-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
+1 στο sportage.Aς δει όμως και το tiguan,ίσως το δίνουν με έκπτωση λόγω επερχόμενου facelift Aλλιώς ix35
Μαλλον πρεπει να εισαι στην Vag δεν εξηγητε που προτεινεις συνεχεια Vag σε καθε θεμα
Παίρνω και ποσοστά Fiesta έχω .Το ότι πρότεινα sportage δεν το είδες?
-
Διόρθωση: ASX 1,6, 135 CO2 με τέλη 135€
-
Δίκιο έχεις. Sorry!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να σου εξηγήσω:+ κάπως πιο 'ευρωπαϊκό' σαλόνι από ανταγωνισμό και παρελθόν της φίρμας Κλασική εικόνα σύγχρονου Hyundai έχει
Δεκτό.
- **αναρτήσεις **(οι φίλοι μας οι Γερμανοί που το έχουν 1,5χρόνο στην αγορά, λένε ότι 'πάσχει' στο θέμα αυτό και πραγματικά δεν θα το αντέξω μετά το Colt να πάρω ακόμα ένα αμάξι που απλά 'δεν έχει' αναρτήσεις...) Εδώ όλοι (τα ελληνικά έντυπα) το λένε μαλακό
Το θέμα είναι ότι με τα έντυπα 'δε #@$%&~ κανείς' , οι πραγματικοί χρήστες σε forum σαν κι αυτό δείχνουν τις πραγματικές αδυναμίες των οχημάτων τους συνήθως...
**asx: **
+ φρέσκο μοντέλο όπως και το ΙΧ35. Αρκετά ... τετραγωνο θα το έλεγα και απο τα 3 το πιο ... παροχημένο κατα την γνώμη μου!Σχεδιαστικά μου δίνει την εντύπωση σαν να έχουν 'κολλήσει' 2 αυτοκίνητα σε ένα, ένα όμορφο από τη μέση και μπρος και ένα πιο άσχημο από τη μέση και πίσω!
+ κατανάλωση (ακόμα και ο 1.6 βενζίνης!) Το ίδιο και το ΙΧ35 λόγω startstop.
Σωστός.
- 'απαράδεκτο' σαλόνι για 20Κ+ αυτοκίνητο! Εδώ συμφωνώ πως είναι ... μόνο του.
Άλλο να στο λέω και άλλο να το βλέπεις...
**qashqai : **
+ δοκιμασμένο μοντέλο, χωρίς παιδικές ασθένειες, αμάξι 'λίγο απ' όλα' όπως και το ΙΧ35 και το ΑSΧΔιαφωνώ (εκτός και αν αναφέρεσαι μόνο στο all-around της πρότασης). Δοκιμασμένο μοντέλο δεν είναι το ASX, ενώ το ix35 τώρα πρωτοβγαίνει από το αυγό (κι αυτό σε μάλλον δύσκολες γι' αυτό αγορές, όπως η Γερμανική)...
Οπότε το QQ παίζει μπάλα μόνο του εδώ, αν και κατ' εμέ αυτό είναι και το μειονέκτημά του (η 4ετιά ύπαρξης δηλαδή - βλ. παρακάτω).- μισή γενιά πίσω (και φαίνεται!)/τεχνολογία 4ετίας/όπως θέλετε πείτε το, παρά τα facelift, νέα σαλόνια, κλπ...Euro5 κινητήρας, μαλακά πλαστικά, πως φαίνεται 'η μισή γενιά'?
Έλα τώρα, για μένα είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι το αμάξι ως σύνολο είναι στημένο όπως στήνανε αυτοκίνητα το 2006-2007 (βάζω και ένα χρόνο πριν την έναρξη πωλήσεων). Όσα facelift και να του κάνεις και όσους ρύπους κι αν μειώσεις, αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Όταν αλλάξει, αλλάζει και το αμάξι.
Θα σου έλεγα να τα δεις και τα 3, να τα οδηγήσεις και να έχεις την εικόνα που θέλεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου.
Προσωπικά θα σου πρότεινα το QQ ή το IX35 (και μάλλον και το Sportage που το βρίσκω πανέμορφο).Σωστός, αλλά αυτό δεν γίνεται ακόμα: ix35 δεν υπάρχει για test drive πουθενά, μιας και περιμένουνε να τους τα γυρίσει ο ειδικός τύπος για να τα σπρώξουν πανελλαδικά στις αντιπροσωπείες (=καλό Ιούλιο και αν).
Και επειδή θέλω να είμαι όσο γίνεται αντικειμενικός και με τα 3 τους , περιμένω να τα οδηγήσω όλα σερί σε ένα πρωινό και να συγκρίνω άμεσα...
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
αν μιλαμε για βενζινη κατα σειρα προτεραιοτητας 1)hundai (βεβαια δεν το εχει κανει κανεις τεστ drive κι ειναι και σχετικα ακριβο παρολαυτα εχει καλο κινητηρα και δε του λειπει τιποτα) 2) mitsubishi ( καινουριο αλλα ο κινητηρας απλα αξιοπρεπης , αντιπροσωπειες φυγε μακρια!!!) 3) nissan (παλιο μοντελο , κινητηρας απλα αξιοπρεπης με μεγαλυτερη καταναλωση και ρυπους απο τα αλλα 2)
αν μιλαμε για πετρελαιο υπαρχει μονο μια επιλογη mitsubishi και τελοςΚάπως έτσι σκέφτομαι κι εγώ:
- ιχ35 (ως νέο και πλήρες, φοβάμαι πολύ τις αναρτήσεις όμως)
- QQ (ως πιο ολοκληρωμένο/δοκιμασμένο, αν και με χαλάει πολύ η έλλειψη start-stop και το 5άρι)
- asx (νέο, αξιοπρεπής κινητήρας, 'χάλια' σαλόνι, αντιπρόσωπος)
Το πετρέλαιο, αν και το φλερτάρω, με πάει +5Κ στο budget και φοβάμαι ότι δεν θα αποσβεστεί ποτέ με τα λίγα χλμ που κάνω το χρόνο (~10Κ). Πάντως σαφώς και ASX τότε, ο 1.8d είναι διαμαντάκι...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Παίδες, για βοηθήστε λίγο, γιατί έχω πελαγώσει!
Είμαι μεταξύ των 3 του τίτλου (όπως ίσως πολύς κόσμος στην κατηγορία, I guess).
Σε 2WD, 1600cc.
budget: +/-22-23Κ.
...Δες και το νέο ΚΙΑ Sportage.
Στις διαφημίσεις στην ΤV φαίνεται ποιο ωραίο από το Hyundai και έχει καλύτερες τιμές. Ξεκινά από 20.000euro...Το είδα στα πολύ πολύ γρήγορα, μου φάνηκε πολύ πιο κλειστοφοβικό από το ιχ35 (μικρά παράθυρα) και χειρότερη αίσθηση ορατότητας στη θέση οδήγησης. Εξωτερικά και σχεδιαστικά, ομολογώ ότι υπερέχει...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
το 1400αρι τιγκουαν γιατί δε το κοιτάς?Για 2 λόγους:
-
370 λίτρα πορτ-μπαγκάζ?! 370?! έ-λ-ε-ο-ς! (και δε μένω στο νούμερο ή στα χαρτιά, το είδα live και απογοητεύτηκα)
-
πήγα σε αντιπροσωπεία και δεν ήξεραν τίποτα:
- 'πότε θα έρθει?' 'Δεν ξέρουμε!'
- 'πόσο θα κοστίζει?' 'Δεν ξέρουμε!'
- 'τι εκδόσεις/εξοπλισμό θα έχει?' 'Δεν ξέρουμε!'
- 'θα είναι Volkswagen?' 'Δεν ξέρουμε!' (well, ok, αυτό δεν το ρώτησα, αλλά κοντά ήμουν...)
(φυσικά δεν παρέλειψαν να μου πασάρουν ένα sportline που τους είχε ξεμείνει...)
-
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
+1 στο sportage.Aς δει όμως και το tiguan,ίσως το δίνουν με έκπτωση λόγω επερχόμενου facelift Aλλιώς ix35Πήγα VW, να πω ότι δεν πήγα...
Και είχαν ένα ύφος ότι ίσως ,παρακαλετά, να μου βρουν κανένα προ-facelift αμάξι, όπως το θέλουν αυτοί, βέβαια, όχι όπως το θέλω εγώ και περί κολοκυθόπιτας (=facelift) καμία ενημέρωση/διάθεση...Τι να πω, ίσως να έπεσα στην περίπτωση...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
- μισή γενιά πίσω (και φαίνεται!)/τεχνολογία 4ετίας/όπως θέλετε πείτε το, παρά τα facelift, νέα σαλόνια, κλπ..Αυτο το συμπερασμα απο που το βγαζεις; Αν εξαιρεσεις το start-stop system και το 6αρι κιβωτιο που δεν τα εχει,δε βρισκω κατι αλλο στο QQ που να το φερνει 'μιση γενια πισω'. Ισα-ισα που εχει το καλυτερο 'στησιμο' στο δρομο απο τα τρια αυτοκινητα που θετεις. Σφικτη σχετικα αναρτηση χωρις ομως να κουραζει, οτι πρεπει για ενα crossover. Oι αποψεις βεβαια ειναι παντα προσωπικες, ενα test drive λυνει πολλες απορειες...
Αυτό το 'μισή γενιά πίσω' ... και εμένα με !!!
Τι να εννοεί άραγε ο ποιητής? Ότι είναι f/l? Αυτή την στιγμή το QQ 1,6 117hp δίπλα σε ένα QQ 1,6 115hp του 2008 ... παίζει να μην έχει και τίποτα κοινό πέρα από το όνομα και άντε και το πάτωμα!!!Χεχε, φαίνεται σας τσίγκλισα για τα καλά...
Well, ok, είναι προφανές ότι ιδιαίτερες γνώσεις επί του θέματος 'αγορά αυτοκινήτου' δεν κατέχω, όμως η λογική που εξήγησα παραπάνω, δηλ. της παρουσίασης ενός μοντέλου και του χρόνου ζωής του, μου φαίνεται ότι είναι κοντά στην πραγματικότητα... -
Δεν ξέρω αν ο 1,8d είναι διαμαντάκι πάντως αν είναι είναι θορυβώδες διαμαντάκι. Το άκουγα πιο πολύ από όσο θα ήθελα.
Και οι χώροι όντως είναι κάπως μέτριοι τουλάχιστον η θέση του συνοδηγού που βρέθηκα.
Όμορφο όμως, μου άρεσε μέσα έξω. -
Ο χρήστης spameras έγραψε:
(φυσικά δεν παρέλειψαν να μου πασάρουν ένα sportline που τους είχε ξεμείνει...)Και δεν σε ενδιέφερε? Δεν είναι καθόλου κακό. Καλοεξοπλισμένο, φαντάζομαι το 4κίνητο κλπ. Τι τιμή το ειχαν?
Πριν κάποιους μήνες το βασικό 4κίνητο έβγαινε πάνω από 30.000€!!!Εδω πάνω που ρώτησα πριν λίγες μέρες μου είπαν για άφιξη του f/l κάπου τον Σεπτέμβρη αλλά δεν ήξεραν άλλες πληροφορίες (τιμές, εκδόσεις κλπ).
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
(φυσικά δεν παρέλειψαν να μου πασάρουν ένα sportline που τους είχε ξεμείνει...)
Και δεν σε ενδιέφερε? Δεν είναι καθόλου κακό. Καλοεξοπλισμένο, φαντάζομαι το 4κίνητο κλπ. Τι τιμή το ειχαν?
Πριν κάποιους μήνες το βασικό 4κίνητο έβγαινε πάνω από 30.000€!!!Δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά σαφώς εκτός budget μου, πάνω-κάτω 30Κ.
Και αν είχα να δώσω 30Κ για αμάξι και δη Γερμανικό, θα κοίταγα προς Q3 χαλαρά...Εδω πάνω που ρώτησα πριν λίγες μέρες μου είπαν για άφιξη του f/l κάπου τον Σεπτέμβρη αλλά δεν ήξεραν άλλες πληροφορίες (τιμές, εκδόσεις κλπ).
Ε, ναι, ...
-
Όπως και να έχει αυτή την στιγμή σε όλα υπάρχουν διαθέσιμα test drives και μπορείς να τα δοκιμάσεις. Όλα φαίνονται και είναι καλά. Σίγουρα κάποιο θα σε δελεάσει περισσότερο.
-
Ο χρήστης spameras έγραψε:
- μισή γενιά πίσω (και φαίνεται!)/τεχνολογία 4ετίας/όπως θέλετε πείτε το, παρά τα facelift, νέα σαλόνια, κλπ..συμφωνω για το qashqai είναι πίσω και είναι λογικό αφού είναι παλιό μοντέλο. Και φαίνεται σχεδιαστικά κι αν δεις χαρακτηριστικά κινητήρα καταλαβαίνεις πολλά , γιατι σας ξενίζει όσοι το ακούτε?
οταν είχε βγει είχε κερδίσει τις εντυπώσεις γιατι ήταν το πρώ το crossover ουσιαστικά αλλα μέχρι εκεί -
Ο κινητήρας του QQ είναι απαράδεκτος. Φαίνεται από τα χαρακτηριστικά του. Ο σωστός κινητήρας είναι ατμοσφαιρικός και έχει 25+ κιλά ροπή (ίσως και 30).
-
+1
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ο κινητήρας του QQ είναι απαράδεκτος. Φαίνεται από τα χαρακτηριστικά του. Ο σωστός κινητήρας είναι ατμοσφαιρικός και έχει 25+ κιλά ροπή (ίσως και 30).θα τον χαρακτηριζα τουλαχιστο ανεπαρκη για το οχημα που προσπαθει να κινησει , το ιδιο και του mitsubishi αλλα τουλαχιστο ο δευτερος εχει και χαμηλους ρυπους και χαμηλοτερη καταναλωση.
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
+1 -
φιλε pro οταν τα ελεγα εγω για τους κινητηρες 2-3 αυτοκινητων οτι ειναι ''ψοφιοι'' κι ανεπαρκης καποιοι με κραζανε οτι λεω κακιες.
οι κατοχοι τους γραφουν ολοκληρα κατεβατα εκθειάζοντάς τα για διαδρομές σε βουνά και λαγγάδια κλπ κλπ
πραγματικα δε μπορω να το καταλαβω..... -
Πόσο δίκιο έχεις... Είπαμε, ατμόσφαιρα και 30 κιλά ροπή.
Hyundai ix35, Mitsubishi ASX ή Nissan Qashqai ?