-
Τι καθομαστε και εξηγουμε τωρα; Βγηκε κοσμος εξω και απλα με τη παρουσια του εδειξε οτι ειναι δυσαρεστημενος με κατι. Καπως ετσι οι ψιθυροι θα γινουν φωνη. Με το καθομαστε με σταυρωμενα χερια και να λεμε 'ε καλα να παθουμε' σε καμια περιπτωση δεν μπορει να μας φερει μια ελπιδα.
Εδω παντως σημερα εχει βροχερο καιρο, δεν ξερω αν θα μαζευτει κοσμος οπως χτες αλλα δεν εχει σημασια, η αρχη εγινε
. Μ ενοχλησε παντως εχτες τα ψιλοκοροιδευτικα σχολια φιλων που τους επαιρνα τηλ να κατεβουμε παρεα και μου απαντουσαν 'εισαι αγανακτισμενος δηλαδη εσυ;'
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
άμα παρακινήθηκες απο τους Ισπανούς να το λες όμως, να μην το ντύνεις με χρυσόχαρτο 'αυθόρμητη'
γιατί το 'αυθόρμητη' προυποθέτει μια ωρίμανση που εγώ δεν βλέπω
επίσης μάλλον πρέπει να βγεις και απο τη λογική του 'εγώ έκανα το (μόνο) σωστό'.να ξεψειρισουμε λεξη-λεξη για το που θα βρουμε κατι που μυριζει, χρωματιζεται, παραξενευει, βρομαει ;
ναι, ειναι κοπια των Ισπανων ! Ειναι παραδειγμα προς αποφυγη ;
θελουμε να αντιδρασουμε ή οχι ;ποση πολυ προσπαθεια ακομα για να πρεπει να υπαρχει κατι μεμπτο ;;
μου θυμιζει την μικροπρεπεια του μελλοθανατου που παραπονιεται για την απολυμανση της βελονας.απο την αλλη βεβαια βλεπουμε ως τραγικες τις συμπεριφορες γυναικων οταν λενε τα εμμεσα 'θελω τον χρονο μου', 'σε βλεπω σαν φιλο', 'ειμαι μπερδεμενη'.
@egobrain το πρώτο μου μύνημα στο τοπικ το διάβασες?
αν όχι,διάβασε τοη αντίδραση είναι απαραίτητη αρκεί να μην την καθιστούμε άκυρη άκαιρη και στείρα εμείς οι ίδιοι.
όσοι ζητάνε (πολύ αργά ΙΜΗΟ) ουσιαστική δημοκρατία ακυρώνουν εαυτούς πράττοντας ως άβουλοι υπήκοοι που έχουν μόνο αιτήματα.
τώρα θέλω δικαιοσύνη για τον Άκη που πάει να τη βγάλει λάδι. θέλω την αλήθεια για το χρέος το μνημόνιο και τους όρους ώστε αύριο (αφού το πρώτο συγχρονισμό τον χάσαμε) να πάρω (ως έκφραση ουσιαστικής δημοκρατίας) μια συνειδητή απόφαση για το τι μέλει γενέσθαι.
όχι άλλα 'ήρθε το τέλος' αφενός 'άμα γουστάρει το κυρίαρχο ελληνικό κράτος βαράει κανόνι' αφετέρου. την απόφαση θα την πάρω εγώ, συλλογικά, επι πραγματικών στοιχείων και όχι με α,β,γ,δ σε eurovision διαγωνισμό.over and out.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Τι καθομαστε και εξηγουμε τωρα; Βγηκε κοσμος εξω και απλα με τη παρουσια του εδειξε οτι ειναι δυσαρεστημενος με κατι. Καπως ετσι οι ψιθυροι θα γινουν φωνη. Με το καθομαστε με σταυρωμενα χερια και να λεμε 'ε καλα να παθουμε' σε καμια περιπτωση δεν μπορει να μας φερει μια ελπιδα.Εδω παντως σημερα εχει βροχερο καιρο, δεν ξερω αν θα μαζευτει κοσμος οπως χτες αλλα δεν εχει σημασια, η αρχη εγινε
. Μ ενοχλησε παντως εχτες τα ψιλοκοροιδευτικα σχολια φιλων που τους επαιρνα τηλ να κατεβουμε παρεα και μου απαντουσαν 'εισαι αγανακτισμενος δηλαδη εσυ;'
το θεμα ειναι οτι βγηκε επειδη οι ισπανοι εγραψαν οτι εγραψαν..
δεν υπαρχει ουσια σε αυτο ακομη ολοι το ξερουν δεν ειναι στον ελληνα να παλευει σιωπηλα σε μια πλατεια ειμαστε μια ρατσα ανθρωπων που παντα επιβιωνει οτι και να γινει αυτο ειναι το χαρακτηριστικο μας
πολυ φοβαμαι οτι σε λιγο καιρο θα ρωτησει καποιος τι ουσια εχει αυτο το κινημα και δεν θα μπορεσουν να δωσουν απαντηση.. -
Τι έγραψαν οι Ιθπανοί;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι έγραψαν οι Ιθπανοί;η φημη του 'οι ελληνες κοιμουνται..'
-
Aυτό εννοείς;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aυτό εννοείς;ναι
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Μ ενοχλησε παντως εχτες τα ψιλοκοροιδευτικα σχολια φιλων που τους επαιρνα τηλ να κατεβουμε παρεα και μου απαντουσαν 'εισαι αγανακτισμενος δηλαδη εσυ;'Να γιατί ποτέ δεν πρόκειτε να γίνουμε άνθρωποι,ούτε μνημόνια μας σώνουν ούτε ο Στάλιν ο ίδιος.
Και για να γίνω ποιό σαφής και να είμαστε σαν λαός ειλικρινής.
Κατά βάση ο παρηκμασμένος Νεοέλληνας της αρπαχτής και της επίδειξης δεν καίγεται επειδή το κράτος συνολικά παραπαίει αλλά επειδή ο καθένας μεμονωμένα έχασε ή κοντεύει να χάσει τη βόλεψή του κοκ,κι επειδή τα ατομικά 'εγώ' αυξάνουν και πληθύνονται βρίσκει ο ένας παρηγοριά στον άλλον.
Αδυνατούμε τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα να δούμε το ίδιο το πρόβλημα.
Αλήθεια,πόσο τραγικός λαός είμαστε τελικά?Επίσης να πω δυό λέξεις και για το κατά πόσο παραπλανημένος ήταν ο Ελληνας.
Κουτοπόνηρος είναι βολεψιματίας,και η κουτοπονηριά πηγάζει απ την αγραμματοσύνη κατά βάση.
Φρόντισαν τόσα χρόνια να κρατήσουν την πλέμπα αμόρφωτη κι όταν βγαίναν άτομα ξόφαλτσα στο προσκήνιο όπως ο Χαραλαμπίδης τους έτρωγε ο μπαμπούλας.
Πόσους δασκάλους έχει το φόρουμ?
Εναν.δύο,πέντε,πενήντα?
Γιατί δε λέτε ρε βολεμένοι στον κόσμο και στις μανάδες των παιδιών που διδάσκετε ότι πήρατε εγκύκλιο απ το υπουργείο παιδείας να περνάτε ακόμα και τα στουρνάρια?
Αυτός ο λαός θα επαναστατήσει?
Ο λαός του καθωσπρεπισμού και της τενεκετζίδικης θεωρίας υπέρ κομμάτων και σάπιων καθεστώτων μόνο και μόνο γιατί πέφτει το μηνιάτικο?Ασχετο/σχετικό.
Τα έλεγα πριν χρόνια.
Η ΕΟΚ θα διαλυθεί,ήδη είναι ορατά τα σημάδια καθώς πλέον ότι ήταν να ροκανίσουν ροκάνισαν,σειρά επενδυτική έχει η Κίνα τώρα (αλλά από κει θα τη βρούν)
Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή όσο ακόμα θα υφίσταται η ΕΟΚ και το φαλημέντο είναι αναπόφευκτο.Δέχομαι κάθε μορφής μούντζα και λαικισμού απ τους ειδήμονες κρατήστε όμως αυτό το πόστ για την κατάλληλη στιγμή να το τρίψουν στη μούρη τους οι προοδευτικοί.
-
Ποιον λαικισμο βρε g60 τελειωσες ολα τα αποθεματα..Επισης εκεινα της γενικευσης της ημιμαθειας κ.α...
Σκατα τα εκανε ο καιρος σημερα..
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Ποιον λαικισμο βρε g60 τελειωσες ολα τα αποθεματα..Επισης εκεινα της γενικευσης της ημιμαθειας κ.α...Σκατα τα εκανε ο καιρος σημερα..
Να δούμε όταν θα τρώτε σκατά υπό το φως της γκαζόλαμπας(την ΔΕΗ τη δίνουμε στους ιδιώτες κι αυτήν) τι θα λέτε
-
Ο χρήστης nikos_pap έγραψε:
Η πιο σωστη για ερωτηση τεθηκε απο καποιο μελος του φορουμ του οποιου δεν θυμαμαι το ονομα.
'Τους διωξαμε ολους. Και μετα?'Αριστεροί ντυμένοι ματατζήδες.
παρακμη
τηλεθεατες του λαζοπουλου,του ραδιο αρβιλα,αναγνωστες του τρωκτικου,μπλογκερς,χιπστερς,ευαισθητοποιημενοι μεσοαστοι,χοντρες και καλοζωισμενοι με κατσορολες και 'πειναμε' ,ενα ματσο ελληναρες που ψηφισαν νδ-πασοκ και θα συνεχιζουν να ψηφιζουν το ιδιο να διαμαρτυροντε ενατιον των 'προδοτων' πολιτικων και 'κλεφτες κλεφτες'
ο επιχειρηματιας που εχει τον υπαλληλο χωρις ενσημα,ο μαγαζοτας που δεν κοβει αποδειξη,η ελληνικη οικογενεια με τον γνωστο που ειναι καπου ψηλα στο πασοκ/νδ και τον γιο με βυσμα στο στρατο,ολοι αυτοι διαμαρτυροντε περισσοτερο επειδη δεν ειναι οσο βολεμενοι θα ηθελαν,περισσοτερο αυτοι ειναι το προβλημα παρα οι 'κλεφτες κλεφτες'like στο facebook,ενημερωση απο μπλογκς,λιγο απο συνομοσιολογια,αμαξι στο πεζοδρομιο,ελληνικο 'φιλοτιμο',ψηφο στους γνωστους και εχει ο θεος
Πόσο σωστός!
Λοιπόν εγώ έχω μια λύση.
Να βγούνε όλοι οι πολίτες στους δρόμους και να απαιτήσουν σωστή εφαρμογή του μνημονίου.
Άνοιγμα ΟΛΩΝ των κλειστών επαγγελμάτων, ιδιωτικοποιήσεις παντού, κατάργηση δημοσίων οργανισμών, απολύσεις, μειώσεις μισθών σε ΔΕΚΟ. Εγώ προσωπικά ονειρεύομαι μια κυβέρνηση που τις αποφάσεις θα τις παίρνει η Ευρώπη.
Αλλά ποιοί θα τα διεκδικήσουν αυτά; Οι ξεβολεμένοι για να ξεβολευτούν ακόμη περισσότερο;
Πάντως μου κάνει εντύπωση που σχεδόν κανένας δεν δηλώνει υπέρ του μνημονίου δημόσια. Έχει γίνει ταμπού, ενω είναι ο,τι καλύτερο έχει συμβεί στην χώρα (κατά τη γνώμη μου πάντα ). -
Αν και δεν εχω καταλαβει ποιο ακριβως το νοημα μ αρεσει ο τροπος που γραφεςι σου αφιερωνω αυτο(χωρις παρεξηγηση απλα μου θυμιζει ο τροπος γραφης )
-
http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=139
Στρατιωτικές δυνάμεις σε 'εσωτερική αποστολή' καταστολής ταραχών;
Στρατιωτικές δυνάμεις προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου προκειμένου να χρησιμοποιηθόύν σε 'αποστολές εσωτερικού' (δηλαδή σε αστυνομικά-κατασταλτικά καθήκοντα' γράφει ο έγκυρος Γερμανός αναλυτής, συνεργάτης της πλέον σοβαρής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, Udo Ulfkotte. Ας δούμε τα κυρότερα σημεία του άρθρου:
'Στην Αθήνα, η πολιτική κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο. Μετά τις ολοένα και συχνότερες βίαιες συγκρούσεις, η κυβέρνηση προετοιμάζεται τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, να χρησιμοποιήσει το στρατό στην Αθήνα. Για πρώτη φορά από τη στρατιωτική δικτατορία στην ελληνική πρωτεύουσα θα μπορούσε να αναπτυχθεί και πάλι στρατός.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργό Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανέφερε στην ελληνική εβδομαδιαία εφημερίδα Πρώτο Θέμα ότι εξέταζε τη στρατιωτική επιχείρηση στην πρωτεύουσα. Το φόντο είναι η αυξανόμενη βία στους δρόμους (κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), καθώς και η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα από τους μετανάστες.
Πολλοί Έλληνες δεν έχουν ξεχάσει τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του Λαϊκού Μετώπου αριστερά και συντηρητικές ομάδες ούτε η στρατιωτική δικτατορία έληξε μόλις το 1974. Σήμερα, στο πλαίσιο της εθνικής χρεοκοπίας και στις κοινωνικές περικοπές στην Ελλάδα για μια ακόμη φορά τις ομάδες, οι οποίες λαμβάνουν όλο και πιο βίαια ενάντια στην άλλη: τα συνδικάτα, τους αναρχικούς, τους μετανάστες, τους απλούς πολίτες, αστυνομία και οι αρχές ασφαλείας. Ενώ τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι οι Έλληνες γίνονται ολοένα και περισσότερο ρατσιστές, με τυφλό μίσος και οργισμένα κυνηγητά στην Αθήνα. Η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική στην επαρχία.
Όλο το πολιτικό φάσμα (με εξαίρεση το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα), αναγνώρισε ότι η αστυνομία έλαβε από την κυβέρνηση εντολές, όπως η βίαιη δράση εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν κατά της λιτότητας, καθώς και τη διάσπασή τους με τη βία. Οι ζωές δεν έχουν σημασία πια. Υπάρχουν πολλοί ανεξάρτητοι μάρτυρες από διάφορες πολιτικές κατευθύνσεις που επιβεβαιώνουν αυτά.
Επίσης ο προβοκάτορες κρατικός μηχανισμός έχει διεισδύσει στις τάξεις των διαδηλώσεων, και προκαλούν επεισόδια με σκοπό να δώσει εξουσία στην κρατική αστυνομία ως πρόσχημα, εναντίων των απεργιών. Πάνω από τις κομματικές γραμμές αυξανεται ο αριθμός των Ελλήνων που είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση.
O πρωθυπουργός Παπανδρέου ακολουθεί πλέον σαφώς τον παλιό φίλο του από τις τάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρώην Αιγύπτιο δικτάτορα Μουμπάρακ, ο οποίος κατά τη λήξη της θητείας του και δεν ήξερε τι άλλο να κάνει'.
http://info.kopp-verlag.de/hintergruend ... t-vor.html (σχετική ανάρτηση και στο yened.blogspot.com).
Το άρθρο καταλήγει λέγοντας ότι 'Στην Αθήνα η σοσιαλιστική κυβέρνηση άφησε να μπουν 1 εκατ. μουσουλμάνοι' και περιγράφει τα επεισόδια της τελευταίας εβδομάδας μετά την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη και την υπερνθύμιση ότι ο Μπαρόζο έχει προβλέψει πριν από ένα χρόνο εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.
Επί της ουσίας, το ερώτημα είναι αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές δυνάμεις σε αποστολές εσωτερικής καταστολής. Η απάντηση είναι , ΝΑΙ... Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα συνταγματικό κώλυμα σε μικτές περιπολίες με την αστυνομία, όπως είχε γίνει στους Ολιμπιακούς Αγώνες. Ούτε η μεταφορά και χρήση οπλισμού απαγορεύεται, από την στιγμή που συνοδεύονται από αστυνομικούς οι οποίοι έχουν την ευθύνη της σύλληψης.
Σύμφωνα με καταρτισθέν σχετικό επιτελικό σχέδιο με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων ξένων χωρών, το οποίο έλαβε την έγκριση επίσημης κυβερνητικής σύσκεψης, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 δεν είναι στενά Αστυνομικό πρόβλημα μόνο. Απαιτούνται ενιαίες και συγκλίνουσες δράσεις όλων των τομέων του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων και των Ε.Δ. της χώρας. Αυτό άλλωστε επιβάλλει η έκταση και το εγκατεσπαρμένο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στόχων (ολόκληρη η Αττική και οι πόλεις Θεσσαλονίκη και Βόλος, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης), για την αποτελεσματική ασφάλεια των οποίων μόνη η ΕΛ.ΑΣ κρίνεται ανεπαρκής.
Στα πλαίσια της Νέας Στρατηγικής Αναθεώρησης, στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει συμπεριληφθεί και η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, αλλά μέσα σε όρια και κανόνες.
Έτσι, με γνώμονα το νέο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του νέου σφαιρικού Δόγματος Ασφαλείας, αναφορικά με τη συμμετοχή και την συμβολή αυτών στην κάλυψη των αναγκών Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ομόφωνα είχαν αποφασιστεί τα εξής: Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης να διαθέσει ειδικές δυνάμεις, οι οποίες, ανέλαβαν τη φύλαξη σημαντικών υποδομών και εγκαταστάσεων και την Αστυνόμευση χώρων.
Οι ειδικές αυτές δυνάμεις λειτούργησαν μεν συμπληρωματικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η συμμετοχή τους ήταν κρίσιμη.
Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε αποστολές εσωτερικής αστυνόμευσης προβλέπεται ήδη και νομικά κατά βάση από το άρθρο 5 του Ν.2833/2000 και το Π.Δ. 63/2001, με έγκαιρο προσδιορισμό του έργου τους, είτε ως αυτοτελώς ενεργουσών (ανάθεση διακριτών – αυτοτελών αποστολών), είτε με ανάθεση αποστολών, οι οποίες επιβάλλουν διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένων μέσω υπό πλήρη Διοίκηση των Αρχών των Σωμάτων Ασφαλείας (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση περαιτέρω).
Το θέμα είναι αν υπάρχει πολιτική βούληση. Το 2008 υπήρχε σε κάποιο τμήμα της κυβέρνησης, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε από τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δ.Γράψα. Τώρα;
-
Λοιπόν εγώ έχω μια λύση.
Να βγούνε όλοι οι πολίτες στους δρόμους και να απαιτήσουν σωστή εφαρμογή του μνημονίου.
Άνοιγμα ΟΛΩΝ των κλειστών επαγγελμάτων, ιδιωτικοποιήσεις παντού, κατάργηση δημοσίων οργανισμών, απολύσεις, μειώσεις μισθών σε ΔΕΚΟ. Εγώ προσωπικά ονειρεύομαι μια κυβέρνηση που τις αποφάσεις θα τις παίρνει η Ευρώπη.
Αλλά ποιοί θα τα διεκδικήσουν αυτά; Οι ξεβολεμένοι για να ξεβολευτούν ακόμη περισσότερο;
Πάντως μου κάνει εντύπωση που σχεδόν κανένας δεν δηλώνει υπέρ του μνημονίου δημόσια. Έχει γίνει ταμπού, ενω είναι ο,τι καλύτερο έχει συμβεί στην χώρα (κατά τη γνώμη μου πάντα ).Επιτελους μια καλη ιδεα...''Στον τοιχο και σκυβουμε ολοι μαζι..εεε σιγα περιμενετε τη σειρα σας κυριε''
-
fafla ο άνεργος, αυτός που έχασε τη δουλειά του, ο μικρομεσαίος, γενικά οποιοσδήποτε κακομοίρης τι έχει να χάσει αν εφαρμοστούν αυτά που λέω;
Έχει να χάσει κάποιος ΜΗ βολεμένος κάτι; -
Εχει χασει το δικαιωμα του στην ελπιδα και στα ονειρα του...σνιφ, σνιφ!
-
InFiNiTy ...Σύμβουλος του Γιώργου?
-
Ο Γιώργος δεν εφαρμόζει τίποτα τέτοιο οπότε όχι.
-
Tα επιδοματα του,τη δωρεαν εκπαιδευση του,τη δωρεαν υγεια του και διαφορα αλλα οσον αφορα το μελλον του..Α και το μελλον των παιδιων του ανεργου ε..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο Γιώργος δεν εφαρμόζει τίποτα τέτοιο οπότε όχι.Το προσπαθεί ομως....
Ένα χρόνο τώρα μας σώζει!!
Αγανακτισμένοι Έλληνες