-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Άρα δηλαδή η ροπή είναι ανεξάρτητη της ιπποδύναμης;
Sent from my GNex using smoke signals.
Δεν τα καταλαβαίνεις, εσύ ξέρεις:
ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ = ΡΟΠΗ Χ ΣΤΡΟΦΕΣΑλλά αυτή η ιπποδύναμη είναι από την ροπή της βενζίνης.
Η παραπανίσια ροπή που παράγεται από την παρουσία υδρογόνου,
εξάγεται από τον χωροχρόνο και ως εκ τούτου δεν επηρεάζει την ιπποδύναμη. (Ντέσμοντ Τούτου).πόσες κρυάδες θα ακουστουν σε ένα θέμα
-
Και οταν λέω οτι θα ανοιξει λιγότερο η πεταλουδα σε δείνει κανα hint? Ή να ξεκινήσουμε με τα βασικά πάλι?
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Πάντως το βιβλίο του J.B. Heywood 'Internal combustion engine fundamentals' που από οτι μου έχουν πει είναι σαν την βίβλιο για τους κινητήρες λέει οτι ισχύς = ροπή Χ στροφές δεν ξέρω εσείς τι λέτε.
Βέβαια δεν λέει τίποτα για ροπή από καύση υδρογόνου.Σιγά μην ξέρει αυτός τίποτα. Εγώ περιμένω να μου απαντήσει στην συγκεκριμένη ερώτηση και να μου το εξηγήσει ο greek, ο οποίος φαίνεται πως έχει καταλάβει τόσο την λειτουργία του συστήματος αυτού όσο και του DNA των Alfa.
@chemic: οι κρυάδες δεν ξεκίνησαν από τον leonp.
-
(1) Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος ποιό τεύχος περιοδικού αυτοκινήτου έχει κάνει δοκιμές? Και αν υπαρχει ηλεκτρονικά θα με διευκολύνει να μην το αγοράζω.
(2) Η επίδραση πρόσθετου Η στη βενζίνη είναι θεμα στο οποίο βρίσκεις ερευνητικές δημοσιεύσεις. Σε απάντηση για τι περιμένεις από τα ηλεκτρολυτικά συστήματα δίνω μια παράγραφο από το παρακάτω paper
International Journal of Hydrogen Energy 29 (2004) 1541 – 1552
The addition of hydrogen to a gasoline-fuelled SI engine
T. D’Andreaa, P.F. Henshawa;∗, D.S.-K. Tingb
aCivil and Environmental Engineering, University of Windsor, 401, Sunset Avenue, Windsor, ON, Canada N9B 3P4
bMechanical, Materials and Automotive Engineering, University of Windsor, Windsor, ON, Canada N9B 3P44.6. Feasibility
The performance of a commercially available electrolysis unit was used to determine the energetic feasibility
of on-board generation of hydrogen. The device produces 6.7 ml/s of hydrogen from an electrical power input of 169 W. If this device were scaled up to produce hydrogen at the flow rates tested in this investigation (average: 80 ml/s
at 1% H2, and 130 ml/s at 2%H2), the resultant power consumptions would be 2000 and 3500 W, respectively. The additional power (based in increased torque) produced by the engine under these conditions was 500–1800 W for 1% H2 addition, and 200–3000 W for 2% H2 addition. Even ignoring the efficiency loss in generating electricity from the extra engine power, it is clear that at the hydrogen addition levels tested in this research, the energy required to generate hydrogen is greater than the additional power produced by the engine.
........
5. Conclusions
.............
• Based on a commercially available on-board electrolysis unit, more energy is required to generate the hydrogen
than is gained from the engine.(3) Στο παραπάνω και όπου βλέπουν κάποια επίδραση έχουν 1-2% υδρογόνο ως προς τον αέρα.
Η ροή που βγάζουν αυτά που σας 'πουλάνε' δεν ειναι ούτε 1/1000 όχι 1/100 !
Ρωτήστε πόση ροή αέρα σε λιτρα/δευτερόλεπτο βγαζει η συσκευή και σύγκρινε με τις ανάγκες του αυτοκινήτου. Ας πουμε σε 3.000 στροφες/min ένας κινητήρας κυβισμού 1,6 lt θα παίρνει 1,6 χ 3.000 = 4.800 λιτρα/min αέρα = 80 litra/s = 80.000 ml/s.(4) Στις συνθήκες που πέφτει η κατανάλωση και η εκπομπή HC αυξάνεται η εκπομπή ΝΟχ, γιατι αυξάνεται η θερμοκρασία στους κυλίνδρους. Υπάρχει κανείς που σου είπε ότι δεν μειώνονται τα πάντα?
(5) Επαναλαμβάνω αν ζορίσεις τη συσκευή ηλεκτρόλυσης να βγάλει περισσότερο Η, θα ζεσταθεί και τουλάχιστον αναθυμιάσεις ΚΟΗ (καυστική ποτάσα) και υδρατμοι θα πάνε στους κυλινδρους. Υποθέτω ξέρετε τι σημαίνει διάβρωση απο KOH.
-
To KOH από που εμφανίζεται;
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
5. Conclusions
.............
• Based on a commercially available on-board electrolysis unit, more energy is required to generate the hydrogen
than is gained from the engine.Εντάξει, το είπε και το μέτρησε ο άνθρωπος, αυτές οι συσκευές δεν κάνουν καμία οικονομία, το αντίθετο μάλιστα.
-
Ρε παιδιά σταματήστε αυτές τις κρυάδες με τα επιστημονικά άρθρα.
-
+1, αλλοιώνουν την γεύση. Ας μιλήσουμε για την ανεξάρτητη ιπποδύναμη.
-
Ας μιλήσουμε για μια νέα Φυσική μακρία απο τις αγκυλώσεις του παρελθόντος
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ρε παιδιά σταματήστε αυτές τις κρυάδες με τα επιστημονικά άρθρα.άλλα τα επιστημονικά άρθρα άλλο η κρυοπαπαριά που πετάει ο καθένας εδώ μεσα. Μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά ή έγινες μοντερατορ με βύσμα?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ας μιλήσουμε για μια νέα Φυσική μακρία απο τις αγκυλώσεις του παρελθόντοςγια τη παλιά φυσική πάντως κ για το αν δημιουργείται ενέργεια από το μηδέν σου έχω απαντήσει 100 φορές. αν θες επέμενε να σου ξανα απαντήσω για 101
άλλο ένα ποστ τεράστιας συνεισφοράς στο θέμα. κατά τα άλλα η ειρωνια απαγορευεται από τους κανονισμους του φορουμ
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
κατά τα άλλα η ειρωνια απαγορευεται από τους κανονισμους του φορουμΠροφανως αυτο ισχυει για τους υπολοιπους και οχι για τους κλειδοκρατορες...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
άλλο ένα ποστ τεράστιας συνεισφοράς στο θέμα. κατά τα άλλα η ειρωνια απαγορευεται από τους κανονισμους του φορουμ
Είδες πουθενά να ειρωνεύομαι; Περιμένω τον greek να μου εξηγήσει κάτι που ο ίδιος ανέφερε και εξέφρασα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο προσεκτικός στις κατηγορίες σου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είδες πουθενά να ειρωνεύομαι; Περιμένω τον greek να μου εξηγήσει κάτι που ο ίδιος ανέφερε και εξέφρασα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο προσεκτικός στις κατηγορίες σου.
ναι ειρωνευτηκες. κ εγώ θα σε παρακαλουσα να σοβαρευτεις γιατί εισαι κ μοντερατορ κ γιατί το θέμα το χαλάνε 2 μοντερατορς τελικά που αποθαρρύνουν οποιαδήποτε να πει τη γνώμη του με ειρωνίες κ αναπαράγοντας το χιτ του δημοτικου 'αλλοιώνει τη γεύση'.
-
Σοβαρός είμαι, εσύ δεν είσαι σοβαρός που ενοχλείσαι από τις δίκαιες απορίες μου και δεν τραβάς τα μαλλιά σου με τις κοτσάνες που πετάγονται.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
άλλα τα επιστημονικά άρθρα άλλο η κρυοπαπαριά που πετάει ο καθένας εδώ μεσα. Μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά ή έγινες μοντερατορ με βύσμα?
Ό,τι να 'ναι όμως.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Καλέ μου άνθρωπε (ADriver)(δανείζομαι την έκφραση του αείμνηστου Θανάση Βέγγου)
από την στιγμή που όπως λες καταλαβαίνεις από τεχνολογία και μπορείς να εξηγήσεις με επιστημονικό τρόπο κάποια πράγματα εγώ φιλίκα προτείνω να ηρεμήσεις....
δεν είναι δυνατόν να κατασκεύασε η BMW το πρώτο καθαρά υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο το 2007 και να μην έχει καμία άλλη εφαρμογή το υδρογόνο στο αυτοκίνητο πέραν από την πλήρη αντικατάσταση της βενζίνης...
καλό θα ήταν ίσως να ενημερωθούμε για όλες τις λεπτομέριες και από εκεί και πέρα να κρίνουμε(σύμφωνα με τις γνώσεις που διαθέτει ο καθένας μας)
δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι που κι εγώ δεν έχω πειστεί 100% αλλά σκέφτομαι επίσης ότι από τη στιγμή που εφαρμόζονται τα συστήματα αυτά στην Ελλάδα εδώ και 2 χρόνια περίπου ,άσχετα που εμείς τώρα αρχίσαμε να το ψάχνουμε, και στην Αμερική εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον αν γινόταν κάτι τόσο τραγικό, όσο το να κατασταφεί πραγματικά ένα όχημα δεν θα ακουγόταν???
τότε πράγαμτι δεν θα είχε φτάσει το θέμα στον εισαγγελέα???Δεν έχει απολύτως καμία σχέση η υδρογονοκίνηση με τα συστήματα ηλεκτρόλυσης. Στη μία περίπτωση υπάρχει αποθήκη καυσίμου (υδρογόνου), την οποία γεμίζουμε από πρατήριο.
Στην άλλη παράγουμε μέρος του καυσίμου χρησιμοποιώντας ρεύμα από το ίδιο το αυτοκίνητο. Και το αυτοκίνητο παίρνει αυτό το ρεύμα από τον ... αιθέραΞεκαθάρισέ τα λίγο στο μυαλό σου.
Μάλλον φίλε μου θα πρέπει να μάθεις να διβάζεις και να κατανοείς αυτά που γράφω...
δεν είναι δυνατόν να κατασκεύασε η BMW το πρώτο καθαρά υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο το 2007 και να μην έχει καμία άλλη εφαρμογή το υδρογόνο στο αυτοκίνητο πέραν από την πλήρη αντικατάσταση της βενζίνης...
διάβασε το πάλι.. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Ας μιλήσουμε για μια νέα Φυσική μακρία απο τις αγκυλώσεις του παρελθόντος
για τη παλιά φυσική πάντως κ για το αν δημιουργείται ενέργεια από το μηδέν σου έχω απαντήσει 100 φορές. αν θες επέμενε να σου ξανα απαντήσω για 101
Ρε αρχηγέ το post με την ροπή και την ιπποδύναμη του greek το είδες; Διαβάζεις επιλεκτικά; Έχεις προηγούμενα μαζί μου επείδη δεν γράφω αυτό που θές να ακούσεις; Στην τελική έσκασες ένα 1000ρικο για υγραέριο γιατί δεν δοκιμάζεις και το υδρογόνο. Τζάμπα είναι.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
άλλα τα επιστημονικά άρθρα άλλο η κρυοπαπαριά που πετάει ο καθένας εδώ μεσα. Μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά ή έγινες μοντερατορ με βύσμα?
Ό,τι να 'ναι όμως.
ότι ναναι είναι 9 στα 10 ποστ σου στο θέμα ακριβώς όπως το πρώτο quote, που προφανώς αναφέρεται στην επισήμανση μου για 'κρυαδες' που πετάτε εδώ μέσα
-
Ο χρήστης golden lady έγραψε:
Μάλλον φίλε μου θα πρέπει να μάθεις να διβάζεις και να κατανοείς αυτά που γράφω...
διάβασε το πάλι..Δεν είπε κανείς οτι δεν έχει. Τα συστήματα των 100€ που μειώνουν την κατανάλωση 20% και ταυτόχρονα αυξάνουν την ισχύ 10% όμως δεν έχουν.
Γεννητρια υδρογονου (hho )