-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
και με το ατμοσφαιρικό στα 160, έχεις 'πολλές' στροφές λόγω κοντού 5ριου σασμάν ........και τη μισή ροπή! Και αν σε κόψει κάποιος, άντε ξαναπιάσε τα. Χώρια που αν ταξιδεύεις με σχεδόν 5000 στροφές
(με 5η στα 33-35 χλμ/1000στροφές , ανάλογα το γρανάζωμα) γίνεται το κεφάλι σου κουδούνι. Ενώ με το dieselάκι,
πας κύριος και ατσαλάκωτος.
Συμβουλή: Αν θες το πετρέλαιο για πάτα-άσε στην πόλη, γρήγορη οδήγηση κλπ άστο, κάνει μόνο για άνετο και οικονομικό cruising και πολλά (πάρα πολλά) χιλιόμετρα εθνικής. Αλλιώς, βενζίνη!όταν λες ότι μετά τις 3.000 θα είναι 'κουραστικό' από τι ? θόρυβος ? o 1.6D έχει μέγιστη ιπποδύναμη στις 3.600σαλ
Μετά τις 3000 συνήθως αναπνέεις δύσκολα, άσε που η ροπή 'βουτάει' μετά από αυτό το σημείο, μην εστιάζεις στην ιπποδύναμη, η ροπή είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στο πετρέλαιο. Αν δεις διάγραμμα ροπής/ισχύος στον R9M 130 της renault (είναι ο νεοφερμένος της παρέας), παρατήρησε πως η ροπή πέφτει μετά τις 2500.
-
File exw to s40 1.6d kai eimai polu euxaristimenos. Sigoura den bazei fwtia sto dromo alla einai polu pio grigoro apo oti fantazese. 8a diafwnisw me ta legomena twn proigoumenwn melwn logo tou oti se pragmatikes sun8ikes diladi se anifora, fortomenos kai se endiameses epitaxunseis mporw na pw oti einai arketa pio grigoro apo to s4o 1.8 benzina. O logos einai h ropi tou, pou einai arketa psili, opws se ola ta diesel. Ase pou kanei 5 litra xwris na prospa8iseis. Kai me tis simerines times einai poli simantiko osa xiliometra kai an kaneis. Allo megalo pleonextima einai to gegonos oti h katanalwsi poli ligo epireazete apo tin odigisi sou. Diladi kai rally na kaneis 8a deis oti h katanalwsi sou mporei na exei 1-2 litra diafora. Dokimase to auto me to benzinikinito kai 8a deis terasties diafores. Katakribeia se grigorous ri8mous pou odigisa to 1.8 mou ekane 13-14 litra. Oso gia ta taksidia to briskw polu ksekourasto na taksideuw me 120-130 xlm kai 1900-2000 strofes.
Elpizw na boi8isa. eimai tis apopsis oti otan ma8eis me petreleokinito den pas pote pisw sti benzina.
-
Ο χρήστης alexisk1 έγραψε:
File exw to s40 1.6d kai eimai polu euxaristimenos. Sigoura den bazei fwtia sto dromo alla einai polu pio grigoro apo oti fantazese. 8a diafwnisw me ta legomena twn proigoumenwn melwn logo tou oti se pragmatikes sun8ikes diladi se anifora, fortomenos kai se endiameses epitaxunseis mporw na pw oti einai arketa pio grigoro apo to s4o 1.8 benzina. O logos einai h ropi tou, pou einai arketa psili, opws se ola ta diesel. Ase pou kanei 5 litra xwris na prospa8iseis. Kai me tis simerines times einai poli simantiko osa xiliometra kai an kaneis. Allo megalo pleonextima einai to gegonos oti h katanalwsi poli ligo epireazete apo tin odigisi sou. Diladi kai rally na kaneis 8a deis oti h katanalwsi sou mporei na exei 1-2 litra diafora. Dokimase to auto me to benzinikinito kai 8a deis terasties diafores. Katakribeia se grigorous ri8mous pou odigisa to 1.8 mou ekane 13-14 litra. Oso gia ta taksidia to briskw polu ksekourasto na taksideuw me 120-130 xlm kai 1900-2000 strofes.Elpizw na boi8isa. eimai tis apopsis oti otan ma8eis me petreleokinito den pas pote pisw sti benzina.
Καλως ηλθες στο φορουμ αλλα γραφε με ελληνικους χαρακτηρες και οχι με greeklish που απαγορευονται απο τον κανονισμο[mod]
-
Φίλε alexisk1 αν παρατηρήσεις τα γραφόμενα των υπολοίπων μελών θα δεις πως τελικά δεν διαφωνείς μαζί τους, γιατί τελικά όλοι το ίδιο λέμε: ανηφόρα και φορτίο θέλουν πετρέλαιο και όχι ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης. Εδώ να συμπληρώσω πως πρακτικά τη διαφορά (στη ροπή) την κάνει το σαλιγκάρι, αφού δεν ξέρω αν υπάρχει πια καινούριο ατμοσφαιρικό πετρέλαιο στην αγορά (αν κάνω λάθος ας μιλήσει κάποιος). Το τελευταίο που θυμάμαι ήταν ένα sdi μοτέρ της vw που έβγαζε από 2 λίτρα, κάπου 70 άλογα και 14-15 κιλά ροπής (αστεία νούμερα δηλαδή).
Συμφωνώ επίσης με αυτό που λες πως αν έχεις πετρέλαιο δεν πας πίσω στην βενζίνη, αλλά με έναν όρο: σε μεγάλο αυτοκίνητο που κάνει πολλά χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο και μάλιστα με χειροκίνητο (ή τύπου dsg αυτόματο, δεν είναι ανάγκη να πληρώνεις σε καύσιμο την αδράνεια του μετατροπέα) τουλάχιστον 6άρι κιβώτιο. Η πόλη θέλει βενζίνη και αυτόματο κιβώτιο για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη στην κίνηση.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
@Drkill, το S40 1.8 τι χρονολογίας είναι και με πόσα χλμ ? ... δεν νομίζω να μπορέσεις να ρεφάρεις από την ανταλλαγή με το 1.6D, αφού θα χάσεις πολλά €€€.
Το αμάξι είναι 2006 με 97.000 χλμ και σε κάλη κατάσταση πιστεύω κάτι θα πίασει. Τώρα για το ρεφάρισμα που λές αναγκαστικα αν όχι τώρα σε 2 χρόνια θα βγω στην αγορά αυτοκινήτου.Οπότε γιατί οχι τώρα που θα αξιζει κάτι παραπάνω το καλό μου; Από βδομάδα κανονίζω και test drive.
και με το ατμοσφαιρικό στα 160, έχεις 'πολλές' στροφές λόγω κοντού 5ριου σασμάν .....
φίλος είναι κομμάτια της εθνικής που αν πηγαίνεισ με 120-140 νομίζεις οτι πάς περπατώντας. . . Μόνο και μόνο για ψυχολογίκους λόγους πατάς γκάζι whatever the cost
-
Γεια σας και καλώς σας βρήκα στο forum μιας και είμαι καινούριος.
Ψάχνοντας για καινούριο αυτοκίνητο έχω καταλήξει κατά 99.9% στο Volvo S60.
Αυτό που με προβληματίζει είναι η έκδοση. Σύμφωνα με την αντιπροσωπία που επισκέφτηκα αυτήν την στιγμή και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου τα μοντέλα Diesel 1.6 και βενζίνη 1.6 (εκδόσεις kinectic) θα έχουν περίπου την ίδια τιμή (κάπου στα 25.500 ευρώ).
Μέχρι τώρα κάνω κάπου στα 14000-15000 χιλιόμετρα το χρόνο.
Ενώ αρχικά πήγαινα για diesel κάπως προβληματίζομαι, χωρίς βέβαια να είμαι και ο πλέον ειδικός (ίσα ίσα μάλιστα) με τους 115 ίππους που βγάζει το εν λόγω μοντέλο. Βέβαια ένας γνωστός που είναι στο After sales της εταιρίας μου είπε ότι δεν θα έχω πρόβλημα.
Επίσης αυτό που με προβληματίζει είναι ότι σύμφωνα με τον πωλητή στην αντιπροσωπία, θα πρέπει να κάνω άμεσα την παραγγελία τόσο για να προλάβω την προσφορά που όπως λέει ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όσο και να προλάβει το αυτοκίνητο να έρθει και να εκτελωνιστεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου ώστε να προλάβουμε την απόσυρση. Μήπως αυτό μου το λένε για να με'πιέσουν' να το παραγγείλω άμεσα?
Τι πιστεύετε εσείς?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ε προφανως σε πιεζουν με τον τροπο τους να αγορασεις, δε βρισκεται πλεον αγοραστης με 25 χιλιαρικα στο χερι
περαν της πλακας, εξαρταται ποσο θα κρατησεις και το αμαξι.
Αν το κρατησεις 10+ χρονια , μαλλον σε συμφερει το ντιζελ, για φθηνοτερη συντηρηση και μακροζωια.
Αν και τα χιλιομετρα που γρφεις ειναι λιγα ανα χρονο/οποτε οδηγησε τα και τα 2 και αποφασισε μονος σου -
Η μακροζωία πλέον είναι αντίστοιχη. Τα οδηγείς και κρίνεις απλά.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ε προφανως σε πιεζουν με τον τροπο τους να αγορασεις, δε βρισκεται πλεον αγοραστης με 25 χιλιαρικα στο χερι
περαν της πλακας, εξαρταται ποσο θα κρατησεις και το αμαξι.Δηλαδή πιστεύετε ότι η προσφορά όπως λένε θα κρατήσει και μετά τις 31 Οκτωβρίου
[Αν το κρατησεις 10+ χρονια , μαλλον σε συμφερει το ντιζελ, για φθηνοτερη συντηρηση και μακροζωια.
Αν και τα χιλιομετρα που γρφεις ειναι λιγα ανα χρονο/οποτε οδηγησε τα και τα 2 και αποφασισε μονος σουΚάνω περίπου στα 13000-14000 χλμ τον χρόνο. Οδήγησα το V60 (γιατί το s60 θα μπορώ να το οδηγήσω σε 10 μέρες) χτες με τον ίδιο ακριβώς κινητήρα του s60 (diesel 1.6) , λίγο ελαφρύτερο από το s60 κατά 100 κιλά περίπου. Μου φάνηκε πολύ τέλειο. Βέβαια ότι και να οδηγήσεις μετά από ibiza χιλιαράκι μοντέλο 2000 θα σου φαίνεται πύραυλος :-). Για το λόγο αυτό το έδωσα να το οδηγήσει και ο αδερφός μου που καθημερινά οδηγεί avensis 1600 βενζίνα και μου είπε ότι του φαίνεται πάρα πολύ καλό.
Το δίλημμα μου είναι να περιμένω να περιμένω να οδηγήσω σε test drive και το s60 σε 10 ημέρες με τον κίνδυνο να χάσω την προσφορά της εταιρίας (που είναι μέχρι τέλος Οκτωβρίου) ή ακόμα και την απόσυρση (αφού ενδέχεται το αυτοκίνητο όπως το θέλω εγώ να μην υπάρχει εκτελωνισμένο, οπότε μέχρι να φτιαχτεί και να εκτελωνιστεί μπορεί να έχει περάσει η 21 Δεκεμβρίου , καταληκτική ημερομηνία για απόσυρση. -
με το ντιζελ θα γλυτώνεις 1300 ευρώ χαλαρά το χρόνο κ οι εποχές είναι χάλια οικονομικά. πήγαινε ξανα οδηγησε το ντιζελ, βγαλτο κ σε κανα δρομο ταχείας κυκλοφορίας να δεις κ μετα τα 100 πως παει το κ κλειστο
-
Ο χρήστης diegito έγραψε:
Οδήγησα το V60 (γιατί το s60 θα μπορώ να το οδηγήσω σε 10 μέρες) χτες με τον ίδιο ακριβώς κινητήρα του s60 (diesel 1.6) , λίγο ελαφρύτερο από το s60 κατά 100 κιλά περίπου.V40 μήπως;
-
Ο χρήστης deminio έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,Θα ήθελα την γενικα τη γνώμη σας για το Volvo s60 και συγκεκριμένα για το 1.6 diesel.
Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ και σκεφτομαι σοβαρά να το αγοράσσ. προβληματίζομαι ομως για τα λιγα αλογα του diesel σε συγκριση με τα 150 της βενζινης. Να πάω σε άλλη έκδοση δεν παίζει, οπότε 1.6 diesel η 1,6 βενζινη?
Αν κάποιος έχει το s60 ας μου πεί εντυπώσεις και τι παίζει με τα service (κοστος, ανταλλακτικά και λοιπα....)Ποτέ τα diesel αυτοκίνητα δεν είχα τα ίδια άλογα με της βενζίνης!1.6 και 115 άλογα το βρίσκω πολύ λογικό και πολύ λογικό και πολύ καλό!Δύναμη και οικονομία ταυτόχρονα!!!Πίστεψε με για έναν 1,6 ντιζελοκινητήρα δεν χρειάζεσαι περισσότερα άλογα!
-
στα χαρτιά ... το ελαφρύτερο V40 έχει χειρότερες επιδόσεις από το S60, ενώ και τα 2 έχουν 99gr. Μάλλον το V40 έχει ακόμα πιο μακρύ σασμάν.
Οτι και να οδηγήσεις μετά το τωρινό σου αυτοκίνητο πύραυλος θα σου φανεί ? θα είναι όμως ? Δοκίμασε να κάνεις ένα TD τo D2 και το Τ4. Σε ρεπρίζ από τα 100-140+. Να δεις αν σε καλύπτει το D2.
-
Γεια σας ξανά.
Έκανα τελικά test drive το S60 D2 1600 (115hp) και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος
Το κακό είναι ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου έτρεχε μία προσφορά της Volvo η οποία έχει τελειώσει και τώρα τον εν λόγω μοντέλο με την απόσυρση και μεταλλικό χρώμα ανεβαίνει στα 26.400 ενώ πριν 15 μέρες είχε 25.350 (1000 και πλέον ευρώ παραπάνω)
Σαν αυτοκίνητο έχω καταλήξει στο Volvo S60. Δεν ξέρω τι να κάνω. Υπάρχει ένα ετοιμοπαράδοτο εντός Ελλάδας στο χρώμα που θέλω και με το οποίο προλαβαίνω να έχω το όφελος της απόσυρσης.
Να περιμένω μήπως βγάλουν καμία προσφορά πάλι ώστε να πέσει η τιμή σε αυτήν πχ που ήταν πριν 15 μέρες?
Να βιαστώ να κλείσω αυτό το ετοιμοπαράδοτο και να κερδίσω τουλάχιστον την απόσυρση μιας και έχασα την προσφορά?
Υπάρχει κάποια περίοδος του έτους που συνήθως γίνονται κάποιες προσφορές?
Να περιμένω με το νέο έτος? Θα συνεχίσει η απόσυρση? Τι να κάνω????
-
Χτυπα το !
Ειναι σουηδικο με γαλλικο κινητηρα diesel, που εχει αναρτησεις Ford!Χτυπα το!
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Χτυπα το !
Ειναι σουηδικο με γαλλικο κινητηρα diesel, που εχει αναρτησεις Ford!Χτυπα το!
Το ότι θα πάρω το S60 είναι σχεδόν βέβαιο. Το θέμα είναι πότε να το κάνω? Τώρα? Σε 2-3 μήνες? Αυτή η άνοδος στην τιμή με 'χάλασε' λίγο. Γιατί με αυτά τα χρήματα και πολύ λίγα ακόμα μπορεί να έπερνα τότε (πριν 15 μέρες αυτό με τους 165 Hp), αν και νομίζω αυτό με τους 115Hp που οδήγησα μιά χαρά ήταν για μένα
-
Θα σου έλεγα μετά τον νέο χρόνο για να μη πληρώσεις και άσκοπα τέλη για 1 μήνα…
Πιστεύω ότι λογω της οικονομικής καταστάσεως που περνάμε, ΛΟΓΙΚΑ θα κάνουν εκπτώσεις, προσφορές κλπ τον νέο χρόνο….. μην αγχώνεσαι. Με προσεκτικές κινήσεις (σχετικά με τον χρόνο) αγόρασε το…..!!!
Η αγορά (σε όλους τους τομείς) έχει πελματωση αφάνταστα…. άρα οι εταιρίες θα κάνουν και πιθανών καλύτερες προσφορές καπάκι μετά τις γιορτές….. -
Οι εκπτωσεις γινονται στο τελος του χρονου.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης 1kost12 έγραψε:
Θα σου έλεγα μετά τον νέο χρόνο για να μη πληρώσεις και άσκοπα τέλη για 1 μήνα…
Πιστεύω ότι λογω της οικονομικής καταστάσεως που περνάμε, ΛΟΓΙΚΑ θα κάνουν εκπτώσεις, προσφορές κλπ τον νέο χρόνο….. μην αγχώνεσαι. Με προσεκτικές κινήσεις (σχετικά με τον χρόνο) αγόρασε το…..!!!
Η αγορά (σε όλους τους τομείς) έχει πελματωση αφάνταστα…. άρα οι εταιρίες θα κάνουν και πιθανών καλύτερες προσφορές καπάκι μετά τις γιορτές…..Το θέμα είναι ότι δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει με την απόσυρση. Οπότε πχ αν δεν συνεχίσει η απόσυρση τότε στην καλύτερη περίπτωση οι εταιρίες να απορροφούσαν αυτό το ποσό (1450 ευρώ). Τώρα μάλιστα σου δίνουν την απόσυρση και χωρίς αυτοκίνητο και επειδή εμένα δεν την πολυπαλεύει το παλιό και χρειάζεται και service όσο το κρατάω όλο και κάτι θα βγάζει.
Επειδή υπάρχει ένα τελευταίο στην έκδοση που το θέλω και στο χρώμα που επιθυμώ το οποίο μου έχει κρατηθεί μέχρι αύριο ξυπνώντας το πρωϊ θα πάω για παραγγελία.Ελπίζω να μην το μετανιώσω στο μέλλον με μια πτώση τιμών στους προσεχούς μήνες
-
Καλησπέρα σας.
Ξέρει κανείς αν το S60 έκδοση Kinetic διαθέτει θύρα usb στο ηχοσύστημα?
Volvo S60 1.6d 115HP diesel