-
12 ledακια συγκρινονται με τα 150watt απο τα πυρακτωσεως ;;
-
Τα led νομίζω πως έχουν πιο κατευθυντικό φως κι έτσι αναλόγως μπορούν να ενοχλούν περισσότερο στα μάτια.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
12 ledακια συγκρινονται με τα 150watt απο τα πυρακτωσεως ;;Δεν έχει σημασία τι φώτα έχει ο οδηγός από πίσω.
Απλά δεν αντέχεται να σε στοχεύουν συνέχεια και να οδηγείς, ταυτόχρονα.Ακόμα καλύτερα (χειρότερα για τον πίσω) αν είναι χρώματος μπλε...
-
Πριν μερικες μερες στη Καλυμνο, οδηγος ΙΧ προχωρωντας σε ευθεια και χωρις να τον ενοχλει κανεις, πηγε και επεσε μονος του πανω στο πλαι παλιου Ibiza βαζοντας το ολο μεσα και καρφωνοντας το και σε ενα δεντρο (αφου το μετακινησε 2-3 μετρα προς τα πισω) = το αμαξι ειναι για πεταμα. Ο μαλακας α) πηγαινε αναποδα σε κεντρικο δρομο που εχει μονοδρομηθει ωστε αυτος ο δρομος να ερχεται και ο απο πανω περιφερειακος να πηγαινει (να κανεις λουπα) αλλα 'σιγα μη κανω το κυκλο', β) επεσε πανω στο αμαξι χωρις κανενα λογο και οδηγωντας σε ευθεια επειδη ηταν λιωμα, και γ) πηγε να φυγει λεγοντας 'παω σπιτι και θα τα κανονισω ολα αυριο με υφακι τοπικου βλαχοπαραγοντα, μεχρι που του πηρε καποιος τα κλειδια. Αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι θα του κανει το παραμικρο ο οποιοσδηποτε αρμοδιος, γιατι το νησι ειναι κυριολεκτικα για το πουτσο σε τετοια θεματα.
Χθες στη Καλυμνο, σε γραφικο λιμανακι με ξενα ιστιοπλοικα, ψαροταβερνες κλπ, σκαει 10χρονο με mini-bike διχρονο βενζινοκινητο να κανει πανω-κατω το λιμανακι. Κατ'αρχας τη πρωτη φορα παραλιγο να μη φρεναρει και να βρεθει στη θαλασσα. 2ον, μετα τη τριτη βολτα του λεει ενας γαλλος ιστιοπλοος να παει παρακατω γιατι μας ειχε τρελανει με τη φασαρια απο τη κλασομπανιερα, οπου μετα απο λιγο εμφανιζεται ο πατερας του, κλασσικος γαμικος βλαχαδερος ελληναρας και αρχιζει να φωναζει στον γαλλο να παει να γαμηθει, να 'παει σπιτι του αν δεν σου αρεσει εδω παλιομαλακα', και αλλα τετοια γραφικα.
Μετα απο λιγο και ενω ειμαι σε αρκετα βαθια νερα, ακουω παλι μπινελικια μεχρι εκει που ημουν (μιλαμε για μεγαλη αποσταση, ημουν κοντα σε 80ποδο κοτερο δεμενο αροδο...), βγαινω εξω (πραγμα που μου πηρε 10 λεπτα και ακομα εβριζε εκεινος) και βλεπω τον γαμικο να εχει μπει στο πρωτο εστιατοριο και να τραμπουκιζει την γυναικα ιδιοκτητη. Μιλαμε για τρελλα μπινελικια, 'μωρη καργιολα θα σε γαμησω μπροστα στον αντρα σου' και κατι τετοια. Το λιμανακι να κοιτανε ολοι τη κατασταση και να ακουω τριγυρω μου
α) 'μη πλησιασεις και βρουμε και εμεις το μπελα μας'
β) 'δεν ειμαι ρουφιανος εγω να φωναξω να τον μαζεψουν'
γ) 'δεν ειναι δουλεια μου'και το καλυτερο, απο τη κοπελα μου οταν σηκωσα το κινητο να παρω το 100: 'μη κανεις καμμια μλκια και παρεις την αστυνομια, εδω περα ειναι ολοι μαφια (εννοωντας και τους μπατσους) και δεν ξερεις ποιος ειναι αυτος και ποιον μπορει να ξερει και να μπλεξεις χειροτερα εσυ'...
καλα να παθουμε και εμεις και αυτη η χωρα.
-
τελικα πηρες ή δεν πηρες?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πριν μερικες μερες στη Καλυμνο, οδηγος ΙΧ προχωρωντας σε ευθεια και χωρις να τον ενοχλει κανεις, πηγε και επεσε μονος του πανω στο πλαι παλιου Ibiza βαζοντας το ολο μεσα και καρφωνοντας το και σε ενα δεντρο (αφου το μετακινησε 2-3 μετρα προς τα πισω) = το αμαξι ειναι για πεταμα. Ο μαλακας α) πηγαινε αναποδα σε κεντρικο δρομο που εχει μονοδρομηθει ωστε αυτος ο δρομος να ερχεται και ο απο πανω περιφερειακος να πηγαινει (να κανεις λουπα) αλλα 'σιγα μη κανω το κυκλο', β) επεσε πανω στο αμαξι χωρις κανενα λογο και οδηγωντας σε ευθεια επειδη ηταν λιωμα, και γ) πηγε να φυγει λεγοντας 'παω σπιτι και θα τα κανονισω ολα αυριο με υφακι τοπικου βλαχοπαραγοντα, μεχρι που του πηρε καποιος τα κλειδια. Αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι θα του κανει το παραμικρο ο οποιοσδηποτε αρμοδιος, γιατι το νησι ειναι κυριολεκτικα για το πουτσο σε τετοια θεματα.Χθες στη Καλυμνο, σε γραφικο λιμανακι με ξενα ιστιοπλοικα, ψαροταβερνες κλπ, σκαει 10χρονο με mini-bike διχρονο βενζινοκινητο να κανει πανω-κατω το λιμανακι. Κατ'αρχας τη πρωτη φορα παραλιγο να μη φρεναρει και να βρεθει στη θαλασσα. 2ον, μετα τη τριτη βολτα του λεει ενας γαλλος ιστιοπλοος να παει παρακατω γιατι μας ειχε τρελανει με τη φασαρια απο τη κλασομπανιερα, οπου μετα απο λιγο εμφανιζεται ο πατερας του, κλασσικος γαμικος βλαχαδερος ελληναρας και αρχιζει να φωναζει στον γαλλο να παει να γαμηθει, να 'παει σπιτι του αν δεν σου αρεσει εδω παλιομαλακα', και αλλα τετοια γραφικα.
Μετα απο λιγο και ενω ειμαι σε αρκετα βαθια νερα, ακουω παλι μπινελικια μεχρι εκει που ημουν (μιλαμε για μεγαλη αποσταση, ημουν κοντα σε 80ποδο κοτερο δεμενο αροδο...), βγαινω εξω (πραγμα που μου πηρε 10 λεπτα και ακομα εβριζε εκεινος) και βλεπω τον γαμικο να εχει μπει στο πρωτο εστιατοριο και να τραμπουκιζει την γυναικα ιδιοκτητη. Μιλαμε για τρελλα μπινελικια, 'μωρη καργιολα θα σε γαμησω μπροστα στον αντρα σου' και κατι τετοια. Το λιμανακι να κοιτανε ολοι τη κατασταση και να ακουω τριγυρω μου
α) 'μη πλησιασεις και βρουμε και εμεις το μπελα μας'
β) 'δεν ειμαι ρουφιανος εγω να φωναξω να τον μαζεψουν'
γ) 'δεν ειναι δουλεια μου'και το καλυτερο, απο τη κοπελα μου οταν σηκωσα το κινητο να παρω το 100: 'μη κανεις καμμια μλκια και παρεις την αστυνομια, εδω περα ειναι ολοι μαφια (εννοωντας και τους μπατσους) και δεν ξερεις ποιος ειναι αυτος και ποιον μπορει να ξερει και να μπλεξεις χειροτερα εσυ'...
καλα να παθουμε και εμεις και αυτη η χωρα.
Κλασσικοί επαρχιώτες υπάνθρωποι. Σε κάθε νησί τα ίδια και χειρότερα όσο πιο μικρό είναι. Λυπάμαι για τους τουρίστες και τους επισκέπτες.
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
τελικα πηρες ή δεν πηρες?Δεν πηρα γιατι οσο τσακωνομουν με τη κοπελα μου για τη παπαρια που μου ειπε, αυτος πηρε το mini bike και εφυγε. Να εισαι σιγουρος ομως οτι εχω παρει πολλες φορες για αντιστοιχα περιστατικα και ενιοτε τραβιεμαι και σε τμηματα για μαρτυρας κλπ, οπως εχω αναφερει και εδω μεσα (ή τα εχω λυσει μονος μου).
-
ο πατέρας καβάλησε το mini bike?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ο πατέρας καβάλησε το mini bike?απ'όλο αυτό το βλαχοσκηνικό...........αυτή η απορία σου έμεινε;;;;
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τώρα για να πω την αλήθεια εγω πρώτη φορά την ακούω την απαίτηση να κυκλοφορούν οι γιατροί ελεύθερα στο Δακτυλιο...και πως θα πηγαινουν στο Κολωνακι που εχουν τα ιατρεια τους
και οσο για το on call που ανεφερες δεν νομιζω να καιγονται και πολυ.
περυσι πηγα στο Ιπποκρατειο για γαστροσκοπηση στις 02:00 και ο τυπος μου ειπε πως πρεπει να υπαρχει και δευτερος γιατρος για βοηθεια (στην εξεταση) και πως ειναι on call.
-ε... call του λεω
-ξερεις θα ερθει στις 8 το πρωι...
-δε νομιζω -τακη- να πρεπει να περιμενω τοσες ωρες για να γινει το αυτονοητο. να κανετε την δουλεια σας δηλαδη.
εν τελει η εξεταση εγινε στις 6μιση... -
Παιζουμε με τις πιθανοτητες τις τελευταιες μερες..
Ξημερωματα κατηφοριζω προς το κεντρο της Πατρας απο Δασυλλιο (το οποιο πρεπει ν αρχισω να το αποφευγω μου φαινεται) και πλησιαζωντας της προτελευταια φουρκετα, στριβει λευκο focus mk2 fl με οσα ,χανει τη μουρη και μπαινει ολος στο ρευμα μου.. λιγα δευτερολεπτα πιο βιαστικος και θα με ειχε τρακαρει..
Στεγνο σφαξιμο κοκκινο απο streetKa ,Αμερικης και Νοταρα.. ειχα αργησει να ξεκινησω, αν και πρωτος στην Αμερικης, και μερικα δευτερολεπτα..
-
Το αναφέρω απλά, δεν μου κάνει καμία εντύπωση όμως.
Χθες το απογευμα σταματάω σε διασταύρωση γιατί βλεπω μαμα να προσπαθεί να περάσει τα παιδιά της απέναντι. Η μαμά βγαίνει στη μέση του δρόμου και υψώνει το χέρι. Σταματάω. Τη δικαιολογώ απόλυτα γιατί είναι αλλοδαπή και τα έχει χάσει (περίμενε ότι εμείς εδώ θα δίναμε προτεραιότητα στους πεζούς οπως οι κουτοφραγκοι) και γιατί η διασταύρωση είναι αμέσως μετά από στροφή και δεν υπάρχει ορατότητα.
Σταματώ λοιπόν κι ενώ τα παιδιά σαστισμενα και ζαλισμενα από τη ζεστη προσπαθούν να περάσουν, από τη τζιπουρα πίσω μου κορνάρουν. Όπως καταλαβαίνετε, οφειλα αμέσως να πατήσω τα παιδιά για να περάσουμε ή να κάνω σλάλομ ανάμεσα τους.Μιλάμε για επαρχιακή πόλη αλλά ιδιαιτέρως τουριστικη. Ξαναγραφω ότι δεν μου προξένησε εντύπωση.
Όσο για όσα έγραψε πιο πάνω ο kacey, εκπλήσσομαι πού εντυπωσιαζεστε. Έτσι ήταν τα πράγματα και έτσι θα συνεχίσουν να είναι. Πρόκειται για ανθρώπους που σας περιμενουν ένα μήνα τον χρόνο για να σας τα πάρουν. Και τους υπόλοιπους 11 σας βρίζουν. Το θέμα είναι ότι κάποτε που ζούσαν με λιγότερες ανέσεις και χρήματα σας τα έπαιρναν κι έλεγαν ένα ευχαριστώ. Τώρα σας τα παιρνουν και σας φτύνουν καταμουτρα.
Καλό είναι όσοι έχουν συγγενείς η φίλους να επιλέγουν τα σπίτια αυτών για τις διακοπές τους. Δεν είναι ανάγκη να πληρώνετε καθίκια. Και μην ανησυχείτε. Δεν θα πεινάσουν τα νησιά αν δεν πάτε εσείς. Τα εκατομμύρια τουριστών από το εξωτερικό δεν θα πάψουν να έρχονται. -
Έχω ζήσει πρίν πολλά χρόνια κατάσταση στον Αγ,Γιάννη στο Πήλιο, ο μαλάκας με την παρέα του δίπλα όλη μέρα μπύρες, φωνές και τάβλι, μέχρι πρωίας, όταν έκανα την 1η παρατήρηση γέλασε και έφυγε, στην 2η με έπιασε ένα παλικάρι και μου λέει σήκω και φύγε, πάρε γυναίκα και το μωρό και κάνε την, ο τύπος είναι φτιαγμένος όλη τη μέρα, διακινεί τον μπάφο σε όλη την περιοχή και οι μπάτσοι είναι δικοί του, θα μπλέξεις και μάλιστα πολύ.
Και μιας και δεν είμαι της νύχτας άνθρωπος αλλά της ημέρας με επάγγελμα και ονοματεπώνυμο, σηκώθηκα και έφυγα,
ήταν οι χειρότερες διακοπές που έκανα, έχω τύχει και σε άλλα πολλά σκηνικά όπως τα λέει ο kacey σε νησιά αλλά επειδή οι βλάκες και οι μαλάκες είναι σαν την άμμο της θάλασσας ατελείωτοι, ή φωνάζουν μέσα στη νύχτα, ή τσακώνονται΄ή παρκάρουν και δεν μπορείς να φύγεις, και άλλα πολλά, έχω κόψει τις διακοπές μια 10ετία τώρα, ή θα πάω διακοπές στο εξοχικό μου που το έχω βαρεθεί, ή θα κάτσω σπίτι και κάνω τα μπάνια μου στο πόρτο - Ράφτη το πρωϊ που δεν κυκλοφορούν ακόμα οι μαλάκες, και έχω ήσυχα τα νεύρα μου.Έχουν περάσει τα χρόνια που έπαιζα μπουνιές στους δρόμους με τους ηλίθιους και έτρεχα στα αυτόφωρα.
-
Θλιβερές περιγραφές, . Αλλά λίγο πολύ όλοι έχουμε ζήσει κάτι αντίστοιχο.
-
Αυτό με το παπί που πάει παντού με εκνευρίζει όσο δε πάει!
Πεζόδρομος, παραλιακός με τα παιδιά βόλτα και να σου το παπί που έχει την απαίτηση να κάνεις στην άκρη...αμ δε!!
Δε το υπολόγιζε και πήγε να πέσει στην άκρη...
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Έχω ζήσει πρίν πολλά χρόνια κατάσταση στον Αγ,Γιάννη στο Πήλιο, ο μ@λ@κ@ς με την παρέα του δίπλα όλη μέρα μπύρες, φωνές και τάβλι, μέχρι πρωίας, όταν έκανα την 1η παρατήρηση γέλασε και έφυγε, στην 2η με έπιασε ένα παλικάρι και μου λέει σήκω και φύγε, πάρε γυναίκα και το μωρό και κάνε την, ο τύπος είναι φτιαγμένος όλη τη μέρα, διακινεί τον μπάφο σε όλη την περιοχή και οι μπάτσοι είναι δικοί του, θα μπλέξεις και μάλιστα πολύ.Και μιας και δεν είμαι της νύχτας άνθρωπος αλλά της ημέρας με επάγγελμα και ονοματεπώνυμο, σηκώθηκα και έφυγα,
ήταν οι χειρότερες διακοπές που έκανα, έχω τύχει και σε άλλα πολλά σκηνικά όπως τα λέει ο kacey σε νησιά αλλά επειδή οι βλάκες και οι μαλάκες είναι σαν την άμμο της θάλασσας ατελείωτοι, ή φωνάζουν μέσα στη νύχτα, ή τσακώνονται΄ή παρκάρουν και δεν μπορείς να φύγεις, και άλλα πολλά, έχω κόψει τις διακοπές μια 10ετία τώρα, ή θα πάω διακοπές στο εξοχικό μου που το έχω βαρεθεί, ή θα κάτσω σπίτι και κάνω τα μπάνια μου στο πόρτο - Ράφτη το πρωϊ που δεν κυκλοφορούν ακόμα οι μαλάκες, και έχω ήσυχα τα νεύρα μου.Έχουν περάσει τα χρόνια που έπαιζα μπουνιές στους δρόμους με τους ηλίθιους και έτρεχα στα αυτόφωρα.
και οι μαλακες (και ειδικα αυτος στο πηλιο) συνεχιζουν να κανουν οτι θελουν. Δεν σου λεω να καθοσουν να ασχοληθεις, απλα δηλωνω το προφανες.
ο πατέρας καβάλησε το mini bike?
ναι (ψιλο-περπατητό το πηγε). γιατι σου φαινεται περιεργο? αφου ειχε μηδενικη επαφη με τη πραγματικοτητα και τη λογικη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Έχω ζήσει πρίν πολλά χρόνια κατάσταση στον Αγ,Γιάννη στο Πήλιο, ο μ@λ@κ@ς με την παρέα του δίπλα όλη μέρα μπύρες, φωνές και τάβλι, μέχρι πρωίας, όταν έκανα την 1η παρατήρηση γέλασε και έφυγε, στην 2η με έπιασε ένα παλικάρι και μου λέει σήκω και φύγε, πάρε γυναίκα και το μωρό και κάνε την, ο τύπος είναι φτιαγμένος όλη τη μέρα, διακινεί τον μπάφο σε όλη την περιοχή και οι μπάτσοι είναι δικοί του, θα μπλέξεις και μάλιστα πολύ.
Και μιας και δεν είμαι της νύχτας άνθρωπος αλλά της ημέρας με επάγγελμα και ονοματεπώνυμο, σηκώθηκα και έφυγα,
και οι μαλακες (και ειδικα αυτος στο πηλιο) συνεχιζουν να κανουν οτι θελουν. Δεν σου λεω να καθοσουν να ασχοληθεις, απλα δηλωνω το προφανες.
Όταν τα εργαλεία σου είναι κλειδιά και κατσαβίδια και του άλλου μαχαίρια, όπλα, μπράβοι και έχει τις πλάτες της μπατσαρίας, σαφώς και το προφανές είναι αυτό που έκανα, να πάρω την οικογένεια μου και να φύγω, έτσι αντί για 2 μεγάλους γιούς σήμερα, θα ήταν ένας και ορφανός από χρόνια, βλέπεις οι καταστάσεις δεν μεταφέρονται από το πληκτρολόγιο, και ειδικά οι εντάσεις της στιγμής, που σαν παληός ναυτικός επειδή έχουν δεί πολλά τα μάτια μου στα μπάρα στα διάφορα λιμάνια, μπόρεσα να δω που θα με οδηγούσε αν πήγαινα κόντρα, δεν ντρέπομαι που έκανα πίσω και θεωρώ ότι ήταν ένα από τα πιο έξυπνα πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου δίνοντας τόπο στην οργή.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Έχω ζήσει πρίν πολλά χρόνια κατάσταση στον Αγ,Γιάννη στο Πήλιο, ο μ@λ@κ@ς με την παρέα του δίπλα όλη μέρα μπύρες, φωνές και τάβλι, μέχρι πρωίας, όταν έκανα την 1η παρατήρηση γέλασε και έφυγε, στην 2η με έπιασε ένα παλικάρι και μου λέει σήκω και φύγε, πάρε γυναίκα και το μωρό και κάνε την, ο τύπος είναι φτιαγμένος όλη τη μέρα, διακινεί τον μπάφο σε όλη την περιοχή και οι μπάτσοι είναι δικοί του, θα μπλέξεις και μάλιστα πολύ.
Όταν τα εργαλεία σου είναι κλειδιά και κατσαβίδια και του άλλου μαχαίρια, όπλα, μπράβοι και έχει τις πλάτες της μπατσαρίας, σαφώς και το προφανές είναι αυτό που έκανα, να πάρω την οικογένεια μου και να φύγω, έτσι αντί για 2 μεγάλους γιούς σήμερα, θα ήταν ένας και ορφανός από χρόνια, βλέπεις οι καταστάσεις δεν μεταφέρονται από το πληκτρολόγιο, και ειδικά οι εντάσεις της στιγμής, που σαν παληός ναυτικός επειδή έχουν δεί πολλά τα μάτια μου στα μπάρα στα διάφορα λιμάνια, μπόρεσα να δω που θα με οδηγούσε αν πήγαινα κόντρα, δεν ντρέπομαι που έκανα πίσω και θεωρώ ότι ήταν ένα από τα πιο έξυπνα πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου δίνοντας τόπο στην οργή.
Σαφεστατα
Εξ'ου και ''του φευγατου η μανα,δεν εκλαψε ποτε''.......
Αν ειναι δυνατον με τον καθε αλητη που θα συναντουσαμε σε διαφορες στιγμες της ζωης μας να πλακωνομαστε,για του βαλουμε μυαλο...... -
Χθες ΕΟ Χανίων-Ηρακλείου, οδηγός αυτοκινήτου με πινακίδες ΙΚΜ ****, συμπεριφερόμενος σαν κανονικό ζώο, πετούσε τα βρωμοτσιγάρα του έξω. Πάνω από 3 πέταξαν από αυτό το κωλάμαξο.. Και ενώ πηγαίνουν σε δρόμο που είναι ανάμεσα σε δάσος.!! Τι να πω. Είμαστε στο 2014 και μερικοί συμπεριφέρονται έτσι. Ζώα κανονικά, χωρίς ίχνος τσίπας..
-
τις πινακιδες τις εδωσες για να μας δειξεις οτι δεν ηταν κρητικος?
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]