-
εχετε παει;;;
αξιζει με το παραπανω...
πηγα σημερα και δεν καταλαβα πως περασαν 4 ωρες...
για 8 ευρω αξιζει με το παραπανω...
αν πατε πανω απο 4 εχει εκπτωση στα 5 ευρω...
μονο και μονο που ειδα το 300SL ......
-
εχετε παει;;;
αξιζει με το παραπανω...
-
εχετε παει;;;
αξιζει με το παραπανω...
-
Έχω πάει, και για μένα είναι ότι καλύτερο πάνω σε αυτό το θέμα μέχρι στιγμής. Έχει μοντέλα που κάποιος λάτρης της αυτοκίνησης δεν έχει τη δυνατότητα να τα δει, εκτός και αν ταξιδευει συχνά και έχει φραγκάτους φίλους. Ευτυχώς (κατά την γνώμη μου) δεν είναι γεμάτο με αυτοκίνητα που ναι μεν έχουν συμβάλει στο τι είναι η αυτοκίνηση σήμερα, αλλά μπορούμε να τα δούμε ακόμα και να κυκλοφορούν (πχ σκαραβαίος ή 2CV). Αυτό βέβαια είναι μειονέκτημα για άλλους...
-
Πηγα οταν ανοιξε, ωραια ηταν αλλα ειχε και καποια σφαλματα.
Την Παρασκευη 8/7/2011 εχει ελευθερη εισοδο και ισως ξαναπαω. -
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Πηγα οταν ανοιξε, ωραια ηταν αλλα ειχε και καποια σφαλματα. ;;;;; -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Πηγα οταν ανοιξε, ωραια ηταν αλλα ειχε και καποια σφαλματα. ;;;;;
Πρωτο σφαλμα ειναι οτι δεν εχει μια σειρα, αρχικα βλεπουμε τα μοντελα χρονολογικα ανεξαρτητου μαρκας, αλλα τα Ιταλικα ειναι ολα μαζι σε εναν οροφο. Θα επρεπε ειτε να πηγαινει η σειρα χρονολογικα ειτε ανα εταιρεια, ειτε ανα χωρα.
Επισης εχει πολλες ελλειψεις: DS, 2CV, Beetle, Renault 4L ή Dauphine, καποιο Peugeot, Mini Cooper και αλλα. Καταλαβαινω βεβαιως οτι ειναι ηδη πολυ στριμωγμενα στον χωρο, αλλα θα μπορουσε να αντικατασταθουν καποια απο τα υπαρχοντα (5 Bristol νομιζω οτι ειναι αρκετα, θα εφτανε και 1) με καποια απο αυτα που ανεφερα. Και δεν νομιζω να μην υπαρχουν τα προαναφερθεντα στην συλλογη 300 αυτοκινητων.
Και τελος τα αυτοκινητα του μουσειου μηπως χρειαζονται επιπλεον προσοχη, γιατι σαν να πηρε το ματι μου να εχει αρχισει να κανει φουσκαλες το χρωμα λογω σκουριας σε καποια μοντελα.
Δεν παυει ομως να ειναι οτι καλυτερο υπαρχει στην Ελλαδα εδω και πολλα χρονια, στον χωρο του κλασσικου αυτοκινητου και μακαρι να εχει διαρκεια και να γινει ακομη καλυτερο.
-
Ειλικρινά, επειδή το έχω ξανακούσει αυτό. Πρέπει να πας σε μουσείο για να δεις ΜΙΝΙ? Ή ο άσχετος με το θέμα που απλά θα επισκευτεί το μουσείο για βόλτα θα αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ ενός μουσειακού ΜΙΝΙ και ενός που βρίσκεται σε καθημερινή χρήση. Προσωπικά δε θα πλήρωνα ούτε cent για να δω αυτοκίνητα σαν αυτά που προανέφερες, αφού σε κάθε αγώνα κλασικών εμφανίζονται κάμποσα, και τα βλέπω τζάμπα. Άσε που τα βλέπεις και συνέχεια στο δρόμο.
Για τα Bristol πάντως, ο άνθρωπος παίζει να έχει τη μεγαλύτερη συλλογή αυτής της μάρκας, γιατί να μην μας τα δείξει οπότε. Άλλωστε πότε πιστεύεις θα ξαναδείς στη ζωή σου?
Σε λίγο καιρό από όσο ξέρω τα περισσότερα αυτοκίνητα θα αντικατασταθούν με αγωνιστικά.
Όσο για αυτό που είπες με τη συντήρηση, όντως το πρόσεξα και εγώ. Από ότι μου είπε γνωστός μου που δουλεύει στο μουσείο, τα περισσότερα έτσι έχουν αγοραστεί και δεν έχουν γίνει ακόμα οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Σε κάποια πάντως από όσο ξέρω δε θα γίνει τίποτα, όχι λόγω τσιγκουνιάς, αλλά γιατί θα χάσουν κάτι από το χαρακτήρα και τη μαγεία τους. Για αυτό και η 300SL έχει αυτές τις ζάντες κτλ. Πχ γιατί να πειράξει τα καθίσματα στις Bugatti για παράδειγμα, επειδή αντί να είναι τέλεια, έχουν μία φυσική και ποθητή είναι η αλήθεια φθορά.
Επίσης είναι πολύ δύσκολο στην Ελλάδα να δεις πουθενά τόσες Bugatti μαζεμένες να δεις Voisin. Φυσικά εξίσου αδύνατο είναι να δεις μία 6C (μία ακόμα ξέρω στη Θεσσαλονίκη σε τέτοια κατάσταση).
Οπότε προτιμώ να δω αυτά παρά DS και 4L.
Τα μειονεκτήματα του για μένα είναι τα εξής:
Φωτισμός (κάποια αυτοκίνητα τα αναδυκνύει πάρα πολύ, και κάποια άλλα τα θάβει άδικα. Πιθανόν να μην το μελετήσανε σωστά το θέμα. Άσε που με απλή φωτογραφική σε δυσκολεύει να βγάλεις ωραίες φωτογραφίες.)
Στήσιμο (Όντως τα πάντα είναι λίγο μπερδεμένα. Πρώτα τα προπολεμικά όλα μαζί και μετά χωρισμένα ανα εποχή και κράτη μπερδεμένα. Η πλειοψηφία των Ιταλικών πάντως είναι όλα μαζί κάτω. Εκτός από μερικές Lancia που φαίνεται ότι κατούρησαν στο πηγάδι... )
-
Σχεδιαζω να παω καπου αναμεσα στις 17-20 του μηνα εχοντας δει ορισμενες φωτογραφιες στο site τους,μαλλον αξιζει.το κοινο επιτρεπεται να τραβαει φωτο ?Και απο alfa romeo και αμερικανικα τι περιπου εχει?
-
Αξιζει! Πηγα πριν 2 μηνες βγαζεις φωτο κανονικα χωρις περιορισμους. Το μονο που δε μου αρεσε ειναι πως δεν ειχε Ιαπωνικα αυτοκινητα μιας και οπως ειπαν δε θεωρουνται συλλεκτικα
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Σχεδιαζω να παω καπου αναμεσα στις 17-20 του μηνα εχοντας δει ορισμενες φωτογραφιες στο site τους,μαλλον αξιζει.το κοινο επιτρεπεται να τραβαει φωτο ?Και απο alfa romeo και αμερικανικα τι περιπου εχει?Mια χαρά βγάζεις ελεύθερα φωτογραφία, και τουλάχιστον όταν πήγα εγώ στην αρχή ήταν εξυπηρετικότατοι.
Από μία γρήγορη αναζήτηση στο αρχείο μου βλέπω ότι έχει τα εξής αμερικάνικα:
Ford Model N two seater runabout 1906
American LaFrance 1918 (το είχε ξαναεμφανίσει σε εκδήλωση σε εμπορικό κέντρο του αμαρουσίου)
Nash Open Tourer 1926
Hudson Super Six 1924
Willys Whippet 6 Roadster 1929 (Από τα αγαπημένα μου)
Lincoln Sport Roadster Model L151 1927
Packard Standard Eight Sedanca Town Car 1931
Chrysler Imperial Series 80 7-Passenger Linousine 1928
Lincoln Premier 1957 (Έρωτας)
Cadillac Seville 'Gucci' 1979 (Αυτή η λαλακία ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ...)
Ford Thunderbird 1955 (Εκπληκτικό)
Chrysler Imperial Crown Convertible 1959 (Από κοντά μου κάθεται κάπως άσχημα παρότι μου αρέσουν τα Imperial, αλλά φταίει ο αρχικός ιδιοκτήτης του για το όλο περίεργο look, ο Robert Plan)Από Alfa Romeo είδα:
Alfa Romeo 2600 Sprint 1962
Alfa Romeo Montreal 1972
Alfa Romeo 2600 Spyder Carrozzeria Touring 1961
Alfa Romeo 6C 2500 Berlinetta Sport Carrozzeria Touring 1947 (Δεν υπάρχουν λόγια...)Βέβαια είχε αρκετές Ferrari, Maserati, Lamborghini, Abarth και δύο Fiat Dino (ένα spyder και ένα coupe) και πολλά άλλα σπάνια οχήματα όπως Bugatti, Avion Voisin, BMW 328, Facel, Siata etc.
Για τα ιαπωνικά και εγώ το πρόσεξα και με ενόχλησε. Προφανώς η συλλογή δεν περιέχει κάποιο για δικούς του λόγους. Πάντως ένα TA22 είναι πιο όμορφο και από το Triumph 2000, και από το Morris Minor.
-
ευχαριστω προ,στα αμερικανικα θα ηθελα λιγο παραπανω μουσκουλα αλλα μαλλον δε θεωρουνται συλλεκτικα..Οπως και να χει ευχαριστω για τον κοπο σου,θα παω και θα βγαλω αρκετες φωτο
-
Eίναι αυτό στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, πάνω στον δρόμο?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Eίναι αυτό στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, πάνω στον δρόμο?Όχι, είναι αυτό .
Φοβερός χώρος, πολύ όμορφα τα εκθέματα . Δυστυχώς όμως βρίσκεται σε μια ανεξέλεγκτα(πλέον) υποβαθμισμένη γειτονιά . Είχα πάει με τον γιό μου 3-4 μέρες πριν μαχαιρώσουν τον φουκαρά στην Ηπείρου (δεν είχε και τρόλλεϋ και διασχίσαμε με τα πόδια από την Ομόνοια, εγώ κι ένα ούτε πεντάχρονο παιδί, σχεδόν όλη την Γ' Σεπτεμβρίου μέχρι την Ιουλιανού) ... -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
ευχαριστω προ,στα αμερικανικα θα ηθελα λιγο παραπανω μουσκουλα αλλα μαλλον δε θεωρουνται συλλεκτικα..Οπως και να χει ευχαριστω για τον κοπο σου,θα παω και θα βγαλω αρκετες φωτοΣυλλεκτικά είναι, απλά δεν είναι στα γούστα του συλλέκτη. Προσωπικά γνωρίζω κάνα δύο που έχει, αλλά είναι σε άθλια κατάσταση παρατημένα σε ένα χωράφι στη Μεταμόρφωση.
Αν θες να δεις μούσκουλα αμερικάνικα τότε καλό θα είναι να έρθεις σε κάποιο meeting των DetroitCruisers. Δυστυχώς μέχρι το φθινόπωρο δεν προβλέπεται κάποιο.
Όμως το Σεπτέμβρη λογικά θα πραγματοποιηθεί το 2ο V-Day στη Γλυφάδα (εκτός αν αλλάξει κάτι ξαφνικά) όπου θα συμμετέχουμε και εμείς και κάποιοι άλλοι λάτρεις των αμερικάνικων.
Επίσης πριν κανα μήνα είναι γίνει παρόμοια κατάσταση στην Πάτρα. -
Εχει παρκινγκ?? Γιατι με τα ΜΜΜ και τα ποδια εκει κατω δεν ειναι να κατεβαινεις.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
ευχαριστω προ,στα αμερικανικα θα ηθελα λιγο παραπανω μουσκουλα αλλα μαλλον δε θεωρουνται συλλεκτικα..Οπως και να χει ευχαριστω για τον κοπο σου,θα παω και θα βγαλω αρκετες φωτο
Συλλεκτικά είναι, απλά δεν είναι στα γούστα του συλλέκτη. Προσωπικά γνωρίζω κάνα δύο που έχει, αλλά είναι σε άθλια κατάσταση παρατημένα σε ένα χωράφι στη Μεταμόρφωση.
Αν θες να δεις μούσκουλα αμερικάνικα τότε καλό θα είναι να έρθεις σε κάποιο meeting των DetroitCruisers. Δυστυχώς μέχρι το φθινόπωρο δεν προβλέπεται κάποιο.
Όμως το Σεπτέμβρη λογικά θα πραγματοποιηθεί το 2ο V-Day στη Γλυφάδα (εκτός αν αλλάξει κάτι ξαφνικά) όπου θα συμμετέχουμε και εμείς και κάποιοι άλλοι λάτρεις των αμερικάνικων.
Επίσης πριν κανα μήνα είναι γίνει παρόμοια κατάσταση στην Πάτρα.ειμαι μελος προ...απο κει σε '''ξερω''' απλα δε γραφω συχνα γιατι δεν εχω ακομα αμερικανικο(2η προτεραιοτητα μετα απο μια αλφα )ομως σας παρακολουθω καθημερινα
@govus το θεμα αυτο ειναι που με προβληματιζει κ εμενα,γιατι δεν ειμαι και πολυ γνωστης της αθηνας και περνοντας αρκετες φορες απο τις εκει γειτονιες ειτε σε εκδρομες του σχολειου ειτε για την ομαδα μου,μασαω λιγο να κυκλοφορησω αλλα μαλλον θα μαι με παρεα αρα παλευεται καπως
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εχει παρκινγκ?? Γιατι με τα ΜΜΜ και τα ποδια εκει κατω δεν ειναι να κατεβαινεις.Έχει μια χαρά πάρκινγκ. Αν θες όμως, πας και με το 5 (το τρόλλεϋ), αρκεί να ενημερωθείς για το αν υπάρχει κάποιος αποκλεισμός στους δρόμους από τους οποίους περνάει ... Και ΠΡΟΣΟΧΗ: ο σταθμός του τραίνου 'Βικτώρια', που βολεύει πραγματικά για να πας στο μουσείο, απλά δεν λειτουργεί (εδώ και δεν ξέρω κι εγώ πόσο ...) αν και στο σάιτ του μουσείου τον αναφέρει !!
-
Εδω και μια εβδομαδα λειτουργει κανονικα το τρενο, και ειναι ανοικτος ο σταθμος Βικτωρια
-
Δηλαδη ειναι κεντρο κεντρο Αθηνα. Συνχορεστε με αλλα ειμαι ασχετος απο Αθηνα.
Ελληνικο Μουσειο Αυτοκινητου