-
Χαιρετώ τη παρέα του forum.
Είμαι στην αναζήτηση για αγορά καινούριου αυτοκινήτου. Μετά από μια μικρή έρευνα αγοράς κατέληξα στα 2 μοντέλα αυτά (Citroen C4 & Opel Astra). Οι 5d εκδόσεις τους και συγκεκριμένα η Citroen C4 1.6 Attraction 120Hp & Opel Astra 1.4 turbo Edition 120Hp έχουν διαφορά τελικής τιμής περίπου 1.000 ευρώ (πιο ακριβό το Astra). Το C4 στη παραπάνω έκδοση έχει περισσότερο εξοπλισμό (με κύρια διαφορά τον διζωνικό κλιματισμό σε σχέση με το απλό Aircondition του Astra) ενώ το Astra έχει 17άρες ζάντες αλουμινίου (16άρες με τάσι για το C4). Το Citroen έχει 5 χρόνια εγγύηση ενώ το Opel 6 χρόνια.
Ποια είναι η γνώμη σας για τα 2 παραπάνω μοντέλα (από προσωπική εμπειρία ή και από γνωστούς σας που τυχόν έχουν κάποιο από αυτά τα μοντέλα) ?
Να επισημάνω ότι προορίζεται για οικογενειακό αυτοκίνητο (2 παιδιά) και θα χρησιμοποιείται και εντός και εκτός πόλης (για ταξίδια).Ευχαριστώ.
-
Είμαι στην αναζήτηση για αγορά καινούριου αυτοκινήτου. Μετά από μια μικρή έρευνα αγοράς κατέληξα στα 2 μοντέλα αυτά (Citroen C4 & Opel Astra). Οι 5d εκδόσεις τους και συγκεκριμένα η Citroen C4 1.6 Attraction 120Hp & Opel Astra 1.4 turbo Edition 120Hp έχουν διαφορά τελικής τιμής περίπου 1.000 ευρώ (πιο ακριβό το Astra). Το C4 στη παραπάνω έκδοση έχει περισσότερο εξοπλισμό (με κύρια διαφορά τον διζωνικό κλιματισμό σε σχέση με το απλό Aircondition του Astra) ενώ το Astra έχει 17άρες ζάντες αλουμινίου (16άρες με τάσι για το C4). Το Citroen έχει 5 χρόνια εγγύηση ενώ το Opel 6 χρόνια.
Ποια είναι η γνώμη σας για τα 2 παραπάνω μοντέλα (από προσωπική εμπειρία ή και από γνωστούς σας που τυχόν έχουν κάποιο από αυτά τα μοντέλα) ?
Να επισημάνω ότι προορίζεται για οικογενειακό αυτοκίνητο (2 παιδιά) και θα χρησιμοποιείται και εντός και εκτός πόλης (για ταξίδια).Ευχαριστώ.
-
-
Από πότε έχει 5ετή εγγύηση η citroen; Να δεις τι περιλαμβάνει. Τoυ astra πάντως μετά τη διετία περιλαμβάνει μόνο μηχανικά μέρη (κινητήρα, αντλία νερού), σασμάν και εγκέφαλο.
Για 500 ευρώ ΜΗΝ χάσεις 20 ίππους του 1.4Τ 140hp. Εκτός αν η διαφορά στην κατανάλωση είναι άξια λόγου.
Οδήγησέ τα, δες το σχήμα και κυρίως τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ (αν χρειαστείς καροτσάκι για τα παιδιά, παίζει ρόλο). Στα νούμερα είναι πιο ευρύχωρο στο συγκεκριμένο θέμα το C4.
Τώρα, από αξιοπιστία,......το προηγούμενο C4 είχε κάποια θέματα - περισσότερα από το προηγούμενο Astra.
-
Δεν έχω οδηγήσει κανένα, αλλά μακριά από την αντιπροσωπεία της citroen ... Στην υπογραφή μου για λεπτομέρειες...
-
H 5ετης εγγυηση της Citroen ειναι εργοστασιακη (και οχι 2+3 οπως κανουν οι περισσοτεροι) και περιλαμβανει τα παντα πλυν αναλωσιμων.
Θα συμφωνησω οτι πρεπει να τα οδηγησεις και τα 2 πρωτου καταληξεις, θα σου λυθουν πολλες αποριες! -
Έχω δει από κοντά και τα 2 αυτοκίνητα στις αντιπροσωπείες αλλά δεν τα έχω οδηγήσει (θα κλείσω test drive σύντομα).
Επειδή είναι πολύ κοντά και σε θέμα εμφάνισης (υποκειμενικό) και σε θέμα ποιότητας (τουλάχιστον για μένα όπως τα είδα στις εκθέσεις) γι΄ αυτό και έχω το δίλημμα ποιο να προτιμήσω. Ελπίζω να ξεκαθαρίσει η κατάσταση μετά το test drive.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Δεν έχω οδηγήσει κανένα, αλλά μακριά από την αντιπροσωπεία της citroen ... Στην υπογραφή μου για λεπτομέρειες...Haters gonna hate
-
Φιλε μου εχεις πμ.
-
Αν σε ενδιαφέρει η αίσθηση στην οδήγηση να ξεχάσεις το astra χάλια τιμόνι , μακρύ σασμάν χωρίς καλό κούμπομα και γενικά βαρύ αυτοκίνητο κάτι που γίνεται αισθητο στο δρόμο , την c4 δεν την ξέρω .
-
Τα Opel είναι για συνταξιούχους κι ανέραστους οδηγούς.
C4 φυσικά κι ας μην έχει τον πίσω άξονα του παρελθόντος -
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Αν σε ενδιαφέρει η αίσθηση στην οδήγηση να ξεχάσεις το astra χάλια τιμόνι , μακρύ σασμάν χωρίς καλό κούμπομα και γενικά βαρύ αυτοκίνητο κάτι που γίνεται αισθητο στο δρόμο , την c4 δεν την ξέρω .Και η C4 πλέον δεν είναι στο θέμα οδηγικής αίσθησης κάτι ιδιαίτερο. Περισσότερο έμφαση στην άνεση, απο ότι γράφει ο ειδικός τύπος.
takism : Για το νέο Φόκους 1.6/125ΗΡ έχεις κοιτάξει;
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Αν σε ενδιαφέρει η αίσθηση στην οδήγηση να ξεχάσεις το astra χάλια τιμόνι , μακρύ σασμάν χωρίς καλό κούμπομα και γενικά βαρύ αυτοκίνητο κάτι που γίνεται αισθητο στο δρόμο , την c4 δεν την ξέρω .
Και η C4 πλέον δεν είναι στο θέμα οδηγικής αίσθησης κάτι ιδιαίτερο. Περισσότερο έμφαση στην άνεση, απο ότι γράφει ο ειδικός τύπος.
takism : Για το νέο Φόκους 1.6/125ΗΡ έχεις κοιτάξει;
Όχι, το Ford Focus 1.6/125Hp δεν το έχω δει. Νομίζω όμως ότι ξεφεύγει η τιμή του σε σχέση με τα άλλα δύο (περίπου 20.000). Εκτός αν κάνει και η Ford κάποια έκπτωση και σε συνδυασμό με απόσυρση μπορεί να κατέβει αρκετά. Ξέρει κανείς κάτι τέτοιο ?
-
To καινούριο astra δεν έχει καμμιά σχέση σε αίσθηση / οδήγηση με τη νέα C4.
Το C4 είναι το πιο άνετο αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις, το Άστρα είναι προς το σπορ, αν πάρεις και την αντίστοιχη έκδοση με το κουμπάκι πατημένο πλησιάζει σε Τζουλιέτα, Λεόν.
Από αυτό το γεγονός βγαίνουν πολλά: το C4 καίει λιγότερο, είναι πιο χαλαρό και προσανατολισμένο στην ήρεμη οδήγηση. Το άστρα μπορεί και να αγριέψει και να σε αγχώσει (και να κάψει και πολύ παραπάνω).
Ασφαλή και ευρύχωρα για 4-μελή οικογένεια είναι και τα 2 εννοείται.
Όσον αφορά την αξιοπιστία η όπελ στην προηγούμενη γενιά της είχε πολλά προβλήματα με το άστρα, τώρα αν έχουν ακολουθήσει τη συνταγή του ινσίνια πρέπει να είναι αστέρι.
Το σιτροέν είναι αξιόπιστο ευρωπαικό αυτοκίνητο. Μην ακούς τι συμβαίνει στον καθένα μεμονωμένα και από πιθανό λάθος του ντήλερ. Το ξαρά που ξέρω εγώ είχε 140 χιλιάδες απροβλημάτιστα χλμ. ενώ ένα ακόμα σάξο στην οικογένεια είχε κάνει 100 χιλ χλμ χωρίς τσικ.
-
Ο χρήστης takism έγραψε:
Με βαση αποκλειστικα τα παραπανω..
Τα 1000e ειναι μικρη διαφορα για να μην προτιμησεις το τουρμπατο μοτερακι του astra.. Σε ταξιδι μη νομιζεις οτι θα καψει παραπανω σα turbo καθοτι θα πηγαινει πιο ανετα και δε θα χρειαζεται να το ζορισεις φορτωμενο..
Το c4 εχει πολυ καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου (το θεωρω χωρις υπερβολη στη κορυφη της κατηγοριας και εμφανως καλυτερο απο το astra στον τομεα) και το προτιμω και αισθητικα-σχεδιαστικα..
Εξωτερικα προτιμω το astra το οποιο θεωρω οτι ειναι και το πιο ομορφο astra που εχει βγει μεχρι τωρα..
Ωραιες οι 17αρες απλα ισως στην πολη κουρασουν και πιο ακριβες οι αλλαγες..Μεταξυ μας μ αρεσουν..
Πιο ανετη αναρτηση η c4
Τεραστιο πορτμπαγκαζ η νεα c4..
Ολικη η εγγυηση της citroen ενω της opel εχω την εντυπωση οτι ειναι μερικη..Προσωπικα δε τη θεωρω και πολυ + την πολυετη εγγυηση λογω κοστους αντιπροσωπειων ,αλλα οι περισσοτεροι ανθρωποι θελουν απλα να εχουν το κεφαλι τους ησυχο.vasgti, thomas , ενας κολλημενος απαντησε....
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το c4 εχει πολυ καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου (το θεωρω χωρις υπερβολη στη κορυφη της κατηγοριας )
Nονέ το θεωρείς ποιοτικότερο κι απ το εσωτερικό του Golf VI; (δεν το έχω δει από κοντά το C4, γι αυτό ρωτάω)
-
Aν και δεν με ρώτησες, εγώ με τίποτα.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Το c4 εχει πολυ καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου (το θεωρω χωρις υπερβολη στη κορυφη της κατηγοριας )
Nονέ το θεωρείς ποιοτικότερο κι απ το εσωτερικό του Golf VI; (δεν το έχω δει από κοντά το C4, γι αυτό ρωτάω)
Δε το θεωρω καλυτερο οχι. Γενικως μικρη η διαφορα αν αυτη μπορουσε να μετρηθει.. Το θεωρω στα καλυτερα 3-4 ολης της κατηγοριας. Σιγουρα ειναι καλυτερο απο της G ποιοτικα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν έχω οδηγήσει κανένα, αλλά μακριά από την αντιπροσωπεία της citroen ... Στην υπογραφή μου για λεπτομέρειες...
Haters gonna hate
Oh yes...
Αν και είναι πολύ απλό το θέμα... Αν δεν σέβονται αυτοί τους πελάτες τους, θα τους κάνω και διαφήμιση;;; Δεν με σεβάστηκαν και με κορόιδεψαν πολλές φορές κατάμουτρα, άρα από εμένα μόνο δυσφήμιση. + -
Και με τον συγκεκριμένο όμιλο αντιπροσωπειών δεν είχα μόνο εγώ θέμα...
Σε ότι αφορά την εγγύηση, δεν υπάρχει ευρωπαϊκή εταιρεία που να δίνει 5 χρόνια από το εργοστάσιο... Οι Γάλλοι δίνουν 2 + 3 ο αντιπρόσωπος, που αν κρίνω από τη δική μου εμπειρία μετράνε πάρα πολύ...
-
Κοιτά ντάξει εγώ σε κατανοώ αλλά πρέπει να σου πω πως η εγγύηση δεν είναι του αντιπροσώπου αλλά της Citroen με τους ίδιους όρους με την εργοστασιακή και την αγοράζεις απο τον αντιπρόσωπο. Το συγκεκριμένο προιον υπάρχει εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες στην Ευρώπη.
Citroen C4 ή Opel Astra ?