-
άλλο ένα (κακό)γαμημένο νηματάκι
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ρεπρίζ 40-60 με 10η ίσως.
Η 330 είναι τόσο ταχύτερη που δεν θα έβλεπε καν η Brera κατά που πήγε η BMW!
Ίσως έχουμε εξελίξεις σύντομα επ' αυτού.Ρε συ δια αχ με τις υπερβολες σου... Εγω βλεπω οτι στις κλασσικες ρεπριζ (εκτος απο την 80-180) η Brera ειναι τοσο ταχυτερη που δεν θα έβλεπε καν η μπεμπουλα κατά που πήγε η Αλφα!
Και μιλαμε για σχεδον Χ2 τα κυβικα της...
Τωρα αν εσυ θες να στροφαρεις στις 17500 παρε κι εσυ ενα ροταξακι και ξεκινα να πυροβολας..
Ps : τι εξελιξεις θα χουμε επ αυτου;
-
Πασχούλη ερωτοτροπω με μια 330 272 ίππων. Θα δείξει αν θα την ρίξω.
Αλλά άσε με τώρα που έχει δήθεν η Brera καμία ελπίδα στο 100-160 π.χ. through the gears!!! -
Βασικα ειναι πολυ πολυ κοντα στο 100-160 και ΦΥΣΙΚΑ στις μεσαιες ρεπριζ δεν υπαρχει λογος να αναφερθουμε στον βαυαρο τσιπιρικο.
Αλλα να μη σε ξενερωνω,ειναι σα να σου λεω οτι αυτη που θεωρεις παρθενα την εχω παρει απο παντου.. -
Σε βλέπω να πικραίνεσαι Πασχούλη...
-
Η μέτρηση που δείχνει για εμένα πιο αντιπροσωπευτικά το πόσο γρήγορο είναι ένα αυτοκίνητο είναι το 60-160 με αλλαγές ταχυτήτων (ή το 100-200). Σε μια τέτοια κόντρα μάλλον η 330 είναι πιο γρήγορη από την brera. Απλά με την 330 πρέπει να είσαι με μία κάτω σε σχέση με την brera αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και πιο αργή. Πάντως από στάση η διαφορά είναι τεράστια υπέρ του βαυαρικού εξακύλινδρου. Έχοντας συνοδηγήσει σε μια 325 E92 (τρίλιτρος με 218 άλογα) μπορώ να πω με σιγουριά ότι η 330 θα είναι αρκετά γρήγορη. Πάντως έτσι για την ιστορία, forester 2.0 turbo 270 άλογα περίπου έκανε πλάκα σε όλα τα ανοίγματα (ρεπρίζ) σε 159 tbi (μαμά φυσικά), μιλάμε για πολύ ξύλο. Brera tbi α' στάδιο (πρόγραμμα-εξάτμιση) θα ρίχνει ξύλο στην 330 τουλάχιστον σε ρεπρίζ. Overall πιο λογική αγορά για Ελλάδα ο tbi, με λίγα χρήματα φτάνει γύρω στα 260 άλογα που είναι υπεραρκετά χωρίς να γίνεις συνέταιρος της εφορίας.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ρεπρίζ 40-60 με 10η ίσως.
Η 330 είναι τόσο ταχύτερη που δεν θα έβλεπε καν η Brera κατά που πήγε η BMW!
Ίσως έχουμε εξελίξεις σύντομα επ' αυτού.Ρε συ δια αχ με τις υπερβολες σου... Εγω βλεπω οτι στις κλασσικες ρεπριζ (εκτος απο την 80-180) η Brera ειναι τοσο ταχυτερη που δεν θα έβλεπε καν η μπεμπουλα κατά που πήγε η Αλφα!
Και μιλαμε για σχεδον Χ2 τα κυβικα της...
Τωρα αν εσυ θες να στροφαρεις στις 17500 παρε κι εσυ ενα ροταξακι και ξεκινα να πυροβολας..
Ps : τι εξελιξεις θα χουμε επ αυτου;
η 59 1750 στα χαρτιά είναι αργότερη από την 155αρα μίτο, στην πράξη είναι σαφώς ταχύτερη... κοινώς το 0-100 σε 8,2 μου φαίνεται τραγικά αργό για την μπρέρα ...
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Η μέτρηση που δείχνει για εμένα πιο αντιπροσωπευτικά το πόσο γρήγορο είναι ένα αυτοκίνητο είναι το 60-160 με αλλαγές ταχυτήτων (ή το 100-200). Σε μια τέτοια κόντρα μάλλον η 330 είναι πιο γρήγορη από την brera. Απλά με την 330 πρέπει να είσαι με μία κάτω σε σχέση με την brera αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και πιο αργή. Πάντως από στάση η διαφορά είναι τεράστια υπέρ του βαυαρικού εξακύλινδρου. Έχοντας συνοδηγήσει σε μια 325 E92 (τρίλιτρος με 218 άλογα) μπορώ να πω με σιγουριά ότι η 330 θα είναι αρκετά γρήγορη. Πάντως έτσι για την ιστορία, forester 2.0 turbo 270 άλογα περίπου έκανε πλάκα σε όλα τα ανοίγματα (ρεπρίζ) σε 159 tbi (μαμά φυσικά), μιλάμε για πολύ ξύλο. Brera tbi α' στάδιο (πρόγραμμα-εξάτμιση) θα ρίχνει ξύλο στην 330 τουλάχιστον σε ρεπρίζ. Overall πιο λογική αγορά για Ελλάδα ο tbi, με λίγα χρήματα φτάνει γύρω στα 260 άλογα που είναι υπεραρκετά χωρίς να γίνεις συνέταιρος της εφορίας.ξέρεις πόσα άλογα αποδίδει η 159 τβι?
-
Μονο 70 αλογα λιγοτερα κ αν το φορεστερ ηταν αυτο ειναι κοντα 80 κιλα βαρυτερη
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Μονο 70 αλογα λιγοτερα κ αν το φορεστερ ηταν αυτο ειναι κοντα 80 κιλα βαρυτερηαντε?? δηλαδή θες να μας πεις οτι είναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ να είναι σαφώς ταχύτερο?
λες?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αντε?? δηλαδή θες να μας πεις οτι είναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ να είναι σαφώς ταχύτερο?
λες?
Δε ξερω,αλλα μιλαμε για ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ !
-
κάποιο καλόπαιδο μου ελάφρωσε τον θυρεό κατά ένα φιλέτο...
-
ξέρεις πόσα άλογα αποδίδει η 159 τβι?200 ατίθασα ιταλικά με 32,7 κιλά ροπούλα.Έτσι για την ιστορία ξύλο έχει φάει και giulietta qv (ναι, αυτή με τα 235).
Είναι ακριβώς αυτό αλλά τρίτο στάδιο με sti intercooler, turbo από impreza, full εξάτμιση (με έναν αντί για τρεις καταλύτες, περνάει κτεο κανονικά για τους οικολόγους), άλλη αντλία βενζίνης και πρόγραμμα. 270 άλογα με 42 κιλά ροπής
αντε?? δηλαδή θες να μας πεις οτι είναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ να είναι σαφώς ταχύτερο?
λες?
Πιστεύω ότι κάνεις πλάκα φίλε μου. Το συγκεκριμένο forester έχει τα 0-100 σε κάτω από 6 sec χαλαρά με 16αρες και all terain λάστιχα και το 60-160 σε περίπου 10 sec (για να καταλάβεις μια m3 e46 δεν είναι και πολύ πιο γρήγορη σε αυτή τη μέτρηση).
Δε ξερω,αλλα μιλαμε για ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ !
Οπότε ναι, μιλάμε για πολύ ξύλο στην 159 και για αρκετό ξύλο (αλλά λιγότερο ) στην giulietta qv (η 159 πέθανε και η qv έφυγε απλά πληγωμένη).
-
τι θες να πεις με όλες αυτές τι όμορφες παραθέσεις??
οτι ένα αυτοκίνητο με 270 άλογα είναι γρηγορότερο από ενα αντίστοιχης κατηγορίας με 235 και όμοια από ένα με 200 άλογα??
-
τι θες να πεις με όλες αυτές τι όμορφες παραθέσεις??οτι ένα αυτοκίνητο με 270 άλογα είναι γρηγορότερο από ενα αντίστοιχης κατηγορίας με 235 και όμοια από ένα με 200 άλογα??
Διέκρινα κάποια ειρωνεία στα σχόλιά σου και έγραψα το προφανές, ότι ο tbi δεν κάνει τις alfa romeo σφεντόνα. Forester, 159 και giulietta είναι 3 διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων, όχι μία. Πολλοί alfisti κυρίως νομίζουν ότι ο tbi είναι το τρελό μοτέρ που κάνει τις alfa romeo που τον φοράνε να πετάνε και άλλα όμορφα. Αλλά δεν... Ακόμα και οι οδηγοί των alfa που έγιναν τα ανοίγματα δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι ένα υπερυψωμένο station wagon με μόνιμη τετρακίνηση τους φεύγει τόσο εύκολα (είχαν το μπλαζέ ύφος του νικητή πριν). Το συμπέρασμα είναι ότι η 330 είναι πιο γρήγορη από την brera, από στάση πολύ και εν κινήσει σε άνοιγμα διαρκείας (και όχι 80-110 πχ) αρκετά. Δεν έγινε η brera ιδιαίτερα γρήγορη με αυτό το μοτέρ (σε σχέση βέβαια με τον 2.2 είναι αλλού). Αυτά
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
τι θες να πεις με όλες αυτές τι όμορφες παραθέσεις??
οτι ένα αυτοκίνητο με 270 άλογα είναι γρηγορότερο από ενα αντίστοιχης κατηγορίας με 235 και όμοια από ένα με 200 άλογα??
Διέκρινα κάποια ειρωνεία στα σχόλιά σου και έγραψα το προφανές, ότι ο tbi δεν κάνει τις alfa romeo σφεντόνα. Forester, 159 και giulietta είναι 3 διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων, όχι μία. Πολλοί alfisti κυρίως νομίζουν ότι ο tbi είναι το τρελό μοτέρ που κάνει τις alfa romeo που τον φοράνε να πετάνε και άλλα όμορφα. Αλλά δεν... Ακόμα και οι οδηγοί των alfa που έγιναν τα ανοίγματα δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι ένα υπερυψωμένο station wagon με μόνιμη τετρακίνηση τους φεύγει τόσο εύκολα (είχαν το μπλαζέ ύφος του νικητή πριν). Το συμπέρασμα είναι ότι η 330 είναι πιο γρήγορη από την brera, από στάση πολύ και εν κινήσει σε άνοιγμα διαρκείας (και όχι 80-110 πχ) αρκετά. Δεν έγινε η brera ιδιαίτερα γρήγορη με αυτό το μοτέρ (σε σχέση βέβαια με τον 2.2 είναι αλλού). Αυτά
Ο tbi ειναι ενα μοτερ που κυριολεκτικα θεριζει για μαμα τουρμπατο 1.8αρι σε ρεπριζ,δες νουμερα(εγω το χω ζησει κ απο κοντα).Δεν ειπε κανενας οτι γινεται υπεροπλο οποιο σασι φοραει tbi,αλλα δε παυει να ειναι ενας πολυ ισχυρος κινητηρας.Το επιχειρημα σου ειναι οτι βιασε την 159 ενα forester 100 κιλα ελαφρυτερο και 70 αλογα δυνατοτερο.So what?
Θα ποσταρω αυριο οτι μ ενα cayenne v6,πατησαμε κατω ενα βελτιωμενο forester με 270 αλογα,αρα οι 2.5αρηδες μποξερ της suba ειναι γτπ και λοιπα και λοιπα.Δε τελειωνει καπου αυτο
Οι οδηγοι των αλφα που δε πιστευαν ποιος τους πατησε,δεν ηξεραν τι πηραν.Αλλο αυτο κ αλλο αυτο που συζηταμε εδω περα. -
ναι, καλά όλα αυτά αλλά θα ήταν χρήσιμο να μου υποδείξεις το σημείο που φίλος συμφορουμιτης έγραψε κάτι αντίθετο ή κάτι ανάλογο με αυτά που βγάζεις από την κοιλία σου... ούτε υπεραυτοκίνητο έγινε η 59 ούτε η διαφορά σε ρεπρίζ σε σχέση με την φορολογική βόμβα 330 είναι τόσο μεγάλη οσο αφήνουν να εννοηθούν τα κυβικά και η ιπποδυναμή της (ο λόγος βεβαίως η ύπαρξη συμπιεστή)... τώρα πως όλα αυτά κολλάνε με τις κόντριτσες που κάνετε με τους φίλους σου και με το ύφος των αλφίστι ένας θεός ξέρει...
-
Ω έλεος επιτέλους
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ο tbi ειναι ενα μοτερ που κυριολεκτικα θεριζει για μαμα τουρμπατο 1.8αρι σε ρεπριζ,δες νουμερα(εγω το χω ζησει κ απο κοντα).Δεν ειπε κανενας οτι γινεται υπεροπλο οποιο σασι φοραει tbi,αλλα δε παυει να ειναι ενας πολυ ισχυρος κινητηρας.Το επιχειρημα σου ειναι οτι βιασε την 159 ενα forester 100 κιλα ελαφρυτερο και 70 αλογα δυνατοτερο.So what?
Θα ποσταρω αυριο οτι μ ενα cayenne v6,πατησαμε κατω ενα βελτιωμενο forester με 270 αλογα,αρα οι 2.5αρηδες μποξερ της suba ειναι γτπ και λοιπα και λοιπα.Δε τελειωνει καπου αυτο
Οι οδηγοι των αλφα που δε πιστευαν ποιος τους πατησε,δεν ηξεραν τι πηραν.Αλλο αυτο κ αλλο αυτο που συζηταμε εδω περα.Δεν θέλω να σε πικράνω αλλά ακόμα και cayenne v8 δύσκολο να τα ρίξει σε forester turbo με 270 άλογα, ο v6 απλά δεν υπάρχει Επίσης μιλάω για 2.0 forester, ούτε καν για 2.5.
Στα προηγούμενα posts γράφτηκε (και από εσένα προσωπικά) ότι η brera τουλάχιστον σε ρεπρίζ είναι ταχύτερη από την 330, ότι πυροβολάει και άλλα τέτοια. Δε νομίζω ότι αυτοκίνητο 200 ίππων και 1600 κιλών μπορεί να πυροβολήσει, πολύς ενθουσιασμός για το τίποτα. Για να μην πούμε πόσο πίνει ο tbi
Συμφωνούμε λοιπόν ότι είναι ένα αξιοπρεπές μοτέρ αλλά δεν πατάς εύκολα με tbi bmw 330 όσο και να το θέλουμε. Από αυτό ξεκίνησε όλη η κουβέντα.ναι, καλά όλα αυτά αλλά θα ήταν χρήσιμο να μου υποδείξεις το σημείο που φίλος συμφορουμιτης έγραψε κάτι αντίθετο ή κάτι ανάλογο με αυτά που βγάζεις από την κοιλία σου... ούτε υπεραυτοκίνητο έγινε η 59 ούτε η διαφορά σε ρεπρίζ σε σχέση με την φορολογική βόμβα 330 είναι τόσο μεγάλη οσο αφήνουν να εννοηθούν τα κυβικά και η ιπποδυναμή της (ο λόγος βεβαίως η ύπαρξη συμπιεστή)... τώρα πως όλα αυτά κολλάνε με τις κόντριτσες που κάνετε με τους φίλους σου και με το ύφος των αλφίστι ένας θεός ξέρει...
Δεν βγάζω τίποτα από την κοιλιά μου, είναι γραμμένα σε προηγούμενα ποσταρίσματα τα σχόλια για τις επιδόσεις της tbi σε σχέση με της 330. Προφανώς η 330 είναι εκτός σημερινής ελληνικής πραγματικότητας για τους πολλούς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο tbi είναι καλύτερο μοτέρ από τον τρίλιτρο ατμοσφαιρικό της bmw. Μιλάμε με τεχνικούς όρους ή με οικονομοτεχνικά στοιχεία? Κάποιος που αντέχει οικονομικά γιατί να προτιμήσει τον tbi και όχι την 330? Ο δίας προφανώς μπορεί να χτυπήσει τρίλιτρο, γουστάρει και ατμόσφαιρες, πέσατε να τον φάτε όλοι. Πλέον τέρμα οι κοντρίτσες, diesel και άγιος ο Θεός
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Εδδιε τόσα χρόνια σ' αυτή τη μεριά του ιντερνέτ κι ακόμα δεν πιάνω τι κόλλημα έχεις φάει με αυτό το βαρύ και χοντροκομμένο χατσμπακ.Τόσα αμάξα ρε φίλε.
Κατά τ' άλλα Δία καλορίζικη η 330.
Το υπουργείο θα σου στείλει καλάθι με κρασιά και 1 5λιτρο castrol.Πλέον τέρμα οι κοντρίτσες, diesel και άγιος ο Θεός
Σοφή κουβέντα.
ΑLFA ROMEO FORUM