-
Καλησπέρα είμαι καινούργια στο φόρουμ και ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά νέου αυτοκινήτου.
(ιδανικά θα αγόραζα το mini one, αλλά...)
Ενδιαφέρομαι για αμάξι (με απόσυρση, έχω ένα μίκρα 1992..) που να είναι αξιόπιστο και σίγουρο.
Μένω σε νησί και όσο να ναι οι δρόμοι είναι δύσκολοι (να πάει και σε κανά χωματόδρομο χωρίς σε μερικά χρόνια να θέλει πέταμα). Να μη καίει πολύ και να είναι σχετικά άνετο.
Εμφανισιακά μου αρέσει το 2 και το fiesta, αλλά με κολλάει η αξιοπιστία της toyota. Το πρόβλημα είναι ότι τόσο η toyota όσο και η mazda μου δίνουν συγκρεκριμένα χρώματα και εκδόσεις και με ξενερώνουν. (yaris luna 1,3 μονο κόκκινο, mazda touring alloy 1.3/86 μόνο μαύρο, ανθρακί και κόκκινο αυτά και τα δύο περίπου ίδια τιμή).Θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας..
-
Καλησπέρα είμαι καινούργια στο φόρουμ και ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά νέου αυτοκινήτου.
Ενδιαφέρομαι για αμάξι (με απόσυρση, έχω ένα μίκρα 1992..) που να είναι αξιόπιστο και σίγουρο.
Μένω σε νησί και όσο να ναι οι δρόμοι είναι δύσκολοι (να πάει και σε κανά χωματόδρομο χωρίς σε μερικά χρόνια να θέλει πέταμα). Να μη καίει πολύ και να είναι σχετικά άνετο.
Εμφανισιακά μου αρέσει το 2 και το fiesta, αλλά με κολλάει η αξιοπιστία της toyota. Το πρόβλημα είναι ότι τόσο η toyota όσο και η mazda μου δίνουν συγκρεκριμένα χρώματα και εκδόσεις και με ξενερώνουν. (yaris luna 1,3 μονο κόκκινο, mazda touring alloy 1.3/86 μόνο μαύρο, ανθρακί και κόκκινο αυτά και τα δύο περίπου ίδια τιμή).Θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας..
-
-
Ο χρήστης kathysara έγραψε:
Φίλη, η αξιοπιστία της toyota έχει κολλήσει γενικά τους έλληνες γι'αυτό το yaris είναι χρόνια στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων και μάλιστα πολλές φορές είναι πρώτο. Υποθέτω ότι το αυτοκίνητο είναι στοκ γι'αυτό δεν υπάρχει ποικιλία χρωμάτων. Εγώ στη θέση σου θα έβαζα τη λογική και όχι την καρδιά και θα το έπαιρνα έστω και κόκκινο. Θα σου πρότεινα αν μπορείς να πάρεις την έκδοση 1,3 dynamic με στάνταρ esp για την ασφάλειά σου στους δύσκολους δρόμους του νησιού σου. Κατά τη γνώμη μου τα 6 χρόνια εγγύηση της toyota είναι δικλίδα ασφαλείας κι ας είναι κόκκινο το αυτοκίνητό σου. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου! 2 και fiesta πολύ καλά αυτοκίνητα αλλά εγώ ψηφίζω yaris. Συγγνώμη αν σε ζάλισα, καλή τύχη στην επιλογή σου!
-
Δεν εισαι η μονη που κολλαει με την περιβοητη αξιοπιστια των Toyota.Στο ρεζουμε.
Εχω fiesta εδω κ 14 μηνες κ δεν κανει τσικ,δεν εχει βγαλει τιποτα κ η οδικη του συμπεριφορα καθε φορα με εκπλησσει ευχαριστα.Προτεινω fiesta κ αν οχι μετα το 2αρι.Εξισου στριφτερο,αξιοπιστο,νευρικο,οικονομικο κ ομορφο.
Εχε υποψην σου(αν σου λεει βεβαια κατι αυτο)οτι προς το τελος της χρονιας ερχεται το νεο Yaris οποτε θα αρχισουν οι περιορισμοι σε χρωματα κ εκδοσεις.Οποια αποφαση κ αν παρεις καλοριζικο! -
Βέβαια τα Mazda είναι πιο αξιόπιστα από τα Toyota και το αποδεικνύουν κάθε χρόνο οι διάφορες έρευνες. Και σε αντίθεση με τα Toyota, τα Mazda που έρχονται στην Ευρώπη είναι Made in Japan.
-
Κατ'αρχήν μου κάνει εντύπωση που το Yaris είναι διαθέσιμο μόνο σε κόκκινο. Απο την άλλη θεωρώ οτι τα Μazda είναι λίγο παρεξηγημένα στη χώρα μας. Το 2 φαίνεται ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο και θεωρώ πως πρέπει να είναι δεόντως αξιόπιστο. Και σε τρία χρώματα, οπου το ανθρακί είναι πολύ ωραίο.
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Κατ'αρχήν μου κάνει εντύπωση που το Yaris είναι διαθέσιμο μόνο σε κόκκινο. Απο την άλλη θεωρώ οτι τα Μazda είναι λίγο παρεξηγημένα στη χώρα μας. Το 2 φαίνεται ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο και θεωρώ πως πρέπει να είναι δεόντως αξιόπιστο. Και σε τρία χρώματα, οπου το ανθρακί είναι πολύ ωραίο.Παρεξηγημένα είναι λόγο πολύ ακριβών ανταλακτικών στην ελλάδα. Και επίσης από ότι κατάλαβα από έναν φίλο που είχε μάζντα 2 καθυστερεί και αρκετά να έρθει κάποιο ανταλλακτικό που έχεις παραγγείλει. Κατά τα άλλα από άποψη αξιοπιστίας πιστεύω είναι άριστα.
-
Εμένα η γνώμη μου είναι να πάρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Και τα 3 είναι πολύ καλά αυτοκίνητα, κάπου είναι λίγο καλύτερο το ένα, κάπου το άλλο. Το αν έχει λίγο φθηνότερο σέρβις ή μία χαζοβλάβη λιγότερη πχ το yaris δεν νομίζω πως έχει ιδιαίτερη σημασία αν σου αρέσει το Fiesta και τούμπαλιν.
Οπότε το συμπέρασμά μου είναι να πας να τα δεις από κοντά και όποιο σου φάινεται πιο όμορφο, πάρτο.
ΥΓ. Δεν το λέω για να σε υποτιμήσω, απλώς πιστεύω πως το να σου αρέσει το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο σημαντικό από το αν θα σου κοστίσει στα 5 χρόνια 100 ευρώ λιγότερο ή αν έχει 3εκ. μεγαλύτερους χώρους κλπ κλπ.
-
Εγώ θα πώ μόνο πως αν έχεις σκοπό να πας σε χωματόδρομους και αποφασίσεις τελικά για το mazda, μην το πάρεις με τις 16άρες.
-
paidia euxaristw polu gia tis gnwnes...exw frikarei ligo
-
Δεν παιρνεις ενα Suzuki Jimny ή ενα Dacia Duster???
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εμένα η γνώμη μου είναι να πάρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο...
+άπειρο
Οι διαφορές έχουν μηδενιστεί πλέον, και οι διαφορές είναι οριακές. Οδήγησε τα και τα 3, δες ποιό σου αρέσει μέσα έξω, σου ταιριάζει στην οδήγηση, σύγκρινε τιμές και κόστη συντήρησης (εδώ θέλει ψάξιμο) και πάρε το. Σε καμία περίπτωση η σημερινή αξιοπιστία και της τογιότα και της μάζντα δεν συγκρίνεται με αυτή που είχαν 20 χρόνια πριν, συγκρινόμενα πάντα με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές.Εγώ θα πώ μόνο πως αν έχεις σκοπό να πας σε χωματόδρομους και αποφασίσεις τελικά για το mazda, μην το πάρεις με τις 16άρες.
Ούτε και με 15άρες Το 2 έχει πολύ μέτρια ποιότητα κύλισης, για να το πω κομψά, οπότε εάν σκοπεύεις να πηγαίνεις συχνά χώμα δεν θα το συνιστούσα.
-
Γενικά μην λαμβάνεις υπόψη σου τα στερεότυπα και τους γνωστούς-γνώστες. Θα πελαγώσεις. Ξεχώρισε τα μοντέλα που σου αρέσον, μάθε για αυτά, οδήγησέ τα και πάρε την απόφασή σου μακρυά από καλοθελητές συμβουλάτορες.
ΥΓ: προφανώς οι χαρακτηρισμοί δεν απευθύνονται στα μέλη του forum, αλλά στο γνωστό του κουμπάρου που έχει συνεργείο και ξέρει, τοναδερφό της ξαδέρφης μιας φίλης που το έχει ψάξει το θέμα κ.ό.κ.
-
Μου κάνει εντύπωση ότι το yarιs είναι διαθέσιμο μόνο σε κόκκινο. Παρήγγειλα το dynamic πριν 1 μήνα με χρώμα το 1F8 και μόνο το 1 Ε7 δεν ήταν διαθέσιμο εκτός αν μιλάς για ετοιμοπαράδοτο οπού και στη δική μου περίπτωση υπήρχε μόνο μπλε κόκκινο και άσπρο.
Όσο για την επιλογή θα συμφωνήσω με τον ΙΚΕ. Πάρε οποίο σου αρέσει. Το θέμα τις αξιοπιστίας εξαρτάτε και από την χρήση που του κάνει ο οδηγός. Άλλες βλάβες θα βγάλει ένα αυτοκίνητο που το βγαίνει ο αλλάχ κάθε μέρα και δεν περνάει και σωστό service και άλλες ένα με ήρεμη οδήγηση και σωστή συντήρηση.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Κατ'αρχήν μου κάνει εντύπωση που το Yaris είναι διαθέσιμο μόνο σε κόκκινο. Απο την άλλη θεωρώ οτι τα Μazda είναι λίγο παρεξηγημένα στη χώρα μας. Το 2 φαίνεται ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο και θεωρώ πως πρέπει να είναι δεόντως αξιόπιστο. Και σε τρία χρώματα, οπου το ανθρακί είναι πολύ ωραίο.
Παρεξηγημένα είναι λόγο πολύ ακριβών ανταλακτικών στην ελλάδα. Και επίσης από ότι κατάλαβα από έναν φίλο που είχε μάζντα 2 καθυστερεί και αρκετά να έρθει κάποιο ανταλλακτικό που έχεις παραγγείλει. Κατά τα άλλα από άποψη αξιοπιστίας πιστεύω είναι άριστα.
τα mazda εχουν φθηνα ανταλακτικα και δεν ξερω γιατι ολοι λενε οτι ειναι ακριβα........
φανοποιεια εχουν ακριβη και μαλλον τους κολυσανε το κουσουρι και στη συντηριση..... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και σε αντίθεση με τα Toyota,** τα Mazda που έρχονται στην Ευρώπη είναι Made in Japan**.Απο αυτο και μονο εγω θα εδινα προβαδισμα στο 2 που εχει και πιο ενδιαφερουσα συμπεριφορα.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Εγώ θα πώ μόνο πως αν έχεις σκοπό να πας σε χωματόδρομους και αποφασίσεις τελικά για το mazda, μην το πάρεις με τις 16άρες.
Ούτε και με 15άρες Το 2 έχει πολύ μέτρια ποιότητα κύλισης, για να το πω κομψά, οπότε εάν σκοπεύεις να πηγαίνεις συχνά χώμα δεν θα το συνιστούσα.
Με τις 15αρες πιστεύω θα είναι μια χαρά. Πάντως μια και ανέφερες την ποιότητα κύλισης το 2άρι μου φαίνεται πολύ καλύτερο από το προηγούμενο yaris που έχω εμπειρία. Με το καινούριο έχω κάνει μια μικρή βόλτα μόνο οπότε δεν έχω άποψη. Πάντως για την κατηγορία του δεν θα έλεγα πως έχει κάτι το μεμπτό. Για τα ανταλλακτικά τώρα, έχω ακούσει κάτι εξωφρενικές τιμές για το 3άρι αλλά για το δικό μου, επειδή το έψαξα λίγο πριν το αγοράσω πιστεύω πως είναι σε λογικά πλαίσια. Το μόνο κακό είναι πως δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε ημιτασιόν σε σχέση με άλλες μάρκες. Απο φανοποιεία δεν χρειάστηκα κάτι ακόμα (ευτυχώς).
-
Στο νησι που μενεις υπαρχει επισημο service και ανταλλακτικα και για τα 2 μοντελα? Γιατι αν δεν υπαρχει τοτε μπορει η παραμικρη ζημια να ειναι μεγαλος πονοκεφαλος .
-
MAZDA 2 με κλειστα ματια !γνησιος ιαπωνας , σε ολα τα test Αξιοπιστια βγαινει πρωτο ,αυτοκινητο με ''οδηγησιμοτητα'',μοντερνο,ξεχωριστο και αν το παρεις και σε μαυρο χρωμα θα ναι πολυ ομορφο.
mazda2 vs toyota yaris αποσυρση