-
ετσι ειναι και απο κατω η ταπα!
By gabyyiii at 2011-08-01
αν και νομιζω οτι ειχε κατι αλλο που κουμπωνε!Εχω και αλλο προβλημα! ο φαναρτζης που ειναι καλος δεν εχει καποια βαση για να αναιβασει το αυτοκινητο να το δει απο κατω! το αναιβαζει με κατι σας γρυλο μονο απο την μια!
Ο αλλος ομως εχει! Τι να κανω σε ποιον να το παω! ο αλλος που δεν ξερω αν ειναι καλος η οχι που μπορει να το σηκωσει και να το δει και απο κατω ειναι αυτος που μου ειπε οτι θα βαλει λαμαρινα δυπλασια σε παχος! εγω λεω οτι πρεπει να το σηκωσει για να κοψει και κατω απο την βαση που παταει το καθισμα μεχρι λιγο στο πισω πατωμα!
Τι λετε?Υ.Γ Σας εχω ζαλισει αλλα θελω να κανω οσο καλυτερη δουλεια γινεται και μονο εσας μπορω να ρωτησω!
-
Ζημιά να μην κάνει στο αμάξι και ας το σηκώσει όπως θέλει αρκεί να γίνει σωστή δουλεια , και όσο πιο φτηνα γίνεται. Και στις 2 περιπτώσεις πάντως καλό θα κάνεις στο αμάξι από το να το αφήσεις με τρύπες οπότε διάλεξε αυτόν που θα στο κάνει άμσες τώρα που έχεις όρεξη.... Μετά θα πιάσουν οι βροχές και αντε να ξεμπερδέψεις....
-
Πηγα σημερα στον αλλον που δεν ξερω αν ειναι καλος!αυτος κανει βαψιματα σπανια αν και εχει φουρνο αλλα κανει μικροεπισκευες φτιαχνει εξατμισεις....
μου ειπε οτι για το πατωμα του οδηγου μαζι με την βαση του καθισματος και λιγο το πισω καθισμα οτι θα μου παρει 50!
μου προτεινε δυο λυσεις!
Η πρωτη ειναι να μην κοψουμε το πατωμα αλλα να κολισουμε απο πανω μια λαμαρινα και να το γεμισουμε με πισα!
Η δευτερη ειναι να κοπει το πατωμα αλλα μου ειπε οτι η νεα λαμαρινα θα μπει δυο δαχτυλα πιο μεσα για να κοληθει αρα παλι θα μεινει λιγο κενο απο κατω στα νευρα και θα το γεμισει με πισα!
αυτος θα λειπει σε αδεια απο αυριο για 10 μερες αρα μπορω να σκεφτω τι να κανω!
την γνωμη σας παρακαλω!και αυτος μου ειπε οτι δεν προκειτε να βρω ατομο να μου κανει νευρα και αν βρω θα το χρυσοπληρωσω!
-
Kανείς από τους δύο δεν φαίνεται σωστός και τα 50 ευρώ το επιβεβαιώνουν νομίζω. Δεν γίνονται τέτοιες δουλειές με 50 ευρώ!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Kανείς από τους δύο δεν φαίνεται σωστός και τα 50 ευρώ το επιβεβαιώνουν νομίζω. Δεν γίνονται τέτοιες δουλειές με 50 ευρώ!το ξερω οτι κανεις δεν ειναι σωστος! και για τον πρωτο που λεω οτι ειναι καλος εννοω οτι παλια ασχολιοταν πολυ περισσοτερο στα αυτοκινητα που του πηγαιναν!
-
Γνώμη μου...και δεν ξέρω αν είναι σωστή...(και εγώ πληροφορίες συλλέγω ακόμα)
Προτιμώ σε κάθε τρυπούλα να βάλει ένα κομματάκι (τόσο όσο θα κοληθεί σε γερό σημείο) , ώστε να μην σου χαλάσει την δομή και να μην κάνει κάτι το οποίο δεν θα επανέρχεται αν και όταν βρείς πατώματα, παρά να σου βάλει ένα μεγάλο κομμάτι, το οποίο θα σε παιδέψει μετά για να αποκατασταθεί σωστά...
Σαν να το έχω εικόνα στο μυαλό μου:
Κόβουμε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι ( με το οξυγόνο βέβαια)
Βάζουμε απο πάνω ένα μεγαλύτερο, κάνουμε μία ωραία ραφή με οξυγόνο και σύρμα (ο μπρούτζος είναι ακριβός) και σφυριλατούμε λίγο για να φαίνεται ευθεία μέσα (γιατί με τόσο κάψιμο θα κατσαρώνει)
Και μετά (αυτό είναι το σπουδαίο) θα το σηκώσουμε και θα το πλακώσουμε στην πίσσα...Από κάτω βέβαια θα φαίνεται το μπάλωμα με ένα 'φουρό' απο την λαμαρίνα του πατώματος της μάνας του...ΥΓ Κάτι τέτοιες δουλειές έκαναν και στο μορέττι και έχει καταντήσει έτσι...
-
μα το κομματι που θα κοψει στον οδηγο ειναι γεματο στις τρυπες δεν γινεται να κοληθουν μικρα κομματια! ειπε οτι την λαμαρινα θα την κολησει με αργκον! στο πισω αριστερο πατωμα που εχει δυο τρεις και μετα παραδυπλα μια μικρη και ειπε οτι θα το κοψει ολο του ειπα να μην το κανει καθολου!
-
Πάλι καλά που θα το δουλέψει με αργκόν. Φρόντισε μόνο να μην το κόψει με οξυγόνο. Στην ανάγκη προσφέρσου εσύ να το κόψεις σιγά σιγά εκεί που θα σου σημαδέψει, με σιδηρόλαμα...
-
Θα σε συμβούλευα , άν θέλεις να σώσεις και να αποκαταστήσεις το αυτοκίνητο , να κάνεις εργασίες που δεν θα μετανιώσεις αργότερα και δεν θα σου κοστίσουν για να αποκαταστήσεις τα κακώς φτιαγμένα κομμάτια . Ότι κάνεις να το κάνεις σωστά και όπως πρέπει. Πρώτο βήμα να βρείς φανοποιό με όρεξη και μεράκι , εν ανάγκη φέρε το αυτοκίνητο Αθήνα με γερανό . Καταλαβαίνω ότι σε αποσχολεί το κόστος . Τέτοιες δουλειές όμως απαιτούν καφάλαια σημαντικά (για σωστή δουλειά αμάξωμα και μηχανικά στην καλύτερη περίπτωση Ε10.000,με προσωπική δική σου εργασία και παρακολούθηση) που σε καμία περίπτωση δεν θα πάρεις πίσω άν τύχει και το πουλήσεις , το κάνεις μόνο για το κέφι σου ! Όλα τα άλλα είναι κουκουλώματα και με το πρίσμα αυτό βάλε τα υλικά που θα καθηστερήσουν ή αποτρέψουν την εξάπλωση σκουριάς , περιόρισε την έκθεση του αυτοκινήτου σε αντίξοες συνθήκες μέχρι τα οικονομικά σου επιτρέψουν να το αποκαταστήσεις σωστά. Άλλη λύση είναι να το λιώσεις στις βόλτες και να το ευχαριστηθείς για όσο αντέξει και μετά παροπλισμός !
Το βασικό είναι να αποφασίσεις εσύ τι θέλεις και ως που μπορείς να φτάσεις και πρόσεχε πολλοί 'επαγγελματίες' ψάχνουν ανθρώπους παθιασμένους για να τους 'περιποιηθούν ' ανάλογα και να βγάλουν τα σπασμένα απο άλλες δουλειές τους....... -
delan εχεις απολυτο δικαιο σε οτι λες και εγω τα εχω σκεφτει ολα αυτα! απλα ψαχνω να βρω προσορινες λυσεις για καποια χρονια!
μου ειπε αλλος ενας φαναρτζης που μιλησα τηλεφωνικα μαζι του οτι καλυτερα θα ειναι να μην κοπει το πατωμα απλα να κοληθει απο πανω λαμαρινα! ισχυει κατι τετοιο η ειναι ολοι !
μου φαινεται θα κλεψω το αυτοκινητο και θα το φερω αθηνα! -
Για να καταλάβεις: Αν αφήσεις μαζί σάπια και καινούργια λαμαρίνα, η καινούργια θα σαπίσει κι αυτή πολύ γρήγορα.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάνε με τα νεύρα. Με ένα σφυρί δεν θέλει πάνω από 15 λεπτά να φτιάξεις κάτι υποτυπώδες για τις διαστάσεις του κομματιού που συζητάμε. Ρε συ, δεν παίρνεις ένα κομμάτι λαμαρίνα στις σωστές διαστάσεις και να δοκιμάσεις να το 'χτυπήσεις' μόνος σου; Βέβαια πρώτα πρέπει να εξασκηθείς σε ένα άχρηστο κομμάτι. Αλλά δοκίμασε να το φτιάξεις όπως πρέπει μόνος σου, και μετά το πας να σου το κολλήσει με αργκόν.
-
Το είχα ρωτήσει και ποιο πάνω αν μπορώ να κάνω μόνος μου κατι σαν νεύρα! Θα το δοκιμάσω!
-
Ο χρήστης gabyy7 έγραψε:
Το πιο σημαντικο ειναι να μην βιαζεσαι. Θα την πατησεις.....
Αν ο πρωτος φαναρτζης ειναι πιο 'καλος' περιμενε μεχρι να μπορει. Αυτα περι διπλο παχος λαμαρινας ειναι.......
Βαριεται να ασχοληθει με νευρα και λουκια.κανένας από τους δύο δεν θέλει να μου κάνει νεύρα! Αλλά ο πρώτος που δεν μπορεί είναι καλύτερος!
Να πω μια παπαρια?
Αντι να κοβεις και να κολας νεο πατωμα, γιατι δεν βαζεις μικρα μπαλωματακια μονο εκει που εχει τρυπες? Και μονο με αργκον γιατι αν βαλεις φλογα οξυγονου θα στα διαλυσει ολα.
Παντως ο Γιον εχει δικιο. Αμα δεν βαλεις σωστο πατωμα, καλυτερα ασταρωσε το και στο ετσι... και μην κυκλοφορας με βροχη! Ουτως η αλλως τα σοβαρα ιστορικα με βροχη καθονται σπιτι τους...
-
Οκ , παιδιά , το έχουμε ξεχειλώσει το θέμα. Ο gabby ειναι μικρός και λεφτά δεν έχει οπότε οτι κάνει καλό ειναι.
Πηγαινε και κοψε το πάτωμα και βάλε λαμαρινα και ας ειναι πιο κάτω. Να φύγει η σάπια και να μπεί υγιές μέταλλο. Με 50 ευρώ έχεις κάνει σωστή δουλειά απο το να το αφήσεις έτσι ή να βάλεις στόκο.. Αργότερα όταν θα έχεις τα λεφτά και την όρεξη , στα ίδια σημεία που κόπηκε και κολληθηκε μπορει να ξανακοπεί και να περάσει σωστό πάτωμα. Το θέμα ειναι να μη επιτρέψεις την σκουριά να επεκτάθεί αλλα και να μην βρεθείς εσύ ή παππούς με τ απόδια στην άσφαλτο. Από την στιγμή που ξεκινησες να το καθαρίσεις και φάνηκαν οι τρύπες είναι μονόδρομος. Προχώρα με έναν απο αυτούς , δεν πρόκειται να βρεις άλλον εκτός και αν δώσεις 500 ευρώ το πάτωμα.
Δυστυχως οι πιο πολύθέλουμε να κάνουμε σωστή δουλειά και βάσει αυτής τελικα δε κάνουμε τίποτα με αποτέλεσμα να γίνεται χειρότερα.
-
Δυστυχώς το αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί και με βροχή! Καλύτερα να γίνει μούσκεμα το πάτωμα πάρα ο παππούς μου! Χαχαχα! Θα πάρω αύριο φύλα λαμαρίνας και θα δοκιμάσω να κάνω τα νεύρα!
-
Οκ, δες στο youtube μεθοδους σφυρηλατησης , αγόρασε σφυρί φαναρτζή (πλαστικό ) ξύλα ώστε να δώσεις φόρμα και μια σαμπρέλα να καλύψεις το ξύλο ώστε η μορφοποιηση του μέταλλου να είναι ομαλή χωρίς γωνίες....
-
Σημερα το περασα σασικοτ απο μεσα εκτος απο το πατωμα του οδηγου!
By gabyyiii at 2011-08-02
By gabyyiii at 2011-08-02Α ξεχασα να σας δειξω τι ειχα ανακαλυψει! και αυτο θα μου το φτιαξει ο φαναρτζης μεσα στην τιμη ειναι!
εχει ενα ιδιο και απο την αλλη! μονο σε αυτα τα σημεια ειχε φυγει η πλαστικοποιηση απο τους θολους!!!!!!!!!!!τα πατωματα τα περασα ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣΙΚΟΤ να τα περασω και τριτο η οχι? απο κατω θα τα περασω σιγουρα και τριτο απλα μεσα θα βαλω και χρωμα απο πανω με ενα πινελακι μετα και σκεφτηκα μην βαλω πολυ και σκασει αργοτερα!????????
-
Ο χρήστης gabyy7 έγραψε:
Το είχα ρωτήσει και ποιο πάνω αν μπορώ να κάνω μόνος μου κατι σαν νεύρα! Θα το δοκιμάσω!Γιάννη νεύρα δε μπορείς να κάνεις ούτε εσύ ούτε η στράντζα, αυτά γίνονται με καλούπι πρέσσας κατά την κατασκευή του πατώματος.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Ουτως η αλλως τα σοβαρα ιστορικα με βροχη καθονται σπιτι τους...Τα πραγματικά σοβαρά ιστορικά , στη βροχή δείχνουν την αξία τους
-
γενικη ερωτηση..: ποιος σας ειπε οτι οι φανοποιοι στην αθηνα ειναι καλυτερη απο την επαρχια...???
ειναι πολυ απλο ορεξη να εχει ο μαστορας ..!!
Αναπαλαίωση peugeot 304