-
οκ, μην εκνευρίζεσαι,
τσέκαρα στο google maps γιατί δεν καταλάβαινα που είσαι και όντως ο δρόμος είναι αρκετά ανοικτός, πας με 120 αριστερή λωρίδα αν δεν έχει κίνηση. Νομίζω μετράει αυτοκινητόδρομος εκεί, έχει και τις πράσινες ταμπέλες. Σωστά ή πάλι λάθος κατάλαβα? Anyway, και πάλι σε βρίσκω να υπερβάλεις με το κωλοδάκτυλο βέβαια... -
Σωστά κατάλαβες. Δε με νοιάζει αν είναι αυτοκινητόδρομος ή όχι.
τους θεωρώ ζώα γιατί ενώ μπορούσαν να κάνουν στην άκρη δεν έκαναν, όπως κάνω εγώ και θέλω να πιστεύω και οι περισσότεροι μέσα στο φόρουμ.
Κάνω στην άκρη ακόμα και αν πηγαίνω με 160 αν δω τον άλλο να με πλησιάζει με πολλά, ακόμα και αν δεν έχω πολύ χώρο να μπω δεξιά.
Δεν έχω απαίτηση να στριμωχτεί κάποιος για να περάσω εγώ, αλλά αν έχει χώρο πρέπει να κάνει στην ακρη -
Στην άνοδο στην Κατεχάκη, έχω πέσει πολλές φορές στην ίδια περίπτωση.
Μάλιστα όταν είχα το 207 που πήγαινε σαν διάολος, αισθανόμουν ότι το αυτοκίνητο σερνόταν και ότι το ταλαιπωρούσα.
Αλλά τι να κάνει κανείς σε μία τέτοια περίπτωση; Συνειδητοποίησα ότι μόνο την ψυχολογία μου χάλαγα.Αλλά υπάρχουν και χειρότερα περιστατικά.
Γιατί π.χ. πριν κάποια χρόνια που ήμουν Θεσ/κη για εργασία και ήμουν με αυτοκίνητο της δουλειάς, είχα φύγει από το ξενοδοχείο για Πολύκαστρο με έναν συνάδελφο. Εγώ οδηγούσα. Καλοκαίρι, Ιούλιος ήταν.
Μόλις φτάσαμε κάπου προς Νέα Καλλικράτεια που πλησιάζει ο δρόμος στη θάλασσα, πέφτουμε σε κάποιον με πινακίδες Θεσσαλονίκης που πήγαινε με 60km/h. Σερνόταν. Ήταν μέσα 3 μαντράχαλοι.
Δεν μας άφηνε να περάσουμε. Όποτε κάναμε προσπάθεια να περάσουμε έκανε το αυτοκίνητο ποιο αριστερά για να μας κλείσει.
Κάποια στιγμή που βρήκα ευκαιρία πάτησα γκάζι και τον πέρασα. Όπως τον πέρναγα πάτησα κόρνα για να μην κάνει καμμιά ταρζανιά.Οι τύποι, κάτι έπαθαν και πάτησαν γκάζι και μας πήραν από πίσω, κολλημένοι. Εγώ τρομοκρατήθηκα και προσπάθησα να μην δώσω σημασία. Έπαιζε με τα φώτα του και παρίστανε ότι ήθελε να με προσπεράσει.
Κόβω ταχύτητα για να περάσει και αντί να περάσει, πατάει γκάζι έρχεται δίπλα μου, μας έβρισαν που είχαμε Αθηναϊκές πινακίδες και έστριψε ξαφνικά το τιμόνι του δεξιά για να μας βγάλει εκτός δρόμου.
Φυσικά τα κατάφερε. Πέσαμε σε χαντάκι και αυτοί απλά πάτησαν γκάζι και έφυγαν.
Αυτά είναι ζώα.
-
το σημειο που λεει ο φιλος εχει οριο 70 ή 80 αλλα ο δρομος ειναι ανετα για 100 και αν θες να πας σβελτα και 120. Το προβλημα ειναι οτι επειδη ειναι πολλες οι λωριδες με μεταβλητο νομιζω πλατος πολλες φορες καποιοι οδηγοι για να μην μπερδευτουν καθονται στην αριστερη και ειναι αστεια η φαση...
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Είναι το κομμάτι της Κατεχάκη από Κανελοπούλου μέχρι την έξοδο για Καισαριανή. Πας με Toyota Auris άνετα με 120 σε όλο εκείνο το κομμάτι. Το ζώο Νο1 έκανε σήμα να περάσω από πάνω ενώ δίπλα του υπήρχε κενό να κάνει στην άκρη (σήκωνε άνετα κωλοδάκτυλο).
Σε συνδυασμό με τους τροχομπάτσους στις δύο κεντρικές κάθετους (Μεσογείων και Κηφισίας) από 10 λεπτά σε κάθε μια μαζευεται καμποσος χρόνος
Μη με κοροϊδεύετε, δεν νομίζω ότι κάποιος από τους υπόλοιπους πάει με 80 εκεί.
edit
Και αν πάει παρακαλώ να πιάνει ΔΕΞΙΑ και να μη κάνει σήμα να περάσω από πάνω (εκτός και αν είναι τελείως μπουκωμένη, σήμερα ήταν άδεια, πιο πίσω γινόταν της πουτ@ν@ς λόγω τροχομπάτσων).Επίσης δεν με πειράζουν οι τροχομπατσοι όταν κάνουν καλά τη δουλειά τους (νομιζω ότι είναι και να διευκολύνουν την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία στους δρόμους), όταν λείπουν από εκείνα τα σημεία περνάω 5-10 λεπτά γρηγορότερα
Πειραζει αν δεν εχω toyota auris;;;;;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Στην άνοδο στην Κατεχάκη, έχω πέσει πολλές φορές στην ίδια περίπτωση.
Μάλιστα όταν είχα το 207 που πήγαινε σαν διάολος, αισθανόμουν ότι το αυτοκίνητο σερνόταν και ότι το ταλαιπωρούσα.
Αλλά τι να κάνει κανείς σε μία τέτοια περίπτωση; Συνειδητοποίησα ότι μόνο την ψυχολογία μου χάλαγα.Αλλά υπάρχουν και χειρότερα περιστατικά.
Γιατί π.χ. πριν κάποια χρόνια που ήμουν Θεσ/κη για εργασία και ήμουν με αυτοκίνητο της δουλειάς, είχα φύγει από το ξενοδοχείο για Πολύκαστρο με έναν συνάδελφο. Εγώ οδηγούσα. Καλοκαίρι, Ιούλιος ήταν.
Μόλις φτάσαμε κάπου προς Νέα Καλλικράτεια που πλησιάζει ο δρόμος στη θάλασσα, πέφτουμε σε κάποιον με πινακίδες Θεσσαλονίκης που πήγαινε με 60km/h. Σερνόταν. Ήταν μέσα 3 μαντράχαλοι.
Δεν μας άφηνε να περάσουμε. Όποτε κάναμε προσπάθεια να περάσουμε έκανε το αυτοκίνητο ποιο αριστερά για να μας κλείσει.
Κάποια στιγμή που βρήκα ευκαιρία πάτησα γκάζι και τον πέρασα. Όπως τον πέρναγα πάτησα κόρνα για να μην κάνει καμμιά ταρζανιά.Οι τύποι, κάτι έπαθαν και πάτησαν γκάζι και μας πήραν από πίσω, κολλημένοι. Εγώ τρομοκρατήθηκα και προσπάθησα να μην δώσω σημασία. Έπαιζε με τα φώτα του και παρίστανε ότι ήθελε να με προσπεράσει.
Κόβω ταχύτητα για να περάσει και αντί να περάσει, πατάει γκάζι έρχεται δίπλα μου, μας έβρισαν που είχαμε Αθηναϊκές πινακίδες και έστριψε ξαφνικά το τιμόνι του δεξιά για να μας βγάλει εκτός δρόμου.
Φυσικά τα κατάφερε. Πέσαμε σε χαντάκι και αυτοί απλά πάτησαν γκάζι και έφυγαν.
Αυτά είναι ζώα.
Ελα ρε Storm σου κανανε τετοια μανουρα; Βραδι θα ηταν θα επεσες σε τπτ φτιακες.
-
Storm δεν πηρατε πινακιδες ?
μ αυτα και μ αυτα, θυμηθηκα σκηνικα που συνέβησαν και σε μενα
πριν πολλα χρονια, γυρναγα απο Αρτα για Γιαννενα και πετυχαινω μπροστα μου ενα renault megane II
εγω ειχα ενα avensis mk1 1.6 και τον δρομο τον ηξερα απ εξω κι ανακατωτά
ο δρομος δεν εχει μεγαλες ευθειες στα πιο πολλα σημεια , εχει δλδ καμποσες στροφες
σε μια μικρη ευθεια, επιχειρώ να τον περασω, παταει τερμα γκαζι
στην επομενη ευθεια το ιδιο
στις στροφες ομως εκοβε στα 50
μιλαμε σε καθε στοφη το κοκάλωνε
και αμεσως μετα την στροφη παταγε τερμα γκαζι
(και πρεπει να ειχε κι αυτος το 1,6 για πηγαιναμε σχεδον τα ιδια)
με τα πολλα τον περασα , ενας μπαρμπας ηταν μεσα , καμια 60αρια χρονων
και η φαση ηταν καθως τον περνουσα , του πατησα κορνα και αυτος εβριζε απο μεσα
ποτε δεν καταλαβα γιατι οδηγουσε ετσι παντωςοπως και ενας αλλος μπαρμπας σχετικα προσφατα στην Εγνατια οδο
εγω πηγαινε με καμια 130 κι αυτος καμια 110-120
καθως τον προσπερνουσα, την στιγμη που ημουν διπλα του, αρχιζει και κοβει αριστερα και με κλεινει προς την μπαριερα
παταω φρενο , κορνες και λιγο πριν με ακουμπησει κι ακουμπησω κι εγω στην μπαριερα, ξανακανει δεξια
μιλαμε πρεπει να ειχα αποσταση 20ποντους απο την μπαριερα και αλλους τοσους απο αυτον
με τη μια παιρνω τηλ το 100 αλλά δεν νομιζω να τον σταματησαν παρακατω
δεν ειδα πουθενα αστυνομια , ουτε στα διοδια
και η φαση ειναι , οτι μολις μου εκανε την μλκια, πατησε γκαζι και εξαφανίστηκε
ισως ηταν αφηρημένος και μετα καταλαβε τι μλκια εκανε -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Πρωί ήταν, γύρω στις 8.00. Πηγαίναμε στον ΟΤΕ Πολύγυρου για εργασία.
Όχι. Μας ήρθε εντελώς ξαφνικό.
Δεν περιμέναμε ότι θα πέσουμε σε τέτοιο περιστατικό στην Ελλάδα.
Μετά διαπίστωσα ότι αυτοί, εκτός από τις αθηναϊκές πινακίδες ενοχλήθηκαν και με το λογότυπο της εταιρείας που είχε το επαγγελματικό αυτοκίνητο.Δεν ξέρω, αλλά εμένα αυτά τα πράγματα μου φαίνονται παρανοϊκά.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Πειραζει αν δεν εχω toyota auris;;;;;
Όχι καθόλου, το είπα επειδή το Auris δεν έχει και τα καλύτερα κρατήματα και μπορώ άνετα να πάω με 120 εκεί.
Θεωρώ ότι ΖΩΟ είναι κάποιος που ενώ μπορεί να διευκολύνει κάποιον άλλο στο δρόμο, που θέλει και μπορεί να πάει πιο γρήγορα, δεν το κάνει.
Υπάρχουν μικρά ζώα και μεγάλα ζώα ο Storm δυστυχώς έπεσε σε μεγάλα ζώα. Έχω πέσει και εγώ σε τέτοιους στο κομμάτι Αντίρριο - Άρτα, αλλά δεν τα κατάφεραν να με πετάξουν εκτός. -
σε τετοια χοντρα περιστατικα, τηλεφωνο στο 100 με τη μια
ευτυχως υπαρχουν τα κινητα τηλ πλεον
και να δινετε χαρακτηριστικα οχηματος και πινακιδες του ζωου-δολοφονου -
Δίκιο έχεις. Πολύ δίκιο.
Εκείνη τη στιγμή κυριάρχησε το άγχος, μην αργήσουμε να πάμε στον Πολύγυρο για την εργασία. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πρωί ήταν, γύρω στις 8.00. Πηγαίναμε στον ΟΤΕ Πολύγυρου για εργασία.
Όχι. Μας ήρθε εντελώς ξαφνικό.
Δεν περιμέναμε ότι θα πέσουμε σε τέτοιο περιστατικό στην Ελλάδα.
Μετά διαπίστωσα ότι αυτοί, εκτός από τις αθηναϊκές πινακίδες ενοχλήθηκαν και με το λογότυπο της εταιρείας που είχε το επαγγελματικό αυτοκίνητο.Δεν ξέρω, αλλά εμένα αυτά τα πράγματα μου φαίνονται παρανοϊκά.
Πρωι! Ειναι παρανοικα. Γιατι στο youtube δεν βλεπουμε πραματα και θαματα να γινονται στους δρομους;
-
Ειμαι σε εναν δρομο οχι κεντρικο, ευθεια. Περπατανε τρεις καμια 15 χρονων. Ο ενας διπλα στον αλλον. Ο ενας πεζοδρομιο οι αλλοι δυο στον δρομο. Δεν φιλοτιμηθηκαν ουτε καν να κανουν στην ακρη. Συριζα τον περασα τον ακριανο αφου εκοψα ταχυτητα και πηγαινα αααργα για να μην τον χτυπησω. Ποιο κατω ενας καμια 70 στη μεση του δρομου. Απο μακρια που τον ειδα αυτος εκει. Εφτασα κοντα του και τελευταια στιγμη πηγε στην ακρη. Ισως νομιζε πως θα πηγαινα εγω στην ακρη καβαλωντας τα παρκαρισμενα αυτοκινητα.
Τι θελω να πω. Ενταξει ειναι χιλιο - ειπωμενο. Δεν υπαρχει ρε παιδι μου μυαλο πλεον για τπτ. Κοπαδια παντου. Λες και ειναι αμολυμενοι σε μια πεδιαδα και βοσκουν οπου να ναι. Δρομοι, πεζοδρομια κλπ δεν υπαρχουν. Στον κοσμο τους. Αν εχει παει κανενας σε χωρια ή σε δρομους με κοπαδια θα το δει. Παει το αμαξι στο κοπαδι και τα ζωα καθονται εκει στην μεση του δρομου μεχρι να τα κανει ο τσομπανης στην ακρη. Δεν καθομαι ουτε να κορναρω ουτε να πω καμια κουβεντα. Ξερω ειναι αλλου. Σε πολλα ειναι αλλου. Μακαρι να ηταν μονον οταν περπατουσαν. -
Πηγαίνω σε δρόμο με το ποδήλατο και βλεπω μπροστά μου στα 10 μέτρα να κατεβαίνει τύπος το πεζοδρόμιο χωρίς να κοιτάξει από τη μεριά που ερχόμουν. Πήγαινα σιγά οπότε έκοψα με άνεση. Στην απορία που του εξέφρασα ('δεν κοιτάς το δρόμο ρε φίλε όταν περνάς;') η απάντηση του ήταν 'Αντε και γ@μησου μ@λ@κα'. Κάποιος αγίος με φώτισε και δεν του έφερα κολάρο το ποδήλατο. Έχει ξεφύγει η κατάσταση πλέον, ο κοσμος είναι απρόβλεπτος...
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Πηγαίνω σε δρόμο με το ποδήλατο και βλεπω μπροστά μου στα 10 μέτρα να κατεβαίνει τύπος το πεζοδρόμιο χωρίς να κοιτάξει από τη μεριά που ερχόμουν. Πήγαινα σιγά οπότε έκοψα με άνεση. Στην απορία που του εξέφρασα ('δεν κοιτάς το δρόμο ρε φίλε όταν περνάς;') η απάντηση του ήταν 'Αντε και γ@μησου μ@λ@κα'. Κάποιος αγίος με φώτισε και δεν του έφερα κολάρο το ποδήλατο. Έχει ξεφύγει η κατάσταση πλέον, ο κοσμος είναι απρόβλεπτος...Μην τους ξυπνατε. Αφηστε τους
-
Έπρεπε να του πεις ότι αυτός είναι ο σεξουαλικά αυτοαπασχολούμενος και όχι εσύ...μέχρι να καταλάβει τι του είπες θα είχες φτάσει σπίτι σου.....χαχαχαχα
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Πηγαίνω σε δρόμο με το ποδήλατο και βλεπω μπροστά μου στα 10 μέτρα να κατεβαίνει τύπος το πεζοδρόμιο χωρίς να κοιτάξει από τη μεριά που ερχόμουν. Πήγαινα σιγά οπότε έκοψα με άνεση. Στην απορία που του εξέφρασα ('δεν κοιτάς το δρόμο ρε φίλε όταν περνάς;') η απάντηση του ήταν 'Αντε και γ@μησου μ@λ@κα'. Κάποιος αγίος με φώτισε και δεν του έφερα κολάρο το ποδήλατο. Έχει ξεφύγει η κατάσταση πλέον, ο κοσμος είναι απρόβλεπτος...Να υπόθεσω για να μην κοίταζε απο την πλευρά που ερχοσουν οτι πηγαίνες,παράνομα,ανάποδα απο την φορά της κυκλοφοριας;
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Να υπόθεσω για να μην κοίταζε απο την πλευρά που ερχοσουν οτι πηγαίνες,παράνομα,ανάποδα απο την φορά της κυκλοφοριας;
?? δεν ξερω πως πηγαινε το παιδι αλλα επειδη οδηγω ποδηλατο , πολλοι πεζοι δεν σε βλεπουν σαν απειλη λογω μικρου ογκου και δεν ασχολουνται , σου λεει 'θα σταταματησει αυτος '
ή χαζευουν στο κινητο ή μιλανε κτλ ο κοσμος εχει φλιπαρει...
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Πηγαίνω σε δρόμο με το ποδήλατο και βλεπω μπροστά μου στα 10 μέτρα να κατεβαίνει τύπος το πεζοδρόμιο χωρίς να κοιτάξει από τη μεριά που ερχόμουν. Πήγαινα σιγά οπότε έκοψα με άνεση. Στην απορία που του εξέφρασα ('δεν κοιτάς το δρόμο ρε φίλε όταν περνάς;') η απάντηση του ήταν 'Αντε και γ@μησου μ@λ@κα'. Κάποιος αγίος με φώτισε και δεν του έφερα κολάρο το ποδήλατο. Έχει ξεφύγει η κατάσταση πλέον, ο κοσμος είναι απρόβλεπτος...
Να υπόθεσω για να μην κοίταζε απο την πλευρά που ερχοσουν οτι πηγαίνες,παράνομα,ανάποδα απο την φορά της κυκλοφοριας;
Ο δρόμος ήταν διπλής κατεύθυνσης. Και ο τύπος κατέβηκε από την κατεύθυνση που βρισκόμουν εγώ. Άμα πήγαινα ανάποδα (παράνομα) λες να του ζητούσα και τα ρέστα;
-
Ναι λέω οτι θα του ζητουσες τα ρέστα.
Δεν θα εισουν ο πρώτος.
Δηλαδή αυτο που λες οτι έγινε ειναι οτι ο πεζός πήγε να περάσει δρομο διπλής κατεύθυνσης κοιτώντας μόνο απο την μια πλευρά;
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]