-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Sorry για τις ερωτήσεις αλλα μιας και βρήκαμε δικηγόρο....να θάψουμε 5-6 [emoji38]
Η φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής που καταγράφει ατύχημα με ανασφαλιστο όχημα δεν δίνει τα στοιχεία μετα στην τροχαία για πρόστιμο; Περνάει έτσι στο ντούκου οτι κάποιος παράνομει κυκλοφορωντας ανασφαλιστος;Η φροντίδα ατυχήματος δεν μπορεί να βεβαιώσει οτι ο άλλος είναι ανασφαλιστος, Μπορεί να είναι μυστήριος και να μην γουσταρει να δώσει τα στοιχεία του. Μόνο η τροχαία έχει τέτοια δυνατότητα. Ούτε μπορεί να 'καρφώσει' τον οδηγό μετά. Είναι σαν να πάρω εγώ τηλ. και να πω οτι ο γείτονας κυκλοφορεί ανασφαλιστος. Μονο επι τόπου μπορεί να βεβαιωθεί η παράβαση.
Πιθανότατα να έχεις δίκιο αλλα το παράδειγμα σου ειναι άκυρο.
Αν τηλ. Ότι ο γείτονας κυκλοφορεί ανασφαλιστος δεν υπάρχει καμία απόδειξη οτι λέω αλήθεια. Οταν το καταγγείλει ασφαλιστικη οτι εχει εμπλακεί σε ατύχημα ειναι αυτόματα αποδεδειγμένο οτι κυκλοφορούσε και άρα παρανομουσε. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Sorry για τις ερωτήσεις αλλα μιας και βρήκαμε δικηγόρο....να θάψουμε 5-6 [emoji38]
Η φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής που καταγράφει ατύχημα με ανασφαλιστο όχημα δεν δίνει τα στοιχεία μετα στην τροχαία για πρόστιμο; Περνάει έτσι στο ντούκου οτι κάποιος παράνομει κυκλοφορωντας ανασφαλιστος;Η φροντίδα ατυχήματος δεν μπορεί να βεβαιώσει οτι ο άλλος είναι ανασφαλιστος, Μπορεί να είναι μυστήριος και να μην γουσταρει να δώσει τα στοιχεία του. Μόνο η τροχαία έχει τέτοια δυνατότητα. Ούτε μπορεί να 'καρφώσει' τον οδηγό μετά. Είναι σαν να πάρω εγώ τηλ. και να πω οτι ο γείτονας κυκλοφορεί ανασφαλιστος. Μονο επι τόπου μπορεί να βεβαιωθεί η παράβαση.
Αν τηλ. Ότι ο γείτονας κυκλοφορεί ανασφαλιστος δεν υπάρχει καμία απόδειξη οτι λέω αλήθεια. Οταν το καταγγείλει ασφαλιστικη οτι εχει εμπλακεί σε ατύχημα ειναι αυτόματα αποδεδειγμένο οτι κυκλοφορούσε και άρα παρανομουσε.Αν εισαι ασφαλισμένος φαίνεται πλέον ηλεκτρονικά απο την ίδια κιολας μερα που κανεις το συμβόλαιο και πληρώνεις. Όλοι μας μπορούμε να δούμε αν ενα αμάξι ειναι ασφαλισμένο αν έχουμε άφμ και αριθμό κυκλοφορίας.
Δεν ειναι θέμα αν εσύ ή κάποιος άλλος τηλεφωνήσει και λέει ή οχι ψέματα ... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Θα αποζημιωθεί κανονικά ο ανασφάλιστος.Προφανώς θα αποζημιωθεί, το ερώτημα ειναι αν παράλληλα θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο που κυκλοφορεί ανασφαλιστος.
-
Όπως ισχύει τωρα οχι γιατι δεν θα ασχοληθεί κανένας
-
Αν τηλ. Ότι ο γείτονας κυκλοφορεί ανασφαλιστος δεν υπάρχει καμία απόδειξη οτι λέω αλήθεια. Οταν το καταγγείλει ασφαλιστικη οτι εχει εμπλακεί σε ατύχημα ειναι αυτόματα αποδεδειγμένο οτι κυκλοφορούσε και άρα παρανομουσε.Αν εισαι ασφαλισμένος φαίνεται πλέον ηλεκτρονικά απο την ίδια κιολας μερα που κανεις το συμβόλαιο και πληρώνεις. Όλοι μας μπορούμε να δούμε αν ενα αμάξι ειναι ασφαλισμένο αν έχουμε άφμ και αριθμό κυκλοφορίας.
Δεν ειναι θέμα αν εσύ ή κάποιος άλλος τηλεφωνήσει και λέει ή οχι ψέματα ...Φαίνεται στον κομπιούτερ και αν κυκλοφορείς στον δρομο; Η απογορευεται να έχεις ακινητοποιημένο στο γκαράζ ανασφαλιστο όχημα;
-
Όπως ισχύει τωρα οχι γιατι δεν θα ασχοληθεί κανέναςΚακώς.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. -
Δεν ειναι θέμα αν εσύ ή κάποιος άλλος τηλεφωνήσει και λέει ή οχι ψέματα ...Φαίνεται στον κομπιούτερ και αν κυκλοφορείς στον δρομο; Η απογορευεται να έχεις ακινητοποιημένο στο γκαράζ ανασφαλιστο όχημα;
Εφόσων δεν έχεις καταθέσει πινακίδες είσαι αυτομάτως ανασφαλιστος. Δεν έχει σημασία αν το αμάξι είναι παρκαρισμένο στο δρόμο, σε γκαράζ ή στο υπνοδωμάτιο.
-
Τότε γιατι πρεπει η αστυνομία να αδιαφορήσει για την καρφωτη;
Τι διαφορα εχει με το να τηλεφωνησεις οτι κάποιος ειναι παρκαρισμένος παράνομα καταλαμβάνοντας το πεζοδρόμιο η κλείνοντας το γκαράζ σου οπου αποδεδειγμένα η αστυνομία έρχεται να βεβαιώσει την παράβαση;
Παράβαση η μια παράβαση και η άλλη, καρφωτη η μια καρφωτη και η άλλη. -
Δοκίμασε το μια φορα να δούμε. Δεν μου εχει τύχει!
-
Τι διαφορα εχει με το να τηλεφωνησεις οτι κάποιος ειναι παρκαρισμένος παράνομα καταλαμβάνοντας το πεζοδρόμιο η κλείνοντας το γκαράζ σου οπου αποδεδειγμένα η αστυνομία έρχεται να βεβαιώσει την παράβαση;
Παράβαση η μια παράβαση και η άλλη, καρφωτη η μια καρφωτη και η άλλη.Δεν είπα ότι η αστυνομία πρέπει να αδιαφορήσει, αλλά ότι ΘΑ αδιαφορήσει και δεν θα βεβαιώσει παράβαση αν δεν πιάσει τον οδηγό επαυτοφορο. Τόσο καιρό δεν λένε στις ειδήσεις οτι θα κάνουν επιτέλους διασταύρωση να δουν πόσοι έχουν πινακίδες αλλά δεν έχουν ασφάλεια για να επιβάλουν πρόστιμα;
-
Ο χρήστης G-ATOS έγραψε:
Εγώ πάντως που δεν κάλεσα τροχαία σε ατύχημα που είχα με το saxo, τότε που τελικά έχασα και οριστικά το αυτοκίνητο αφού η ζημιά ξεπερνούσε την αξία του οχήματος, χωρίς ευτυχώς όμως κανέναν τραυματισμό από καμιά πλευρά, έχω την αντίθετη εμπειρία. Βασίστηκα στις φωτογραφίες που τράβηξε ο υπάλληλος της ασφάλειας μου και στα χαρτιά της ασφάλειας που υπόγραψαμε εγώ και ο άλλος οδηγός για το πως έγινε το ατύχημα. Στο τέλος της δήλωσης μάλιστα υπογράψαμε και οι δυο πως συμφωνούμε ότι η ευθύνη για το ατύχημα βαραίνει εκείνον.
Ύστερα όμως ο τύπος, χωρίς ακόμα να έχω καταλάβει ακόμα το λόγο, αρνήθηκε να κάνει δήλωση ατυχήματος στη δική του ασφάλεια που να παραδέχεται την ευθύνη του και ουσιαστικά αναίρεσε έτσι την υπογραφή του. Ο ισχυρισμός του ήταν πως δεν κατάλαβε τι υπογραφή έβαλε(???) και πως δεν συμφωνεί με αυτό που δήλωσε στην ασφάλεια μου ενώπιον εμένα και του υπαλλήλου της ασφάλειας. Ουσιαστικά αναίρεσε πλήρως την υπογραφή του έτσι.
Το αποτέλεσμα; Κινήθηκα αναγκαστικά δικαστικώς εναντίον του και περίμενα 5 χρόνια για να γίνει το δικαστήριο μετά από αναβολές κτλ το οποίο και κέρδισα. Τότε ο έξυπνος για δεύτερη φορά έκανε το θαύμα του και άσκησε έφεση εναντίον της απόφασης, τόσο για την απόφαση που έδωσε το δικαστήριο που του επέρριψε τη πλήρη ευθύνη για το ατύχημα, όσο και για το ποσό της αποζημίωσης ολόκληρης της αξίας του αυτοκινήτου που θεώρησε το ποσό υψηλό. Τελικά ύστερα από 2 χρόνια ακόμα αναμονή, δικαιώθηκα και πάλι και κατάφερα επιτέλους να αποζημιωθώ κάποιους μήνες αργότερα όταν και καθαρογράφηκε η απόφαση της έφεσης.
Τι να το κάνεις όμως αν χάνεις ένα ολόκληρο αυτοκίνητο και περιμένεις μετά 7+ χρόνια για να πάρεις τα λεφτά σου; Ο δικηγόρος μου πάντως μου είπε τότε πως αν είχαμε καλέσει τροχαία εξαρχής δεν θα φτάναμε στο δικαστήριο... Στην ερώτηση μου δε για το πως μπόρεσε να αναιρέσει έτσι απλά με το λόγο του την υπογραφή που έβαλε στα χαρτιά της ασφάλειας μου, η απάντηση του ήταν: 'Αν κανείς δεν αναιρούσε έτσι την υπογραφή του έστω και αναίτια, δεν θα είχαμε λόγω ύπαρξης εμείς οι δικηγόροι..'Επιμενω: και η τροχαια, εφ'οσον δεν ηταν παρουσα στο συμβαν, το μονο που μπορει να κανει ειναι να καταγραψει το τι ισχυριζεται ο καθενας εκεινη τη στιγμη. Ακομα και στο επομενο πενταλεπτο, μπορει να ισχυριστει αλλα, να πει αλλα στο δικαστηριο και να προσπαθησει να πεισει το δικαστη οτι αλλαξε αυτα που λεει γιατι πχ περασε ενας ιπταμενος ελεφαντας απο μπροστα του και ζαλιστηκε. Η υπογραφη του σε αυτα που δηλωνει εκεινη τη στιγμη, δεν τον δεσμευει για το τι θα ισχυριστει μετα, ειτε το χαρτι που την εβαλε εγραφε 'ελληνικη αστυνομια' ειτε εγραψε 'Anti-car-crash Insurance Ltd'.
Φυσικα και υποχρεουται δια νομου να ανταλλαξει τα απαραιτητα στοιχεια (στοιχεια αδειας, διπλωματος οδηγους και ασφαλειας) με τον αλλο εμπλεκομενο. Το προβλημα ειναι αν θα τα δωσει στον οδηγο ή στη φροντιδα ατυχηματος του αλλου οδηγου?
-
Εχει δίκιο ο kacey.
Αν θες αλλάζεις τροπάρι στο δικαστήριο αλλα αν τα εχεις πει αλλιώς στο δελτίο συμβάντων ή και στην ασφάλεια σου, το δικαστήριο το αξιολογεί συνήθως εις βάρος σου (πριν ρωτήσετε που θα μάθει ο άλλος τι εχεις δηλώσει εσύ στην ασφάλεια σου, απαντώ οτι στο δικαστήριο μπορώ εγω ως αντιδικος σου να ζητήσω να καταθέσεις τη δήλωση σου. Αν δεν το κανεις λαμβάνεται υπόψη εναντίον σου).Επίσης δεν μπορείς να μην δώσεις στοιχεία ειτε σε αυτόν που χτυπήσες ειτε στην ασφάλεια του. Η διάταξη περί εγκατάλειψης που ειναι και πταίσμα κατ έγκληση του εγκατελελειμενου αναφέρει οτι εχεις υποχρέωση οχι μονο να σταματήσεις αλλα και να δώσεις τα στοιχεία σου....
-
Παράβαση η μια παράβαση και η άλλη, καρφωτη η μια καρφωτη και η άλλη.Δεν είπα ότι η αστυνομία πρέπει να αδιαφορήσει, αλλά ότι ΘΑ αδιαφορήσει και δεν θα βεβαιώσει παράβαση αν δεν πιάσει τον οδηγό επαυτοφορο. Τόσο καιρό δεν λένε στις ειδήσεις οτι θα κάνουν επιτέλους διασταύρωση να δουν πόσοι έχουν πινακίδες αλλά δεν έχουν ασφάλεια για να επιβάλουν πρόστιμα;
Γιατι να τον πιάσει επαυτοφορο; Εςυ δεν είπες οτι ανασφαλιστο όχημα, αν δεν εχει παράδοςει πινακίδες ειναι παράνομο ακόμα και στο υπνοδωμάτιο να φυλάσσεται;
-
Τα ανασφαλιστα δεν θα πιαστούν απο ντου της αστυνομίας ή καρφωτες.
Αρκεί μια διασταυρωση των υπόχρεων για πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το αρχείο του Ελληνικού Κέντρου Πληροφοριών και χρέωση του προστίμου στο Αφμ του κατόχου .... τόσο απλα !
Δεν το κάνουν για καθαρά πολιτικούς λόγους -
Εχει δίκιο ο kacey.
Αν θες αλλάζεις τροπάρι στο δικαστήριο αλλα αν τα εχεις πει αλλιώς στο δελτίο συμβάντων ή και στην ασφάλεια σου, το δικαστήριο το αξιολογεί συνήθως εις βάρος σου (πριν ρωτήσετε που θα μάθει ο άλλος τι εχεις δηλώσει εσύ στην ασφάλεια σου, απαντώ οτι στο δικαστήριο μπορώ εγω ως αντιδικος σου να ζητήσω να καταθέσεις τη δήλωση σου. Αν δεν το κανεις λαμβάνεται υπόψη εναντίον σου).Επίσης δεν μπορείς να μην δώσεις στοιχεία ειτε σε αυτόν που χτυπήσες ειτε στην ασφάλεια του. Η διάταξη περί εγκατάλειψης που ειναι και πταίσμα κατ έγκληση του εγκατελελειμενου αναφέρει οτι εχεις υποχρέωση οχι μονο να σταματήσεις αλλα και να δώσεις τα στοιχεία σου....
Πάντως σε εμένα πριν χρόνια νεαρός που έστριψε ανάποδα σε μονόδρομος χωρίς φλας και με έριξε με το μηχανάκι, σταμάτησε αλλά μου έδωσε ψεύτικα στοιχεία. Μόλις έφυγε και το κατάλαβα (ήμουν πιτσιρικας τότε) κάλεσα τροχαία. Η τροχαία ήρθε, κατέγραψε οτι της είπα αλλά μόλις ανέφερα για εγκατάλειψη μου είπε κατά λέξη: αφού σταμάτησε δεν θεωρήτε εγκατάλειψη.
-
Εχει δίκιο ο kacey.
Αν απο την πινακίδα μετα βρεις τον ιδιοκτήτη και δεν ειναι αυτος που οδηγούσε την στιγμή του ατυχήματος μπορεί να διωχθεί για εγκαταληψη αν δεν ομολογεί η ξέρει ποιος ηταν ο οδηγός;
-
Εχει δίκιο ο kacey.
Πάντως σε εμένα πριν χρόνια νεαρός που έστριψε ανάποδα σε μονόδρομος χωρίς φλας και με έριξε με το μηχανάκι, σταμάτησε αλλά μου έδωσε ψεύτικα στοιχεία. Μόλις έφυγε και το κατάλαβα (ήμουν πιτσιρικας τότε) κάλεσα τροχαία. Η τροχαία ήρθε, κατέγραψε οτι της είπα αλλά μόλις ανέφερα για εγκατάλειψη μου είπε κατά λέξη: αφού σταμάτησε δεν θεωρήτε εγκατάλειψη.
Τα ζήτησες να τα δεις; ανταλλαγή στοιχείων ειναι να σου δείξει ασφαλιστήριο τουλάχιστον . Εκει δεν μπορει να πει ψέματα !
-
Εχει δίκιο ο kacey.
Αν απο την πινακίδα μετα βρεις τον ιδιοκτήτη και δεν ειναι αυτος που οδηγούσε την στιγμή του ατυχήματος μπορεί να διωχθεί για εγκαταληψη αν δεν ομολογεί η ξέρει ποιος ηταν ο οδηγός;
Ο ιδιοκτήτης καταρχήν ευθύνεται αστικά ακομα και αυτος να μην οδηγούσε απο κοινου με τον οδηγό και την ασφάλεια.
Στην εγκατάλειψη εσύ απλα καταγγελεις την πράξη και καλείται για απολογία ο ιδιοκτήτης. Αν θέλει να τη φάει ο ίδιος θα καλυψει τυχόν τρίτο οδηγό -
Η Τροχαία όμως διασφαλίζει την ταυτοπροσωπία των εμπλεκόμενων κάτι που δεν μπορεί να το κάνει η ασφάλειά μας. Βασικότατο σε περιοχές της επαρχίας που σημαντικό τμήμα του πληθυσμού οδηγεί χωρίς δίπλωμα και σε μεταγενέστερες δηλώσεις ή δικαστήριο μπορεί να εμφανιστεί ο 'δίδυμος' αδερφός του ως οδηγός.
-
Τι διαφορετικο θα δειξει στη τροχαια, σε σχεση με αυτο που θα δειξει στη φροντιδα ατυχηματος? Μη ξεχνας οτι ο 'φροντιστης ατυχηματος' ( ) θα παρει φωτογραφιες του καθε χαρτιου που θα του παρουσιασει ο εμπλεκομενος (δηλαδη διπλωμα, αδεια, ασφαλιστηριο).
Δεν ειδες χαρτια? Δηλαδη απλα δεχτηκες οτι 'λεγομαι ταδε'? Πως βεβαιωσες οτι ειχε διπλωμα οδηγησης+ασφαλεια? Και τι σε εμποδιζε να πας σπιτι σου και να καταγγειλεις την επομενη μερα το γεγονος, βασει πινακιδας? Μηνυση κατα του ιδιοκτητη του οχηματος με πινακιδα ταδε, γιατι τη ταδε μερα αυτο το οχημα με καποιον οδηγο προκαλεσε το ταδε, και μου εδωσε στοιχεια τα οποια μετα (κατα τη διεκδικηση της αποζημιωσης μου) ανακαλυψα οτι ειναι ψευδη.
α) Για εγκαταλειψη οχι, εφ'οσον μπορει με καποιο τροπο να αποδειξει οτι δεν ηταν αυτος ο οδηγος.
β) Για παρεμποδιση δικαιοσυνης (επειδη δεν φανερωνει το ποιος ηταν οδηγος), ισως.
γ) Οπου και εκει παλι νομιζω μπορει να μην υποχρεουται να αποκαλυψει ποιος οδηγουσε, αν προκειται για ατομα της οικογενειας του. Δεν θυμαμαι μεχρι ποιο βαθμο συγγενειας, αν ισχυει για παιδια ή/και συζυγο.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]