-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Παντως φιλε μου,αν ηταν να αγοραζα τωρα αυτ\το παλι το ιδιο θα επαιρνα,ζυγιζοντας τα θετικα και τα αρνητικα του.Ισως εριχνα και μια ματια στο duster το ντιζελ.Τι μοντέλο είναι εσένα???
Το duster δεν το σκέφτομαι καν γιατί είναι renault!!!!!!!! -
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Γεια χαρα και απο μενα.Με το terios εχεις την αισθηση του τζιπ περισσοτερο(δεν θα εχεις επιφυλαξεις για δραση εκτος)αντιτιμο η συμπεριφορα στην ασφαλτο,θορυβος-κλισεις στις στροφες.Επισης δεν εχεις esp εκτος αν δωσεις 24000.Δεν ξερω και το stock εδω στην Ελλαδα απο ποτε ειναι; αν δεν σε ενοχλει πχ αν το αμαξι ειναι κατασκευασμενο 1,5 χρονο πριν.Απο την αλλη παιρνεις κατι πιο συμβατικο και πιο πολιτισμενο για το δρομο 120 αλογα και δισκοφρενα πισω.Συνοπτικα: αν εκτος δρομου εχεις απαιτησεις terios απο μενα
+1 Επιτέλους και μια απάντηση σχετική με το thread.
Χάθηκες πουθενά σε ?
-
Ο χρήστης nik13 έγραψε:
Παντως φιλε μου,αν ηταν να αγοραζα τωρα αυτ\το παλι το ιδιο θα επαιρνα,ζυγιζοντας τα θετικα και τα αρνητικα του.Ισως εριχνα και μια ματια στο duster το ντιζελ.
Τι μοντέλο είναι εσένα???
Το duster δεν το σκέφτομαι καν γιατί είναι renault!!!!!!!!ΤΟ δικο μου ειναι μοντελο 2008,προ facelift μοντελο.Τα θετικα του και τα αρνητικα του τα εχω αναφερει ξανα.Αν δεν τα βρεις θα στα ξαναγραψω.Παντως το facelift μοντελο ειναι πιο βελτιωμενο γενικα.Απο αξιοπιστια μην το φοβασαι.Ο Μ16Α κινητηρας ειναι δοκιμασμενος.Εγω μετα απο 34000 χλμ δεν εχω κανενα προβλημα.[φτου φτου]
-
Αν έχεις καταλήξει σε αυτά τα δύο ....... να ξέρεις ότι είναι 2 διαφορετικά αμάξια !!!
Το τέριος είναι τζιπάκι με ... πανάκριβα ανταλλακτικά και το σουζούκι μια υπερυψωμένη κούρσα!!!
Από τα 2 αν ήθελα τζιπ θα έπαιρνα το τέριος και εν ήθελα απλά ένα 4χ4 θα έπαιρνα το σουζούκι!!!!
Αλλά.... θα κοίταζα και άλλα......
Προσωπικά είχα τέριος αλλά με κάψανε τα πανάκριβα ανταλλακτικά έτσι κοίταγα το σουζούκι αλλά ..... δεν έμενα ικανοποιημένος και ....πήρα το κασκάι!!!! -
εκτός από τα πανάκριβα ανταλλακτικά και την κατανάλωση, 400 ευρώ τέλη κυκλοφορίας για το τέριος είναι πάρα πολλά στους καιρούς ειδικά που ζούμε..... Προσωπικά θα έπαιρνα το Duster πετρέλαιο που κάνει 18.500 με απόσυρση, καίει λίγο,έχει φθηνα ανταλλακτικά, σέρβις και τέλη, έχει ικανό κινητήρα με ροπές και πολύ καλή τετρακίνηση νισσάν και ας είναι ρενώ,
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Αν έχεις καταλήξει σε αυτά τα δύο ....... να ξέρεις ότι είναι 2 διαφορετικά αμάξια !!!
Το τέριος είναι τζιπάκι με ... πανάκριβα ανταλλακτικά και το σουζούκι μια υπερυψωμένη κούρσα!!!
Από τα 2 αν ήθελα τζιπ θα έπαιρνα το τέριος και εν ήθελα απλά ένα 4χ4 θα έπαιρνα το σουζούκι!!!!
Αλλά.... θα κοίταζα και άλλα......
Προσωπικά είχα τέριος αλλά με κάψανε τα πανάκριβα ανταλλακτικά έτσι κοίταγα το σουζούκι αλλά ..... δεν έμενα ικανοποιημένος και ....πήρα το κασκάι!!!!Τι μοντέλο ήταν το δικό σου terios???
Οταν λές για πανάκριβα ανταλλακτικά και σέρβις μπορείς να πείς κάποιο παράδειγμα??
Είχες θέματα με ζημιές με το terios??? -
Ο χρήστης cctop έγραψε:
εκτός από τα πανάκριβα ανταλλακτικά και την κατανάλωση, 400 ευρώ τέλη κυκλοφορίας για το τέριος είναι πάρα πολλά στους καιρούς ειδικά που ζούμε..... Προσωπικά θα έπαιρνα το Duster πετρέλαιο που κάνει 18.500 με απόσυρση, καίει λίγο,έχει φθηνα ανταλλακτικά, σέρβις και τέλη, έχει ικανό κινητήρα με ροπές και πολύ καλή τετρακίνηση νισσάν και ας είναι ρενώ,Συμφωνώ οτι 400 ευρώ είναι πολλά
Αυτό που θέλω είναι ένα αμάξι που να μην βγάζει ζημιές!!!!
Πριτιμώ 400 ευρω τέλοι και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο παρά 250 ευρω τέλοι και να πληρώνω 400 ευρώ το γρύλο του τζαμιού(renault)!!!!!!
Το πρώτο που ψάχνω είναι αξιοπιστία!!!!!!!!! -
αν και δεν εχω οδηγηση τα 2 αυτοκινητα που θες να αγορασεις... αμα το θες και για ταξιδια πιστευω το suzuki ειναι ποιο του δρομου σε σχεση με το Terios. Επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι το τεριος ειναι τοσο ακριβο jeepaki και πως δικαιολογη την τιμη του σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Καλη προταση ακουγεται και το Duster diesel που αναφερατε παραπανω....
-
Ο χρήστης nik13 έγραψε:
Τι μοντέλο ήταν το δικό σου terios???
Οταν λές για πανάκριβα ανταλλακτικά και σέρβις μπορείς να πείς κάποιο παράδειγμα??
Είχες θέματα με ζημιές με το terios???1997 μοντέλο ήτανε!!!
Το μπεκ ψεκασμού της βενζίνης ενώ σχεδόν σε όλα τα αμάξια στοιχίζει 30 ευρώ στο τέριος στοιχίζει 330 ευρώ!!!
Οι μπιλιοφόροι δεξιά και αριστερά ενώ δεν κάνουν πάνω από 200 ευρώ στα αμάξια στο τέριος κάνουν 1500 ευρώ!!!!
Ενώ μια ηλιοροφή κάνει 500 ευρώ άντε 700 στο τέριος έχει : 600 ευρώ η λαμαρίνα της ηλιοροφής άβαφτη, 250 το λάστιχο πάνω στο αμάξι , 150 ευρώ το λάστιχο πάνω στην ηλιοροφή και δεν ρώτησα καν για την επένδυση .....
Αν πας για σέρβις στα κεντρικά ... άστο πιο φθηνά θα σου έρθει ένα ταξιδάκι στην Ιαπωνία!!!!
Α..... για να βγάλω 2 κλειδάκια έδωσα το 1999 75.000 δρχ (όσο ένας μισθός) και αν ήθελα να βγάλω και το μαύρο κλειδί (το μάστερ) θα ήθελα ...... 150.000 δρχ.
Α.... μου χάλασε το κουμπί που ανεβοκαταβάζει τα παράθυρα ..... 100.000 δρχ στην αντιπροσωπεία και έβαλα άλλα σε άλλο κατάστημα με 5.000 δρχ!!!!
Γειά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης futureshock έγραψε:
Επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι το τεριος ειναι τοσο ακριβο jeepaki και πως δικαιολογη την τιμη του σε σχεση με τον ανταγωνισμο.Αξιοπιστία, ιαπωνική κατασκευή, 4κίνηση και εμφάνιση το κάνουν 'υπερτιμημένο'. Στην ουσία δε ... δεν έχει ανταγωνισμό!
Την τσουχτερή τιμή του δεν την δικαιολογώ ως προς την τσέπη αλλα την δικαιολογώ ως προς αυτά που προσφέρει. -
Ο χρήστης nik13 έγραψε:
εκτός από τα πανάκριβα ανταλλακτικά και την κατανάλωση, 400 ευρώ τέλη κυκλοφορίας για το τέριος είναι πάρα πολλά στους καιρούς ειδικά που ζούμε..... Προσωπικά θα έπαιρνα το Duster πετρέλαιο που κάνει 18.500 με απόσυρση, καίει λίγο,έχει φθηνα ανταλλακτικά, σέρβις και τέλη, έχει ικανό κινητήρα με ροπές και πολύ καλή τετρακίνηση νισσάν και ας είναι ρενώ,
Συμφωνώ οτι 400 ευρώ είναι πολλά
Αυτό που θέλω είναι ένα αμάξι που να μην βγάζει ζημιές!!!!
Πριτιμώ 400 ευρω τέλοι και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο παρά 250 ευρω τέλοι και να πληρώνω 400 ευρώ το γρύλο του τζαμιού(renault)!!!!!!
Το πρώτο που ψάχνω είναι αξιοπιστία!!!!!!!!!Δε νομίζω να έχει 400 ευρώ ο γρύλος του τζαμιού στο Duster και εάν έχει τόσο, τότε υπάρχουν και ανεξάρτητα συνεργεία όπου βάζεις ηλεκτρικά παράθυρα με 70 ευρώ. Τόσο στοίχισε σε ένα κορόλα φίλου. Επειδή μάλιστα ξάδερφος μου έχει τέριος του 2008, να σου πω πως του χάλασαν και τα δύο μοτέρ των παραθύρων μπροστά μέσα σε ένα χρόνο τα οποία και άλλαξε βάζοντας μοτέρ ιμιτασιόν μιας και η αντιπροσωπεία του ζητούσε κάτι χιλιάδες ευρώ. Και δεν τον κάλυπτε η εγγύηση γιατί βρέθηκε λέει πολλή σκόνη!!!!!! Και να μη σου πω αγαπητέ πως ο δίσκος του συμπλέκτη του τέριος είναι εντελώς της πλάκας, αδύνατος και αναποτελεσματικός στο πρώτο σοβαρό εμπόδιο στο δρόμο. Απορώ μάλιστα γιατί δεν λένε το παραμικρό επ' αυτού τα περιοδικά. Εάν θέλεις πραγματικά εκτός δρόμου το τέριος τότε το επιλέγεις μόνο αυτόματο αλλιώς ξέχνα το δίσκο του συμπλέκτη. Εξ όσων γνωρίζω και το sx4 έχει αδύναμο συμπλέκτη αλλά όχι όσο του τέριος με ταχύτητες. Το Duster που οδήγησα πρόσφατα, αν και το κακομεταχειρίστηκα στους κακοτράχαλους δρόμους της νότιας Εύβοιας, πουθενά δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε μύρισε. Και ήταν και το βενζινοκίνητο. Φαντάζομαι το ντίζελ θα είναι απείρως καλύτερο λόγω ροπής κινητήρα. Εάν λοιπόν θέλεις πραγματικά τετρακίνηση, στα 20 χιλιαρικα πάνω κάτω, δεν υπάρχει σήμερα άλλη επιλογή από το Duster diesel. Εάν δεν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η τετρακίνηση στα χρήματα αυτά και κοιτάς περισσότερο το όνομα αλλά και ποιότητα, πάρε Κασκάι ή ASX. Το τέριος δεν το προτείνω επίσης γιατί σε 3 χρόνια η Νταιχάτσου αποσύρεται από την ευρώπη με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό και από πλευράς μεταπώλησης και από πλευράς ανταλλακτικών ασχέτως εάν υπόσχονται ότι θα υπάρχει κάλυψη από τον Τογιότα. Εδώ σήμερα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα κάλυψης σε καινούρια και γνήσια ανταλλακτικά, δεν θα υπάρχει τότε που θα πάψει την παρουσία της η εταιρία στην Ευρώπη; Και μια λέξη για το SX4. Απαράδεκτη ορατότητα από τις διπλές κολώνες μπροστά. Στις στροφές δεν βλέπεις τίποτα και πρέπει να οδηγείς με προσοχή, ενώ το κεφάλι σου παθαίνει αλτσχάιμερ από το μπρος πίσω που πρέπει συνεχώς να το κουνάς για να έχεις ορατότητα. Απορώ δηλαδή με αυτούς που σχεδίασαν το αμάξι αυτό...
-
Σε 3.000 χιλίομετρα και 4 μήνες το secidi έχει κατανάλωση 7.2 (80% εντός αττικής) , 0 προβλήματα.
Οδηγικά είναι πολύ σβέλτο εώς τα 120, μετά από εκεί και πέρα το ύψος του αυτοκίνήτου φαίνεται στο βύθισμα του γκαζιού για να επιταχύνεις περισσότερο.Κράτημα δεν εντυπωσιάζει τουλάχιστον εμένα που δεν είχα άλλο ψηλό αυτοκίνητο εως τώρα. Είναι όμως ραφιναρισμένο.Βασικά χωρίς να έχω άποψη για το terios γιατί αντιθέτως με σένα θέλαμε κάτι πιο μικρό αλλά ψηλό, ξέρω ότι η αντιπροσωπεία θα κλείσει σε λίγο καιρό και γενικά Daihatsu καπούτ στην Ελλάδα για καινούργια αυτοκίνητα. Τώρα τι σημαίνει αυτό για συντήρηση ανταλλάκτικά...
-
Ο χρήστης sunset έγραψε:
Τώρα τι σημαίνει αυτό για συντήρηση ανταλλάκτικά...Τίποτα γιατί θα συνεχίσουν να υπάρχουν για πολλά χρόνια. Δεν ξέρω βέβαια σε 20 απο τωρα χρόνια αν θα υπάρχει θέμα!
-
Τι μοντέλο ήταν το δικό σου terios???
Είχες θέματα με ζημιές με το terios???1997 μοντέλο ήτανε!!!
Το μπεκ ψεκασμού της βενζίνης ενώ σχεδόν σε όλα τα αμάξια στοιχίζει 30 ευρώ στο τέριος στοιχίζει 330 ευρώ!!!
Οι μπιλιοφόροι δεξιά και αριστερά ενώ δεν κάνουν πάνω από 200 ευρώ στα αμάξια στο τέριος κάνουν 1500 ευρώ!!!!
Ενώ μια ηλιοροφή κάνει 500 ευρώ άντε 700 στο τέριος έχει : 600 ευρώ η λαμαρίνα της ηλιοροφής άβαφτη, 250 το λάστιχο πάνω στο αμάξι , 150 ευρώ το λάστιχο πάνω στην ηλιοροφή και δεν ρώτησα καν για την επένδυση .....
Αν πας για σέρβις στα κεντρικά ... άστο πιο φθηνά θα σου έρθει ένα ταξιδάκι στην Ιαπωνία!!!!
Α..... για να βγάλω 2 κλειδάκια έδωσα το 1999 75.000 δρχ (όσο ένας μισθός) και αν ήθελα να βγάλω και το μαύρο κλειδί (το μάστερ) θα ήθελα ...... 150.000 δρχ.
Α.... μου χάλασε το κουμπί που ανεβοκαταβάζει τα παράθυρα ..... 100.000 δρχ στην αντιπροσωπεία και έβαλα άλλα σε άλλο κατάστημα με 5.000 δρχ!!!!
Γειά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Φίλε μου έτσι όπως μου τα λές για να συντηρήσεις ένα terios πρέπει να είσαι ο Λάτσης!!!!!!!!!!!!!
Πιο φθηνά θα σου ερχόταν mercedes-bmw!!!!!
Μήπως οι τιμές αυτές ήταν τότε και τώρα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα??? -
Ο χρήστης nik13 έγραψε:
Οι απαιτήσεις μου εκτός δρόμου δεν είναι και τρέλες!!
Το sx4 το έχω κάνει test drive και ήταν μια χαρά σε θέμα οδηγικής συμπεριφοράς και θορύβου στην καμπίνα, το μόνο θέμα που έχω με το sx4 είναι ο χώρος αποσκευών!!!270 λίτρα είναι πολύ λίγο όταν το terios έχει 380!!!!!!
Για μένα είναι πολύ σημαντικός ο χώρος αποσκευών λόγω μεγαλόσωμου σκύλου!! Αυτή τη βδομάδα θα κάνω test drive και το terios για να δω όλα αυτά που λέτε αν με ενοχλούν!!
Λογικό είναι να υπάρχουν αυτοκίνητα καλύτερα απο τα 2 συγκεκριμένα!!!
Το ιδανικό θα ήταν ένα δίλιτρο που να μην έχεις κανένα θέμα ούτε θορύβου ουτε οδηγικής συμπεριφοράς!!
Ποιός πληρώνει όμως τέλοι κυκλοφορίας , ασφάλειες κ.λ.π κερατιάτικα!!Και γω το sx4 σου προτείνω. Τώρα για τον μικρό χώρο αποσκευών βάλε μια μπαγκαζιέρα στην οροφή και είσαι κομπλέ...
-
http://www.fiat.gr/main/home.cfm?pageid ... 8533b2a6e4
κοίτα και εδώ...
το βρήκα από φιατ φορουμ... -
Ο χρήστης nik13 έγραψε:
Φίλε μου έτσι όπως μου τα λές για να συντηρήσεις ένα terios πρέπει να είσαι ο Λάτσης!!!!!!!!!!!!!
Μήπως οι τιμές αυτές ήταν τότε και τώρα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα???Ακριβώς!!!!! Μακάρι να είναι τα πράγματα διαφορετικά τώρα αλλά.... δεν περάσανε και τα χρόνια ... το 2005 ήταν οι μπιλιοφόροι και το 2009 αυτό με την ηλιοροφή!!!!
Το έδωσα και πήρα τον Κάσκαρο και μάλλον έχω ησυχάσει!!!!
Ασε τα σέρβις μέχρι το 2004 το είχανε κάθε 10.000 χιλιόμετρα , μετά το πήγανε κάθε 20.000 χιλιόμετρα και σέρβις μιλάμε για όλα μπουζί φίλτρα κ.λ.π., ενώ στο κασκάι σου λέει αλλαγή μπουζί κάθε ... 90.000
ΠΟΤΕ ΠΙΑ .... τέριος!!!!! -
Φίλε μου έτσι όπως μου τα λές για να συντηρήσεις ένα terios πρέπει να είσαι ο Λάτσης!!!!!!!!!!!!!
Μήπως οι τιμές αυτές ήταν τότε και τώρα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα???Ακριβώς!!!!! Μακάρι να είναι τα πράγματα διαφορετικά τώρα αλλά.... δεν περάσανε και τα χρόνια ... το 2005 ήταν οι μπιλιοφόροι και το 2009 αυτό με την ηλιοροφή!!!!
Το έδωσα και πήρα τον Κάσκαρο και μάλλον έχω ησυχάσει!!!!
Ασε τα σέρβις μέχρι το 2004 το είχανε κάθε 10.000 χιλιόμετρα , μετά το πήγανε κάθε 20.000 χιλιόμετρα και σέρβις μιλάμε για όλα μπουζί φίλτρα κ.λ.π., ενώ στο κασκάι σου λέει αλλαγή μπουζί κάθε ... 90.000
ΠΟΤΕ ΠΙΑ .... τέριος!!!!!Κάτοχος Τέριος 2 1,5 του 2009 με 60,000 ηδη χλμ,τα περισσότερα των οποίων στα χίονια,λάσπες ποτάμια, στροφιλίκια κλπ του νομού Ευρυτανίας αλλά και αλλού....Προβλήματα ΜΗΔΕΝ και δεν είμαι ο μόνος αφού και τα άλλα τρια Τεριος στο Καρπενήσι αλλά και στο Τεριος Κλαμπ που είμαι μέλος έχουν βγάλει ΨΙΧΟΥΛΑ...Το μοναδικό πρόβλημα που ίσως βγάλει είναι το μοτερ παραθύρου ,α και ένα από τα 2 σποτ της πλαφονιέρας( )...Πάνω από 150 ευρώ δεν έχω πληρώσει σε κανένα σερβις μέχρι τώρα(το πιο ακριβό σερβις είναι των 45.000 κμ) και πραγματικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος...Ο δίσκος του συμπλέκτη είναι όντως αδύναμος αλλα ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ έχει σχέση με αυτά που περιέγραψε κάποιο μέλος σε προηγούμενη δημοσίευση...Στις εκδρομές με το τεριος κλαμπ ο δίσκος τα βρίσκει σκούρα μόνο όταν τα πράγματα γίνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ και όχι φυσικα σε πατημένους ή και σκαμμένους χωματόδρομους...Το νταστερ είναι όντως μία πολύ καλή εναλλακτική αλλά προσωπικά θεωρώ ότι η τετρακίνηση του σε σχέση με το τεριος είναι κατώτερη αφενός και αφετέρου δεν είμαι σίγουρος για την αξιοπιστία του σε βάση χρόνου...Κλείνοντας θέλω να πω ότι φίλος μου διευθυντής σε εταιρεία που έχει εργοτάξια μου είπε ότι από τότε που πήραν τεριος βρήκαν την υγειά τους σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα ευρωπαίου κατασκευαστή..Αυτά από εμένα
ΥΓ: Καλορίζικο και καλοτάξιδο το κασκαι -
Γενικά έχω την εντυπωση πως το Terios είναι από τα πιο σκληροτραχηλα εκτός δρόμου. Και έχει όλα τα υπέρ αλλα και τα κατα της μόνιμης 4κίνησης.
Στο θέμα των τιμών του aftersales της Daihatsu 'φλερτάροντας' εδώ και χρόνια το Copen δεν μου φάνηκαν και πολύ ... ευπεπτες να το πω! Και μου κάνει εντυπωση η διαφορά σε σχέση με την 'μαμα' Toyota. -
Ο χρήστης turbo rabitt έγραψε:
Κάτοχος Τέριος 2 1,5 του 2009 με 60,000 ηδη χλμ
Καλοτάξιδο και εύχομαι να μη σου βγάλει κανένα πρόβλημα!!!
Πέρασα και εγώ όμορφα μαζί του σε βουνά και σε λαγκάδια αν βρώ θα σου βάλω φωτό , αλλά μετά τα 5 χρονάκια δεν έβγαλε τίποτα τρελά προβλήματα αλλά αυτά τα απλά τα συνηθισμένα που βγάζουν όλα τα αυτοκίνητα αλλά με πολύ πιό ακριβά ανταλλακτικά ... αν είχα BMW ή MERSENTES δε θα παραπονιούμουνα αλλά με το τέριος .......
Daihatsu Terios 2011 VS Suzuki Sx4 2011.Ποιο να διαλέξεις???