-
Από γέφυρα Ρίου - Αντριρρίου έως λίγα χιλιόμετρα έξω από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, πάνω από τη λίμνη Τριχωνίδα. Το βίντεο είναι διαθέσιμο σε 1080p και σε 3D.
Έχει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια όπως τη διάσχιση της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, ορεινή διαδρομή με πολλές διαδοχικές φουρκέτες και βράχια από κατολισθήσεις στο οδόστρωμα, τη διάσχιση μιας πολύ στενής γέφυρας του Εύηνου ποταμού κλπ. Περισσότερα ενδιαφέροντα σημεία στα περιεχόμενα του στην περιγραφή του βίντεο στη σελίδα του στο Youtube.
-
Διαδρομή η οποία ξεκινά από το σημείο που τελειώνει το προηγούμενο βίντεο που ανέβασα (μετά το Θέρμο, λίγο έξω από το χωριό Ταξιάρχης) και τελειώνει στο χωριό Προυσός. Εξαιρετική διαδρομή ειδικά από τη μέση του βίντεο όπου το υψόμετρο ανεβαίνει. Το μέγιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι γύρω στα 1450 μέτρα, όπου δίπλα στο δρόμο υπάρχει και βαθύς γκρεμός. Δείτε το βίντεο σε 1080p και σε 3D.
Για τα ενδιαφέροντα σημεία του, δείτε τα περιεχόμενα στην περιγραφή που το συνοδεύει στη σελίδα του στο Youtube.
-
Διαδρομή από τη μονή Προυσού έως το κέντρο του Καρπενησίου. Εξαιρετική διαδρομή! Μεγάλο μέρος της είναι μέσα σε φαράγγι σε πολύ στενό δρόμο με απανωτές διαδοχικές στροφές (το φαράγγι διακόπτεται σε κάποιο σημείο αλλά συνεχίζει ξανά σύντομα) και σε κάποιο σημείο ο δρόμος περνάει κυριολεκτικά κάτω από το βουνό. (Δείτε τα περιεχόμενα στην περιγραφή του βίντεο στη σελίδα του στο Youtube).
Μια διαδρομή που αξίζει να την παρακολουθήσετε από την αρχή έως το τέλος! Δείτε τη σε 1080p και σε 3D!
-
Τρομερή διαδρομή. στο πρώτο βίδεο, 28.03 λεπτό , έχω φώτο από το ύψωμα δεξιά.
Αριστερά στρίβεις για Καταβόθρα. http://www.panoramio.com/photo/59707338 ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ! Το πρώτο μέρος του βίδεο πότε είναι; (συνεπώς κ το 2ο). Όταν είχα περάσει μόλις περνούσες (κατεβαίνοντας προς Θερμο) το σημείο των φώτο είχε
χωματόδρομο.Εκεί που συναντάς νταλίκες μάλλον, ο δεύτερος πίσω που ελέγχει την ανατροπή αναρωτιέται,*** ε; Χατζηδημητρακόπουλε; πού πας ρε;;***
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Τρομερή διαδρομή. στο πρώτο βίδεο, 28.03 λεπτό , έχω φώτο από το ύψωμα δεξιά.Αριστερά στρίβεις για Καταβόθρα. http://www.panoramio.com/photo/59707338 ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ! Το πρώτο μέρος του βίδεο πότε είναι; (συνεπώς κ το 2ο). Όταν είχα περάσει μόλις περνούσες (κατεβαίνοντας προς Θερμο) το σημείο των φώτο είχε
χωματόδρομο.Εκεί που συναντάς νταλίκες μάλλον, ο δεύτερος πίσω που ελέγχει την ανατροπή αναρωτιέται,*** ε; Χατζηδημητρακόπουλε; πού πας ρε;;***
Είναι από 20 Σεπτεμβρίου του 2012. Άργησα να βρω ελεύθερο χρόνο για να τα ανεβάσω.
Στο βίντεο από Θέρμο προς Προυσό γύρω στο 28ο λεπτό είναι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής, αλλά όταν πέρασα ήταν ασφαλτοστρωμένο. Αρκετά λεπτά αργότερα (38:50) και κοντά στον Προυσό υπάρχει κατολίσθηση σε ένα μικρό κομμάτι του δρόμου, η οποία απ' ότι διάβασα εκ των υστέρων υπήρχε αρκετούς μήνες πριν (ίσως να είχε κλείσει τελείως ο δρόμος τότε).
Εξαιρετική διαδρομή όντως, ειδικά όσο το υψόμετρο μεγαλώνει! Πολύ ωραίο είναι και το κομμάτι από Μονή Προυσού έως Καρπενήσι (στο τελευταίο βίντεο που ανέβασα), ειδικά τα τμήματα μέσα στο φαράγγι που ο δρόμος ελίσσεται συνεχώς! Σε ένα σημείο μάλιστα (17:25) ο δρόμος περνάει κάτω από ένα τεράστιο βράχο κάτω από το βουνό.
-
Το πέρασμα το 'σφιχτό' που μου έρχεται σαν ένα έξω από τον Καιάδα της Σπάρτης, εδώ http://img.photobucket.com/albums/v468/ ... DR0101.jpg το γνωρίζουν αρκετοί. Η συνέχεια όμως, δηλ. το 1ο σου βίδεο κρύβει την αγριάδα και ομορφιά της διαδρομής.
-
Το πέρασμα το 'σφιχτό' που μου έρχεται σαν ένα έξω από τον Καιάδα της Σπάρτης, εδώ http://img.photobucket.com/albums/v468/ ... DR0101.jpg το γνωρίζουν αρκετοί. Η συνέχεια όμως, δηλ. το 1ο σου βίδεο κρύβει την αγριάδα και ομορφιά της διαδρομής.Σίγουρα και οι 2 διαδρομές είναι καταπληκτικές. Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ποια να οδηγήσει αν έπρεπε να επιλέξει μία εκ των 2!
Η δεύτερη είναι πιο στενή με περισσότερες και συνεχόμενες στροφές, αλλά και η πρώτη είναι αρκετά στενή και αυτή με σημαντικότατες υψομετρικές διαφορές.
-
Σε 20 μερες θα ριξω καταβαση Φτερης... Επισης εχω στο κινητο μου την εφαρμογη torque pro και το addon για να τραβαει βιντεο.Εχω βαλει κατι εικονιδια αλλα απο οτι ειδα προχειρα χωρις να το συνδεσω σε καποια obd δεν εμφανιζε το βιντεο που τραβηξα τα εικονιδιακια κατω.Καποιος που εχει χρησιμοποιησει ειναι φυσιολογικο?
-
Τρομερή διαδρομή. στο πρώτο βίδεο, 28.03 λεπτό , έχω φώτο από το ύψωμα δεξιά.Έχω και εγώ από το 27:00
btw εκεί είναι το χειρότερο κομμάτι της διαδρομής, προυσός-καρπενήσι πολύ καλύτερα.
-
Σε συνέχεια των προηγούμενων:
Ανάβαση από το Καρπενήσι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου στο όρος Τυμφρηστός (ή αλλιώς Βελούχι). Το βίντεο ξεκινά από το κέντρο του Καρπενησίου και καταλήγει στο χιονοδρομικό σε υψόμετρο 1860 μέτρων. Όσο το υψόμετρο ανεβαίνει οι φουρκέτες γίνονται συχνότερες και η βλάστηση πιο αραιή.
Το βίντεο είναι ανεβασμένο σε 1080p και σε 3D.
-
και αυτό το πατήσαμε 2 χρόνια πριν. Μπερδεύτηκα, ήθελα από Αγία Τριάδα να πάω Δομιανούς, αλλά πήγα στο χιονοδρομικό και κατέληξα ΚΑρπενήσι.
Πού μένεις κ τι αμάξι είναι αυτό;
-
και αυτό το πατήσαμε 2 χρόνια πριν. Μπερδεύτηκα, ήθελα από Αγία Τριάδα να πάω Δομιανούς, αλλά πήγα στο χιονοδρομικό και κατέληξα ΚΑρπενήσι.Πού μένεις κ τι αμάξι είναι αυτό;
Lancer 1.5, Πάτρα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τ' αυτοκίνητο στις περιγραφές των βίντεο.
-
Αργούνε τα άτιμα να ανέβουνε, εννοώ τα βίντεο στο youtube.
Της Πέμπτης που πέρασε, διάβαση Ανήλιο Χαλίκι. Μέρος πρώτο της εδώ διαδρομής.
*'Είμαστε κοντά στο Μέτσοβοοοο, πάνω απ'το Ανήλιοοοοοοο' *
-
Σας δίνω το πιο άψογο, τέλειο, όμορφο σε τοπία, στροφιλίκι ανάβασης στην Ελλάδα. Όσο προλάβουμε τη φρέσκια άσφαλτο και τις προφανείς ζημιές από πτώσεις βράχων, κατολισθήσεις, αναμενόμενες για το δρόμο αυτό.
Μπόνους, ότι είναι το υψηλότερο ασφάλτινο δρομο-πάσο στην Ελλάδα. 1910 μέτρα περίπου. Υπάρχουν νομοί που δε φτάνουν τόσο ψηλά τα βουνά τους πόσο μάλλον ασφάλτινος δρόμος.
Επική ανάβαση. Επικός αέρας πάνω, μπορούσα να ξαπλώνω όρθιος με πλάτη τον αέρα. Από εκεί πάνω διασταυρώνει για Ματσούκι ή Καλαρύτες. Επέλεξα την 2η, αν και η 1η είναι πιο χιτ, αλλά εμ δεν είχε θέα λόγω ομίχλης, έμ το οδόστρωμα έχει γίνει σε σημεία επικίνδυνο.
Εδώ η διαδρομή μου http://goo.gl/maps/UMsEd
Κάποτε ήταν έτσι...
Τώρα όμως...
Απολαύστε.
-
-
Aν κρατήσει για 2 χρόνια αυτός ο δρόμος θα είναι θαύμα
-
Πάτρα. Από Μποζαΐτικα έως Ζαρουχλέικα μέσα από το κέντρο της πόλης, μέσω της οδού Μαιζώνος. (Το βίντεο δείχνει και την Πλατεία Γεωργίου, την κεντρική πλατεία της πόλης.)
-
-
Ωραία η Πάτρα. Η πολυκατοικία στη γωνία Κολοκοτρώνη και Μαιζώνος, η οποία φαίνεται περίπου στο 11:30 του βίντεο Μποζαΐτικα - Ζαρουχλέικα, λέγεται ότι είναι από τις πρώτες που χτίστηκαν στην πόλη και από τις ψηλότερες. Ενδιαφέρον έχει και η περιοχή Αχάια Κλάους-Κεφαλόβρυσο-Κρήνη, σε συνδυασμό με Ομπλό.
Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ωραία η Πάτρα. Η πολυκατοικία στη γωνία Κολοκοτρώνη και Μαιζώνος, η οποία φαίνεται περίπου στο 11:30 του βίντεο Μποζαΐτικα - Ζαρουχλέικα, λέγεται ότι είναι από τις πρώτες που χτίστηκαν στην πόλη και από τις ψηλότερες. Ενδιαφέρον έχει και η περιοχή Αχάια Κλάους-Κεφαλόβρυσο-Κρήνη, σε συνδυασμό με Ομπλό.Jacob
Η πολυκατοικία φαίνεται ολόκληρη στο 10:53. Έχω ακούσει κι εγώ ότι είναι η ψηλότερη εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι εν τω μεταξύ, γιατί η πολυκατοικία είναι αρκετά παλιά.
Από Αχάια Κλάους δεν έχω βίντεο, αλλά έχω ανεβάσει από την παραπλήσια περιοχή του Υδροηλεκτρικού ==> http://www.youtube.com/watch?v=RMHA2Pc480w&hd=1 και έχω και βίντεο από προάστια αν δεις στο κανάλι μου.
Όσο για την Πάτρα θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη:
[list:voazf3xv]
[:voazf3xv]Το κέντρο έχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση και οι σειρές των διπλοπαρκαρισμένων είναι ατελείωτες. Εν τω μεταξύ σε ορισμένους κεντρικούς δρόμους (π.χ. Κορίνθου) απαγορεύεται το παρκάρισμα. Απορώ που υποτίθεται ότι θα παρκάρουν τα αυτοκίνητα μιας και όλες οι παλιές πολυκατοικίες δε διαθέτουν πάρκινγκ! Φαντάζομαι σύμφωνα με όσους έκαναν το σχεδιασμό αυτό, έξω από την πόλη...
[/voazf3xv]
[:voazf3xv]Πολλά νεοκλασικά κτίρια έχουν αφεθεί στην τύχη τους και είναι σε μισοερειπωμένη κατάσταση.
[/voazf3xv]
[:voazf3xv]Στις συνοικίες υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός αδιέξοδων οδών, δρόμοι με χάραξη που είναι λες και έχουν σχεδιαστεί επίτηδες για την πρόκληση ατυχημάτων, κρυμμένες πινακίδες STOP κλπ. Για παράδειγμα στη συνοικία Λαδόπουλου οι δρόμοι όχι μόνο είναι στενοί, αλλά πολλές διασταυρώσεις έχουν κακή ορατότητα. Το κέντρο που έχει σχεδιαστεί από το 1830 (σε μια εποχή χωρίς αυτοκίνητα) έχει οικοδομικά τετράγωνα τα οποία έχουν ορθές γωνίες, ενώ στου Λαδόπουλου που αναπτύχθηκε 140 με 150 χρόνια μετά τα οικοδομικά τετράγωνα είναι παράγωνα και επομένως η χάραξη των οδών ανεπίτρεπτη. Και το 1970 - 1980 υπήρχαν σίγουρα πολλά περισσότερα αυτοκίνητα από το 1830, οπότε δε δικαιολογείται η κατάσταση αυτή.[/voazf3xv][/list:u:voazf3xv]Σίγουρα η Πάτρα και πολλές ελληνικές πόλεις (αν όχι όλες) δεν αποτελούν υπόδειγμα πολεοδομικού σχεδιασμού ή αρχιτεκτονικής πρωτοτυπίας και φυσικά δεν ανεβάζω τα βίντεο για να αναδείξω αυτές τις πλευρές της πόλης.
Βάλτε ένα βίντεο από το αυτοκίνητο σας!