-
Α, δεν θα ελεγες 'ειναι παρανομο οποτε δεν πρεπει να το κανω' οπως εχεις ξεσκιστει να λες 'αφου ειναι νομιμο θα το κανω και οι υπολοιποι ξυδακι' τωρα? Πως και ετσι? Εσυ δεν μας εχεις ζαλισει τα @@ με τους νομους, τα ορια ταχυτητας και αλλα 1002? Τελικα οι σωστοι νομοι ειναι οπου εχεις εσυ ευαισθησια ε?
Παλια νομος ηταν το δικιο του εργατη, τωρα στα χρονια της ποζεριας και της χιπστεριας νομος ειναι το δικιο του ποδηλατη. Καταλαβαμε.
Για αυτο και εγω θα πηγαινω με οσα γουσταρω μεχρι να φτιαξουν μεταβλητα ορια ταχυτητας, αναλογα με τις συνθηκες/κινηση κλπ.
-
Δεν ξέρω ποιο κομμάτι της απάντησης μου είναι δυσνόητο. Αν έβγαινε ένας τέτοιος νόμος, θα έκανα ότι περνάει από το χέρι μου για να τον αλλάξω. Θα οργάνωνα κινητοποιήσεις, ακόμα και από εδώ μέσα, θα πίεζα τους τοπικούς άρχοντες, θα έστελνα γράμματα σε βουλευτές, στην τροχαία, στις εφημερίδες και στα κανάλια, ότι μπορούσα τέλος πάντων, για να αλλάξω τον νόμο.
Γιατί όμως πρέπει εγώ να ασχολούμαι με υποθετικά σενάρια που δεν θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα καθώς δεν εφαρμόζονται πουθενά στον κόσμο; Δεν είναι πιο λογικό να ζητάω την εφαρμογή των υφισταμένων νόμων από την στιγμή που πιστεύω ότι είναι σωστοί;
-
Ναι ρε παιδακι μου, πανω απ'ολα ο νομος. Το καταλαβαμε.
-
Εαν καποια στιγμη με ολους αυτους που πανε ομαδες με τα ποδηλατα,συμβει καποιο δυστηχημα με νεκρους,να εισαι σιγουρος οτι θα απαγορευθει η κυκλοφορια σε αυτους τους δρομους.
Ετσι αντιδρα παντα η πολιτεια,αργοπορημενα και κατοπιν συμβαντων.
Και δεν πα να χοροπηδας οσο θες εσυ μετα. -
Ο ποδηλάτης που παραβιάζει ερυθρό σηματοδότη, υπό ποιο καθεστώς είναι υπόλογος απέναντι στην νόμο, και ποια η αντίστοιχη αντιμετώπιση ως προς τον αναβάτη όταν στην θέση του ποδηλάτου υπήρχε μηχανή μεγάλου κυβισμού?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ναι ρε παιδακι μου, πανω απ'ολα ο νομος. Το καταλαβαμε.Χαίρομαι. Δεν ήταν και πολύ δύσκολο τελικά.
-
Γιατι δεν βγαινεις να διαδηλωσεις και για το βιασμο του ΚΟΚ απο τα προβατα του Freeday?
-
Συνήθως διαδηλώνουμε για πράγματα που μας ενοχλούν, όχι για όλα τα στραβά της οικουμένης. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θεωρώ λάθος, αλλά δεν με επηρεάζουν και απλά δεν ασχολούμαι, πέρα από την έκφραση της άποψης μου στο forum.
Γιατί δεν το κάνεις εσύ που έχεις όντως θέμα;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για αυτο και εγω θα πηγαινω με οσα γουσταρω μεχρι να φτιαξουν μεταβλητα ορια ταχυτητας, αναλογα με τις συνθηκες/κινηση κλπ.ή μέχρι να αρχίσεις να τρως κλήσεις κάθε μέρα, σωστά;
Συνθήκη δεν θα μπορούσε ας πούμε να είναι: κατοικημένη περιοχή + μη-κλειστός δρόμος-> όριο 50. Κι ας είναι η παραλιακή;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πάντως για τα ποδήλατα που χρησιμοποιούν δρόμους πρέπει να αρχίσει να ισχύει ο ΚΟΚ όπως και στα άλλα δίκυκλα, δηλαδή κλήσεις για απουσία κράνους...
Οι αναβάτες ποδηλάτων δεν υποχρεούνται να φορούν κράνος. Δεν είναι θέμα ΚΟΚ λοιπόν. Αν πας σε Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία κλπ με ποδήλατο και κράνος θα σε κοιτούν σαν εξωγήινο.
wat?
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Πάντως για τα ποδήλατα που χρησιμοποιούν δρόμους πρέπει να αρχίσει να ισχύει ο ΚΟΚ όπως και στα άλλα δίκυκλα, δηλαδή κλήσεις για απουσία κράνους...
Οι αναβάτες ποδηλάτων δεν υποχρεούνται να φορούν κράνος. Δεν είναι θέμα ΚΟΚ λοιπόν. Αν πας σε Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία κλπ με ποδήλατο και κράνος θα σε κοιτούν σαν εξωγήινο.
wat?
Πάντως όσους αλλοδαπούς ποδηλάτες συναντώ στον δρόμο όλοι φοράνε κράνος.
-
wat?
Ακριβώς όπως στο λέω:
(http://cityhallwatch.wordpress.com/2013 ... helmetlaw/) -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Για αυτο και εγω θα πηγαινω με οσα γουσταρω μεχρι να φτιαξουν μεταβλητα ορια ταχυτητας, αναλογα με τις συνθηκες/κινηση κλπ.
ή μέχρι να αρχίσεις να τρως κλήσεις κάθε μέρα, σωστά;
Συνθήκη δεν θα μπορούσε ας πούμε να είναι: κατοικημένη περιοχή + μη-κλειστός δρόμος-> όριο 50. Κι ας είναι η παραλιακή;
ακομα δεν εχεις καταλαβει οτι δεν μιλαω για αυτες τις περιστασεις και αυτους τους δρομους?
-
wat?
Ακριβώς όπως στο λέω:
(http://cityhallwatch.wordpress.com/2013 ... helmetlaw/)Ε νταξ τότενες...
εδιτ:
Στο μυαλό του ΧΛ 'In Amsterdam, a top-rated cyclist city, helmets are optional' == 'Αν πας σε Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία κλπ με ποδήλατο και κράνος θα σε κοιτούν σαν εξωγήινο.' -
Βλεπουμε οι ποδηλατες στο εξωτερικο χρησιμοποιουν παλαιου τυπου ποδηλατα ,ντυνονται σαν αθρωποι και οχι σαν να πανε σε αγωνες και δεν δινουν τα χιλιαδες ευρω οπως εδω οι δικοι μας οι βλαχοι,που θελουν 35 ταχυτητες,παναλαφρο σκελετο απο τα πιο ακριβα υλικα και βεβαια θελουν και ειδικα μπλουζακια να κρατανε τον ιδρωτα. Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα εβγαιναν με το ποδηλατο στην Ποσειδωνος γιατι ειναι λογικοι.
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Βλεπουμε οι ποδηλατες στο εξωτερικο χρησιμοποιουν παλαιου τυπου ποδηλατα ,ντυνονται σαν αθρωποι και οχι σαν να πανε σε αγωνες και δεν δινουν τα χιλιαδες ευρω οπως εδω οι δικοι μας οι βλαχοι,που θελουν 35 ταχυτητες,παναλαφρο σκελετο απο τα πιο ακριβα υλικα και βεβαια θελουν και ειδικα μπλουζακια να κρατανε τον ιδρωτα. Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα εβγαιναν με το ποδηλατο στην Ποσειδωνος γιατι ειναι λογικοι.αποβάλλουν
-
Ρε Ηλία, φτάνει με τα κόμπλεξ σου πια. Έχεις καταντήσει γραφικός.
-
Στο μυαλό του ΧΛ 'In Amsterdam, a top-rated cyclist city, helmets are optional' == 'Αν πας σε Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία κλπ με ποδήλατο και κράνος θα σε κοιτούν σαν εξωγήινο.'
Επειδή έχω πάει σε όλες αυτές τις χώρες αρκετές φορές είμαι σε θέση να γνωρίζω προσωπικά ότι είναι έτσι όπως στο γράφω. Έχεις προσωπική άποψη για το αντίθετο;
-
Στο μυαλό του ΧΛ 'In Amsterdam, a top-rated cyclist city, helmets are optional' == 'Αν πας σε Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία κλπ με ποδήλατο και κράνος θα σε κοιτούν σαν εξωγήινο.'
Επειδή έχω πάει σε όλες αυτές τις χώρες αρκετές φορές είμαι σε θέση να γνωρίζω προσωπικά ότι είναι έτσι όπως στο γράφω. Έχεις προσωπική άποψη για το αντίθετο;
E άμα έχεις πάει σε όλες αυτές τις χώρες πάω πάσο...
-
H αλήθεια είναι οτι ο ποδηλατοτραφήςς τουρίστας, το πρώτο πράγμα που κάνει μόλις πατήσει στην χώρα μας είναι να νοικιάσει ποδήλατο...
Τα ολλανδεζάκια ξαδέρφια μου, που στην χώρα τους μετακινούνται αποκλειστικά με ποδήλατο, εδώ φοβούνται... Ο λάππας βέβαια είναι άνετος, θεωρεί την ποδηλασία στον Κηφισό πις οφ κεικ...
Στην πολιτισμένη Ευρώπη, κράνος, ανακλαστικό μπουφάν και αξεσουάρ φοράνε μόνο οι Έλληνες τουρίστες
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]