-
Προφανώς και η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα. Αλλά και ο νόμος, εδώ που τα λέμε, πετάει την ευθύνη στον οδηγό, χωρίς παράλληλα να τον προτρέπει να προστατεύσει τη ζωή. Τον απειλεί τρόπο τινά να προσέχει για ζώα - πεζούς, αλλά άπαξ και τρακάρεις για να σώσεις μια ζωή, η ευθύνη και το κόστος ΟΛΟ δικό σου.
Έχω την εμπειρία του να πέφτω σε κάδο για να μη χτυπήσω μηχανάκι που έσφαξε στοπ, και πήρα τα μισά λεφτά της ζημιάς μόνο και μόνο επειδή κυνήγησα την υπόθεση βασιζόμενος σε ένα σημάδι επαφής στο πίσω φτερό από το λάστιχο του.
Φυσικά να προστατεύουμε τα ζούδια, αλλά αυτό το χάλι με καλοθελητές δικηγόρους και συγγενείς είναι γελοίο. Και είναι εύλογο να αγανακτούν ορισμένοι με την αποποινικοποίηση της βλακείας.
Στο κάτω κάτω της γραφής, εσείς κάνετε τις αυτοκτονικές πράξεις που βλέπετε κάθε μέρα από πεζούς στο δρόμο; Είχε τα δίκια του ο Δαρβίνος...
-
Καμμια δεκαρια παιδακια παιζουν μπαλα σε μικρη πλατεια διπλα στους δυο κεντρικους δρομους εδω περα. Μερικοι γονεις, υποτιθεται με μυαλο, να τα προσεχουν. Φευγει μπαλα απο τη πλατεια με σουτ και μου χτυπαει τη μπροστινη ροδα στο μηχανακι στριβοντας την μερικες μοιρες. Καταλαβαινετε πιστευω τι σημαινει στα καλα καθουμενα να σου στριβει το τιμονι απο καποια εξωτερικη δυναμη/ενεργεια, ε? Μενω ορθιος και βλεπω οτι η μπαλα που εχει φυγει και απο μενα με μεγαλη ταχυτητα (κινουμενο μηχανακι+φορα που ερχοταν η μπαλα = βολ πλανε) και παει και σκαει στο προφυλακτηρα αντιθετα ερχομενου αυτοκινητου και τον σπαει.
Τα γαμας ή δεν τα γαμας? Και αυτα και τους γονεις τους? Δεν τσουλησε απλα η μπαλα στο δρομο, εφυγε με σουτ απο μεσα απο τη πολυ μικρη πλατεια και κατεληξε πανω μου. Στον επομενο μηχανακια μπορει να του σκασει στο κεφαλι και να φυγει ανασκελα.
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Πιστευω να καταλαβαινεις οτι σε ενα σεναριο οπου για να αποφυγω ενα πεζο εχω να διαλεξω αναμεσα στο 'σκαω πανω στα παρκαρισμενα' και στο 'βγαινω αντιθετο και κανω μετωπικη' (οπως πχ θα μπορουσε να συμβει σε οποιοδηποτε συνοικιακο αλλα κεντρικο δρομο, μεγαλυτερο απο στενακι), θα πατησω το πεζο.
Είναι σιγουρο ότι κατι τετοιο δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις σαν ελαφρυντικο στο δικαστηριο γιατι εισαι χαμενος.
Χωρις να εχεις αδικο νομιζω ότι η απλη αυτή λογικη που χρησιμοποιείς είναι λιγο ωμη και απανθρωπη.
Οταν πριν ένα χρονο πηρε διπλωμα και πρωτοβγηκε σε δρομο ο γιος μου (ο οποιος ξερει να οδηγει εδώ και πολλα χρονια) το πρωτο που του ειπα (και του λεω) ειναι να προσεχει πεζους και δίκυκλα, οτιδήποτε και να συμβει η πρωτη του επιλογή πρεπει να είναι η ανθρωπινη ζωη, σαφως και η αισθηση αυτοσυντήρησης δινει προτεραιοτητα στη δικη μας.
Αντιθετα θα μπορουσα πολύ ευκολα να του εχω πει να μη φερει ποτε το αυτοκινητο χτυπημενο,
πιστευεις ότι και στις δυο περιπτωσεις θα ηταν ιδια η αντιδραση στα ελαχιστα δευτερόλεπτα που μεσολαβουν σε τέτοιες καταστασεις ???(δεν μιλαμε για δευτερολεπτα, μιλαμε για δευτερολεπτΟ σε τετοιες καταστασεις που καποιος εμφανιζεται απο το πουθενα, χωρις καμμια λογικη)
Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι το διλημμα μου κατ'αρχας δεν ειναι 'ζημιες στο αυτοκινητο vs πεζος ανασκελα', αλλα 'εγω χτυπημενος vs πεζος ανασκελα'. Δεν ειναι η λογικη μου ωμη και απανθρωπη, η πραγματικοτητα ειναι ωμη και απανθρωπη. Αν σε ενα δρομο οπως πχ μια Αμφιθεας χωρις νησιδα (πχ Λεωφ Καλαμακιου ψηλα) ξαφνικα πεταχτει καποιος μπροστα μου και εγω δεν μπορω να τον αποφυγω αν δεν βγω αντιθετο και εκεινη τη στιγμη ερχεται αλλος απο απεναντι, ε δεν θα βγω αντιθετο...
Σκεψου το κ ετσι: τι φταιει ο απεναντι?
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Οσο για τις αυτοκτονικες τασεις πεζων και ποδηλατων ... ειναι κλασσικο φαινομενο.
Λιγες ειναι οι περιπτωσεις πλεον που θα λυπηθω αν χτυπησω καποιον.
Οταν περνανε μπροστα μου και κοιτουν επιδεικτικα απο την αλλη μερια η με γραφουν στ'αρχιδια τους, η διασχιζουν διαγωνια το δρομο με το πασο τους τοτε δε μου καιγεται καρφακι οσα πλευρα και αν τους σπασω αν δεν προλαβω να φρεναρω.Υπερβολικο σε βρισκω. Εχεις εμπλακει ποτε σε ατυχημα με τραυματισμο ?
Οταν με ειχαν τρακαρει με την μηχανη ενω δεν εφταιγα καθολου σκεφτομουν για μερες τι θα μπορουσα να ειχα κανει ωστε να μην ειχε συμβει το ατυχημα.
Σκεψου οτι εγω ειχα τον τραυματισμο και τις βιδες στον καρπο, οχι ο αλλος.Εδω βλεπεις τραυματια στον δρομο και σφιγγεται η καρδια σου παρ'οτι δεν εχεις δει το ατυχημα και λες οτι θα χτυπησεις καποιον και δεν τρεχει μια ?
Αλλο πραγμα το δεν φταιω , δεν προλαβα να κανω κατι, κριμα τον ανθρωπο, και αλλο στα @@ μου.δυστηχως μερικοι που κοβουν τον δρομο σε ασχετα μερη οταν εισαι 10-5 μετρα απο αυτους και σε βριζουν κιολας πρεπει να παρουν ενα μαθημα...
Πατήστε τους
-
Eρωτηση προς ολους :
Προσφατα το παρκινγκ κοντινου μου super-market αναβαθμιστηκε κι απεκτησε διαγραμμιση, και εκνευριστικα κολωνακια στην εισοδο και στην εξοδο. Επισης απεκτησε και ταμπελες που σου προτεινουν απο ποια εισοδο να μπεις στο παρκινγκ.
Το προβλημα ειναι οτι η μια ταμπελα του super-market, σε προτρεπει να μπεις σε στενο που απαγορευεται, να κανεις 5 μετρα και μετα να μπεις στο παρκινγκ του...
Προφανως δε περασανε 2 μερες και εγινε ατυχημα εκει με τα γνωστα βρισιδια.Ποιος και τι φταιει και τι μπορεις να κανεις σε αυτη την περιπτωση? Υποθετω να κινηθεις νομικα κατα του super-market που σου προτεινει να μπεις σε στενο που απαγορευεται?
-
Τι ειδους σημανση τοποθετητηθε ακριβως;
Πως ειναι ο δρομος εαν μπορεις να τον σχεδιασεις;
-
προφανως και οι πινακιδες του σουπερ μαρκετ δεν εχουν καμια ισχυ και ειναι απλα βοηθητικες.
ισχυουν μονο της τροχαιας. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Πιστευω να καταλαβαινεις οτι σε ενα σεναριο οπου για να αποφυγω ενα πεζο εχω να διαλεξω αναμεσα στο 'σκαω πανω στα παρκαρισμενα' και στο 'βγαινω αντιθετο και κανω μετωπικη' (οπως πχ θα μπορουσε να συμβει σε οποιοδηποτε συνοικιακο αλλα κεντρικο δρομο, μεγαλυτερο απο στενακι), θα πατησω το πεζο.
Είναι σιγουρο ότι κατι τετοιο δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις σαν ελαφρυντικο στο δικαστηριο γιατι εισαι χαμενος.
Χωρις να εχεις αδικο νομιζω ότι η απλη αυτή λογικη που χρησιμοποιείς είναι λιγο ωμη και απανθρωπη.
Οταν πριν ένα χρονο πηρε διπλωμα και πρωτοβγηκε σε δρομο ο γιος μου (ο οποιος ξερει να οδηγει εδώ και πολλα χρονια) το πρωτο που του ειπα (και του λεω) ειναι να προσεχει πεζους και δίκυκλα, οτιδήποτε και να συμβει η πρωτη του επιλογή πρεπει να είναι η ανθρωπινη ζωη, σαφως και η αισθηση αυτοσυντήρησης δινει προτεραιοτητα στη δικη μας.
Αντιθετα θα μπορουσα πολύ ευκολα να του εχω πει να μη φερει ποτε το αυτοκινητο χτυπημενο,
πιστευεις ότι και στις δυο περιπτωσεις θα ηταν ιδια η αντιδραση στα ελαχιστα δευτερόλεπτα που μεσολαβουν σε τέτοιες καταστασεις ???Εύγε, για τις σωστές αρχές που εμπνέεις στον υιόν σου.
Τις ηλιθιότητες και τις κραυγές που γράφουν και μάλιστα με διάφορες ευρηματικές εξυπνακιδίστικες ατάκες οι υπόλοιποι (θα του κάνω θα του δείξω θα τον δείρω θα τον πατήσωκλπ κλπ), μην τας υπολογίζεις. Φλυαρίες κακομαθημένων είναι που δεν έχουν μάθει να σέβονται την ανθρώπινη ζωή (άρα ούτε και τον εαυτό τους, επαγωγικά).
-
Τι μας λες ρε μαστορα, που μπηκες και φουριοζος εδω μεσα να κανεις κυρηγμα? Σοβαρα? Να σεβαστω ΕΓΩ τη ζωη ΕΚΕΙΝΟΥ που Ο ΙΔΙΟΣ δεν τη σεβεται, και στη πορεια βαζει και τη δικια μου ζωη και αρτιμελεια με τις ηλιθιες πραξεις του? Οχι ρε φιλε, στα @@ μου τον εχω γραμμενο.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Τι ειδους σημανση τοποθετητηθε ακριβως;Πως ειναι ο δρομος εαν μπορεις να τον σχεδιασεις;
Με μπλε ειναι η πινακιδα της τροχαιας.
Με πρασινο ειναι η πινακιδα του σουπερ-μαρκετ.
Η πινακιδα ειναι μια μεγαλη απλη γκρι πινακιδα με ενα τεραστιο μαυρο βελακι που λεει προς parking ταδε, με το λογοτυπο της εταιριας πανω.
Τα κοκκινα τετραγωνα ειναι χωρος που εχουν βαλει κολωνακια για να μην παρκαρεις και εμποδιζεις.
Ο χωρος του parking εχει κι αλλη εισοδο απο το επομενο τετραγωνο... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι μας λες ρε μαστορα, που μπηκες και φουριοζος εδω μεσα να κανεις κυρηγμα? Σοβαρα? Να σεβαστω ΕΓΩ τη ζωη ΕΚΕΙΝΟΥ που Ο ΙΔΙΟΣ δεν τη σεβεται, και στη πορεια βαζει και τη δικια μου ζωη και αρτιμελεια με τις ηλιθιες πραξεις του? Οχι ρε φιλε, στα @@ μου τον εχω γραμμενο.Κασευ σκοτωσε τους ολους,μην λυπασαι κανεναν.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Τι ειδους σημανση τοποθετητηθε ακριβως;
Πως ειναι ο δρομος εαν μπορεις να τον σχεδιασεις;
Με μπλε ειναι η πινακιδα της τροχαιας.
Με πρασινο ειναι η πινακιδα του σουπερ-μαρκετ.
Η πινακιδα ειναι μια μεγαλη απλη γκρι πινακιδα με ενα τεραστιο μαυρο βελακι που λεει προς parking ταδε, με το λογοτυπο της εταιριας πανω.
Τα κοκκινα τετραγωνα ειναι χωρος που εχουν βαλει κολωνακια για να μην παρκαρεις και εμποδιζεις.
Ο χωρος του parking εχει κι αλλη εισοδο απο το επομενο τετραγωνο...Καταγγελια λοιπον.
-
Τι καταγγελια ρε παιδια? Το σουπερμαρκετ εχει βαλει μια πινακιδα που σε ενημερωνει οτι 'εκει' ειναι το παρκινγκ. Προφανως και αυτο δεν σημαινει οτι (σου λεει οτι) πρεπει ή/και μπορεις να αγνοεις τη σημανση, και φυσικα μοναδικος που εχει ευθυνη αν το κανει αυτο ειναι ο οδηγος που επελεξε να το κανει.
-
Ωπ, λαθος μου τοτε, νομιζα ειχαν τοποθετησει πινακιδα κατευθυνσης.
(Οι μπλε με το βελος οριζοντια) -
Ο χρήστης ΘΗΡΕΥΤΗΣ έγραψε:
πιστευεις ότι και στις δυο περιπτωσεις θα ηταν ιδια η αντιδραση στα ελαχιστα δευτερόλεπτα που μεσολαβουν σε τέτοιες καταστασεις ???Εύγε, για τις σωστές αρχές που εμπνέεις στον υιόν σου.
Τις ηλιθιότητες και τις κραυγές που γράφουν και μάλιστα με διάφορες ευρηματικές εξυπνακιδίστικες ατάκες οι υπόλοιποι (θα του κάνω θα του δείξω θα τον δείρω θα τον πατήσωκλπ κλπ), μην τας υπολογίζεις. Φλυαρίες κακομαθημένων είναι που δεν έχουν μάθει να σέβονται την ανθρώπινη ζωή (άρα ούτε και τον εαυτό τους, επαγωγικά).
Πριν πάρει δίπλωμα ο υιός ούτε κουβέντα περί της «ανθρώπινης ζωής» …
Εάν σου τύχει τέτοιο περιστατικό να σου πεταχτεί πεζός δεν έχεις και πολλές επιλογές πέραν από το να φρενάρεις και να προσπαθήσεις να τον αποφύγεις με ελιγμό.
Εάν δεν σέβεσαι την ανθρώπινη ζωή μπορείς για παράδειγμα να μπεις στο αντίθετο ρεύμα και να δημιουργήσεις μια καραμπόλα με άγνωστο αριθμό επιπλέων θυμάτων πέραν του εαυτού σου και του πεζού και για αυτή σου την ενέργεια δεν θα φταίει ο πεζός αλλά εσύ που την επέλεξες.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Ωπ, λαθος μου τοτε, νομιζα ειχαν τοποθετησει πινακιδα κατευθυνσης.
(Οι μπλε με το βελος οριζοντια)Έτσι είναι απλά δεν είναι μπλέ!
-
Το ερώτημα δεν είναι 'ποιος φταίει' στην συγκεκριμένη συζήτηση, αλλά το πως θα νιώθεις μετά από ένα δυστύχημα στο οποίο χάθηκε μια ζωή.
Ίσως πάλι να είμαι εγώ ο περίεργος καθώς πραγματικά στεναχωριέμαι ακόμα και όταν σκοτώνονται πουλιά στο αυτοκίνητο μου όταν άλλοι γράφουν ότι θα σκοτωθεί άνθρωπος πάνω τους και θα ξύνουν τα @@ τους μετά.
-
για τα μυγακια που σκοτωνεις στεναχωριεσαι?
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το ερώτημα δεν είναι 'ποιος φταίει' στην συγκεκριμένη συζήτηση, αλλά το πως θα νιώθεις μετά από ένα δυστύχημα στο οποίο χάθηκε μια ζωή.Ίσως πάλι να είμαι εγώ ο περίεργος καθώς πραγματικά στεναχωριέμαι ακόμα και όταν σκοτώνονται πουλιά στο αυτοκίνητο μου όταν άλλοι γράφουν ότι θα σκοτωθεί άνθρωπος πάνω τους και θα ξύνουν τα @@ τους μετά.
θα στεναχωριεσαι που ενας νοημων ενηλικος σε εβαλε σε κινδυνο οταν εκανε ενσυνειδητα μαλακια επειδη εχει μαθει να κυκλοφορει σαν γιδι, γιατι το αποτελεσμα της δικης του μαλακιας ηταν να φαει τα μουτρα του?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το ερώτημα δεν είναι 'ποιος φταίει' στην συγκεκριμένη συζήτηση, αλλά το πως θα νιώθεις μετά από ένα δυστύχημα στο οποίο χάθηκε μια ζωή.
Ίσως πάλι να είμαι εγώ ο περίεργος καθώς πραγματικά στεναχωριέμαι ακόμα και όταν σκοτώνονται πουλιά στο αυτοκίνητο μου όταν άλλοι γράφουν ότι θα σκοτωθεί άνθρωπος πάνω τους και θα ξύνουν τα @@ τους μετά.
θα στεναχωριεσαι που ενας νοημων ενηλικος σε εβαλε σε κινδυνο οταν εκανε ενσυνειδητα μαλακια επειδη εχει μαθει να κυκλοφορει σαν γιδι, γιατι το αποτελεσμα της δικης του μαλακιας ηταν να φαει τα μουτρα του?
ΝΑΙ ρε kacey γιατι ανθρωπο σκοτωσες δεν πατησες ενα κλαρι απο δεντρο....μπορει να'χει μανα/πατερα /γυιο που τους το στερησες.....
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
ΝΑΙ ρε kacey γιατι ανθρωπο σκοτωσες δεν πατησες ενα κλαρι απο δεντρο....μπορει να'χει μανα/πατερα /γυιο που τους το στερησες.....
Και σε εμένα αν πέσει επάνω απο δικιά του μαλακία και με σκοτώσει κάποιος (ελπίζω ) θα στεναχωρηθεί.
Σκατά απο όπου και να το δεις.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]