-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Κάτοχος Τέριος 2 1,5 του 2009 με 60,000 ηδη χλμ
Καλοτάξιδο και εύχομαι να μη σου βγάλει κανένα πρόβλημα!!!
Πέρασα και εγώ όμορφα μαζί του σε βουνά και σε λαγκάδια αν βρώ θα σου βάλω φωτό , αλλά μετά τα 5 χρονάκια δεν έβγαλε τίποτα τρελά προβλήματα αλλά αυτά τα απλά τα συνηθισμένα που βγάζουν όλα τα αυτοκίνητα αλλά με πολύ πιό ακριβά ανταλλακτικά ... αν είχα BMW ή MERSENTES δε θα παραπονιούμουνα αλλά με το τέριος .......Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου μακάρι να βγει όντως απροβλημάτιστο γιατί η αλήθεια είναι ότι με έχει καλομάθει με το να μην...συμπαθεί καθόλου να πηγαίνει στο συνεργείο ..Σορυ για το οφφ τοπικ
-
Καλυτερα να αγορασεις το yeti.Ψηλο, ευρυχωρο, ποιο ΙΧ οδηγικη συμπεριφορα, ησυχο, οικονομικο και πανω απο ολα εχει 1.4 tsi και θα πηγαινεις κυριλε παντου οπως και με τον 1.2.Επισης αν θες να μπεις απλα σε εναν χωματοδρομο δεν ειναι αναγκη να εχεις τετρακινηση.
-
Ο χρήστης turbo rabitt έγραψε:
Φίλε μου έτσι όπως μου τα λές για να συντηρήσεις ένα terios πρέπει να είσαι ο Λάτσης!!!!!!!!!!!!!
Πιο φθηνά θα σου ερχόταν mercedes-bmw!!!!!
Μήπως οι τιμές αυτές ήταν τότε και τώρα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα???Ακριβώς!!!!! Μακάρι να είναι τα πράγματα διαφορετικά τώρα αλλά.... δεν περάσανε και τα χρόνια ... το 2005 ήταν οι μπιλιοφόροι και το 2009 αυτό με την ηλιοροφή!!!!
Το έδωσα και πήρα τον Κάσκαρο και μάλλον έχω ησυχάσει!!!!
Ασε τα σέρβις μέχρι το 2004 το είχανε κάθε 10.000 χιλιόμετρα , μετά το πήγανε κάθε 20.000 χιλιόμετρα και σέρβις μιλάμε για όλα μπουζί φίλτρα κ.λ.π., ενώ στο κασκάι σου λέει αλλαγή μπουζί κάθε ... 90.000
ΠΟΤΕ ΠΙΑ .... τέριος!!!!!Κάτοχος Τέριος 2 1,5 του 2009 με 60,000 ηδη χλμ,τα περισσότερα των οποίων στα χίονια,λάσπες ποτάμια, στροφιλίκια κλπ του νομού Ευρυτανίας αλλά και αλλού....Προβλήματα ΜΗΔΕΝ και δεν είμαι ο μόνος αφού και τα άλλα τρια Τεριος στο Καρπενήσι αλλά και στο Τεριος Κλαμπ που είμαι μέλος έχουν βγάλει ΨΙΧΟΥΛΑ...Το μοναδικό πρόβλημα που ίσως βγάλει είναι το μοτερ παραθύρου ,α και ένα από τα 2 σποτ της πλαφονιέρας( )...Πάνω από 150 ευρώ δεν έχω πληρώσει σε κανένα σερβις μέχρι τώρα(το πιο ακριβό σερβις είναι των 45.000 κμ) και πραγματικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος...Ο δίσκος του συμπλέκτη είναι όντως αδύναμος αλλα ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ έχει σχέση με αυτά που περιέγραψε κάποιο μέλος σε προηγούμενη δημοσίευση...Στις εκδρομές με το τεριος κλαμπ ο δίσκος τα βρίσκει σκούρα μόνο όταν τα πράγματα γίνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ και όχι φυσικα σε πατημένους ή και σκαμμένους χωματόδρομους...Το νταστερ είναι όντως μία πολύ καλή εναλλακτική αλλά προσωπικά θεωρώ ότι η τετρακίνηση του σε σχέση με το τεριος είναι κατώτερη αφενός και αφετέρου δεν είμαι σίγουρος για την αξιοπιστία του σε βάση χρόνου...Κλείνοντας θέλω να πω ότι φίλος μου διευθυντής σε εταιρεία που έχει εργοτάξια μου είπε ότι από τότε που πήραν τεριος βρήκαν την υγειά τους σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα ευρωπαίου κατασκευαστή..Αυτά από εμένα
ΥΓ: Καλορίζικο και καλοτάξιδο το κασκαιΕυχαριστώ πολύ για την άποψη σου!!!!
Και εγώ προς το terios αρχίζω να καταλήγω!! -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Καλυτερα να αγορασεις το yeti.Ψηλο, ευρυχωρο, ποιο ΙΧ οδηγικη συμπεριφορα, ησυχο, οικονομικο και πανω απο ολα εχει 1.4 tsi και θα πηγαινεις κυριλε παντου οπως και με τον 1.2.Επισης αν θες να μπεις απλα σε εναν χωματοδρομο δεν ειναι αναγκη να εχεις τετρακινηση.Τ ο yeti 1.2 tsi το έχει η γυναίκα μου!!
Όντως είναι πολύ καλό αμάξι!!
Για το οικονομικό δεν θα το έλεγα οτι είναι και τόσο!!
Με πολύ χαλαρή οδήγηση σε εθνικό και επαρχιακό δρόμο που το είχα έκαψε γύρω στα 8,5 l/100 km!!!!
Το turbaki καταπίνει!!!!!!!!!!
Όταν χαλαρή οδήγηση δεν πήγα πάνω 2500 στροφές!!!!!!
Κατα τα άλλα είναι πολύ καλό αμάξι!
Δεν έχεις όμως το κάτι παραπάνω (χιόνι,λάσπη κ.λ.π) -
Φίλε μου έτσι όπως μου τα λές για να συντηρήσεις ένα terios πρέπει να είσαι ο Λάτσης!!!!!!!!!!!!!
Πιο φθηνά θα σου ερχόταν mercedes-bmw!!!!!
Μήπως οι τιμές αυτές ήταν τότε και τώρα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα???Ακριβώς!!!!! Μακάρι να είναι τα πράγματα διαφορετικά τώρα αλλά.... δεν περάσανε και τα χρόνια ... το 2005 ήταν οι μπιλιοφόροι και το 2009 αυτό με την ηλιοροφή!!!!
Το έδωσα και πήρα τον Κάσκαρο και μάλλον έχω ησυχάσει!!!!
Ασε τα σέρβις μέχρι το 2004 το είχανε κάθε 10.000 χιλιόμετρα , μετά το πήγανε κάθε 20.000 χιλιόμετρα και σέρβις μιλάμε για όλα μπουζί φίλτρα κ.λ.π., ενώ στο κασκάι σου λέει αλλαγή μπουζί κάθε ... 90.000
ΠΟΤΕ ΠΙΑ .... τέριος!!!!!Κάτοχος Τέριος 2 1,5 του 2009 με 60,000 ηδη χλμ,τα περισσότερα των οποίων στα χίονια,λάσπες ποτάμια, στροφιλίκια κλπ του νομού Ευρυτανίας αλλά και αλλού....Προβλήματα ΜΗΔΕΝ και δεν είμαι ο μόνος αφού και τα άλλα τρια Τεριος στο Καρπενήσι αλλά και στο Τεριος Κλαμπ που είμαι μέλος έχουν βγάλει ΨΙΧΟΥΛΑ...Το μοναδικό πρόβλημα που ίσως βγάλει είναι το μοτερ παραθύρου ,α και ένα από τα 2 σποτ της πλαφονιέρας( )...Πάνω από 150 ευρώ δεν έχω πληρώσει σε κανένα σερβις μέχρι τώρα(το πιο ακριβό σερβις είναι των 45.000 κμ) και πραγματικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος...Ο δίσκος του συμπλέκτη είναι όντως αδύναμος αλλα ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ έχει σχέση με αυτά που περιέγραψε κάποιο μέλος σε προηγούμενη δημοσίευση...Στις εκδρομές με το τεριος κλαμπ ο δίσκος τα βρίσκει σκούρα μόνο όταν τα πράγματα γίνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ και όχι φυσικα σε πατημένους ή και σκαμμένους χωματόδρομους...Το νταστερ είναι όντως μία πολύ καλή εναλλακτική αλλά προσωπικά θεωρώ ότι η τετρακίνηση του σε σχέση με το τεριος είναι κατώτερη αφενός και αφετέρου δεν είμαι σίγουρος για την αξιοπιστία του σε βάση χρόνου...Κλείνοντας θέλω να πω ότι φίλος μου διευθυντής σε εταιρεία που έχει εργοτάξια μου είπε ότι από τότε που πήραν τεριος βρήκαν την υγειά τους σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα ευρωπαίου κατασκευαστή..Αυτά από εμένα
ΥΓ: Καλορίζικο και καλοτάξιδο το κασκαιΑλήθεια τη κατανάλωση έχεις περίπου με το terios???
-
Ο χρήστης nik13 έγραψε:
Καλυτερα να αγορασεις το yeti.Ψηλο, ευρυχωρο, ποιο ΙΧ οδηγικη συμπεριφορα, ησυχο, οικονομικο και πανω απο ολα εχει 1.4 tsi και θα πηγαινεις κυριλε παντου οπως και με τον 1.2.Επισης αν θες να μπεις απλα σε εναν χωματοδρομο δεν ειναι αναγκη να εχεις τετρακινηση.
Τ ο yeti 1.2 tsi το έχει η γυναίκα μου!!
Με πολύ χαλαρή οδήγηση σε εθνικό και επαρχιακό δρόμο που το είχα έκαψε γύρω στα 8,5 l/100 km!!!!
Δεν έχεις όμως το κάτι παραπάνω (χιόνι,λάσπη κ.λ.π)Ναι αλλα κατι μου λεει πως το terios που θελεις θα καταπινει περισσοτερο. Αμα μπορεις για πετρελαιο τσιμπα mitsubish asx 1.8 did αλλα κατι μου λεει πως το κατηργησαν μιας και δεν υπαρχει στο σιτε της mitsubishi ποια...
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Τ ο yeti 1.2 tsi το έχει η γυναίκα μου!!
Δεν έχεις όμως το κάτι παραπάνω (χιόνι,λάσπη κ.λ.π)Ναι αλλα κατι μου λεει πως το terios που θελεις θα καταπινει περισσοτερο. Αμα μπορεις για πετρελαιο τσιμπα mitsubish asx 1.8 did αλλα κατι μου λεει πως το κατηργησαν μιας και δεν υπαρχει στο σιτε της mitsubishi ποια...
Το asx 1.8 did 4wd ηταν η πρωτη επιλογη μου!!
Ξεφευγει ομως στη τιμη............28000 ειναι πολλα!!!
Μακαρι το τεριος να καει γυρω στα 8.5 λιτρα!!!!
Σκεφτομαι βεβαια και για υγραεριο!!!! -
Και απο το να παρεις terios στα 21.000ρικα και να βαλεις υγραεριο γιατι δε ριχνεις 5.000€ παραπανω να παρεις κατι που θα αξιζει και θα σ'αρεσει κιολλας???Γιατι εγκατασταση υγραεριου δε θα σου παει 2.000€???Ασε που η daihatsu εχει πανακριβα ανταλακτικτα.Καλυτερα να σκασεις παραπανω για να παρεις κατι παραπανω παρα να σκασεις πολλα και να παρεις κατι μετριο.Με το ASX θα εισαι πολυ ποιο κυριλε στα παντα σε σχεση με το terios.
-
Οι περισσότεροι , για να μη πω όλοι έχουμε καταλήξει ποιό αμάξι θα πάρουμε και απλά βάζουμε ένα θέμα για να πάρουμε απόψεις και στο τέλος παίρνουμε αυτό που αρχικά είχαμε καταλήξει χωρίς να λάβουμε καθόλου υπόψην μας τις γνώμες των άλλων!!! Και καλά κάνουμε !!! Ετσι είμαστε εμείς οι άνθρωποι γενικότερα ρωτάμε αλλά δεν ακούμε !!!!!
Καλοτάξιδο και καλορίζικο το τέριος !!!! -
Δίκιο έχεις! Περιεγραψε το καλύτερα ως 'ο Ελληνας ρωταει αρχικά τους άλλους για να κάνει τελικά το δικό του'!
Είτε αφορά απόφαση αγοράς αυτοκινητου, είτε κατα πολύ σοβαρότερες αποφασεις ζωής!!! Ο Ελληνας είναι αυτός και έτσι είναι! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Οι περισσότεροι , για να μη πω όλοι έχουμε καταλήξει ποιό αμάξι θα πάρουμε και απλά βάζουμε ένα θέμα για να πάρουμε απόψεις και στο τέλος παίρνουμε αυτό που αρχικά είχαμε καταλήξει χωρίς να λάβουμε καθόλου υπόψην μας τις γνώμες των άλλων!!! Και καλά κάνουμε !!! Ετσι είμαστε εμείς οι άνθρωποι γενικότερα ρωτάμε αλλά δεν ακούμε !!!!!
Καλοτάξιδο και καλορίζικο το τέριος !!!!Πιστε ψε με οτι δεν έχω αποφασίσει ακόμα!!!
Αυτή τη φορά θα λάβω σοβαρά τη γνώμη των άλλων γιατί την πάτησα στο προηγούμενο αμάξι μου!!!!! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δίκιο έχεις! Περιεγραψε το καλύτερα ως 'ο Ελληνας ρωταει αρχικά τους άλλους για να κάνει τελικά το δικό του'!
Είτε αφορά απόφαση αγοράς αυτοκινητου, είτε κατα πολύ σοβαρότερες αποφασεις ζωής!!! Ο Ελληνας είναι αυτός και έτσι είναι!Αυτό ακριβώς έκανα στο προηγούμενο αμάξι μου και χτυπούσα μετά το κεφάλι μου στον τοίχο!!!!!!!!
Ολοι μου λέγανε μακριά απο renault αλα εγώ σαν γνήσιος Ελληναράς έλεγα ότι αυτοί δεν ξέρουν!!!!!!!!!!!!!! -
Eτσι... έτσι.... φυσικά δε πάω να σε πείσω για κάτι απλά οπως καταλαβαίνεις λέμε απλά την γνώμη μας και την εμπειρία μας !!!
Ο καθένας παινεύει το αμάξι που είχε ή έχει εγώ απλά λέω τι αντικειμενικά συμβαίνει!!!!
Απλά ακούς πολλά και πράττεις .....
Το τέριος είναι ένα εργαλείο με πήγε παντού το μεταχειρίστηκα σκληρά αλλά θα ήθελα να κόστιζε λιγότερο και η αγορά του και η συντήρησή του!!! 12 χρόνια το είχα!!!! Το κυκλοφορούσα εδώ που κυκλοφορώ το κασκάι εκτός των άλλων τώρα με το κασκάι είμαι στο -25% κατανάλωση βενζίνη , με το τέριος ήμουν στο 9λ/100χιλ στο κασκάι 6,5 !!! -
Επειδη ειμαι σε διακοπες ( γραφω απο το κινητο)και καποια παιδια με ρωτησανε για την καταναλωση μεσα στην πολη ειναι στα 10 με 11λιτρα,αναλογα με τον τροπο οδηγησης και στην εθνικη με 100-130 χλμ/ωρα ειναι κοντα στα 9 λιτρα..
-
Επειδη ειμαι σε διακοπες ( γραφω απο το κινητο)και καποια παιδια με ρωτησανε για την καταναλωση μεσα στην πολη ειναι στα 10 με 11λιτρα,αναλογα με τον τροπο οδηγησης και στην εθνικη με 100-130 χλμ/ωρα ειναι κοντα στα 9 λιτρα..Είναι πάρα πολύ ρε γ@@..το!!!!!!!
-
sedici 7.3 μεικτή σου είπα ότι στην φιατ έχει προσφορές που πρέπει να κοιτάξεις...
-
το terios αν δεν κάνω λάθος ειναι πιο τζιπάκι πραγμα που σημαίνει οτι είναι καλύτερο off road χωρις να σημαίνει αυτό οτι και στον δρομο δεν ειναι καλό, το sx4/sedici ειναι λίγο καλύτερο απ'οσο εχω ακούσει στον δρομο αλλα στο off road χάνει απο το terios και είναι και πιο χαμηλό αν δεν κάνω λάθος.
Τώρα αν παρεις sx4 να ξέρεις οτι ο diesel κινητηρας του ειναι της fiat και απ'οσο εχω ακουσει ειναι καλύτερος απο την βενζίνη και επίσης πρέπει να ξέρεις οτι η ποιότητα κατασκευής του sx4 ειναι λιγο κατώτερη απο του sedici και αν δεν κάνω λάθος χάνει για λίγο και σε καποια αλλα σημεία...ειτε παρεις sedici είτε sx4 (ελπίζω μονο να μην ειναι κατασκευασμένο στην Ουγγαρία) θα είναι εξίσου καλά αμάξια μονο που η suzuki έχει ποιο ακριβά ανταλλακτικά.Εγω προσωπικά θα αγόραζα το terios γιατι μου αρεσει πολύ και ειναι και ωραίο σαν τζιπάκι!Αλλιώς fiat sedici diesel (αξίζει πιο πολύ)
Αν και κατι ακουσα οτι η daihatsu θα φύγει μεχρι το 2012 ( ?? ) απο την Ευρώπη, χωρίς να ξέρω όμως τι σημαίνει αυτό για τους κατόχους αυτής της μάρκας... -
suzuki/fiat παρασκευάζονται ακριβώς στο ίδιο εργοστασίο, και είναι κατά 99.9% ίδια (άλλο σήμα και φωτιστικά από εκεί και πέρα παίζεις το παιχνίδι βρες τις διαφορές)
-
Ο χρήστης sunset έγραψε:
suzuki/fiat παρασκευάζονται ακριβώς στο ίδιο εργοστασίο, και είναι κατά 99.9% ίδια (άλλο σήμα και φωτιστικά από εκεί και πέρα παίζεις το παιχνίδι βρες τις διαφορές)Το οποιο εργοστασιο που είναι??Αν δεν κάνω λάθος στην ουγγαρία?Συμφωνώ οτι ειναι κατα 99.9% ίδια αν και εχουν καποιες μικροδιαφορες και εξωτερικά...
Αλλα αν δεν κάνω λάθος δεν έχουν καποιες διαφορες και στο κυβότιο ?? κάτι εχω ακουσει οτι του sedici ειναι καλύτερο...όπως και να χει πιστεύω οτι το sedici αξιζει περισσότερο λόγω ανταλλακτικών και προσφορών της fiat -
Ουγγαρία και έχουν κάνει καλή δουλειά οι άνθρωποι, η συναρμολόγηση είναι μια χαρά.
Κιβώτιο το ίδιο , τα άλλα είναι όπως τα λες!
Daihatsu Terios 2011 VS Suzuki Sx4 2011.Ποιο να διαλέξεις???