-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ιδιαίτερες μηχανολογικές γνώσεις δεν έχω αλλά σε πολλών σελίδων κουβέντα που είχε γίνει στο alfisti.gr φίλοι που γνώριζαν , υποστήριζαν ότι στους 125 βαθμούς αρχίζει η σταδιακή αποσύνθεση του λαδιού.
Τα έχω αλλάξει 4 φορές και έχω βάλει κατά σειρά τα εξής :
πώς ειναι δυνατον να φτασει τοσους βαθμους το λαδι???
ακριβή απάντηση δεν έχω αλλά απο τη στιγμή , που όπως είπα, έχω δει το δικό μου δείκτη να φλερτράρει με τους 120 , γιατί να μη φτάσει και 125?? Δε μιλάω ντε και καλά για τη δικιά μου αλλά γενικότερα.
Είχαν ποσταριστεί και φωτο που έδειχναν κάτι 135άρια αλλά δε θυμάμαι πού. Εννοώ, δε θυμάμαι σε ποιο αυτοκίνητο (εταιρεία/μοντέλο κ.τ.λ)Βλέπω ότι τώρα είσαι με πιο λεπτόρευστο λιπαντικό από ότι πριν. Συγκεκριμένα 5-30, και σαν RedLine τι άλλο να πω, είναι από τα 2-3 καλύτερα 5-30 που υπάρχουν. Από περιέργια και μόνο κάνε ένα κόπο. Βγάλε μου μια φωτό από το manual τη σελίδα που δείχνει το γράφημα με τις θερμοκρασίες και τα λιπαντικά(στείλτη με πμ). Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει με τα RedLine? Σε ποιές ακριβώς περιπτώσεις οδήγησης σου πλησιάζει ο δείκτης 120? Πρέπει να τσεκάρεις καλά με το μάτι σου το όργανο για να δεις αυτό το 'πλησιάζει 120' που περίπου είναι(δηλαδή είναι 115βαθμούς ας πούμε?) Ξεκινώντας την αναζήτηση και τον προβληματισμό θα σου πω την πιο απλή λύση αλλά πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να πάρεις ένα όργανο μέτρησης. Αυτό θα δείξει τι γίνεται, γιατί αν τυχόν κλέβει το ΟΕΜ όργανο? Τρέχα γύρευε...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για 147 GTA είχα διαβάσει ότι σε σκίσιμο ο δείκτης μπορεί να έφτανε το 130.Σε πίστα με 45 βαθμούς Κελσίου, μπορεί και 140 να πήγε, ήταν στην πίστα(?) των Μεγάρων.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Βλέπω ότι τώρα είσαι με πιο λεπτόρευστο λιπαντικό από ότι πριν. Συγκεκριμένα 5-30, και σαν RedLine τι άλλο να πω, είναι από τα 2-3 καλύτερα 5-30 που υπάρχουν. Από περιέργια και μόνο κάνε ένα κόπο. Βγάλε μου μια φωτό από το manual τη σελίδα που δείχνει το γράφημα με τις θερμοκρασίες και τα λιπαντικά(στείλτη με πμ). οκ, θα το κάνω Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει με τα RedLine? Λιγότερα από 1000.Σε ποιές ακριβώς περιπτώσεις οδήγησης σου πλησιάζει ο δείκτης 120? Όταν κινούμαι με 5η/6η με πάνω από 4,5 χιλιάδες στροφές κάτι που σε ταχύτητα μεταφράζεται από 160 και πάνω. Δηλαδή μόνο σε μακρινά ταξίδια.Ποτέ άλλοτε Πρέπει να τσεκάρεις καλά με το μάτι σου το όργανο για να δεις αυτό το 'πλησιάζει 120' που περίπου είναι(δηλαδή είναι 115βαθμούς ας πούμε? ναι ,μπορεί και 118) Ξεκινώντας την αναζήτηση και τον προβληματισμό θα σου πω την πιο απλή λύση αλλά πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να πάρεις ένα όργανο μέτρησης. Να το βάλω , εξαρτάται όμως από το πόσο βαθιά Αυτό θα δείξει τι γίνεται, γιατί αν τυχόν κλέβει το ΟΕΜ όργανο? Τρέχα γύρευε...
-
GB, πού τον έχει τον αισθητήρα Τ η 159 γνωρίζουμε;
Πάντως θυμάμαι και για την 335 να αναφέρεται ένα τρελό νούμερο (πάνω από 120 βαθμούς σίγουρα) για νορμάλ συνθήκες.
-
Αν βάλεις και ότι το αυτοκίνητο σε 'σπρώχνει' για να ξεσαλώσεις λίγο παραπάνω και ότι στις 8 από τις 10 φορές φρενάρω με τον κινητήρα, τότε τα 14,5lt/100km που είδα όταν έκλεισε χρόνο , είναι μάλλον φυσιολογικό.Άσχετο, αλλά αυτό δεν ανεβάζει την κατανάλωση... αντιθέτως.
Ένα πασχαλινό δωράκι
From Russia with love
http://www.autojunk.nl/clips/view/155640Οι αλλαγές στο marketing της Alfa είναι εμφανείς...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Αν βάλεις και ότι το αυτοκίνητο σε 'σπρώχνει' για να ξεσαλώσεις λίγο παραπάνω και ότι στις 8 από τις 10 φορές φρενάρω με τον κινητήρα, τότε τα 14,5lt/100km που είδα όταν έκλεισε χρόνο , είναι μάλλον φυσιολογικό.
Άσχετο, αλλά αυτό δεν ανεβάζει την κατανάλωση... αντιθέτως.
Δηλαδή αν πριν μια φουρκέτα κατεβάσουμε σε 3η και οι στροφές πετάξουν στις 5,5 Κ , κάνουμε οικονομία στο καύσιμο??
Δεν αμφισβητώ αυτό που λες, απλώς ρωτάω. -
Ιδιαίτερες μηχανολογικές γνώσεις δεν έχω αλλά σε πολλών σελίδων κουβέντα που είχε γίνει στο alfisti.gr φίλοι που γνώριζαν , υποστήριζαν ότι στους 125 βαθμούς αρχίζει η σταδιακή αποσύνθεση του λαδιού.
Τα έχω αλλάξει 4 φορές και έχω βάλει κατά σειρά τα εξής :
πώς ειναι δυνατον να φτασει τοσους βαθμους το λαδι???
ακριβή απάντηση δεν έχω αλλά απο τη στιγμή , που όπως είπα, έχω δει το δικό μου δείκτη να φλερτράρει με τους 120 , γιατί να μη φτάσει και 125?? Δε μιλάω ντε και καλά για τη δικιά μου αλλά γενικότερα.
Είχαν ποσταριστεί και φωτο που έδειχναν κάτι 135άρια αλλά δε θυμάμαι πού. Εννοώ, δε θυμάμαι σε ποιο αυτοκίνητο (εταιρεία/μοντέλο κ.τ.λ)ενταξει δεν αποκλειεται αλλα ειναι πολυ ακραια περιπτωση..
εγω το χω παει 115 σπαζοντας το απο βουλιαγμενη μεχρι ribas (που δεν ειναι και πολλα χλμ τωρα που το σκεφτομαι ) ομως ηταν τελη καλοκαιριου.βραδυ βεβαια αλλα εκανε πολλη ζεστη.
μολις το ειδα αυτο χεστηκα πανω μου εκοψα ρυθμους και το αφησα ρελαντι να κρυωσει.
μπορει και να πηγαινε παραπανω αν συνεχιζα αλλα δε θελησα να δοκιμασω ..τωρα που ειχαμε χειμωνα και κρυα εβλεπα το πολυ 107
(κοιταζω συνεχεια τη θερμοκρασια λαδιου μου ειδικα οποτε το σκιζω)
-
Στο δικό μου ό,τι μα ό,τι και να έχω κάνει ακόμα και με καύσωνα 40+ ή ακόμα και μετά από καλό βράσιμο στον ήλιο (να γράφει 52 βαθμούς το εσωτερικό) δεν έχει κινηθεί ούτε χιλιοστό πάνω από το 90. Είναι φυσιολογικό που δεν έχει ανεβάσει ούτε μισό βαθμό;
-
Έχεις θερμόμετρο λαδιού;
-
@ eddie
εγω στο θερμομετρο λαδιου τα βλεπω αυτα τα νουμερα(το οποιο ειναι σε ενα καταραμενο υπο-μενου ) , το νερο μου ειναι παντα σταθερα 90 -
Ναι θυμάμαι ο φίλος με το s3 όταν του ζητάω να δούμε θερμοκρασία λαδιού το ψάχνει λίγο στο menu
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
GB, πού τον έχει τον αισθητήρα Τ η 159 γνωρίζουμε;Πάντως θυμάμαι και για την 335 να αναφέρεται ένα τρελό νούμερο (πάνω από 120 βαθμούς σίγουρα) για νορμάλ συνθήκες.
Δεν γνωρίζω, αλλά θα μάθω
Στο δικό μου ό,τι μα ό,τι και να έχω κάνει ακόμα και με καύσωνα 40+ ή ακόμα και μετά από καλό βράσιμο στον ήλιο (να γράφει 52 βαθμούς το εσωτερικό) δεν έχει κινηθεί ούτε χιλιοστό πάνω από το 90. Είναι φυσιολογικό που δεν έχει ανεβάσει ούτε μισό βαθμό;
Αναφέρεσαι προφανώς στην θερμοκρασία νερού και όχι λαδιού.
-
εγω εχω μαθει να το κανω τυφλα πλεον
(παλιοτσιπηδες , ουτε ενα δεικτη της προκοπης δε μπορουσαν να βαλουν ) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@ eddie
εγω στο θερμομετρο λαδιου τα βλεπω αυτα τα νουμερα(το οποιο ειναι σε ενα καταραμενο υπο-μενου ) , το νερο μου ειναι παντα σταθερα 90το νερο σου ειναι σταθερο γιατι δουλευει με μαγνητη το οργανο σου ,οποτε αν καποια στιγμη ανεβασει θερμοκρασια θα το κανει αποτομα και οχι σταδιακα.
-
επειδη μια περιοδο χαλασε ενας δεικτης για να βλεπω ποτε ανεβαζε θερμοκρασια λαδιου εβαζα το χερι μου στο σιδηρο το χειροφρενου!! καθε φορα που ανεβαζε ηταν πολυ ζεστη η ακρη που εμπαινε στην μοκετα και ετσι ηξερα τι παιζει
-
-
-
οι γαλλικες ειναι κορυφαιες παντως
παιδια οσοι εχετε γαλλικο μην στριβετε καλυτερα
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
γαλλικες αναρτησεις
Ενώ οι Ιταλικές και Γερμανικές ε;
-
σκληρα αμαξια τα γαλλικα.
στριβουν επισης και με το σασι ,χωρις πισω τροχους.
ΑLFA ROMEO FORUM