-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Twin Spark και χαμηλή κατανάλωση δεν μαπίνουν ποτέ στην ίδια πρόταση...Δία μου έχω 8,7 μέση σε συνθήκες πόλης. Θες φώτο;
-
Πλάκα πλάκα κι εγώ την τελευταία 2ετία που χω γίνει άνθρωπος είμαι σταθερά στο 9,5λτ. Πιο παλιά 11,5λτ ακατέβατα.
-
μιλαμε για μεση καταναλωση?????μεχρι ποσες στοφες αλλαζεις ταχυτητα????εχω ακουσει οτι μεχρι 3000-3500 ο twin spark σερνεται,(που συμαινει παραπανω στροφες=βενζινη)ισχυει?????
-
Μιλάμε για μέση κατανάλωση σε 1,6 ts αλλά σε 147 (πιο βαρύ αμάξι από την 145 έστω και λίγο).
Σε καθημερινές συνθήκες κινούμαι ανάμεσα σε 2-3.000 στροφές και αλλαγές max στις 3-3.500 με κάποια ξεμπουκώματα μέχρι τις 5.000 πχ όπου το επιτρέπει η κίνηση.
Είναι θέμα οδήγησης. Το Clio TCE στα χέρια τα δικά μου και του πατέρα μου είναι μεταξύ 6,6 και 6,7 λίτρων/100 χλμ. Φίλος μου με το ΙΔΙΟ ακριβώς αμάξι είναι πάνω από 7,5.Απλά ο twin spark επειδή δεν έχει ροπή χαμηλά θέλει λίγο συνήθεια μέχρι να μάθεις να τον πηγαίνεις οικονομικά σε σχέση με το μοτεράκι του Clio πχ.
-
η πλακα ειναι οτι το αλλο μου οχημα ειναι κλιο 8βαλβιδο οποτε μαλλον θα καιει το 145
-
Πιθανότατα η 145 να καίει σε σχέση με κάποιο ανταγωνιστικό της ίδιας ηλικίας, αλλά τουλάχιστον θα σου δίνει το option να την 'πας' όταν θες και μπορείς. Συν την εμφάνιση που είναι φρέσκια ακόμα και σήμερα.
Οι διαφορές πάντως με τα αντίστοιχα 1400αρια είναι +1,5λτ αλλά και κοντά 30 άλογα παραπάνω για τον twin spark. Κάπως πρέπει να ταϊστούν αυτά τα έξτρα άλογα.
-
μου αρεσε η τελευται απαντηση,πες μου τωρα και κατι θετικο για την αξιοπιστια του 145,και απο ηλεκτρικα που εκει πασχουν και απο κινητηρα
-
Πουθενά δεν πάσχουν. Είχα και 145 και 146 που δεν έκαναν κιχ. Είναι λαχείο η υπόθεση και ειδικά στην περίπτωσή σου που πας για αμάξι 10ετιας. Αν ο προηγούμενος το έχει προσέξει στοιχειωδώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με πολλά απρόοπτα.
Γενικώς να προσέξεις το ιστορικό του αυτοκινήτου και ιδιαίτερα τη συχνότητα της αλλαγής λαδιών, μπουζί και ιμάντων. Αυτό θα σου δείξει πολλά για τον πρώην κάτοχο αλλά και για το βίο του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Twin Spark και χαμηλή κατανάλωση δεν μαπίνουν ποτέ στην ίδια πρόταση...
Δία μου έχω 8,7 μέση σε συνθήκες πόλης. Θες φώτο;
Δεν είναι ανάγκη Έντυ μου, σε πιστεύω! Απλά με τόσο ήρεμη οδήγηση με ένα άλλο θα είχες 1.5-2 λίτρα παρακάτω. Βέβαια πως κρατιέσαι και δεν ξεζουμίζεις τον TS ( ), μόνο εσύ το ξέρεις!
-
Πλάκα πλάκα Αλεξανδρε είναι πολύ εύκολο να κρατήσεις τον ts σε λογικά νούμερα, ειδικά αν δεν είσαι ανεγκέφαλος 20χρονος όπως ήμουν όταν τον πρωτοπήρα. Με κατανάλωση σταθερά κάτω από 10λτ και με συχνά ξεζουμίσματα εκεί που πρέπει, νομίζω ότι πρέπει να πάψει να θεωρείται τόοοοσο ενεργοβόρος. Οk με ένα αντίστοιχο 1600αρι της εποχής μπορεί να έκαιγα όπως λες 1-1,5λτ λιγότερο με την ίδια (λέμε τώρα) οδήγηση αλλά θα είχα και 20 άλογα λιγότερα ή έστω χειρότερες επιδόσεις.
-
Εγω στον ts είχα 13,5
Λιγότερο έχω τώρα στην si
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Στέφανε για τις επιδόσεις δεν το συζητάμε. Ο TS 120 ήταν διαμαντάκι!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εγω στον ts είχα 13,5Λιγότερο έχω τώρα στην si
Υπερβολικέ! Το μάμησες και ψόφησε! Άσε που έχουν περάσει τα χρόνια...εξασθενεί το μνημονικό...
-
Όχι ρε, τόσο είχα...έβριζα μάλιστα γιατί έκαιγε το κ@λο του και ήμουν τότε με 600€ το μήνα
Αλλα είχα την 105αρα
-
Βέβαια πως κρατιέσαι και δεν ξεζουμίζεις τον TS ( ), μόνο εσύ το ξέρεις!
-
Εγώ μόλις πέρασα τις 60.000χλμ.
30 Σεπτ του 2005 την πήρα.
Πριν μερικές μέρες έκανα σέρβις λάδια φίλτρα βαλβολίνες, δισκόπλακες brembo εμπρός, τακάκια ferodo και έκανα καθαρισμό μπεκ και πεταλούδας. Η κατανάλωση μου μειώθηκε κατά 2 τουλάχιστον λίτρα. Πλέον κινούμαι στο 10-11 λίτρα εντός πόλης.....Τι χρειάζομαι μελλοντικά? Σε 10.000χλμ θέλω μπουζί, και μάλλον ψαλίδια. Το εμπρός αριστερά κάτω είναι κλασμένο και εξ'ου η κάποια αστάθεια στην ευθεία που έχω στο τιμόνι. Λάστιχα και ίσως πίσω τακάκια.
Επίσης σκέφτομαι να βάλω στο πρόγραμμα και την αλλαγή δίσκου πλατό. Από την αρχή είχα αμυδρά σκορτσαρίσματα, τώρα σε αυτά τα χιλιόμετρα είναι λίγο εντονότερα.
Την αγαπώ ακόμα...πολύ -
Ιμάντες άλλαξες στα 50.000χλμ? Δισκόπλακες Brembo φοράω κι εγώ, εκείνες με το dot για τη φθορά. Τα ferodo τι λένε? Ds2500?
Καθαρισμό μπεκ και πεταλούδα δεν έχω κάνει ποτέ και ούτε μου το έχει προτείνει καν ο μηχανικός μου.
Ακόμα μωρό είναι η δικιά σου. Η δικιά μου έχει 8,5 χρονάκια στην πλάτη της και 135.000χλμ. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα μπορεί και να φτάσει τη 10ετία.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ιμάντες άλλαξες στα 50.000χλμ? Δισκόπλακες Brembo φοράω κι εγώ, εκείνες με το dot για τη φθορά. Τα ferodo τι λένε? Ds2500?Καθαρισμό μπεκ και πεταλούδα δεν έχω κάνει ποτέ και ούτε μου το έχει προτείνει καν ο μηχανικός μου.
Ακόμα μωρό είναι η δικιά σου. Η δικιά μου έχει 8,5 χρονάκια στην πλάτη της και 135.000χλμ. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα μπορεί και να φτάσει τη 10ετία.
Ποιές 50? Στις 40 περίπου είχα αλλάξει, δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα, πρέπει να κοιτάξω. Στα 3.5 χρόνια τέλος πάντων. Και μεταβλητό μαζί.
Τα φρένα τα εργοστασιακά ξανά έβαλα.Ο μηχανικός δεν στο πρότεινε γιατί είναι ακριβός Στις 50 χιλιάδες θέλει.
Αν και δεν ξέρω τι ξημερώνει, το μωρό θα το κρατήσω για ακόμα 2 χρόνια τουλάχιστον...
Με τα τωρινά δεδομένα θα την αντικαταστούσα με Giulietta 170 TCT, ιδανική επιλογή να υπήρχε 159 1750 ΤΙ 235ίππους και TCT....γουστάρουμε alfa όμως full
-
Μηπως σε συνφερει να αλλαξεις με μιτο 135, δινοντας τον ts και τα λεφτα που ρουφαει και θα ρουφαει εδω και κατι χρονια! Μη το παρεις αψηφιστα, μετρησετα καλα. Και με τις πωλησεις εκει που ειναι σε κοβω με ατοκο και δερματινο σαλονι!!!!!! Με 8.3 λιτρα ευκολα , ισως και λιγοτερο, μπορει να σου μενουν και στη τσεπη.( cingouesento sp , 156 1.6 ts sw, 156 2.0 jts, 159 2.2 jts, 159 2.2 jts sw, φολλα ....! , 500 1.2 , mito 135 dis.
-
Εσυ δεν είσαι που εκραζες την άλφα;
ΑLFA ROMEO FORUM