζωή + τζανκ φουντ + τσιγαρα...αν και αρχισα τη γυμναστικη (αν και τη διεκοψα για αυτο το μηνα, αλλα θα συνεχισω)
δε παθαινω τιποτε ρε συ red, τα μονα απο τα οποια κινδυνευω εγω ειναι το αγχος και το στομαχι μου
οσο προσεχω αυτα τα 2 ειμαι σκυλος , σου ριχνω αμα θες μερικα χλμ περπατημα χωρις να καταλαβω τιποτα
επισης εχω και πολλη εμπειρια (ισως υπερβολικα πολλη) απο τα σκαλια του προφητη ηλια στο παπει για οσους ξερουντο θεμα που ηθελα να θιξω κυριως ειναι το εξης.. αυτο το πραγμα βγαινει κυριως απο το στομα μου , ομως καλυτερα να πηγαινει το περισσοτερο (οχι ολο δυστυχως) εκει και να φιλτραρεται , παρα στις κουρτινες καναπεδες τοιχους κτλ και να τα κανει κωλο και κατακιτρινα
εχει βελτιωθει σημαντικα η κατασταση δηλαδη, πλεον το χω και δουλευει 24 ωρες και οταν μπαινω στο χωρο που κυριως καπνιζω (γιατι στο δωματιο μου πχ καπνιζω παρα πολυ σπανια) μετα απο ωρα ειναι πολυ καλη η κατασταση σε σχεση με πριν που ποτιζε , αρα το θεωρω must αγορα για καποιο καπνιστη
στα αυτοκινητα μου ισχυουν τα εξης, το c2 με υφασματινα καθισματα βρωμοσκυλαει και το s λογω δερματος και οροφης δε μυριζει ποτε και καθολου
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αν και αρχισα τη γυμναστικη (αν και τη διεκοψα για αυτο το μηνα, αλλα θα συνεχισω)
δε παθαινω τιποτε ρε συ red, τα μονα απο τα οποια κινδυνευω εγω ειναι το αγχος και το στομαχι μου
οσο προσεχω αυτα τα 2 ειμαι σκυλος , σου ριχνω αμα θες μερικα χλμ περπατημα χωρις να καταλαβω τιποτα
επισης εχω και πολλη εμπειρια (ισως υπερβολικα πολλη) απο τα σκαλια του προφητη ηλια στο παπει για οσους ξερουνείναι μεγάλη η κουβέντα που λες και δεν είμαστε στο κατάλληλο τόπικ... σε γενικές γραμμές είσαι στην πιο δυνατή από όλες τις απόψεις 10ετία της ζωής σου... αν είχες από τώρα προβλήματα θα είχες μεγάλο θέμα... χωρίς καμία διάθεση κηρύγματος κλπ μλκιών...
καπνίζω και εγώ περιστασιακά αλλά έχω κάνει ντιλ με τον εαυτό μου για το πόσο και πότε... -
ναι μη βγουμε off κι εγω ισως καποια στιγμη ξεκινησω να το κοψω, για τον επομενο χρονο αποκλειεται ακομα και αν μου το κοβε ο γιατρος.
οποτε απλα το απολαμβανω
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
σε γενικές γραμμές είσαι στην πιο δυνατή από όλες τις απόψεις 10ετία της ζωής σου..το ξερω αυτο ,για αυτο και την εκμεταλλευτηκα μεχρι αηδιας
ποιος χεστηκε για το μετα ?
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Bασικα δεν μπορω να τα αλλαξω.Απο οσα εχω δοκιμασει σ αυτο ξαναγυρναω.Ειναι γονιδιακο μαλλον θεμα το τι τσιγαρο θα καπνισεις εκτος απο επιτυχια του μαρκετινγκ του καθε brandname. Εν τω μεταξυ μου εφεραν απο duty free 2 κουτες luckies με 30 ευρω...ενω απο δω θελω 80 ευρω.Κοινως 1,5 ευρω το πακετο ενω εδω 4 και τωρα που τελειωσαν μου καθεται βαρυ ποσο..Πες ποιος στα 'φερε................
Έρωτες και αηδίες μας έλεγες κάποτε...........
-
Τσιγάρα που σβήνουν μόνα τους
Τα πρώτα ασφαλή τσιγάρα αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε όλες τις αγορές των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάση Κοινοτικής Απόφασης η οποία προβλέπει ότι όλα τα τσιγάρα που παράγoνται και πωλούνται εντός της ΕΕ να συμμορφώνονται τα πρότυπα αυτά.
Μάλιστα, η εν λόγω Απόφαση έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σε αρκετές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ισπανία, κλπ., στις οποίες κυκλοφορούν πλέον τα λεγόμενα τσιγάρα περιορισμένης αναφλεξιμότητας.
Τι είναι τα τσιγάρα περιορισμένης αναφλεξιμότητας
Τα τσιγάρα περιορισμένης αναφλεξιμότητας γνωστά και ως LIP (Low Ignition Propensity) έχουν σχεδιαστεί για να σβήνουν μόνα τους. Αυτό σημαίνει πως όταν δεν καπνίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, απλά σβήνουν, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται εφικτό χάριν ενός ειδικά σχεδιασμένου τσιγαρόχαρτου το οποίο διαθέτει λεπτές ταινίες προκαλώντας τη μείωση της ροής του αέρα. Οι ταινίες περιέχουν ένα φυσικό συστατικό και δεν είναι άμεσα ορατές.
Τα εν λόγω τσιγάρα σχεδιάστηκαν με αυτόν τον τρόπο με σκοπό τη μείωση των πυρκαγιών που προκαλούνται από απρόσεκτους καπνιστές.
Μάλιστα η συγκεκριμένη ιδέα έχει τις ρίζες της στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στη Νέα Υόρκη, όπου και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην αγορά το 2004.
Στην χώρα μας, οι προδιαγραφές για τα τσιγάρα περιορισμένης αναφλεξιμότητας πρόκειται να εφαρμοστούν σταδιακά σε όλα τα εμπορικά σήματα όλων των εταιρειών προκειμένου από τις 17 Νοεμβρίου 2011 η ελληνική αγορά να εφοδιάζεται από τις καπνοβιομηχανίες μόνο με τσιγάρα που θα συμμορφώνονται με τα πρότυπα περιορισμένης αναφλεξιμότητας.
-
Τα στριφτά το κάνουν εδώ και χρόνια
Άμα μου πέσει κανένα κάτω στο αυτοκίνητο πλέον αδιαφορώ
Sent from my LG-P500
-
Πολύ καλό!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Τα στριφτά το κάνουν εδώ και χρόνιαΆμα μου πέσει κανένα κάτω στο αυτοκίνητο πλέον αδιαφορώ
Sent from my LG-P500
Σκέφτομαι να το γυρίσω στα στριφτά... Άρχισα να κάνω πακέτο την ημέρα και δεν λέει... Πολλά λεφτά (και ειδιά για φοιτητή)... Bye Bye Quantum indigo...
-
Επιστρέφω στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ήδη 5 άτομα στην επιχείρηση που εργάζομαι το έχουν αγοράσει. Μόδα? Πρεστίζ? Δε ξέρω. Πάντως είναι όλοι τους ενθουασμένοι. Τελευταία μια γυναίκα 53 ετών που καπνίζει 2-3 πακέτα τη μέρα. Το πήρε χθές και ούτε που αναζήτησε το πακέτο με τα τσιγάρα της.
-
ποσο παει αυτο? και ποιο ειναι το κοστος/τσιγαρο? ή ποσα θες τη μερα για τη νικοτινη σου?
-
Ναι κι εμένα θα με ενδιέφεραν περισσότερες πληροφορίες. Σήμερα στην τράπεζα ήταν ένας κύριος στην ουρά που είχε ένα τέτοιο μαραφέτι και φούμαρε και το σκεφτόμουν όλη μέρα να το ψάξω αλλά το ξέχασα τελικά...
send from a galaxy far far away
-
Συνεχίζοντας την ανάδειξη της εγχώριας καπνοβιομηχανίας που μεσουρανούσε παγκοσμίως στο μεσοπόλεμο, συνεχίζω με το ιστορικό και τα σήματα της νεότερης ελληνικής καπνοβιομηχανίας, της μόνης που ιδρύθηκε μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, της ΣΕΚΑΠ. Βασικός μέτοχος της** Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος, της ΣΕΚΑΠ**, είναι η ΣΕΚΕ, η Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος, καθιστώντας τη ΣΕΚΑΠ τη μοναδική συνεταιριστική καπνοβιομηχανία διεθνώς.
Η Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε.) ιδρύθηκε το 1947 και έχει ως κύρια δραστηριότητα της την αγορά, επεξεργασία και πώληση καπνών κυρίως ανατολικού τύπου, Ελληνικής προέλευσης, τα οποία θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη ενώ τα καπνά που επεξεργάζεται και εμπορεύεται είναι κυρίως μπασμάς Ξάνθης και Κομοτηνής, ποικιλία Κατερίνης και βιολογικά καπνά. Απασχολεί 55 μόνιμους και 375 εποχικούς εργαζομένους.
Η ΣΕΚΑΠ ιδρύθηκε το 1974 από τη ΣΕΚΕ μετά από μια πρώτη προσπάθεια της ΣΕΚΕ να διασώσει την καπνοβιομηχανία Ματσάγγου στο Βόλο το 1960 ενοικιάζοντας τις εγκαταστάσεις της για 3 χρόνια. Ωστόσο το εργοστάσιο βγήκε στον πλειστηριασμό, πέρασε στην ιδιοκτησία της ΕΤΒΑ και έκλεισε το 1970. Έτσι έγινε επιτακτική η ανάγκη η ίδρυση μιας αμιγώς συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, που έγινε πραγματικότητα το 1975. Σήμερα, στο εργοστάσιό της στην Ξάνθη έχει τη δυνατότητα να παράξει 600εκατομμύρια τσιγάρα μηνιαίως σε 2 βάρδιες ή 850εκ. σε 3 βάρδιες. Η ΣΕΚΑΠ σήμερα απασχολεί 300 εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στην Ξάνθη και στα εμπορικά τμήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης έναντι 375 το 2010 λόγω του πλήγματος που δέχτηκε στις πωλήσεις λόγω της φορολογίας αλλά και της πολιτικής damping των ξένων πολυεθνικών οι οποίες έχοντας την απαραίτητη ρευστότητα απορρόφησαν πλήρως για κάποιο χρονικό διάστημα τις αυξήσεις στον ΕΦΚ καπνού και στο ΦΠΑ με κύριο στόχο να θέσουν εκτός αγοράς τα ελληνικά εμπορικά σήματα. Ωστόσο το 2011 προσβλέπει σε αύξηση πωλήσεων λόγω μεγάλης αύξησης των εξαγωγών.
Τα πρώτα σήματα της εταιρείας ήταν τα ΣΕΚΑΠ και τα Κιρέτσιλερ.
Το 1984 η ΣΕΚΑΠ λάνσαρε το πρώτο της τσιγάρο American Blend, το COOPER ένα από τα πιο δημοφιλή τσιγάρα της δεκαετίας του ’80, το οποίο κυκλοφορεί και σήμερα τόσο στην απλή όσο και στην International εκδοχή που λανσαρίστηκε στη δεκαετία του ’90.
Ο καπνός στριφτού Cooper, ο πρώτος καπνός στριφτού της ελληνικής αγοράς που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά εδώ και πάνω από 15 χρόνια και τον οποίο πολλοί καπνιστές αγνοούν, όπως είναι σήμερα μετά το επαναλανσάρισμά του, το 2010.
Το 1989 η ΣΕΚΑΠ λάνσαρε με μεγάλη επιτυχία το σήμα GR Lights (σημερινό Classic) ενώ το 1995 επαναλάνσαρε στην αγορά το ιστορικό σήμα της καπνοβιομηχανίας Ματσάγγου, Άριστα. Μια ακόμα σημαντική καμπή στην ιστορία της εταιρείας ήταν η εισαγωγή στην αγορά των τσιγάρων BF, τα πρώτα με το βιολογικό φίλτρο Bio Filter το οποίο ακόμα και σήμερα αποτελεί αντικείμενο στόχου από πολλές πολυεθνικές καθώς είναι παντεταρισμένο. Το φίλτρο αυτό δημιουργήθηκε με τη συνεργασία Ελλήνων καθηγητών πανεπιστημίου οι οποίοι μαζί με τη ΣΕΚΑΠ κατάφεραν να πιάσουν τον παλμό της αγοράς και τη στροφή σε ελαφρύτερα τσιγάρα. Το Bio - filter, χάρη στην αιμοσφαιρίνη που προσροφάται στους πόρους του ενεργού άνθρακα, είναι σε θέση σύμφωνα με τους δημιουργούς της να «εξουδετερώνει» σε σημαντικό βαθμό ορισμένες τοξικές ουσίες της καύσης του καπνού, είτε «δεσμεύοντάς» τες, είτε καθιστώντας τες «ανενεργές», πριν ακόμα φθάσουν στον ανθρώπινο οργανισμό.
Η δεκαετία του ’90 έφερε στη ΣΕΚΑΠ αυξημένες πωλήσεις και κέρδη βοηθώντας τη να υλοποιήσει ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3,5δις δραχμών (περίπου 10εκ. ευρώ σήμερα, ποσό περίπου διπλάσιο σε σημερινούς όρους). Τη δεκαετία του ’90 το GR ήταν το πιο δημοφιλές ελληνικό σήμα ενώ και το BF πήγε πολύ καλά και έκτοτε απέκτησε αρκετούς πιστούς μέχρι σήμερα καπνιστές. Η τελευταία μεγάλη εμπορική επιτυχία της εταιρείας είναι τα GR International 25s που λανσαρίστηκε το 2003. Σήμερα το GR 25άρι είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές σήμα της ελληνικής αγοράς μετά το Marlboro.
Η αγορά τα τελευταία χρόνια έχει αλωθεί από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις ενώ μετά το κλείσιμο της συνεταιριστικής ΣΕΒΑΘ που κατείχε μαζί με τη ΣΕΚΕ την καπνοβιομηχανία, το μερίδιo της ΣΕΒΑΘ της μεταφέρθηκε στην Αγροτική Τράπεζα, η οποία πρόσφατα ξεκίνησε διαγωνισμό για την πώλησή της. Η ΣΕΚΑΠ, παρά τα κέρδη της το 2009, το 2010 σημείωσε σημαντικές ζημιές και μεγάλη πτώση του κύκλου εργασιών με αποτέλεσμα σήμερα να έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια. Η Αγροτική σταμάτησε να παρέχει ρευστότητα στην εταιρεία η οποία χρειάζεται άμεσα κεφάλαια.
Σήμερα, ανακοινώθηκαν οι 7 μνηστήρες που ενδιαφέρονται σε πρώτη φάση για την εξαγορά του 50,36% της καπνοβιομηχανίας ενώ σε δεύτερη φάση θα γίνουν οι δεσμευτικές προσφορές οι οποίες και θα αξιολογηθούν από την Deloitte. Ανάμεσά τους, δύο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του κλάδου, η British American Tobacco (2η μεγαλύτερη) και η Imperial Tobacco (4η μεγαλύτερη). Επίσης ενδιαφέρον έχουν δείξει η ινδική Bommidala, η κορεατική KT&G, η τουρκική Seba, η κροατική Adris και η ελληνική καπνεμπορική επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκη Ηλίας Παπαδόπουλος ΑΕ. Ωστόσο, 'καπνός' έγιναν οι φήμες για ενδιαφέρον του κινεζικού μονοπωλίου και της 4ης μεγαλύτερης επιχείρησης εμπορίου και επεξεργασίας καπνού στον κόσμο, της Καπνικής Μιχαηλίδης.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=418021
Σε λίγο χρονικό διάστημα η ΣΕΚΑΠ μάλλον θα πάψει να ανήκει σε ελληνικά χέρια ενώ και το μερίδιο της ΣΕΚΕ θα μειωθεί σε περίπτωση που δεν μπορέσει να συμμετάσχει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ωστόσο βασικό θέμα είναι η επιβίωση της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας στην ακριτική Θράκη....Τα τσιγάρα Cooper International κατά την παρουσίασή τους τον περυσινό Νοέμβριο μετά το επαναλανσαρισμά τους με νέες συσκευασίες ενώ για πρώτη φορά η εταιρεία παρουσίασε τσιγάρα slims, τα Cooper Slims.
Τα βασικά σημερινά σήματα της ΣΕΚΑΠ πέραν των Cooper International (Cooper κλασσικά, BF, GR International) ενώ ακόμα παράγονται τα GR Lights με την ονομασία GR Classic:
Για εξαγωγή παράγονται τα σήματα Brooks, Jet Set, Ideal αλλά εξάγονται και τα Cooper, BF, GR International.
Σε όλα τα τσιγάρα της εταιρείας χρησιμοποιούνται ανατολικά ελληνικά καπνά ενώ τα κλασσικά GR Classic είναι το μόνο σήμα με καθαρά ανατολικό χαρμάνι ενώ τα άλλα είναι blends... -
scandinavian απλά respect! πού τα ξέρεις όλα αυτά;;;
-
scandinavian απλά respect! πού τα ξέρεις όλα αυτά;;;Για τη ΣΕΚΑΠ από έρευνα στο διαδίκτυο και στοιχεία από ισολογισμούς, μελέτες επιχειρηματικής πληροφόρησης. Πολύ χρήσιμο και στα επόμενα που ετοιμάζω είναι και το βιβλίο-λεύκωμα του ΕΛΙΑ 'Η ιστορία του ελληνικού τσιγάρου'...
Παρεπιπτόντως τον Cooper τον καπνό τον έχει κάνει κανείς; Κάποιοι λένε ότι είναι καλύτερος, κάποιοι λένε ότι είναι άχυρα...ενδιάμεσες απόψεις δεν έχω ακούσει...
-
Αγαπητοί φίλοι...
Μανιώδης καπνιστής εδώ και 37 χρόνια...Έτσι με αναφέρουν όταν μου πέρνουν ιστορικό και τους λέω ότι καπνίζω πάνω απο 2 πακέτα ημερησίως...
Αποφάσισα να γράψω εδώ γιατί οι αντι-παθητικοί αντι-καπνιστές με εκνευρίζουν και στο τέλος τέλος, αυτά που θα πω ενδιαφέρουν μόνο τους συμπαθητικούς καπνιστές...
Πολύ καιρό είχα στο μυαλό μου να το κόψω (απαραίτητη κίνηση το μυαλό) αλλά δεν το αποφάσιζα...κάτι μου έλειπε...
Δεν με ενοχλούσαν οι επισημάνσεις των πακέτων, η τρομοκρατία για τα (αληθινά) προβλήματα που δημιουργεί...Όλα αυτά δεν με ακουμπούσαν καθόλου...ήμουν γερή κράση εγώ...σωματαράς, γυμνασμένος κλπ κλπ...
Όταν συνέβει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, μέσα μου ήξερα ότι σε μεγάλο βαθμό έφταιγε το τσιγάρο, μου το έλεγαν και οι γιατροί...αλλά αυτοί όλο για το τσιγάρο λένε, οπότε έχει χάσει την βαρύτητα που θα έπρεπε να είχε η γνώμη τους...
Για να το κάνω λιανά...ο καπνιστης δεν εκλαμβάνει την αναγκεία ποσότητα οξυγόνου...όλο αυτό δίνει στον οργανισμό συνεγερμό για έλλειψη...ο οργανισμός για να αμυνθεί ανεβάζει τον αιματοκρίτη, άπο αυτόν τον 'αιματοκρίτη καπνιστού' την έπαθα...Πάμε τώρα στο δια ταύτα...
Κάθε μέρα αναμασούσα την ιδέα του κοψίματος στο μυαλό μου...Σκεφτόμουν:
Πως θα πίνω τον καφέ μου?
Τι θα κάνω μετά απο ένα ωραίο γεύμα?
Πως θα πίνω το ποτό μου?
Πως θα ανταπεξέλθω στην α ή στην β δυσκολία, που δεν θα μπορώ να ανάψω ένα τσιγάρο να βοηθηθώ?
Πώς θα αισθάνομαι στα διόδια που μόλις τα περνούσα ήταν η ώρα για τσιγάρο?
Αμπελοφιλοσοφίες με την παρέα χωρίς τσιγάρο?
Μετά το σεξ???Κάθε μέρα αυτά πάνω κάτω σκεφτόμουν...
Ώσπου ήρθε η ανηψιά μου με το δώρο γενεθλίων μου... Ξέροντας ότι δεν μου αρέσουν τα φανταχτερά δωρα, παρά μόνο αυτά που έχουν πρακτική αξία, μου έφερε ένα βιβλίο δώρο...Ο τίτλος του είναι τετριμμένος και 'πιασάρικος' ... το εξώφυλλο του το ίδιο κιτσάτο...Την ευχαρίστησα (ξέροντας ότι δεν θα το διαβάσω, αφού το θεωρούσα αδύνατο να με βοηθήσει) και το έβαλα στην τσάντα της παραλίας μαζί με τα σταυρόλεξα μου. Η επίσκεψη είχε γίνει κατά την διάρκεια του μπάνιου μου...Μετά απο 3 μέρες περίπου, βρισκόμουν στην παραλία πάλι και μου είχαν τελειώσει όλα τα περίεργα και δύσκολα σταυρόλεξα που μου αρέσουν...Τυχαία έπεσε το μάτι μου στο βιβλίο και είπα να το ανοίξω για να δω τι μ@λακίες λέει και αυτός για καρκίνους, ανικανότητες κλπ...
Απο τις πρώτες σελίδες με έπεισε...την άλλη μέρα το τελείωσα, βάζοντας σαν στόχο τα 5 τσιγάρα που είχαν μείνει στο πακέτο μου, να είναι τα τελευταία...
Σήμερα είμαι στην 5η μέρα χωρίς τσιγάρο...και το κυριότερο χωρίς την ελλειψη του...δεν ήταν εύκολο τις πρώτες δύο μέρες...και εκεί βοήθησε το βιβλίο...Τώρα όμως είμαι σίγουρος ότι δεν θα ξανακαπνίσω...Το βιβλίο είναι αυτό:
http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=2641886Ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση, δεδομένου ότι δεν είναι αυτό το αντικείμενο της απασχόλησης μου...άρα δεν έχω κανένα όφελος απο την πώληση του βιβλίου...
ΥΓ Σε μένα μέτρησε το ότι ήθελα πολύ να κόψω το τσιγάρο...έχω την φήμη ισχυρού χαρακτήρα και πεισματάρη και όχι τόσο ευκολόπιστου... οπότε αν έχει κάποιος απο εσας τα ίδια χαρακτηριστικά, το προτείνω ανεπιφύλακτα...Το περιεχόμενο του είναι έκπληξη, δεν σας το αναφέρω γιατί ίσως να χαλάσει την έξυπνη σειρά του συγγραφέα....Το φανταστικό όμως σημείοπ είναι ότι γράφει ένας καπνιστής 5 πακέτων ημερησίως και απαιτεί για την ανάγνωση του βιβλίου να ανάψετε οπωσδήποτε τσιγάρο...
Φανταστείτε έναν άνθρωπο σε μία ξαπλώστρα στην παραλία να κτατά στο ένα χέρι τσιγάρο και στο άλλο να διαβάζει ένα βιβλίο με τίτλο: 'Ο εύκολος τρόπος να κόψετε το κάπνισμα'
-
Μου βαζεις ιδεες...Πραγματικα θελω να το κοψω αλλα μετα σκεφτομαι κατσε να παρω εναν καπνο για 2 τσιγαρα την ημερα...Ελα μου ντε που γινονται 20.... Τουλαχιστον αυτες τις τελευταιες 2-3 μερες που θα ειμαι με τους γονεις μου ολη την ωρα κατι πρεπει να κανω.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Μου βαζεις ιδεες...Πραγματικα θελω να το κοψω αλλα μετα σκεφτομαι κατσε να παρω εναν καπνο για 2 τσιγαρα την ημερα...Ελα μου ντε που γινονται 20.... Τουλαχιστον αυτες τις τελευταιες 2-3 μερες που θα ειμαι με τους γονεις μου ολη την ωρα κατι πρεπει να κανω.Και καλά θα κάνεις!
-
Μου βαζεις ιδεες...Πραγματικα θελω να το κοψω αλλα μετα σκεφτομαι κατσε να παρω εναν καπνο για 2 τσιγαρα την ημερα...Ελα μου ντε που γινονται 20.... Τουλαχιστον αυτες τις τελευταιες 2-3 μερες που θα ειμαι με τους γονεις μου ολη την ωρα κατι πρεπει να κανω.
Και καλά θα κάνεις!
Λες εεεε?Αλλα @@ ολοι στη παρεα μου καπνιζουν θα παρασυρθω παλι...Βεβαια δεν ειν κακο να κανω μια προσπαθεια.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Και καλά θα κάνεις!
Λες εεεε?Αλλα @@ ολοι στη παρεα μου καπνιζουν θα παρασυρθω παλι...Βεβαια δεν ειν κακο να κανω μια προσπαθεια.
+1
.: Περί τσιγάρων, καπνού και τα συναφή... :.