-
Μετα απο μια βολτα με μια 147 1.6 120hp mont 2003 μου εχει μπει η ιδεα να αγορασω το ιδιο μοντελο , αλλα σε χρονολογιες μετα το 2005 ?
Μπορειτε να μου πειτε περιπου καταναλωσεις (ακομη και σε σχεση με τον ανταγωνισμο ) , ποιο μοντελο (distictive, imola exclusive) και οτι αλλο θεωρειτε σημαντικο ?
Επισης ποιο το κοστος αλλαγης του γραναζιου μεταβλητου χρονισμου για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο ?
ευχαριστω εκ των προτερων
υ.γ κρυφοκοιταω και την GT αλλα φοβαμαι τα 1800cc και το τι μπορει να εχει στο μυαλο του αυτο το διεστραμμενο κρατος .
-
Ο χρήστης dts έγραψε:
Επίσης λύστε μου μια άλλη απορία. Ενώ σε γενικές γραμμές την βρίσκω άνετη σε ανωμαλίες του δρόμου, κάτι μου φαίνεται ότι κοπανάει σε εγκάρσιες ανωμαλίες. Έτυχε σε αυτές που μπήκα εγώ ή είναι γενικό ?Υποψιάζομαι ότι αυτό που περιγράφεις είναι φθαρμένα ψαλίδια, δηλαδή έχει δημιουργηθεί τζόγος και υπό περιπτώσεις κοπανάει με μεταλλική ηχητική υπόκρουση. Πες μου κάτι: Διαπίστωσες κάποιο 'κενό' στο τιμόνι γύρω από τη θέση της ευθείας? Δηλαδή παίζοντας απαλά με τιμόνι κάποιες μοίρες, είναι σαν να μην στρίβει? Αν ναι, τότε είναι ξεκάθαρα ψαλίδια.
Αν είναι προχωρημένη η φθορά τους, τότε η ασάφεια στο τιμόνι είναι έντονη και βέβαια αυτό έχει αντίκτυπο στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Μην ανησυχείς it's a feature αυτής της γενιάς των Alfa Romeo. Το έχουν και οι 147 & GT. Τα αλλάζεις και αυτό εξαλείφεται.Η γνώμη μου όσον αφορά το αυτοκίνητο που θες είναι να βρεις όσο πιο καινούριο γίνεται. Εγώ πχ θα κοιτούσα και για facelift μοντέλο.
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Μετα απο μια βολτα με μια 147 1.6 120hp mont 2003 μου εχει μπει η ιδεα να αγορασω το ιδιο μοντελο , αλλα σε χρονολογιες μετα το 2005 ?Μπορειτε να μου πειτε περιπου καταναλωσεις (ακομη και σε σχεση με τον ανταγωνισμο ) , ποιο μοντελο (distictive, imola exclusive) και οτι αλλο θεωρειτε σημαντικο ?
Επισης ποιο το κοστος αλλαγης του γραναζιου μεταβλητου χρονισμου για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο ?
ευχαριστω εκ των προτερων
υ.γ κρυφοκοιταω και την GT αλλα φοβαμαι τα 1800cc και το τι μπορει να εχει στο μυαλο του αυτο το διεστραμμενο κρατος .
Η κατανάλωση είναι πάνω από τον ανταγωνισμό. Ρόλο παίζει η εξαιρετική χροιά του κινητήρα που όσο ανεβάζεις στροφές, τόσο σε πορώνει και αυτό έχει αντίκτυπο στην κατανάλωση. Στην ΕΟ με 100-120χλμ/ώρα είναι εφικτό το 8-9λτ/100χλμ.
Αυστηρά εντός πόλης, δεν θα δεις κάτω από το 10ράκι. Σε πίεση θα ανέβεις πάνω από 13λτ/100χλμ.Κόστος 2 ιμάντες, 2 τροχαλίες, 2 ρουλεμάν και 1 μεταβλητός είναι γύρω στα 500 ευρώ.
Προτίμησε όσο πιο καινούριο μοντέλο μπορείς. Από το 2005 και έπειτα βγαίνει το facelift μοντέλο και αυτό το εγκρίνω εγώ προσωπικά σαν επιλογή. Η Imola είναι πανέμορφη εξωτερικά αλλά δεν θα την προτιμούσα επειδή δεν έχει 2ζωνικό κλιματισμό. Η πληρέστατη έκδοση είναι η Exclusive, δύσκολο όμως να βρεις. Η αφθονία είναι από distinctive.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
με 100-120χλμ/ώρα είναι εφικτό το 8-9λτ/100χλμ.Το δικό μου καίει 8-9 έχει όταν πάει με 120-140 χαω
-
O ανταγωνισμος στα 1.6lt ποσο ποιο κατω βρισκεται δηλαδη ?
-
1l/100km
-
Πολλά είναι και 2 λίτρα κάτω. Αλλά αν πάρεις Άλφα με γνώμονα την κατανάλωση, κάτι κάνεις λάθος...
-
Ε ναι ισχυει αυτο.
Παιρνεις δηλαδη Fiat με ιδιους κινητηρες κι επειδη το σημα ειναι πιο ελαφρυ πετυχαινεις και τον στοχο της οικονομιας σου λογω καταναλωσης. -
Ποιο Fiat φορούσε τον Twin Spark?
-
Δεν λεω για τον TS συγκεκριμενα, αλλα το ιδιο εχει ειπωθει εδω μεσα για κοινα μοτερ, οπως τα TJet πχ:
'Ε καιει η Alfa, αλλα αν δεν εκαιγε δεν θα ηταν Alfa'. -
Ακόμα και με τον T-Jet καίει, όπως καίει και το αντίστοιχο Fiat.
-
Αρα και αν παιρνεις Fiat με γνωμωνα την καταναλωση, κατι κανεις λαθος
-
Αν παίρνεις T-Jet μάλλον ναι... Έχει όμως και οικονομικά Fiat.
-
Και η Alfa.
-
-
Άλεξ, την ημέρα που θα γίνει αυτό θα τρέξω γυμνός στη Τσιμισκή, με μια σημαία της Αλφα...
-
αχ...
Αυτή η μάρκα είναι ριζωμένη βαθιά στο αίμα μου... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ποιο Fiat φορούσε τον Twin Spark?Μια πλειαδα εξαδελφων μοντελων Fiat και Lancia φορουσαν τον ιδιο κινητηρα (ιδιαιτερα στις εκδοσεις των 1,6 και 1,8 λιτρων)χωρις το διπλο μπουζι (Stilo,Bravo/a I,Delta II,Dedra,Lybra,Barchetta,coupe.....).
Οι TS ειναι κινητηρες Fiat, που ανηκουν στη φαμιλια Pratola Serra του 1994(modular κινητηρες για ολο το gruppo)και δεν εχουν καμια σχεση με τους τετρακυλινδρους bialberi Αlfa Romeo,οι οποιοι ηταν εξ ολοκληρου αλουμινενιοι,ειχαν καδενα,διαφορετικους κυβισμους, στη δε οκταμπουζη εκδοση τους, οι σπινθηριστες ηταν συμμετρικοι και ιδιοι (και οχι ενας κεντρικος και ενας 'εφφετζιδικος'μικροτερος στο πλαι......... οπως στον Pratola Serra).
Οι TS συνεχιζουν σημερα την καριερα τους ως φαμιλια E torQ στα μοντελα Fiat της βραζιλιανικης αγορας.
Η AR ,πριν εξαγοραστει, ειχε ετοιμα σχεδια για την αναβαθμιση του κινητηρα bialbero με 2 ,3 και 4 βαλβιδες (8 μπουζες στις 8βαλβιδες και 12 βαλβιδες εκδοσεις),που φυσικα κατεληξαν στα σκουπιδια της Fiat.
http://img109.imageshack.us/img109/5769/qcwb.jpgΓια δείτε νέα:
Alfa Romeo to dump front-drive hatches for rear-drive saloons
Summer news....τουτεστιν (δυστυχως) για τα σκουπιδια.
Η AR δεν προκειται να εγκαταλειψει τη μικρη και μικρομεσαια κατηγορια,το δε D segment της θα βασιζεται στο δαπεδο CUSW (εγκαρσιος κινητηρας ,κινηση εμπρος)....οπως και ο αντικαταστατης του baracuda.
H μονη πισωκινητη μπερλινα που εχει ελπιδες να δει παραγωγη ειναι μια εξαδελφη των ghibli/300/thema,οχι πριν το 2016 και αν παρει ποτε το πρασινο φως (ακομα συγκεχυμενες ιδεες). -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πολλά είναι και 2 λίτρα κάτω. Αλλά αν πάρεις Άλφα με γνώμονα την κατανάλωση, κάτι κάνεις λάθος...Iσως ειναι οντως λιγο ουτοπικο , αλλα θα ηταν πολυ ωραιο να συνδιαστει η σχετικα χαμηλη τιμη αγορας ως μεταχειρισμενου και η υπεροχη οδικη συμπεριφορα με μια καλη καταναλωση .
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Summer news....τουτεστιν (δυστυχως) για τα σκουπιδια.
Η AR δεν προκειται να εγκαταλειψει τη μικρη και μικρομεσαια κατηγορια,το δε D segment της θα βασιζεται στο δαπεδο CUSW (εγκαρσιος κινητηρας ,κινηση εμπρος)....οπως και ο αντικαταστατης του baracuda.Τουλάχιστον αν δεν τις εγκαταλείψει ας δώσει κατί ποιο κομψό απο τις παραφουσκωμένες Giulietta και Mito. Ελπίζω να μας αποζημιώσει αισθητικά το D που ετοιμάζουν.
ΑLFA ROMEO FORUM