-
**NEVER BORN: ALFA ROMEO BREZZA CONCEPT **
http://jokeforblog.blogspot.com/2010/12/never-born-alfa-romeo-brezza-concept.html
**NEVER BORN: ALFA ROMEO KAMAL SUV **
http://jokeforblog.blogspot.com/search/label/Alfa Romeo -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Σε οσα ποστ κανω εδω μεσα εχω στο νου μου την Αλφα ως κλαδο μιας εταιριας που κατασκευαζει και πουλα αυτοκινητα μεχρι τις 40Κ το πολυ ευρω που κοστιζει μια giulietta qv με οσα εξτρα υπαρχουν.Δε λαμβανω υποψην μου φυσικα την 8c.Eπομενως η συγκριση αυτοματως γινεται με τον (αμεσο) ανταγωνισμο που υπαρχει μεχρι τις 40Κ ευρω.
Aυτή είναι λογική second tier - slow follower ή απλά στυγνή παραδοχή της ρήσης Marchionne 'όσο καλά και να το φτιάξω....θα αγοράσουν BMW'.
Ακόμα και αν δεχθούμε αυτή τη λογική, δεν υπονόησα ποτέ τον ανταγωνισμό καλά και σώνει με τις extreme sport κατασκευές στο D segment,πολύ δε περισσότερο στα E και F segments.Μιλάω για το αυτονόητο:αυτό που φτιάχνεις...φτιάξτο ολοκληρωμένο.Εσυ τωρα το προχωρας και πας σε ανωτερη κατηγορια τιμης απο αυτη που μπορει να πουλησει η αλφα.Αυτοματως δεν υπαρχει θεμα προς συζητηση αφου ειναι νεκρη (τουλαχιστον) σε αυτη την κατηγορια.Σαφως και ο πελατης μετα την τοπ πχ μπρερα 3.2 δε θα αρκεστει στην G θα στραφει κατα...audi (το πιθανοτερο για μενα) μερια.Κατι τετοιο ομως δεν ειναι απαραιτητα κακο για την εταιρεια.Δε θα πουλουσε ετσι κι αλλιως τιποτα.
Γι' αυτό και έκανα διαχωρισμό ανάμεσα σε προϊόν αξίας 50Κ και τιμής 50Κ.Και να είσαι σίγουρος ότι αν το αυτοκίνητο έχει αξία 50Κ μπορεί να πουληθεί και σε αυτή την τιμή.Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί όταν ο σχεδιασμός γίνεται στο πόδι (πχ. δεν περιορίζεις τον V6 καγκουρώ στα 260 άλογα.....επειδή διαλύεται το πίσω διαφορικό,δεν προσφέρεις την τετρακίνηση και τα αυτόματα κιβώτια σε μια μόνο έκδοση,δεν σκέφτεσαι ότι το να πάρεις έναν έτοιμο κινητήρα από το ράφι της αποθήκης σου για να τον ομολογκάρεις σε ένα μοντέλο σου κοστίζει 10εκ. ευρώ με το καλημέρα)και όταν οι φιλοδοξίες σου είναι να μαζέψεις τα ψίχουλα από το τραπέζι του γερμανικού ανταγωνισμού.
Άρα καταλήγουμε στα λόγια του Ghidella:η εταιρεία δεν μπορεί να παράξει αυτοκίνητα της μεγαλομεσαίας κατηγορίας και πάνω,γιατί αποτελεί μέρος του βιομηχανικού οικοδομήματος μιας χώρας που δεν είναι μαθημένη στην κατασκευή τέτοιων αυτοκινήτων.
Και το πλέον αποκαρδιωτικό είναι ότι ακόμα και σήμερα,που η συμμαχία με την Chrysler δίνει την ευκαιρία να μειωθούν τα κόστη παραγωγής και το Torino να βγει από τον 'επαρχιωτισμό' του,υπάρχει η λιγότερη δυνατή διάθεση για κάτι τέτοιο. -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Σημασια εχει οτι ελαχιστοι απο αυτους που θα κοιταξουν αποκλειστικα και μονο την τεχνολογια του ανταγωνισμου δεν θα διαλεξουν την G.
Τόσο μπροστά είναι τεχνολογικά η G απο τον ανταγωνισμό...?
Εγραψα παρακατω (στην αμεσως επομενη προταση μαλλον) γιατι δεν ηθελα να τα ισοπεδωσω ολα:
'Για αλλους λογους προφανως την απορριπτουν μιας και εκει προφανως οχι μονο δεν πασχει αλλα υπερισχυει σε πολυ σημαντικους τομεις.' Αυτοι οι τομεις γι αυτον που θα κοιταξει ΚΑΙ την G ειναι αρκετοι για να τον κανει να την αγορασει.κατι αλλο προφανως ειναι παραπανω δυνατο και γι αυτο δεν την αγοραζει.την προσοχη τους στα διπλα ψαλιδια,στο selespeed,στη συμμετοχοκοτητα του γαμημενου βολαν,στο μοναδικο αυτο αγκαλιασμα που σου κανει το καθισμα σου οταν στριβεις,στα φρενα επιδοσεων,στις επιδοσεις των κινητηρων.
Μα εκεί εστίαζαν οταν οι Alfa είχαν διπλά ψαλίδια και σφιχταγκαλιστά καθίσματα... last year (και) αυτά...
Εδώ ρε συ Πάσχο το καράβι γέρνει πιο πολύ απ'τον Τιτανικό τα τελευταία 10 λεπτά... και εσύ ψάχνεις να βρείς τι έχει μείνει στο κατάστρωμα...?Το ιδιο λεμε.Τι θες να κανω δλδ ρε μορφεα,να κατσω και να κανω το τρισαγιο της εταιριας; Απλα δεν δεχομαι,οσο κι αν διαφωνω με την πολιτικη της Φιατ,να ισοπεδωσω ολα τα θετικα της και να τα βαλω σαν αρνητικα της.Ακομα κι αν δεν τα εχει αυτα τα δυο η G δεν παυει στα τεχνικα να ειναι ανωτερη απο το γκολφ και το αστρα.Γιατι εχει καλυτερα απο τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα των αλλων δυο (για πχ αυτα τα δυο).
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Σε οσα ποστ κανω εδω μεσα εχω στο νου μου την Αλφα ως κλαδο μιας εταιριας που κατασκευαζει και πουλα αυτοκινητα μεχρι τις 40Κ το πολυ ευρω που κοστιζει μια giulietta qv με οσα εξτρα υπαρχουν.Δε λαμβανω υποψην μου φυσικα την 8c.Eπομενως η συγκριση αυτοματως γινεται με τον (αμεσο) ανταγωνισμο που υπαρχει μεχρι τις 40Κ ευρω.
Aυτή είναι λογική second tier - slow follower ή απλά στυγνή παραδοχή της ρήσης Marchionne 'όσο καλά και να το φτιάξω....θα αγοράσουν BMW'.
Ακόμα και αν δεχθούμε αυτή τη λογική, δεν υπονόησα ποτέ τον ανταγωνισμό καλά και σώνει με τις extreme sport κατασκευές στο D segment,πολύ δε περισσότερο στα E και F segments.Μιλάω για το αυτονόητο:αυτό που φτιάχνεις...φτιάξτο ολοκληρωμένο.Μπορει να ειναι λογικη slow follower,εν τουτοις βλεπω σαν ανεκδοτο,στην παρουσα φαση και για αρκετα χρονια,να μπορει ο SM να κατασκευασει (αρα και να σπρωξει απειρα κονδυλια) κατι που θα ανηκει στην κατηγορια (αξιας η εστω τιμης) των 50Κ+ ευρω.Απ τη στιγμη που δε μπορει να γινει κατι τετοιο γιατι να μην ασχοληθουμε με αυτα που εχουμε και θα εχουμε αντι να ασχολουμαστε μ αυτα που ΘΑ μπορουσαμε να εχουμε.Επομενως καταληγουμε οντως στο να φτιαξει ενα οσο πιο αρτιο συνολο εναντι του ανταγωνισμου.Το γιατι δεν ειναι,κατα τη γνωμη μου,το εξηγησα αλλα δε θα μπορουσα να ζητησω αυτη τη στιγμη και πολλα παραπανω απο αυτον,ισως λιγα παραπανω.
Εσυ τωρα το προχωρας και πας σε ανωτερη κατηγορια τιμης απο αυτη που μπορει να πουλησει η αλφα.Αυτοματως δεν υπαρχει θεμα προς συζητηση αφου ειναι νεκρη (τουλαχιστον) σε αυτη την κατηγορια.Σαφως και ο πελατης μετα την τοπ πχ μπρερα 3.2 δε θα αρκεστει στην G θα στραφει κατα...audi (το πιθανοτερο για μενα) μερια.Κατι τετοιο ομως δεν ειναι απαραιτητα κακο για την εταιρεια.Δε θα πουλουσε ετσι κι αλλιως τιποτα.
Γι' αυτό και έκανα διαχωρισμό ανάμεσα σε προϊόν αξίας 50Κ και τιμής 50Κ.Και να είσαι σίγουρος ότι αν το αυτοκίνητο έχει αξία 50Κ μπορεί να πουληθεί και σε αυτή την τιμή.Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί όταν ο σχεδιασμός γίνεται στο πόδι (πχ. δεν περιορίζεις τον V6 καγκουρώ στα 260 άλογα.....επειδή διαλύεται το πίσω διαφορικό,δεν προσφέρεις την τετρακίνηση και τα αυτόματα κιβώτια σε μια μόνο έκδοση,δεν σκέφτεσαι ότι το να πάρεις έναν έτοιμο κινητήρα από το ράφι της αποθήκης σου για να τον ομολογκάρεις σε ένα μοντέλο σου κοστίζει 10εκ. ευρώ με το καλημέρα)και όταν οι φιλοδοξίες σου είναι να μαζέψεις τα ψίχουλα από το τραπέζι του γερμανικού ανταγωνισμού.
Άρα καταλήγουμε στα λόγια του Ghidella:η εταιρεία δεν μπορεί να παράξει αυτοκίνητα της μεγαλομεσαίας κατηγορίας και πάνω,γιατί αποτελεί μέρος του βιομηχανικού οικοδομήματος μιας χώρας που δεν είναι μαθημένη στην κατασκευή τέτοιων αυτοκινήτων.
Και το πλέον αποκαρδιωτικό είναι ότι ακόμα και σήμερα,που η συμμαχία με την Chrysler δίνει την ευκαιρία να μειωθούν τα κόστη παραγωγής και το Torino να βγει από τον 'επαρχιωτισμό' του,υπάρχει η λιγότερη δυνατή διάθεση για κάτι τέτοιο.Επειδη μιλαμε για μια κατηγορια που το 70% των αγοραστων της G ή της μιτο (τυχαιο ποσοστο 'βασισμενο' στην οποια λογικη μπορει να εχει σα νουμερο) δε θα ξοδεψουν πανω απο 25-26Κ ευρω για την αγορα τους,τι περιθωριο κερδους μπορει να εχει απο ενα MAX 30% που θα παρει ή την τετρακινητη ή την ΤCT ή την 3.2 (λεμε τωρα);Γιατι μην ξεχνας οτι το ποσοστο αυτων που θα παρουν και την 4κινητη και την 3,2 και την αυτοματη (αν υπηρχε κατι τετοιο) ειναι αστειο....Κι αυτο δεν ισχυει επειδη δεν μπορει να το κανει,απλα δε μπορει να το κανει τωρα.Μονο η 1er (rwd ok) και το γκολφ μπορουν. Εχει πρωτεραιοτητα κατι αλλο που αυτος θεωρει οτι πρεπει να γινει πρωτα,οσο κι αν δεν αρεσει σε μας οσο κι αν εμεις που διαφωνουμε,οταν θα αποτυχει το σχεδιο του θα ζητωκραυγαζουμε απο ικανοποιηση.Κακα τα ψεματα (tm) μεχρι εκει μπορει η αλφα και μεχρι εκει ειναι,με εκλαμψεις επιδειξης δυναμης οπως η 159.Αργοτερα βλεπουμε.Ειτε υπο την ομπρελα της φιατ,ειτε της vw,ειτε της κινας.
Επισης αν σκεφτεις το ουνα φατσα ουνα ρατσα (κατα μια απλοποιημενη εννοια) τα λογια ghidella αποτελουν ψηγμα σοφιας.
Τελος μπορει να φαινεται οτι δεν υπαρχει καμια διαθεση εκμεταλλευσης της συμφωνιας με την DC αλλα προσωπικα θα περιμενω να δω ακομα κι αν ειμαι σιγουρος οτι παλι τα ιδια σκατα θα δω.Κι αυτο δε με κανει ζωο που περιμενω να δω κατι χαλια που οταν θα φορεσει το visconti θα το εξυμνησω.Απλα ξερω να εκτιμω αυτο που μου προσφερει αυτη τη στιγμη η εταιρια οπως ξερω να εκτιμω κι αυτο που προσφερει η vw πχ.Και το προιον της αλφα μεχρι τωρα με ικανοποιει οχι με τεραστια διαφορα αλλα στα σημεια.Οταν και αν παψει κι αυτο τοτε θα τα χωσω κι εγω σα γνησιος προδοτης αντιαλφιστα.. -
μερικοί γουστάρουν τα αρ για αυτό που πραγματικά είναι...
ένα όμορφο -κατά κανόνα από τα ομορφότερα - σύνολο με αρκετή δόση σπορ στοιχείων και ικανοποιητική ποιότητα...τώρα τι ψάχνεται οι ηδήμονες είναι απορίας άξιο... δεν σας αρέσει , δεν το αγοράζεται, σας αρέσει , τα σκάτε...
κουράζουν και μόνο στην όψη τόσο μακροσκελή κείμενα... αναλύσεις επι αναλύσεων για πράγματα που για άλλους είναι προφανή και για άλλους αδιάφορα...
αντί να παραθέτουμε οδηγηκές εμπειρίες και εικόνες μου αναλύετε οικονομικά μεγέθη , μου πετάτε και την ιταλική @@ρια σας και γεμίζεται σελίδες σελίδων...
μάγκες get a life και μην μας τα τσερουκιάζεται...
-
Τερη κοκκινε χαλαρωσε.. Οποιος βρισκει αποκρουστικα τα κειμενα μπορει να τα παρακαμψει.. Μια κινηση στο ποντικι σου ειναι.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Τερη κοκκινε χαλαρωσε.. Οποιος βρισκει αποκρουστικα τα κειμενα μπορει να τα παρακαμψει.. Μια κινηση στο ποντικι σου ειναι.δεν λέω προφανώς για το δικό σου...
λέω για τα ατελείωτα οικονομικά κείμενα που σε πιάνει πονοκέφαλος και μόνο που τα βλέπεις.. -
Βάλε όποιον δεν θες να διαβάζεις σε ignore list. Το ίδιο μπορεί να πει και κάποιος για τα ποστ μας που σχολιάζουν οδηγική ευχαρίστηση και ρίγη όταν αλλάζουμε ταχύτητα σε ένα κλονγκ κιβώτιο.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Τερη κοκκινε χαλαρωσε.. Οποιος βρισκει αποκρουστικα τα κειμενα μπορει να τα παρακαμψει.. Μια κινηση στο ποντικι σου ειναι.
δεν λέω προφανώς για το δικό σου...
λέω για τα ατελείωτα οικονομικά κείμενα που σε πιάνει πονοκέφαλος και μόνο που τα βλέπεις..Ουτε εγω μιλω για το δικο μου ρε.. Απλα δε μπορει να περιορισεις καποιον να μη γραψει αυτο που θελει.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Το ιδιο λεμε.Τι θες να κανω δλδ ρε μορφεα,να κατσω και να κανω το τρισαγιο της εταιριας; Απλα δεν δεχομαι,οσο κι αν διαφωνω με την πολιτικη της Φιατ,να ισοπεδωσω ολα τα θετικα της και να τα βαλω σαν αρνητικα της.Ακομα κι αν δεν τα εχει αυτα τα δυο η G δεν παυει στα τεχνικα να ειναι ανωτερη απο το γκολφ και το αστρα.Γιατι εχει καλυτερα απο τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα των αλλων δυο (για πχ αυτα τα δυο).Δεν θέλω να κάνεις κάτι εσύ βρε Πάσχο, απλώς να καταλάβεις γιατί το κάνουν όσοι το κάνουν και να σταματήσεις να απορείς...
Δεν είναι δα και καινούριο φρούτο που το ανακάλυψε ξαφνικά κάποιος Μπούσο... κρατάει χρόνια αυτή κολώνια... όσα χρόνια εγώ τουλάχιστον ασχολούμαι με την αυτοκίνηση έχω γνωρίσει πολυ κόσμο που ενω έπινε νερό στο όνομα της AR δεν θέλει να την ξαναδεί ούτε ζωγραφιστή... και μιλάμε για ανθρωπους τόσο κολλημένους με τη μάρκα που ο (παλιός) Μπούσσο έμοιαζε τέρας αντικειμενικότητας μπροστά τους... για ανθρώπους που ΟΛΑ τους τα αυτοκίνητα ήταν AR κοκ...
Στο δια ταύτα, δεν πρέπει να υπάρχει άλλη εταιρία που τις τελευταίες 10ετίες να έχει απογοητεύσει τόσους πελάτες της...
Θετικά θα υπάρχουν πάντα... και σκατά με ρόδες να βγάλει, δεν μπορεί, ενα χερούλι θα είναι καλύτερο απο τον ανταγωνισμό... αν εσύ καταφέρνεις και είσα αυχαριστημένος με αυτό, εμένα μου περισσεύει...ΥΓ: Για την ανωτερότητα στα τεχνικά χαρακτηριστικά έναντι του ανταγωνισμού θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη (εξαρτάται τι συγκρίνεις) αλλά και μόνο το οτι την φέρνεις απέναντι στο (αξιοπρεπέστατο μεν) Astra λέει πολλά για την Alfa Romeo...
-
ΥΓ: Για την ανωτερότητα στα τεχνικά χαρακτηριστικά έναντι του ανταγωνισμού θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη (εξαρτάται τι συγκρίνεις) αλλά και μόνο το οτι την φέρνεις απέναντι στο (αξιοπρεπέστατο μεν) Astra λέει πολλά για την Alfa Romeo...Ας δεχτω τα παραπανω απο αυτα αν κι εγω ο ιδιος τα εχω δει πολλες φορες να συμβαινουν σε διαφορους πιο φανατικους απο μενα τον μπουσο και την αλμπα μαζι και ποτε δε θα το καταλαβω πληρως.Η μονη εξηγηση μου ειναι η αλλαγη των αναγκων.Continue.End.
Oσο για το quote που σου κανω,τα τεχνικα δεν ειναι αποψη.. Επισης απο τη μια συγκρινεται με το γκολφ που προσπαθει η G να φτασει κι απ την αλλη με το αστρα ΤΟ ΟΠΟΙΟ προσπαθει να φτασει την G αλλα ειναι πολυ πιο δυσκολο να συμβει αυτο παρα το πρωτο.Τωρα οκ;
-
έχω γνωρίσει πολυ κόσμο που ενω έπινε νερό στο όνομα της AR δεν θέλει να την ξαναδεί ούτε ζωγραφιστή...Χαλασε η ζαχαρενια μου
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ας δεχτω τα παραπανω απο αυτα αν κι εγω ο ιδιος τα εχω δει πολλες φορες να συμβαινουν σε διαφορους πιο φανατικους απο μενα τον μπουσο και την αλμπα μαζι και ποτε δε θα το καταλαβω πληρως.Η μονη εξηγηση μου ειναι η αλλαγη των αναγκων.Continue.End.Είναι και η αλλαγή των αναγκών... και το στάδιο που βρίσκεται η υπόλοιπη αγορά... και η αλλαγή των απαιτήσεων... αυτό είναι μέσα στο προγραμμα (αλοίμονο αν είχαμε για πάντα απο κάτι τις προσδοκίες που είχαμε στα 18 μας) και είναι κάτι που οι εταιρίες το λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους...
Παράλληλα όμως είναι η ΚΑΙ αλλαγή του συγκεκριμένου προϊόντος. Προς τα που γίνεται αυτή η αλλαγή, εδώ και πολλά χρόνια, νομίζω δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε καν...Oσο για το quote που σου κανω,τα τεχνικα δεν ειναι αποψη.. Επισης απο τη μια συγκρινεται με το γκολφ που προσπαθει η G να φτασει κι απ την αλλη με το αστρα ΤΟ ΟΠΟΙΟ προσπαθει να φτασει την G αλλα ειναι πολυ πιο δυσκολο να συμβει αυτο παρα το πρωτο.Τωρα οκ;
Τα τεχνικά μπορεί να μην είναι 'άποψη'... όμως για να βγάλεις την G ανώτερη σημαίνει οτι κοιτάς την μία μεριά του νομίσματος... εαν σε ρωτήσω ποια είναι η τεχνικά η καλύτερη αντιπρόταση της AR στις ρυθμιζόμενες μαγνητικές αναρτήσεις θα μου πείς οτι δεν έχει και να συγκρίνουμε τις απλές (που σηκώνει κουβέντα για το αν τελικά είναι καλύτερες αλλα τεσπα)... αν σε ρωτήσω ποια είναι η αντιπρόταση στα διπλοσύμπλεκτα κιβώτια θα μου πείς να συγκρίνουμε τα χειροκίνητα (το αυτό)... αν σε ρωτήσω για την πλευρική στήριξη στα καθίσματα θα μου δείξεις τα entry-level του ανταγωνισμού και όχι τα σπορ γιατί η AR δεν προσφέρει άλλες επιλογές... κοκ...
Πράγμα που μας φέρνει στην αρχική μου τοποθέτηση με τα σκατά και το χερούλι... -
Τα τεχνικά μπορεί να μην είναι 'άποψη'... όμως για να βγάλεις την G ανώτερη σημαίνει οτι κοιτάς την μία μεριά του νομίσματος... εαν σε ρωτήσω 1 ποια είναι η τεχνικά η καλύτερη αντιπρόταση της AR στις ρυθμιζόμενες μαγνητικές αναρτήσεις θα μου πείς οτι δεν έχει και να συγκρίνουμε τις απλές (που σηκώνει κουβέντα για το αν τελικά είναι καλύτερες αλλα τεσπα)... 2 αν σε ρωτήσω ποια είναι η αντιπρόταση στα διπλοσύμπλεκτα κιβώτια θα μου πείς να συγκρίνουμε τα χειροκίνητα (το αυτό)... 3 αν σε ρωτήσω για την πλευρική στήριξη στα καθίσματα θα μου δείξεις τα entry-level του ανταγωνισμού και όχι τα σπορ γιατί η AR δεν προσφέρει άλλες επιλογές... κοκ...
Πράγμα που μας φέρνει στην αρχική μου τοποθέτηση με τα σκατά και το χερούλι...1: Κι εσυ το ιδιο κανεις ομως εδω.. Δες την αλλη οψη του νομισματος (ποσες εχει αραγε;): Και γιατι ενα μαγνητικα ρυθμιζομενο αμορτισερ ειναι καλυτερο εκ των πραγματων; Αλλο το αμορτισερ αλλο η αναρτηση αλλο το πως αντιλαμβανεται ο δικος μου ποπος την αποσβεση αλλο πως την αντιλαμβανεται ο δικος σου.
2 : Αν με ρωτησεις για τα διπλοσυμπλεκτα της vw θα σου πω για το διπλοσυμπλεκτο της AR... Simple.Θεωρητικα φαινεται ανωτερο.Στην πραξη δε γνωριζω γιατι ηδη ο πηχυς ειναι ψηλα.Αλλα παλι αλλη αισθηση αντιλαμβανομαι εγω αλλη εσυ.Τεχνικα ομως (με τεχνικα κριτηρια) αυτο της AR φαινεται και ανωτερο)
3 : Και ερχομαστε στο μοναδικο (σοβαρο) φαουλ για μενα του SM στο αμαξι.Δεν εχω κατι να σου πω εδω εχω ομως σε απειρα αλλα.. Ποιος την εχει μεγαλυτερη;Σοβαρα τωρα,αν ψαξεις θα βρεις απειρα ελαττωματα στην G κι αν ψαξω κι εγω θα βρω αλλα τοσα στο γκολφ (και παραπανω μη σου πω.. ) καθως μιλαμε για αυτοκινητα στην κατηγορια τιμης των 25Κ Μ.Ο ευρω.. Αρα το νομισμα εχει να κανει με το απο που το κοιτας (για ΟΛΑ τα αυτοκινητα) οχι με το αν εχει η οχι 2 πλευερες.Πχ αν σε ρωτησω γιατι ειναι τοσο ασΚημο το γκολφ και μεσα και εξω με την ιδια λογικη θα μου αντιπαραθεσεις το Scirocco R το τουμπανο για να μου δειξεις οτι πλησιαζει σε (αγρια) ομορφια μια AR..σοου γουατ;
-
Συγνώμη για το off topic...
...αλλά σήμερα βρήκα ευκαιρία μετά από καιρό να πεταχτώ μια γρήγορη βόλτα στο Πεντέλη-Διόνυσος-Νέα Μάκρηring ( ).
Παραλίγο να γίνει εντελώς αργή γιατί πέτυχα στην αρχή της διαδρομής μπατσικό το οποίο για κάποιο παράξενο λόγο έκανε στην άκρη και με άφησε να περάσω, οπότε σε δυο στροφές που βγήκα από το οπτικό του πεδίο σανίδωσα και εξαφανίστηκα (αλληλεγγύη...; ).
Καιρό είχα να ακούσω τα pzero να στριγγλίζουν...
Και σε ότι αφορά την κουβέντα που είχαμε χτες. Αυτή την αίσθηση (ηχητική κλπ) που παίρνεις από το αμάξι όταν κινείσαι 5.500 με 7.000 στροφές δεν νομίζω να την παίρνεις από τον tbi...
Μια μόνο παρατήρηση. Σε πολύ απότομο φρενάρισμα και κατέβασμα σε 2α πριν από στροφή ένιωσα κανά δυο φορές το πίσω μέρος να παρουσιάζει τάσεις so u think u can dance που δεν το είχε κάνει ούτε στα Μέγαρα σε αντίστοιχα κλειστά κομμάτια. Θέλει αμορτισέρ επειγόντως ή δεν είχαν πιάσει θερμοκρασία τα πίσω λάστιχα; -
-
Ας μου επιτραπεί να το βάλω κι εδώ μιας κι έχει 'κίνηση' το θέμα μήπως πάρω καμιά απάντηση
Εδώ viewtopic.php?f=6&t=20530&start=420 ρωτάω το κάτωθι
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Alfa 159 Tbi, 13.000 km ,13 μηνών.
Εδώ και κάποιο διάστημα - κάνα μήνα τουλάχιστον - όταν αφήνω το συμπλέκτη, με ταχύτητα μέσα, στη σύμπλεξη νιώθω ένα γαργάλημα - φτερούγισμα στο πόδι-πατούσα μου. Αυτό γίνεται κυρίως στην πρώτη και δευτέρα και τρίτη, δεν νιώθω το φτερούγισμα στην όπισθεν. Επίσης δεν συμβαίνει όταν ανεβοκατεβάζω το πετάλ χωρίς ταχύτητα μέσα . Έχω την εντύπωση ότι αυτό παύει μετά από πολύ ώρα που λειτουργεί το αμάξι, πολύ χρόνο όμως κάνα μισάωρο τουλάχιστον. Πάντως είναι μόνιμο και κάθε μέρα που πέρνω το αμάξι και ξεκινάω έχω αυτό το γαργάλημα στο πόδι ψηλά στη σύμπλεξη, κυρίως με πρώτη στις (ομαλές) εκκινήσεις αλλά και στη δευτέρα.Σήμερα μετά από ανέβασμα σε ανηφόρα με πολύ μεγάλη κλίση (τσίμα τσίμα κιόλας με παρκαρισμένα εκατέρωθεν) με όπισθεν καμιά 300ρια μέτρα μύρισε και μετά για κάνα λεπτό 'έχασα', ας πούμε, το συμπλέκτη υπό την έννοια ότι το πετάλ άλλαξε τελείως αίσθηση είχε περίπου τη μισή διαδρομή και δεν επανερχόταν στο φυσιολογικό ύψος του. Έπαιζε δηλ. το πετάλ σε πολύ μικρότερη διαδρομή από την πλήρη του. Μετά από 2-3 λεπτά επανήλθε.
Άλλη μια φορά επίσης πριν μερικές μέρες μύρισε μετά από ανάβαση σε ανηφόρα με έντονη κλίση και πατινάρισμα, χωρίς άλλη 'συνέπεια'.
Γενικώς δεν πατινάρεται ο συμπλέκτης συχνά, δεν πολυπαρκάρεται το αμάξι, δεν πολυκυκλοφορεί σε κίνηση και φυσικά έχει μόνο 13.000 χλμ.Διάγνωση ;
Προβλέπεται να με αφήσει πουθενά σύντομα ; Κάνα ταξιδάκι έτσι να πάω ή μπορεί να τον πιω ; -
ιδέα δεν έχω , αλλά μιας και σε 'καίει' και θα ξαναμπεις στο τοπικό. για θύμισε μια πόσο σου είχε βγει τελική η 159 με μειωμένο ΕΤΤ.
-
31 χιλιάρικα αυτή εδώ viewtopic.php?f=15&t=6850&start=4275
(2.300 € γλύτωσα από το μειωμένο ΕΤΤ) -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Τα τεχνικά μπορεί να μην είναι 'άποψη'... όμως για να βγάλεις την G ανώτερη σημαίνει οτι κοιτάς την μία μεριά του νομίσματος... εαν σε ρωτήσω 1 ποια είναι η τεχνικά η καλύτερη αντιπρόταση της AR στις ρυθμιζόμενες μαγνητικές αναρτήσεις θα μου πείς οτι δεν έχει και να συγκρίνουμε τις απλές (που σηκώνει κουβέντα για το αν τελικά είναι καλύτερες αλλα τεσπα)... 2 αν σε ρωτήσω ποια είναι η αντιπρόταση στα διπλοσύμπλεκτα κιβώτια θα μου πείς να συγκρίνουμε τα χειροκίνητα (το αυτό)... 3 αν σε ρωτήσω για την πλευρική στήριξη στα καθίσματα θα μου δείξεις τα entry-level του ανταγωνισμού και όχι τα σπορ γιατί η AR δεν προσφέρει άλλες επιλογές... κοκ...
Πράγμα που μας φέρνει στην αρχική μου τοποθέτηση με τα σκατά και το χερούλι...1: Κι εσυ το ιδιο κανεις ομως εδω.. Δες την αλλη οψη του νομισματος (ποσες εχει αραγε;): Και γιατι ενα μαγνητικα ρυθμιζομενο αμορτισερ ειναι καλυτερο εκ των πραγματων; Αλλο το αμορτισερ αλλο η αναρτηση αλλο το πως αντιλαμβανεται ο δικος μου ποπος την αποσβεση αλλο πως την αντιλαμβανεται ο δικος σου.
2 : Αν με ρωτησεις για τα διπλοσυμπλεκτα της vw θα σου πω για το διπλοσυμπλεκτο της AR... Simple.Θεωρητικα φαινεται ανωτερο.Στην πραξη δε γνωριζω γιατι ηδη ο πηχυς ειναι ψηλα.Αλλα παλι αλλη αισθηση αντιλαμβανομαι εγω αλλη εσυ.Τεχνικα ομως (με τεχνικα κριτηρια) αυτο της AR φαινεται και ανωτερο)
3 : Και ερχομαστε στο μοναδικο (σοβαρο) φαουλ για μενα του SM στο αμαξι.Δεν εχω κατι να σου πω εδω εχω ομως σε απειρα αλλα.. Ποιος την εχει μεγαλυτερη;Σοβαρα τωρα,αν ψαξεις θα βρεις απειρα ελαττωματα στην G κι αν ψαξω κι εγω θα βρω αλλα τοσα στο γκολφ (και παραπανω μη σου πω.. ) καθως μιλαμε για αυτοκινητα στην κατηγορια τιμης των 25Κ Μ.Ο ευρω.. Αρα το νομισμα εχει να κανει με το απο που το κοιτας (για ΟΛΑ τα αυτοκινητα) οχι με το αν εχει η οχι 2 πλευερες.Πχ αν σε ρωτησω γιατι ειναι τοσο ασΚημο το γκολφ και μεσα και εξω με την ιδια λογικη θα μου αντιπαραθεσεις το Scirocco R το τουμπανο για να μου δειξεις οτι πλησιαζει σε (αγρια) ομορφια μια AR..σοου γουατ;
Μα αυτό ακριβώς ήταν το ποίντ μου... οτι και καθαρά τεχνικά να το δείς, δεν σημαίνει οτι έχεις ξεκάθαρο νικητή την G όπως είπες παραπάνω... ακόμα και εκεί έχει να κάνει με την μεριά που το κοιτάς...
Εγώ δεν αρνούμαι τα όποια σημεία διακρίνεται η G... εσύ όμως υποτιμάς λίγο την άλλη μεριά του νομίσματος...- Θεωρητικά είναι καλύτερο γιατί απλά σου δίνει περισσότερες επιλογές... πρακτικά την βρίσκω εξαίσια και μπορώ να την συγκρίνω με τις περισσότερες σταθερές που έχω οδηγήσει, συμπεριλαμβανομένων αυτών της AR (που όσο καλά και αν λειτουργούν, συνήθως είναι βάρκα γιαλό)...
- Σε πόσα μοντέλα της AR είναι διαθέσιμο κάποιο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο...?
Φαντάζομαι συνειδητοποιείς πως μιλάμε για κάτι το οποίο πχ το μισητό Golf εξοπλίζεται με αυτό απο το 2003... - Με την λογική του 'καμμένου' μπορώ και εγώ να σου βρώ πολλά ελαττώματα στο Golf (μου είναι πολύ εύκολο ειδικά για το Golf )... Αντικειμενικά όμως τα ελαττώματα του περιορίζονται στην εμφάνιση (υποκειμενικό μεν αλλά στην προκειμένη το βάζω σαν αντικειμενικό) και στην όχι τόσο σπορτίφ αίσθηση...
Επίσης μην ξεχνάς οτι η G έχει πετύχει 2 πολύ σημαντικά μοντέλα του ανταγωνισμού (A3 και 1er) στην δύση τους...
ΑLFA ROMEO FORUM