-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Εδω και μια εβδομαδα λειτουργει κανονικα το τρενο, και ειναι ανοικτος ο σταθμος ΒικτωριαΣυγγνώμη, δεν το 'ξερα ... Εγώ την είχα 'πατήσει' όταν πήγα, γι' αυτό και το ανέφερα.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Eίναι αυτό στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, πάνω στον δρόμο?
Όχι, είναι αυτό .
Φοβερός χώρος, πολύ όμορφα τα εκθέματα . Δυστυχώς όμως βρίσκεται σε μια ανεξέλεγκτα(πλέον) υποβαθμισμένη γειτονιά . Είχα πάει με τον γιό μου 3-4 μέρες πριν μαχαιρώσουν τον φουκαρά στην Ηπείρου (δεν είχε και τρόλλεϋ και διασχίσαμε με τα πόδια από την Ομόνοια, εγώ κι ένα ούτε πεντάχρονο παιδί, σχεδόν όλη την Γ' Σεπτεμβρίου μέχρι την Ιουλιανού) ...θα ξεφυγω απο το θεμα, αλλα εαν φοβομαστε να κανουμε βολτα μερα μεσημερι στο κεντρο της πολης ΜΑΣ, τοτε εχουμε χοντρο προβλημα...
οποτε με την δωρεαν εισοδο με βλεπω να ανηφοριζω και αυριο!!!
αυτη τη φορα με την φωτογραφικη!!!
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Eίναι αυτό στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, πάνω στον δρόμο?
Όχι, είναι αυτό .
Φοβερός χώρος, πολύ όμορφα τα εκθέματα . Δυστυχώς όμως βρίσκεται σε μια ανεξέλεγκτα(πλέον) υποβαθμισμένη γειτονιά . Είχα πάει με τον γιό μου 3-4 μέρες πριν μαχαιρώσουν τον φουκαρά στην Ηπείρου (δεν είχε και τρόλλεϋ και διασχίσαμε με τα πόδια από την Ομόνοια, εγώ κι ένα ούτε πεντάχρονο παιδί, σχεδόν όλη την Γ' Σεπτεμβρίου μέχρι την Ιουλιανού) ...θα ξεφυγω απο το θεμα, αλλα εαν φοβομαστε να κανουμε βολτα μερα μεσημερι στο κεντρο της πολης ΜΑΣ, τοτε εχουμε χοντρο προβλημα...
οποτε με την δωρεαν εισοδο με βλεπω να ανηφοριζω και αυριο!!!
αυτη τη φορα με την φωτογραφικη!!!Της ίδιας άποψης είμαι, απλά το συνδύασα μ' αυτό που έγινε λίγες μέρες μετά συν το ότι είχα και το παιδί μου μαζί. Δοκίμασε πάντως να περπατήσεις (ακόμη και απογευματινή ώρα ) από τον σταθμό της Ομόνοιας μέχρι το μουσείο (ούτε χιλιόμετρο δεν είναι) και αν δεν αγριέψεις, τότε σίγουρα θα νιώσεις απογοήτευση και θυμό ...
-
Αρχικά να πω σε αυτούς που δεν γνωρίζουν ακριβώς που είναι, ότι βρίσκεται απέναντι από το Πολυτεχνείο.
Εγώ είχα πάει από Ομόνοια, εκεί με τα πόδια, με τη φίλη μου. Σίγουρα δεν είναι το καθαρότερο και ασφαλέστερο μέρος της Αθήνας, αλλά είναι πολύ καλύτερα από άλλες γειτωνικές περιοχές. Θυμάμαι έψαχνα έναν τύπο που είχε αρχείο εφημερίδων, και ήταν η πρώτη φορά που το σκέφτηκα και δεν έβγαλα φωτογραφική για να τραβήξω ένα τρίκυκλο που μου άρεσε. Πρόβλημα πάντως δεν νομίζω να αντιμετωπίσετε. Πιθανόν να πάω και εγώ αύριο, και από νωρίς.
socratesn χαίρομαι που ήδη 'γνωριζόμαστε' ιντερνετικά. Για το θέμα αμερικάνικο μην αγχώνεσαι. Εγώ απέκτησα πρόσφατα ένα, παρότι ασχολούμαι με τα παλιά αυτοκίνητα χρόνια, όπως και συγκεκριμένα με τα αμερικάνικα. Όλα θα ρθουν σιγά σιγά. Υγεία και μυαλό στο κεφάλι χρειάζονται.
Πάντως είναι απίστευτα ενοχλητικό, που για να πάω μία βόλτα στην πόλη μου, θα πρέπει να φοβάμαι και να ανησυχώ μη μου την πέσει κανείς...
-
Εαν η εισοδος του παρκιν ειναι επι της Ιουλιανου τοτε καποιος που κατεβαινει την Αλεξανδρας φτανοντας την Πατησιων κανει ενα σπασιμο αριστερα και μπαινει αμεσως δεξια στην Ιουλιανου, αριστερα του στη γωνια θα δει το Κτηριο - Μαλλ- Μουσειο...και λογικα θα μπει στο παρκιν...
-
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
δεν ειχε Ιαπωνικα αυτοκινητα μιας και οπως ειπαν δε θεωρουνται συλλεκτικα'Υβρις και ασχετοσύνη!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
δεν ειχε Ιαπωνικα αυτοκινητα μιας και οπως ειπαν δε θεωρουνται συλλεκτικα
'Υβρις και ασχετοσύνη!
Αν δεν κάνω λάθος η συλλογή είναι ιδιωτική, αν ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε ιαπωνικά αμάξια με γειά του με χαρά του.
Δυστυχώς, οι υπόλοιποι πρέπει να συμβιβαστούμε. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
'Υβρις και ασχετοσύνη!
Αν δεν κάνω λάθος η συλλογή είναι ιδιωτική, αν ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε ιαπωνικά αμάξια με γειά του με χαρά του.
Δυστυχώς, οι υπόλοιποι πρέπει να συμβιβαστούμε.Αλλο το δεν τα θελει και αλλο αν υπαρχουν συλλεκτικα ιαπωνικα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
'Υβρις και ασχετοσύνη!
Δυστυχώς, οι υπόλοιποι πρέπει να συμβιβαστούμε.Αλλο το δεν τα θελει και αλλο αν υπαρχουν συλλεκτικα ιαπωνικα.
Κιομως ο 'ξεναγος' επεμενε πως δεν ειναι συλλεκτικά τα Ιαπωνικά... βεβαια και εγω του την ειπα 2-3 φορες. Τα ιταλικά σνομπαρε τα ξεπεταξε ολα σε 5 λεπτα και θεοποιούσε τα βρετανικά
-
Eίναι λάτρης των Βρετανικών αυτοκινήτων για αυτό (σίγουρη πληροφορία... ).
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
'Υβρις και ασχετοσύνη!
To αυτό!
Αν είναι να επιμένει ο 'ξεναγός' για τη μη συλλεκτικότητα των Ιαπωνικών, τότε να κουβαλάω μαζί μου μερικές φωτό:
Nα δω τι άλλο θα ακούσω σε αυτή την τόσο πτωχή σε αυτοκινητιστική παιδεία χώρα...
-
Εντάξει ο ιδιοκτήτης είναι αγγλοαναθρεμένος αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τις καρτέλες θα δείτε ότι περίπου τα 2/3 των αυτοκινήτων (όχι μόνο τα εγγλέζικα) είναι αγορασμένα στην Βρετανία.
Και να πω πάλι ότι αν δεν βιάζεστε διαβάστε και τα ελληνικά και τα αγγλικά πολλές φορές γράφουν διαφορετικές πληροφορίες (αν και γενικά σωστές μάλλον - εκεί που έχει πολλές ανακρίβειες είναι στον σπειροειδή διάδρομο με τα ζαντολάστιχα...) -
Διαγραφη διαφημιστικης καταχωρισης [mod]
-
Υπαρχει ηδη θεμα, αν θελει καποιος Mod ας το κανει merge
viewtopic.php?f=5&t=48476
-
1η δημοσίευση στο φόρουμ διαφήμιση του μουσείου?
-
Μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες ανακοίνωσε το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου καθώς η θρυλική Chevrolet Corvette Sting Ray του Τζώννυ Πεσμαζόγλου, γνωστή ως «Στρίγγλα», προστίθεται στα εκθέματα του. Αρκετές φορές το χρόνο για δεκαετίες, ο Τύπος ασχολήθηκε με τις αμέτρητες επιτυχίες της «Στρίγγλας», όπως πολύ εύστοχα την αποκαλούσαν οι περί των αγώνων, πάντα και μόνον στα έμπειρα και ικανά χέρια του Τζώννυ Πεσμαζόγλου. Έχει ειπωθεί, ότι η σχέση οδηγού και αυτοκινήτου Chevrolet ήταν μοναδική, όχι μόνο σε επίπεδο Ελλάδας αλλά παγκοσμίως!
Το συγκεκριμένο μοντέλο Corvette, αφού εισήχθη στην Ελλάδα από την οικογένεια Πεσμαζόγλου που ήταν οι εισαγωγείς των αυτοκινήτων Chevrolet της General Motors, αποσυναρμολογήθηκε και 'χτίστηκε' από την αρχή, μετατρέποντας το αμάξωμα με φαρδύτερα φτερά και αεροδυναμικά βοηθήματα από fiberglass όπως και το υπόλοιπο αμάξωμα, κρατώντας τα καλούπια για περίπτωση αντικατάστασης. Ο παράγων αναλογίας ιπποδύναμης/βάρους σε συνδυασμό με τις ικανότητες του οδηγού, ήταν η τέλεια συνταγή για τις αναρίθμητες νίκες που καθιστούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σταθμό στην ιστορία του αγωνιστικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
Η Sting Ray έχει παραχωρηθεί από την οικογένεια Πεσμαζόγλου και αποτελεί τον προπομπό της συνολικής αντικατάστασης των εκθεμάτων του Μουσείου μαζί με άλλα θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα της ΕΛΦΙΝΚΟ, γεγονός που θα πραγματοποιηθεί όταν κριθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού έχει επισκεφθεί την τωρινή συλλογή του Μουσείου, για τουλάχιστον μια φορά.
Όσοι πιστοί προσέλθετε στο πολυχώρο του Athenian Capitol (Πατησίων, Ιουλιανού & Γ’ Σεπτεμβρίου) όπου εκτός του Μουσείου μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας σε έναν εντυπωσιακό εμπορικό κέντρο στην καρδιά της Αθήνας.http://www.gocar.gr/news/feed/6514,Mia_«striggla»_sto_Moyseio_Aytokinhtoy .html
Ελληνικο Μουσειο Αυτοκινητου