-
Τυχαία ανέφερα την νισσάν δεν ήθελα να την θίξω ως εταιρία ή τίποτα, απλά υπάρχουν μοντέλα της που δεν κουνιούνται καθόλου( πχ το Tiida) στα οποία και πιστεύω ότι η έκπτωση θα είναι σεβαστή!!!
Από εκεί και πέρα, και 600 ευρώ για vw που σου έκοψε μια χαρά είναι!! Ούτε του παπά να μην το πεις!!!χ0α9χ0χ909αχο0α
Προφανώς συμφωνώ για το σκαλοπάτι μέχρι το gti.. Και που να δείς οτι στα ίδια λεφτά που είσαι τώρα θα έπαιρνες σίγουρα ibiza fr, για FABIA RS θσ ηθελες λιγα παραπανω!!
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Τυχαία ανέφερα την νισσάν δεν ήθελα να την θίξω ως εταιρία ή τίποτα, απλά υπάρχουν μοντέλα της που δεν κουνιούνται καθόλου( πχ το Tiida) στα οποία και πιστεύω ότι η έκπτωση θα είναι σεβαστή!!!Από εκεί και πέρα, και 600 ευρώ για vw που σου έκοψε μια χαρά είναι!! Ούτε του παπά να μην το πεις!!!χ0α9χ0χ909αχο0α
Προφανώς συμφωνώ για το σκαλοπάτι μέχρι το gti.. Και που να δείς οτι στα ίδια λεφτά που είσαι τώρα θα έπαιρνες σίγουρα ibiza fr, για FABIA RS θσ ηθελες λιγα παραπανω!!
Ωραίο το fr αλλά εγώ σκέφτομαι και τι θα επακολουθήσει με βενζίνες, τέλη και δεν συμαζεύεται..
Ξέρω ότι πέρα από την αγορά, μέχρι την κατηγορία 1.2 tsi μπορώ να αντέξω οικονομικά.. μετά επέρχεται το χάος -
και εγω μια απο τα ιδια.... Απλα μιλησα καθαρα για τις επιλογες σε αυτα τα λεφτα!!!
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
και εγω μια απο τα ιδια.... Απλα μιλησα καθαρα για τις επιλογες σε αυτα τα λεφτα!!!Σε αυτά τα λεφτά παίρνω audi tt μεταχείρα
-
Εγώ πάλι προτιμώ τα καινούρια, αυτό που θα πάρεις πχ, από ένα μεταχειρισμένο στα ίδια λεφτά... Καθαρά γνώμη μου, και αυτό λόγω του ότι ζούμε στην Ελλάδα, μία χώρα που ο καθένας κοιτάει να σε εξαπατήσει λέγοντας το οτιδήποτε για να βγάλει ένα (έστω και υποτυπώδες) κέρδος. Χίλιες φορές το καινούριο να ξέρεις τι αγοράζεις, και ας είναι και πέντε (5) κατηγορίες κάτω, δεν βαριέσαι..
Τα παραπάνω δεν ισχύουν αν ο πωλητής είναι φίλος σου, ή συγγενής... Οχι ότι και τότε δεν μπορεί να σου κάνει μαϊμουδιά, αλλά εντάξει, είναι λιγότερες οι πιθανότητες!
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Εγώ πάλι προτιμώ τα καινούρια, αυτό που θα πάρεις πχ, από ένα μεταχειρισμένο στα ίδια λεφτά... Καθαρά γνώμη μου, και αυτό λόγω του ότι ζούμε στην Ελλάδα, μία χώρα που ο καθένας κοιτάει να σε εξαπατήσει λέγοντας το οτιδήποτε για να βγάλει ένα (έστω και υποτυπώδες) κέρδος. Χίλιες φορές το καινούριο να ξέρεις τι αγοράζεις, και ας είναι και πέντε (5) κατηγορίες κάτω, δεν βαριέσαι..Τα παραπάνω δεν ισχύουν αν ο πωλητής είναι φίλος σου, ή συγγενής... Οχι ότι και τότε δεν μπορεί να σου κάνει μαϊμουδιά, αλλά εντάξει, είναι λιγότερες οι πιθανότητες!
Καλά εννοείται και εγώ είμαι υπέρ του καινούργιου. Απλά στο είπα γιατί αν το πάμε στο τι μπορώ να πάρω με αυτά τα λεφτά δεν θα τελειώσουμε ποτέ.
Πάντως πέρα από την πλάκα έχω μπερδευτεί στο τι να πάρω. Από την μία το ακριβό(σε όλους τους τομείς) πολο αλλά πάρα πολύ καλό οδηγικά και από την άλλη το πολύ όμορφο ibiza, πιο οικονομικό αλλά τουλ στα δικά μου μάτια υποβαθμισμένο καθαρά λόγω κιβωτίου.. -
Αυτό δεν μπορεί να στο απαντήσει κανείς... δικά σου τα γένια δικά σου και τα χτένια! Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σου αναλύσουμε τον τρόπο σκέψης μας, από εκεί και πέρα καθαρά δική σου είναι η επιλογή!
Για παράδειγμα, το προηγούμενο μου αυτοκίνητο ήταν ένα σκοντα φελιτσια κακοσυντηρημένο, με χαλασμένο καταλύτη (φαντάσου ότι για να βγάλει ΚΕΚ το πήγα στα δημόσια ΚΤΕΟ γιατί σε όλα τα άλλα μηχανάκια δεν μπορούσε να βγάλει, ήταν πάνω από το όριο) το οποίο λόγω αυτού δεν τράβαγε καθόλου τουλάχιστον από 1000 μέχρι 2500 χιλ στροφές.
Οταν οδήγησα τόσο το πόλο όσο και το ίμπιζα, με μία-δυο μέρες απόσταση, μου φάνηκε ότι δεν έχουν διαφορά μεταξύ τους! Το μόνο που παρατήρησα ήταν ότι (κάπου το έχω ξαναγράψει αυτό) το πόλο λόγω 6αριού κιβωτιού ήθελε διαφορετικό τρόπο χρήσης, οπότε μου ανέβασε στα ουράνια την κατανάλωση (12 lt με το ιμπιζα δεν είδα ούτε σε στροφιλίκια σε βουνό!!!)
Μετρημένα το DRIVE τουλάχιστον έχει το πόλο στα 9.6 το 0-100, και το ίμπιζα στα 9,7. Δεν ξέρω αν είναι τόσο, δεν θέλω να το παίξω μετρητική μηχανή, αλλά τουλάχιστον από εκεί βλέπω αυτό που είδα και εγώ στην πράξη... Οτι η διαφορά τους ήταν αμελητέα, και μόνο η αίσθηση που σου δίνει το εξάρι κάνει το πόλο να φαίνεται πιο γρήγορο!
Γνώμη μου είναι, αν δεν σε πονάει η τσέπη σου εννοώ μπορείς οικονομικά, να πας για το πόλο που σου αρέσει καλύτερα στην οδήγηση! Αν παλι όπως εγώ ήσουν με το κομπιουτεράκι κάθε μήνα για να βγάλεις πιο πολλά λεφτά στην άκρη, τότε ίμπιζα καθώς το Value for money του (καλά και το Look του) είναι από τα κορυφαία αυτήν την στιγμή!
-
Μετά από άπειρες μαθηματικές πράξεις, 10 επισκέψεις σε κάθε αντιπροσωπεία και συνυπολογίζοντας τα υπέρ και τα κατά κατέληξα ανάμεσα σε 2 αυτοκίνητα(καμία σχέση με αυτά που έλεγα στην αρχή ). Το πρώτο είναι το fabia 1.2 tsi elegance με dsg και extra τους αερόσακους κεφαλής και το δεύτερο είναι το polo 1.2 tsi highline χωρίς dsg με extra cimatronic, ζάντες 16' mistral, εργ/κο συναγερμό και parktronic+cruise control. Επειδή θα παίξει διακανονισμός εν μέρει, τα λεφτά που δίνω και για τα 2 είναι σχεδόν τα ίδια.
Τι με προβληματίζει και τι όχι στο fabia και θέλω την βοήθειά σας..- Πρώτον στο fabia θα έχω το dsg που νομίζω ότι είναι ένα τεχνολογικό αριστούργημα.
- Δεύτερον το fabia απέσπασε 4 αστέρια στην ασφάλεια και το αμάξι έχει το παλιό πάτωμα του 2007(άσχετα με το facelift)
- Μπορεί να πήρε 4 αστέρια ΟΜΩΣ αν κάποιος κοιτάξει την βαθμολογία που πήρε στους επιβάτες είναι 32 πόντοι, όσους ακριβώς πήρε και το πολάκι..
- Το fabia θα έχει πολύ λιγότερη μεταπωλητική αξία.
- Λένε όοοολοι ότι η skoda γενικά είναι πιο αξιόπιστη και αυτό λόγω κυρίως των ηλεκτρικών που χρησιμοποιούν οι τσέχοι.
- Το πολο είναι πιο όμορφο.
Ελπίζω να καταλάβατε σε τι δίλλημα έχω μπεί. Αν δεν έχετε όρεξη και μόνο που βλέπετε αυτό το κατεβατό θα το καταλάβω..
Αν πάλι θέλετε να δώσετε μια γνώμη θα μου ήταν πολύ χρήσιμη.
Cheers.. -
Ετσι όπως τα παραθέτεις στο μόνο που διαφέρουν τα δύο μοντέλα είναι στο σήμα, στους χώρους και στο dsg.
το σήμα καθορίζει την μεταπωλητική αξία, αν και μην περιμένεις να ειναι τρελα διαφορετικη, ειδικα με dsg και 1.2 tsi.
Οι χώροι είναι το μοναδικό που θα πρέπει να κοιτάξεις, αν τους χρειάζεσαι πραγματικά! Οτι και να διαβάσεις, πιστεύω θα το έχεις δει κιόλας στις αντιπροσωπείες ότι το πολάκι είναι αρκετά μικρότερο όσον αφορά τους πίσω!
Αυτό με την αξιοπιστία το θεωρώ μεγάλη μούφα... Σόρρυ κιόλας, αλλά σε ένα άλλο θέμα (ή άλλο φορουμ δεν θυμαμαι) το φάμπια μεχρι και τους ίδιους ήχους από τον σωλήνα του κλιματισμού που βρίσκει κάπου και τρίζει στο ρελαντί. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να ακούσουμε για να πειστούμε ότι όλα είναι ίδια μεταξύ τους?
γνώμη μου να πας για αυτό που σου αρέσει καλύτερα!!!
-
Το πιο πλουσιο skoda απο εμενα , στην οδηγηση δεν βρηκες διαφορες ;
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Το πιο πλουσιο skoda απο εμενα , στην οδηγηση δεν βρηκες διαφορες ;To polo ήταν σαφώς καλύτερο αλλά το fabia το οδήγησα με μηχανικό όχι με dsg. Τώρα απο θέμα εξοπλισμού αν εξαιρέσεις το κιβώτιο τα ίδια πράγματα είναι. Το fabia δίνει bluetooth και χειριστήρια στο τιμόνι σαν έξτρα ενώ το polo τα σπορ καθίσματα και τα ντουλαπάκια κάτω από τα καθίσματα.. επίσης είναι και πιο όμορφο..
-
Το dsg το θεωρω ρισκο αυτη την εποχη. Αν βγαλει καλο ονομα τα επομενα χρονια θα πουλαει σα ζεστο ψωμακι ως μεταχειρισμενο, αν παλι γινει χαμος απο προβληματα θα εχει την τυχη των fsi... Γνωμη μου, αν ειναι να το κρατησεις πολλα χρονια, παρε το πολο, αν σκεφτεσαι να το πουλησεις μεσα στην επομενη 5ετια παρε το φαμπια να κανεις τη ζωη σου πιο ευκολη, κανε επεκταση εγγυησης κι αν σε ταλαιπωρησει, το σπρωχνεις στα 4 χρονια με ενα ακομα χρονο εγγυησης να τρεχει
-
[quote='Konstantinos87']... +1 στο Fabia, λόγω οικονομικών,+dsg (ψάξε να δείς αν το dsg είναι ακριβό στο service!), το polo τσιμπάει λίγο στο service, ντάξει το fabia έχει λίγο παράξενη σχεδίαση από την μέση και πάνω, το polo έχει πιο ''βαρύ'' ίματζ, αλλά αν το κρατήσεις για δεκαετία το αυτοκίνητο ε δε νόμιζω να δείς και μεγάλες διαφορές στην μεταπώληση, το polo επίσης δε λέει και τίποτα σχεδιαστικά μυρίζει ναφθαλ... , καλοτάξιδο όποιο και να πάρεις!.
-
καλησπερα παιδες λοιπον στο θεματακι μας εγω μετα απο χαζι στα σαιτ κατελιξα στον κινητηρα τσι της wv
απο τα 2 μικρο το δυλημα φαμπια με την μια ουτε καν πατησα σε αλλη αντιπρ... κατα βαση για την ανεση και το χωρο αποσκευων(καθοτι 3μελης οικογενεια) που ειναι μεγαλυτερα απο το ιμπιζα μετα στο οτι το θεωρω φθηνοδουλεια και γενικοτερα πολυ ποιο σουπα το ιμπιζα απο το σκοντα(ισως κανω λαθος)αλλα κατα βαση το επελεξα για τους χωρους επειτα μου αρεσε και η 2χρωμια στο φαμπια λοιπον μου εκατσε η αποσυρση 2.200 ειχα ενα κοτετσι ιχ...το εδωσα και με τη μια σκοντα ηλιοροφη 2 χρωμια και ολα κομπλε ως που μου λεει 3 μηνες αναμονη...πφφφφφ οι 2μιση περασαν θα σκασω...
μου εκανε δωρο συναγιερμο και αυτη τη παπαρια 5 σημειων για το παρκινγκ....και δωεο την εχτρα 2χρονια εγγυηση
ερωτημα 560 Ε με το που παραδωθει...?????γιατι ρε φιλε μ βαζεις εξοδα μεταφορας και προετοιμασιας αφου η δουλεια σου ειναι... -
παιδιά καλησπέρα καταρχήν.Είμαι και εγώ στο δίλημμα μεταξύ του polo 1.2 tsi 105hp και του ibiza 1.2 tsi 105hp ecomotive start-stop...υπάρχει κάποιος που να το έχει πάρει το ibiza, γιατί προς τα εκεί τείνω περισσότερο,για να μου πει τη γνώμη του? ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να με βοηθήσει.
Ο λόγος που τείνω περισσότερο προς το ibiza είναι γιατί έχει κάποια παραπάνω πράγματα από το polo όπως πχ cruise control,χειριστήρια στο τιμόνι με το μεγαλύτερο συν βέβαια τον καλύτερο κινητήρα τουλάχιστον στα λόγια.
Κάποιος που να έχει παραπάνω εμπειρία και λόγο από μένα στο συγκεκριμένο θέμα? -
Το πόλο με τα ίδια πράγματα εξοπλισμού πάει 2000-2500€ παραπάνω Δεν έχει ακόμα αυτόματο κλιματισμό,start-stop(το ίμπιζα έχει και μικρότερα τέλη λόγω ρύπων 95€ αντί 124€),χds.Eννοείται ίμπιζα .Είναι και λίγο καλύτερο οδηγικά.το πόλο γέρνει αρκετά.Fabia tsi elegance + esp γιατί όχι?Έχει και μεγαλύτερο πορτ παγκαζ,καλύτερη εργονομία και ορατότητα και 4 χρόνια εγγύηση.Επίσης και μεγαλύτερα δισκόφρενα από τα άλλα 2 μπροστά αν θυμάμαι καλά που είπε κάποιος
-
Ναι οκ για το fabia αλλά δεν μου αρέσει εξωτερικά καθόλου!!!
Γούστα είναι αυτά.Εμένα πάντως δεν με γοητεύει!
Αυτό που σκέφτομαι βέβαια είναι και το εξής.πόσα χρόνια έχει το καθένα τους στην αγορά και σε πόσα χρόνια θα βγουν τα επόμενα μοντέλα?
Από ότι είχα διαβάσει κάπου,το 1.2 tsi 105hp ecomotive της SEAT βγήκε στην ελληνική αγορά κάπου τον γενάρη! -
Ο χρήστης poulis84 έγραψε:
Ναι οκ για το fabia αλλά δεν μου αρέσει εξωτερικά καθόλου!!!
Γούστα είναι αυτά.Εμένα πάντως δεν με γοητεύει!
Αυτό που σκέφτομαι βέβαια είναι και το εξής.πόσα χρόνια έχει το καθένα τους στην αγορά και σε πόσα χρόνια θα βγουν τα επόμενα μοντέλα?
Από ότι είχα διαβάσει κάπου,το 1.2 tsi 105hp ecomotive της SEAT βγήκε στην ελληνική αγορά κάπου τον γενάρη!Το fabia ήρθε τον ιούνιο του 2007,το ibiza τον μάιο του 2008 και το polo τον ιούλιο του 2009.Κάθε γενιά κρατάει περίπου 5,5 με 6 χρόνια.Τα tsi μοτέρ μπήκαν το 2010.Πάντως για το ibiza σε βλέπω(και όχι άδικα,αλήθεια το 5-θυρο ή το 3-θυρο ).Ρίξε μια ματιά και στα clio 1.2 tce dynamic και fiesta 1.6 sport(έχει έκπτωση 2800€) αν θες.Σου αρέσουν τα 2 τελευταία?Αν όχι πάνε για το ibiza.
-
αντικειμενικα το πολο ειναι το ποιο ομορφο αλλα το ποιο ακριβο....ειναι και πως ειναι οι αναγκες σου αν ειμουν μονος θα επερνα πολο αλλα εφ οσον εχω οικογενεια 3μελοι επελεξα το ποιο μεγαλο και παραμελισα λιγο την ομορφια
αν και οσο το βλεπω ειναι και ποιο ομορφο το φαμπια ειναι κατι σαν να εχεις να μαμσεις χρονια και τα μπαζα να σ μοιαζουν μναρες -
Ο χρήστης veriaras έγραψε:
αντικειμενικα το πολο ειναι το ποιο ομορφο αλλα το ποιο ακριβο....ειναι και πως ειναι οι αναγκες σου αν ειμουν μονος θα επερνα πολο αλλα εφ οσον εχω οικογενεια 3μελοι επελεξα το ποιο μεγαλο και παραμελισα λιγο την ομορφια
αν και οσο το βλεπω ειναι και ποιο ομορφο το φαμπια ειναι κατι σαν να εχεις να μαμσεις χρονια και τα μπαζα να σ μοιαζουν μναρεςEίναι πιο όμορφο το polo από τα τρίθυρα seat ibiza και ford fiesta
Seat Ibiza 1.2 TSI SE vs Skoda Fabia 1.2 TSI Dynamic