-
Καλησπέρα σε όλες και σε όλους σας.
Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα να ζητήσω την βοήθειά σας και την γνώμη σας σχετικά με το πρόβλημα ibiza ή fabia.
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα από αυτά, κοιτώντας μόνο τις εκδόσεις που γράφει ο τίτλος του θέματος.
Αφού πήγα και στις 2 αντιπροσωπείες (χωρίς να έχω κάνει test drive ακόμα) έχω να πώ τα εξής..- Το Ibiza μου αρέσει πολύ περισσότερο εμφανισιακά σε σχέση με το 'mini van' που ακούει στο όνομα fabia. Πολύ ψηλό και στενό το αμάξι αυτό, δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα.
- Το Ibiza έχει πολύ καλύτερο εξοπλισμό από το fabia με τα ίδια λεφτά. Το μόνο που με προβληματίζει είναι οι 17' του ibiza(έλεος, σε 1200cc??) όχι μόνο επειδή θα 'χτυπάει' αλλά επειδή θα έχει σίγουρα διαφορά και στην κατανάλωση+ ότι θέλεις μια περιουσία για καινούργια λάστιχα. Περιμένω από τον VAG2011 που το αγόρασε πρόσφατα 'http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=47649&hilit=seat+ibiza' να μας πεί εντυπώσεις για την κατανάλωση(καλορίζικο παρεπιπτόντως ).
Σχεδόν όλα καταλήγουν στο ibiza ΑΛΛΑ...
Ο ξαδερφός μου είχε το προηγούμενο cordoba, μοντ '06 αν θυμάμαι καλά. Στην κυριολεξία ήταν κάθε μέρα στο service για ένα εξάμηνο περίπου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα προβλήματα έβγαλε, ευτυχώς ήταν στην εγγύηση. Τώρα έχει ένα octavia 1.8 tsi στα 160hp και έχει βρεί την υγειά του. Το θέμα είναι ότι δεν ήταν προβληματικό μόνο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά είχα ακούσει από πολλούς παράπονα για συνεχή προβλήματα και στο cordoba και στο αντίστοιχο ibiza.
Αυτό σημαίνει ότι είναι προβληματική η εταιρεία γενικότερα ή μήπως το καινούργιο ιμπιζακι επειδή φοράει ολόιδιο κινητήρα με τα άλλα 2 του group δεν θα έχει θέμα; Με τα ηλεκτρολογικά πώς πάμε; Από θέμα κατασκευής και ποιότητα υλικών έχουν διαφορά; Έχετε ακούσει κάτι περίεργο να βγάζει το αμάξι;
Το μόνο που έχω βρεί σαν πρόβλημα είναι αυτό 'http://www.youtube.com/watch?v=MM0CmUhENH4&feature=related' το οποίο δεν ξέρουν που οφείλεται ακόμα.
Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά η αξιοπιστία με ενδιαφέρει πιο πολύ απ' όλα και δυστυχώς δεν πάω σε polo γιατί δεν την παλεύω την τιμή του...
Θεωρείται ότι γενικά τα skoda είναι λιγότερο ζημιάρικα.. ας ελπίσω ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχω δίλημα.
Κάθε άποψη δεκτή, όποιος έχει και προσωπική εμπειρία με κάποιο από τα δύο ας μοιραστεί την εμπειρία του.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
-
Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα να ζητήσω την βοήθειά σας και την γνώμη σας σχετικά με το πρόβλημα ibiza ή fabia.
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα από αυτά, κοιτώντας μόνο τις εκδόσεις που γράφει ο τίτλος του θέματος.
Αφού πήγα και στις 2 αντιπροσωπείες (χωρίς να έχω κάνει test drive ακόμα) έχω να πώ τα εξής..- Το Ibiza μου αρέσει πολύ περισσότερο εμφανισιακά σε σχέση με το 'mini van' που ακούει στο όνομα fabia. Πολύ ψηλό και στενό το αμάξι αυτό, δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα.
- Το Ibiza έχει πολύ καλύτερο εξοπλισμό από το fabia με τα ίδια λεφτά. Το μόνο που με προβληματίζει είναι οι 17' του ibiza(έλεος, σε 1200cc??) όχι μόνο επειδή θα 'χτυπάει' αλλά επειδή θα έχει σίγουρα διαφορά και στην κατανάλωση+ ότι θέλεις μια περιουσία για καινούργια λάστιχα. Περιμένω από τον VAG2011 που το αγόρασε πρόσφατα 'http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=47649&hilit=seat+ibiza' να μας πεί εντυπώσεις για την κατανάλωση(καλορίζικο παρεπιπτόντως ).
Ο ξαδερφός μου είχε το προηγούμενο cordoba, μοντ '06 αν θυμάμαι καλά. Στην κυριολεξία ήταν κάθε μέρα στο service για ένα εξάμηνο περίπου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα προβλήματα έβγαλε, ευτυχώς ήταν στην εγγύηση. Τώρα έχει ένα octavia 1.8 tsi στα 160hp και έχει βρεί την υγειά του. Το θέμα είναι ότι δεν ήταν προβληματικό μόνο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά είχα ακούσει από πολλούς παράπονα για συνεχή προβλήματα και στο cordoba και στο αντίστοιχο ibiza.
Αυτό σημαίνει ότι είναι προβληματική η εταιρεία γενικότερα ή μήπως το καινούργιο ιμπιζακι επειδή φοράει ολόιδιο κινητήρα με τα άλλα 2 του group δεν θα έχει θέμα; Με τα ηλεκτρολογικά πώς πάμε; Από θέμα κατασκευής και ποιότητα υλικών έχουν διαφορά; Έχετε ακούσει κάτι περίεργο να βγάζει το αμάξι;
Το μόνο που έχω βρεί σαν πρόβλημα είναι αυτό 'http://www.youtube.com/watch?v=MM0CmUhENH4&feature=related' το οποίο δεν ξέρουν που οφείλεται ακόμα.
Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά η αξιοπιστία με ενδιαφέρει πιο πολύ απ' όλα και δυστυχώς δεν πάω σε polo γιατί δεν την παλεύω την τιμή του...
Θεωρείται ότι γενικά τα skoda είναι λιγότερο ζημιάρικα.. ας ελπίσω ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχω δίλημα.
Κάθε άποψη δεκτή, όποιος έχει και προσωπική εμπειρία με κάποιο από τα δύο ας μοιραστεί την εμπειρία του.
-
-
Έχω μια γενιά πίσω fabia και από φίλους με ίδιας χρονολογίας seat ibiza & cordoba έχω ακούσει πολλά παράπονα , πολλαπλασιαστές , εξατμίσεις , παράθυρα , ηλεκτρικά γενικά μέχρι χρώμα και εσωτερικό , θεωρώ τα skoda πιό καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα από seat και παρότι το ibiza είναι πιό νεανικό και σπορτίφ από την fabia δεν θα το προτιμούσα , fabia 1,2 tsi dsg από εμένα .
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Έχω μια γενιά πίσω fabia και από φίλους με ίδιας χρονολογίας seat ibiza & cordoba έχω ακούσει πολλά παράπονα , πολλαπλασιαστές , εξατμίσεις , παράθυρα , ηλεκτρικά γενικά μέχρι χρώμα και εσωτερικό , θεωρώ τα skoda πιό καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα από seat και παρότι το ibiza είναι πιό νεανικό και σπορτίφ από την fabia δεν θα το προτιμούσα , fabia 1,2 tsi dsg από εμένα .Για dsg δεν έχω να διαθέσω αν και θα το ήθελα..
Δυστυχώς έχω ακούσει και εγώ για τα παραπάνω και γι' αυτό είμαι σκεπτικός..
Ευχαριστώ πολύ για την γνώμη!! -
Φίλε μου δεν μπορώ φυσικά να πώ άποψη για το fabia αφού ποτέ μου δεν είχα εμπειρία από την μάρκα αυτή, ούτε μέσω φίλων. Θα πω μόνον ότι προσωπικά , εμφανισιακά το σιχαίνομαι.
Για το ibiza θα πώ ότι όσον αναφορά την κατανάλωση έχω κάνει μόνο 400 χλμ. και κανένα μακρινό ταξίδι ακόμα λόγω υποχρεώσεων , άρα ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορούμε να βγάλουμε. Για τις 17άρες ζάντες εκτός από το πουλ μουρ ίσως είναι υπερβολικές. Προσωπικά νομίζω ότι με την κατάσταση των Ελληνικών δρόμων τι 17άρες τι 16άρες , το ίδιο είναι.
Κατά τα άλλα όλα λειτουργούν ρολόϊ , η αίσθηση που μου δίνει το αυτοκίνητο είναι υπέροχη , οι χώροι του με ικανοποιούν απόλυτα, (τριμελής οικογένεια) και γενικότερα καταλαβαίνω ότι δεν έχω απολαύσει ακόμα πλήρως αυτά που προσφέρει , από άποψη κινητήρα περισσότερο , αφού οδηγώ συντηριτικά ακόμα. -
Βασικά θα ελεγα παρε οποιο σου αρεσει πιο πολυ και ταιριαζει περισσότερο στις αναγκες σου. Στα προβληματα λιγο πολυ ολα τα vag το ιδιο ειναι. Το fabia εχω την εντυπωση πως ειναι πιο ποιοτικο και ευρυχωρο μεσα. Το Ibiza πιο μοντερνο εμφανησιακά αλλα μεσα πολυ πλαστικο.
-
Εγώ είδα και τα δύο για να καταλήξω τελικά στο ιμπιζα, μιας και αυτό ήταν που μου άρεσε εξαρχής, και το φάμπια θα έβγαινε 500 ευρω παραπάνω, λόγω του πράσινου μεταλλικού στο οποίο θα το έπαιρνα..
Οπως και να έχει, οι χώροι του ιμπιζα είναι μεγάλο μείον, αν τους θεωρείς σημαντικούς σκέψου το καλά!! Επίσης η άνεση δεν πρόκεται να σε απασχολήσει ιδιαίτερα, και αυτό στο λέω γιατί και ο πατέρας μου που είναι τρελός φαν της άνεσης δεν είχε πρόβλημα είτε με 16άρες είτε με 17αρες το ίδιο του φάνηκε!! Σφιχτό αλλά δεν κοπάναγε!
Απο εκεί και πέρα, ναι το ίμπιζα είναι πιο όμορφο μέσα λιγότερο, έξω περισσότερο (καλά όταν λέμε ότι προτιμούσα μακράν το φάμπια του 00 το εννοώ με 1000), και περνόντας αρκετή ώρα στο εσωτερικό παρατητηρείς ότι στη φάμπια τα πλάστικα μοιάζουν λίγο κατώτερης ποιότητας από του ίμπιζα...
Επίσης θα βρείς καλύτερο εξοπλισμό στο ίμπιζα, (USB,XDS,αναδιπλούμενοι καθρέπτες που στο φάμπια μπαίνουν μόνο στο rs), ενώ 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση στο φάμπια αντί για 2 του ίμπιζα!!
Νομίζω στα ανέλυσα όλα, η τελική επιλογή δική σου και μόνο !!!
-
και τα 2 μηχανικα ειναι τα ιδια απο εκει και περα το ibiza για μενα ειναι ομορφοτερο
-
Αν μιλάμε για το τρίθυρο ίμπιζα τότε ναι.Πιο όμορφο και με περισσότερο εξοπλισμό.Αν λες για το πεντάθυρο,τότε καλύτερα το πιο ευρύχωρο φάμπια στην έκδοση έλεγκανς .Για φιέστα 1.6 ζμπορ τι λές?14500 με την έκπτωση και σε λευκό μούρλια
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
και τα 2 μηχανικα ειναι τα ιδια απο εκει και περα το ibiza για μενα ειναι ομορφοτεροΤο Fabia, μου αρέσει.
Βασίζεται στο προηγούμενο πάτωμα από τα τρέχοντα polo/ ibiza, κάνω λάθος; -
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
...ενώ 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση στο φάμπια αντί για 2 του ίμπιζα!!
Στην skoda μου είπαν ότι και το fabia 2 χρόνια εγγύηση έχει..
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Αν μιλάμε για το τρίθυρο ίμπιζα τότε ναι.Πιο όμορφο και με περισσότερο εξοπλισμό.Αν λες για το πεντάθυρο,τότε καλύτερα το πιο ευρύχωρο φάμπια στην έκδοση έλεγκανς .Για φιέστα 1.6 ζμπορ τι λές?14500 με την έκπτωση και σε λευκό μούρλιαΓια 5θυρο σκέφτομαι γιατί έχω ήδη τρίθυρο αμάξι και δεν είναι και ό,τι πιο βολικό..
Φιέστα με 1600cc δεν κοιτάω με τ ι π ο τ α. Υποτίθεται ότι θέλω να ξεφύγω από το 1,5 που έχω λόγω κατανάλωσης.. -
Ibiza SC εχει ο κολλητος μου απο το Νοεμβρη του 09 και δεν το μονο που εχει παρουσιασει ηταν ενα θεματακι με τον αυτοματο κλιματισμο... Η εκδοση που εχει παρει ειναι η Special Edition και εχει πολυ καλο εξοπλισμο με εξαιρεση τις 17αρες που και γω τις θεωρω υπερβολη..
Αν θες παντως αυτοκινητο για καθημερινη ανετη μετακινηση το Fabia θα πρεπει η επιλογη σου!
-
Για να σου φυγουν οι προβληματισμοι σχετικα με την
αξιοπιστια seat, σου λεω πως το ιμπιζα μου απο 2002 μεχρι περσυ
που το πωλησα ηταν μεγαλος σκυλος με σχεδον 150 χιλ χιλιομετρα.
Το ιδιο και αλλων 2 στη γειτονια μου. Παρε οποιο σ αρεσει και αστα στην ακρη αυτα. -
Το Ibiza και το Fabia έχουν ολόιδια μηχανικά μερη. Οπότε είναι το ίδιο αξιοόπιστα. Το αυτό ισχύει και για το Polo. Απορώ γιατί πιστεύεις ότι διαφέρει... Από εκεί και πέρα πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο.
-
Περι της εγγύσης, εγώ είχα πάει Νοέμβριο στην Σκοντα, και μου είπαν 2 χρόνια... Πριν από κάτι μήνες, οι τιμες ξαφνικα αυξήθηκαν κατα 400-500€. Οταν ξαναπήγα μεγάλη παρασκευή να δω το φαμπια, μου ειπαν οτι αυτή η αυξηση οφειλόταν στο ότι η εργοστασιακή εγγύηση έγινε 4 ετών!! Αν δεν στο πουν στη σκοντα και στο κάνουν γαργάρα, στείλει μου άμα ειναι πμ να σου πώ σε ποιο ακριβώς κατάστημα μου το είπαν!!! Σημαντικό πράγμα η εγγύηση, και γώ αν δεν είχα φίλο μηχανικό θα της έδινα παραπάνω σημασία (ίσως) της Fabia.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Ibiza και το Fabia έχουν ολόιδια μηχανικά μερη. Οπότε είναι το ίδιο αξιοόπιστα. Το αυτό ισχύει και για το Polo. Απορώ γιατί πιστεύεις ότι διαφέρει... Από εκεί και πέρα πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο.Μηχανικα μέρη μπορεί να είναι τα ίδια αλλά τα περισσότερα προβλήματα σε παλαιότερα μοντέλα ήταν τα ηλεκτρικά τους.
Όπως και να έχει μάλλον σε αυτό πάω, μιας και είμαι της άποψης οτι για να πάρεις καινούργιο αυτοκίνητο πρέπει προτίστως να σου αρέσει εμφανισιακά. Το μόνο που με προβληματίζει πάααρα πολύ είναι οι 17'(ακριβότερα λάστιχα, κοπάνημα και κυρίως μείωση των αποδόσεων σε σχέση με το polo για παράδειγμα). Όποιος το έχει το αμάξι ας μας πεί πώς πάει από θέμα αποδόσεων. Ένας φίλος μου που το οδήγησε ήδη μου είπε ότι ρεπριζ έχει μηδενική, λές και δεν έχει τουρμπο. -
Μηχανικά-ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά είναι ΟΛΑ ίδια! Το μόνο που αλλάζει είναι το αμάξωμα και το εσωτερικό...
-
Οι διαφορές μεταξύ των τριών αυτοκινήτων είναι αστείες. Με εξαίρεση τη VW, που ακόμα πιστεύει ότι πουλάει χρυσάφι, οι άλλοι δύο έχουν και καλές αντιπροσωπείες με συνεννοήσιμους ανθρώπους. Πάρε ό,τι σου κάθεται καλύτερα στο μάτι. Εμένα μου έκατσε η σκοντάρα γιατί 1) δε μου αρέσουν οι ακροβατικές στυλιστικές 'σπορτιφιές' και το 'wannabe σούπερκαρ αλλα είμαι σέατ' του ιμπίθα 2) το συνεργείο της σκοντάρας δουλεύει και Σάββατο και 3) επειδή η γυναίκα μου λέει πως έχει μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ (άκυρο γενικότερα μιας και για όλες τις γυναίκες ισχύει η συμπεριφορά των αερίων - ό,τι όγκο τους διαθέσεις τόσο όγκο θα πιάσουν).
Ό,τι και να πάρεις είναι πολύ γρήγορο για μικρό αμάξι με το 1.2tsi και παρέχει μπολικη ροπή για να παίζεις από χαμηλά.
Εγώ το αγόρασα με dsg και γενικά μου αρέσει καλύτερα έτσι.
Η εγγύηση (δεκ. /10) ήταν 290ευρώ έξτρα για 2 χρόνια επιπλέον και φυσικά την έβαλα μόνο και μόνο για το dsg.
Το έχω 6 μήνες και το μόνο που έχει βγάλει είναι ένα βλακοσυντονισμό της γραμμής τροφοδοσίας (το οποίο, αφου το πλακώσανε στις μονώσεις, του αλλάξανε τρόμπα και γενικά το ψάξανε 3 φορές, το έλυσα μόνος μου με ένα λαστιχάκι σουπερμάρκετ). Με το dsg δε, σου δίνει την αίσθηση (πολύ) μεγαλύτερου αυτοκινήτου αλλά τα υλικά και η συναρμολόγηση είναι μέτρια (όπως και στα άλλα δύο)...
Seat Ibiza 1.2 TSI SE vs Skoda Fabia 1.2 TSI Dynamic