-
σωστά αυτά που λες, αλλά ισχύουν στην περίπτωση που δεν έχει γίνει 'πείραγμα', οπότε τότε ως κάτοχος 1.6FSI, 1.4TFSI, κλπ θα ξέρω κι εγώ ότι πήρα παραπάνω από ότι πλήρωσα.
Βέβαια ο αντίλογος λέει ότι μπορεί να μην θέλω παραπάνω άλογα γιατί το αυτοκίνητο μπορεί να το οδηγάει η γυναίκα μου , ο άπειρος γιός μου , μπορεί να μην θέλω κατανάλωση 193 ίππων στο gt, μπορεί όντως να καταπονείται παραπάνω το gt με 193 άλογα και να μειώνεται η αξιοπιστία του σε σχέση με τα 170, και άλλα τέτοια, οπότε υπάρχουν λόγοι να παραπονεθείς.
Επίσης μπορεί να διάλεξες ένα άλλο μοντέλο επειδή νόμιζες ότι ο 1.6 FSI έβγαζε μόνο 115, ή να πήρες το GTI με 200 δίνοντας 4-5000
-
Δεν είπα ότι υπάρχει νόμος. Το αν σε απασχολεί ή όχι το design ή η φινέτσα στο μέσο με το οποιό κυκλοφορείς ή στην ζωή σου γενικότερα είναι δικό σου πρόβλημα
Απλά ξαναλέω ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν ότι αγοράζουν να είναι ωραίο και όχι κουβάς (εξωτερικά πάντα). Γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στα κριτήρια αυτό? Θέλω το αυτοκίνητο μου να το βλέπω και να μου αρέσει και ευτυχώς αυτό συμβαίνει
Και στο θέμα αυτό οι Ιταλοί είναι μπροστα (όχι μόνο συην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά παντού)Από ποιους ανταγωνιστές
Το design του σπιτιού κρίνεται από το χρώμα της μονάδας του pc μου???
Είσαι και πολυτεχνειακής παιδείας -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τα Α3, Α4, 316 και λοιπά πρίμιουμ είναι από τα 'αγαπημένα' αυτοκίνητα (αξίζουν θέση δίπλα σε Toledo, 1007 Kyron ) Αν νομίζεις πως δεν έχω κράξει το Α3 1.6, για τις επιδόσεις και την τιμή του, φοράς κόκκινα γυαλιά
στάχτη στα μάτια μήπως , κλασσική τακτική
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Φυσικά.- το αυτοκίνητο είναι ΤΟ αυτοκίνητο, ούτε γυναίκα, ούτε 'μωρό' ούτε 'ερωμένη' είναι ΤΟ αυτοκίνητο και δεν έχει ψυχή. Πες ότι είμαι αναίσθητος, τεχνοκράτης, πεζός, υπάρχει πρόβλημα;
Κι όπως έχει γραφτεί άπειρες φορές, όταν είσαι μέσα δεν βλέπεις πως είναι εκτός κι αν κοιτάζεσαι στις βιτρίνες
Εσύ μπορείς να μου πεις αν θα στρίψει πιο γρήγορα ένα 'όμορφο' αυτοκίνητο;Okay... μια κουβέντα είπα, μόνο. Το αυτοκίνητο φυσικά δεν έχει ψυχή. Όπως και πολλά αλλά πράγματα, τα οποία, ωστόσο, κάνουν καλό στη δική μας ψυχή...
Αν τώρα τη βρίσκω (ή όπως λές 'φτιάχνομαι') με την εμφάνιση του αυτοκινήτου μου ζητώ ταπεινά συγγνώμη για το βίτσιο μου. Ούτως ή άλλως είμαι μετριος οδηγός (σε αντίθεση με τους περισσότερους εδωπερα) και για να κρύψω το κόμπλεξ μου λέω ότι μου αρέσουν τα αυτοκίνητα και από πλευράς αισθητικής!!Τώρα που το σκέφτομαι, βέβαια, τρελό βίτσιο είναι και το χόμπι μου, τα ιστορικά, τα οποία ενώ καίνε τον π#πό τους σε βενζίνη, δεν είναι ασφαλή και επιπλέον ΔΕ ΣΤΡΙΒΟΥΝ, εμένα μου αρέσουν γιατί είναι όμορφα εμφανισιακά... μάλλον είμαι για δέσιμο.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Τα Α3, Α4, 316 και λοιπά πρίμιουμ είναι από τα 'αγαπημένα' αυτοκίνητα (αξίζουν θέση δίπλα σε Toledo, 1007 Kyron ) Αν νομίζεις πως δεν έχω κράξει το Α3 1.6, για τις επιδόσεις και την τιμή του, φοράς κόκκινα γυαλιά
Έλα ρε Μπάμπη, έλεος δηλαδή..
Σειρά έχουν οι 'Vagisti' και να αρχίσουν να μας λένε ότι ο lkar ρίχνει στα μάτια όλων μας στάχτη και θάβει την AR για αντιπερισπασμό..
Βγάλε τα γυαλιά σου.. -
Εργοστασιακά νούμερα... αυτό είναι το όλο θέμα.
Η VW λοιπόν ανακοινώνει 115 άλογα για το Golf 1,6 και 0-100 σε 10,9.
Τα περιοδικά από την άλλη ανακοινώνουν 130 άλογα και 11,4 (τουλάχιστον) για το 0-100.
Αντίθετα η Alfa Romeo ανακοινώνει 120 και 10,6 με τα περιοδικά να βγάζουν 120+ (όταν τα είχαν καλά) και 120 με το ζόρι (από 2003 και μετά) αλλά το 0-100 έφτασε και 10,4 (4Τ). -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εργοστασιακά νούμερα... αυτό είναι το όλο θέμα.
Η VW λοιπόν ανακοινώνει 115 άλογα για το Golf 1,6 και 0-100 σε 10,9.
Τα περιοδικά από την άλλη ανακοινώνουν 130 άλογα και 11,4 (τουλάχιστον) για το 0-100.
Αντίθετα η Alfa Romeo ανακοινώνει 120 και 10,6 με τα περιοδικά να βγάζουν 120+ (όταν τα είχαν καλά) και 120 με το ζόρι (από 2003 και μετά) αλλά το 0-100 έφτασε και 10,4 (4Τ).Το δικό μου (Twinspark 2.0) το εχώ μετρήσει σε δυναμόμετρο στα 153.5 HP από 150HP που ανακοινώνει το εργοστασιο οπότε όλα αυτά τα ακούω βερεσε
-
Τέτοια λέγε μου να ψήνομαι για τροπέτο...
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Το design του σπιτιού κρίνεται από το χρώμα της μονάδας του pc μου???
Είσαι και πολυτεχνειακής παιδείαςαυτό κατάλαβες;
@d-jet πρόβλημά σου, όπως και δικό μου το αν θα πάρω 'ωραίο' αυτοκίνητο -και σίγουρα θα ναι καινούριο-
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
ναι, λες κι έχω πρόβλημα να κράξω ένα αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως μάρκας ή όχι. Σοβαρολογείς;;;
Στο Audi forum έχεις μπει ποτέ; Με βρίζουν κι εκεί
-
Παντως η 159 εχει ψυχη
Το λεει και στη διαφημιση της
-
Δεν έχετε βαρεθεί τόσο καιρό τα ίδια και τα ίδια?
-
Ο χρήστης project940 έγραψε:
Παντως η 159 εχει ψυχηΤο λεει και στη διαφημιση της
μάλιστα Πουλήμενη στην κόλαση
-
Ο χρήστης project940 έγραψε:
Παντως η 159 εχει ψυχηΤο λεει και στη διαφημιση της
Αφού το λέει κι η διαφήμιση...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Φυσικά.- το αυτοκίνητο είναι ΤΟ αυτοκίνητο, ούτε γυναίκα, ούτε 'μωρό' ούτε 'ερωμένη' είναι ΤΟ αυτοκίνητο και δεν έχει ψυχή. Πες ότι είμαι αναίσθητος, τεχνοκράτης, πεζός, υπάρχει πρόβλημα;
Κι όπως έχει γραφτεί άπειρες φορές, όταν είσαι μέσα δεν βλέπεις πως είναι εκτός κι αν κοιτάζεσαι στις βιτρίνες
Εσύ μπορείς να μου πεις αν θα στρίψει πιο γρήγορα ένα 'όμορφο' αυτοκίνητο;Okay... μια κουβέντα είπα, μόνο. Το αυτοκίνητο φυσικά δεν έχει ψυχή. Όπως και πολλά αλλά πράγματα, τα οποία, ωστόσο, κάνουν καλό στη δική μας ψυχή...
Αν τώρα τη βρίσκω (ή όπως λές 'φτιάχνομαι') με την εμφάνιση του αυτοκινήτου μου ζητώ ταπεινά συγγνώμη για το βίτσιο μου. Ούτως ή άλλως είμαι μετριος οδηγός (σε αντίθεση με τους περισσότερους εδωπερα) και για να κρύψω το κόμπλεξ μου λέω ότι μου αρέσουν τα αυτοκίνητα και από πλευράς αισθητικής!!Τώρα που το σκέφτομαι, βέβαια, τρελό βίτσιο είναι και το χόμπι μου, τα ιστορικά, τα οποία ενώ καίνε τον π#πό τους σε βενζίνη, δεν είναι ασφαλή και επιπλέον ΔΕ ΣΤΡΙΒΟΥΝ, εμένα μου αρέσουν γιατί είναι όμορφα εμφανισιακά... μάλλον είμαι για δέσιμο.
Αλέξανδρε, πως είναι δυνατόν να κρίνουμε την δική μας άποψη με βάση αυτήν ενός άλλου.
Του lkar του αρέσει το Χ, εσένα σου αρέσει το Ψ.
Πως θεωρείς οτι η γνώμη Χ είναι de facto και η επικρατούσα ή σωστή και αμύνεσαι για την δική σου?Γούστα είναι αυτά. Και περί ορέξεως κολοκυθόπιττα!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αλέξανδρε, πως είναι δυνατόν να κρίνουμε την δική μας άποψη με βάση αυτήν ενός άλλου.
Του lkar του αρέσει το Χ, εσένα σου αρέσει το Ψ.
Πως θεωρείς οτι η γνώμη Χ είναι de facto και η επικρατούσα ή σωστή και αμύνεσαι για την δική σου?
Γούστα είναι αυτά. Και περί ορέξεως κολοκυθόπιττα!!Σαφώς! Ξέρεις, όμως, τι ήταν αυτό που με ενόχλησε περισσότερο; Όχι τόσο η άποψη, που αν και ακραία είναι σίγουρα σεβαστή (δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η εμφάνιση, ωραία!), όσο ο τρόπος με τον οποίο δικαιολογήθηκε, ο κατά τα άλλα αγαπητός Ikar:
Η πολυτεχνική παιδεία...
Όπωσδήποτε και εγώ, ως συνάδελφος του Ikar, αγοράζοντας τοστιέρα θα έχω απόλυτα κριτήρια και θα επιλέξω το 'προϊόν' που είναι καταλληλότερο για τη δουλειά μου. Αντικειμενικά. Γνωρίζοντάς το αυτό οι κατασκευαστές, φροντίζουν να παράγουν συσκευές με προδιαγραφές, που ανάλογα με την ισχύ τους ή τα χαρακτηριστικά τους καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε καταναλωτή σαν και εμένα.
Ωραία και που είναι το πρόβλημα θα μου πεις;
Η όλη διαδικασία δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και λογικά, όλα τα 'προϊόντα' μοιάζουν (εκτός από τα κινέζικα INOX-έκπληξη ). Πάλι καλά, βέβαια, διότι αφενός μεν την τοστιέρα τη βλέπεις (αν είσαι τυχερός) 5 λεπτά την ημέρα, αφετέρου διότι καλή μια τοστιερα με προσωπικότητα αλλά το αποτέλεσμα (φρυγανιά) είναι σαφέστατα πιο ενδιαφέρον.
Αντίθετα τα αυτοκίνητα αναγκάζεσαι να τα χρησιμοποιείς αρκετό χρόνο την ημέρα και, θέλω να ελπίζω για τα άτομα που βρίσκονται τόσο καιρό σε αυτό το φόρουμ, πέρα από το αποτέλεσμα (να πας στη δουλειά σου) έχει σημασία και η διαδικασία. Αν, όπως λέει ο Ikar, ο κάθε κατασκευαστής δεν έδινε σημασία στην αισθητική των αυτοκινήτων του και δεδομένου ότι σε μερικά πράγματα υπάρχουν optimum λύσεις (με την κατάργηση της πολυτυπίας την πιο σημαντική για τη μείωση του κόστους παραγωγής και προσφορά καλύτερων προδιαγραφών και επιδόσεων αυτοκινήτων σε χαμηλότερη τιμή) τότε όλα τα αυτοκίνητα θα ήταν 'καλά' αλλά και ίδια μεταξύ τους (χμμ...). Και ενώ μπορώ να δεχθώ την άποψη αυτή από έναν ξενέρωτο οικονομολόγο (δεν είναι όλοι έτσι, ευτυχώς), δε μπορώ να τη δεχθώ από έναν λάτρη της αυτοκίνησης και μηχανικό.
Τόσο απλά.Χαίρομαι, λοιπόν, που υπάρχουν και λιγότερο 'optimum' αυτοκίνητα όπως τα AR, που ναι μεν δεν την έχουν γλιτώσει από τη λογική 'πάτωμα από εδώ μηχανή από εκεί κλπ κλπ' αλλά τουλάχιστον έχουν δαπανήσει οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες και αρκετό χρόνο για να τα κάνουν να δείχνουν ξεχωριστά. Μπορεί, λοιπόν, ένα vectra να είναι καλύτερο και φτηνότερο από μια 159, αλλά το πρώτο το βλέπω και μου είναι αδιάφορο ενώ η δεύτερη μου φτιάχνει τη διάθεση.
Για να μην πω ότι η λογική αξιολόγησης 'στρίβει-δε στρίβει' (καλά, τι κάνετε, ρε παιδιά, στο δρόμο πια και τις γονατίζετε τις alfa; ) και '10.3245 δευτερόλεπτα-όχι 10.3263' μου φαίνεται αστεία, ειδικά σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας. -
x2
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Όπωσδήποτε και εγώ, ως συνάδελφος του Ikar, αγοράζοντας αυτοκίνητο θα έχω απόλυτα κριτήρια και θα επιλέξω το 'προϊόν' που είναι καταλληλότερο για τη δουλειά μου. Αντικειμενικά. Γνωρίζοντάς το αυτό οι κατασκευαστές, φροντίζουν να παράγουν συσκευές με προδιαγραφές, που ανάλογα με την ισχύ τους ή τα χαρακτηριστικά τους καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε καταναλωτή σαν και εμένα.
Ωραία και που είναι το πρόβλημα θα μου πεις;
Η όλη διαδικασία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και λογικά, όλα τα 'προϊόντα' δεν μοιάζουν. Πάλι καλά, βέβαια, διότι αφενός μεν το βλέπεις κατά ΜΟ 1-2 ώρες την ημέρα, αφετέρου διότι καλό είναι το ωραίο σχέδιο της AR αλλά το αποτέλεσμα (οδηγική ικανοποίηση του οδηγόυ) είναι σαφέστατα πιο ενδιαφέρον.Εκτός από τις αντικαταστάσεις που έκανα εγώ - με κόκκινο - μπορούν να γίνουν κι άλλες ανάλογα με τα προσωπικά κριτήρια του καθενός - ειδικά στα 2 τελευταία edit.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
...καλό είναι το ωραίο σχέδιο της AR[/b] αλλά το αποτέλεσμα (οδηγική ικανοποίηση του οδηγόυ) είναι σαφέστατα πιο ενδιαφέρον...
Εκτός από τις αντικαταστάσεις που έκανα εγώ - με κόκκινο - μπορούν να γίνουν κι άλλες ανάλογα με τα προσωπικά κριτήρια του καθενός - ειδικά στα 2 τελευταία edit.
Έτσι το δέχομαι! Στον καθένα η ζυγαριά αυτή γέρνει προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση (αν η alfa ήταν απολυτα πετυχημενες και στα δυο θα είχαμε όλοι alfa) Όχι, όμως, ότι είναι και αδιάφορο διότι αν κάτι τέτοιο ισχύει για ποιο λόγο να μπουν στον κόπο και να δαπανήσουν τόσα χρήματα για να σχεδιάσουν κάτι όμορφο.
Τέλος, δέχομαι ότι την 'οδηγική ευχαρίστηση' θα τη λάβεις όταν βρεθείς σε ικανές συνθήκες, αλλά αφενός μεν αυτή δε μετράται σε δευτερόλεπτα ή χ.α.ω. αφετέρου την αισθητική την απολαμβάνεις κάθε μέρα, ακόμα και πηγαίνοντας στη δουλειά σου ακόμα και όταν 'τρέχεις'. -
Αυτό Αλέξανδρε ισχύει για αυτούς που η αισθητική εχει σημασία...
Για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται δεν έχει καμία σημασία.
Παράδειγμα ο lkar. Πήγε και πήρε αυτοκίνητο που διαφημίζεται οτι δεν είναι αυτοκίνητο και μάλιστα παγωτατζιδικο!
ΑLFA ROMEO FORUM