-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ρε Elias T, έχεις κάτι προσωπικό με τους ποδηλάτες, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται; Σου φάγανε καμιά γκόμενα; Βλέπεις την κοιλιά σου να σου κρύβει τα παπούτσια σου και τους ζηλεύεις; Ζηλεύεις που έχει ακριβύνει η βενζίνη για τις μετακινήσεις σου και τα τσιγάρα για τη διασκέδασή σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να το ξεπεράσεις.Προσωπικο δεν εχω.Μικρος ειχα ενα ατυχημα με το ποδηλατο.Ενα αυτοκινητο επεσε επανω μου με αποτελεσμα να σπασω και τα δυο ποδια,στο ενα να κανω εγχειρηση ,να κατσω δυο μηνες στο νοσοκομειο.
Ταλαιπωρηθηκα τοσο πολυ και με την αποθεραπεια και μετα απο 18 μηνες ξανα χειρουργειο να μου αφαιρεσουν μια λαμα που μου ειχαν προσθεσει στο ενα ποδι.,επειδη δεν κολαγε το οστο απο μονο του.
Γιαυτο γραφω οτι το ποδηλατο, ιδιαιτερα σε κεντρικους δρομους ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ .
Δεν ειναι μοτοσυκλετα που μπορεις να κινηθεις στις ιδιες και μεγαλυτερες ταχυτητες απο αυτες των οχηματων,ουτε εχεις περιθωρια ελιγμου,ουτε μπορεις να κρατηθεις εαν καποιος σε χτυπησει απο πισω.
Οποιος δεν εχει βιωσει τετοιες καταστασεις ,δεν μπορει να αντιληφθει και νομιζει οτι απλα δεν θα τυχει σε αυτον.
Ειπα ,το ποδηλατο ειναι ωραιο χομπι,αλλα θελει ησυχους δρομους για να το ευχαριστηθεις και να μην κινδυνευεις .
Οταν ομως οδηγατε σε κεντρικους δρομους,οπου περνανε χιλιαδες οχηματα παντως τυπου και με υψηλες ταχυτητες,παιζετε με την ζωη σας αφου εξαρτιεστε απο τον καθε εναν(πιωμενο,μαστουρομενο,τρελαμενο,ανικανο,καυλογκαζο) και οχι αποκλειστικα απο τις κινησεις σας.
Με λιγα λογια γινεστε ΕΡΜΑΙΑ.
ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΤΕ ΤΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΤΕ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.Αυτα εχω να πω.
Τα υπολοιπα περι επαναστασης των ποδηλατων,δικαιωματων και συζητησεις του κωλου εαν ειναι εθνικη οδος ή ταχειας κυκλοφοριας κτλ τακουω βερεσε.
Αμα εγω μεινω αναπηρος και καταστρεψω την ζωη μου,δεν θα εχει κανενα νοημα εαν ημουν νομιμος ή παρανομος. -
Dimsabas,
τι σχεση εχουν ολα αυτα που γραφεις με τους μαλακες ποδηλατες? καμμιαΚλασικη Ελλαδα:
Πριν μερικα χρονια, προ κρισης, εβλεπες τυπους με ολο τον εξοπλισμο +νιονιο στο κεφαλι τους, να ποδηλατουν για σπορ και ως επακολουθο να λειτουργουν σωστα στην κινηση, και λογω ταχυτητας, και λογω ευελιξιας και λογω εμπειριας.Οι μονοι αλλοι ποδηλατες ηταν κατι τρισαθλιοι Πακιστανοι, Μπαγκλαντεσιανοι και ΝΑ Ασιατες γενικα με κατι χρεπια που πηγαιναν ψελνοντας, μπας και προλαβουν και δεν πανε αδιαβαστοι κλπ.
Fast forward...
Τωρα που αδειασε η τσεπη, ξαφνικα γεμισαμε 'ποδηλατες' 35αρηδες και πανω, που ειχαν αυτοκινητο απο τα 18 και εχουν να καβαλησουν ποδηλατο απο τα 12, πανε σα μαλακες, δεν ακολουθουν ουτε τα στοιχειωδη του ΚΟΚ, εχουν γραμμενη στη σελα τους ακομα και την προσωπικη τους ασφαλεια, και αν γινει κανα μαγικο τρυκ και πεσει η βενζινη καμμια 20αρια λεπτα τα ποδηλατα τους θα σκουριασουν απο την αχρηστια γιατι θα επιστρεψουν στο αυτοκινητο που τωρα δε συμφερει.
Και καθομαστε και τους λιβανιζουμε κιολας, τους πλεκουμε εγκωμια οτι ειναι 'το μελλον' και 'συμβαλλουν στο κυκλοφοριακο', 'Ευρωπη' -
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
...
Αυτα εχω να πω.Αυτά που λες ισχύουν για οποιονδήποτε βγαίνει στο δρόμο, είτε είναι πεζός (επίσης πολύ υψηλή θνησιμότητα από τροχαία ατυχήματα) είτε σε μηχανή είτε σε αυτοκίνητο. Στατιστικά, σε σχέση με πεζούς, μηχανόβιους, αυτοκινητιστές, οι ποδηλάτες έχουν τη χαμηλότερη θνησιμότητα. Αλλά δε θέλω να εστιάσουμε εκεί, να μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο παράθεσης στατιστικών στοιχείων. Σημασία έχει πως όποιος χρησιμοποιεί οποιονδήποτε δρόμο, οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο, αναλαμβάνει κάποιο ρίσκο.
Αν στα 18 σου είχες πάθει σοβαρό ατύχημα με μηχανάκι ή με αυτοκίνητο ή με τρένο ή με πλοίο ή με αεροπλάνο, δε θα το έκανε πιο επικίνδυνο από τώρα που δεν καταφέρεσαι εναντίον τους. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Dimsabas,
τι σχεση εχουν ολα αυτα που γραφεις με τους μαλακες ποδηλατες? καμμιαΚλασικη Ελλαδα:
Πριν μερικα χρονια, προ κρισης, εβλεπες τυπους με ολο τον εξοπλισμο +νιονιο στο κεφαλι τους, να ποδηλατουν για σπορ και ως επακολουθο να λειτουργουν σωστα στην κινηση, και λογω ταχυτητας, και λογω ευελιξιας και λογω εμπειριας.Οι μονοι αλλοι ποδηλατες ηταν κατι τρισαθλιοι Πακιστανοι, Μπαγκλαντεσιανοι και ΝΑ Ασιατες γενικα με κατι χρεπια που πηγαιναν ψελνοντας, μπας και προλαβουν και δεν πανε αδιαβαστοι κλπ.
Fast forward...
Τωρα που αδειασε η τσεπη, ξαφνικα γεμισαμε 'ποδηλατες' 35αρηδες και πανω, που ειχαν αυτοκινητο απο τα 18 και εχουν να καβαλησουν ποδηλατο απο τα 12, πανε σα μαλακες, δεν ακολουθουν ουτε τα στοιχειωδη του ΚΟΚ, εχουν γραμμενη στη σελα τους ακομα και την προσωπικη τους ασφαλεια, και αν γινει κανα μαγικο τρυκ και πεσει η βενζινη καμμια 20αρια λεπτα τα ποδηλατα τους θα σκουριασουν απο την αχρηστια γιατι θα επιστρεψουν στο αυτοκινητο που τωρα δε συμφερει.
Και καθομαστε και τους λιβανιζουμε κιολας, τους πλεκουμε εγκωμια οτι ειναι 'το μελλον' και 'συμβαλλουν στο κυκλοφοριακο', 'Ευρωπη'Μαζί σου. Όταν λέω ποδηλάτες, εννοώ τους συνειδητοποιημένους και θέλω να πιστεύω ότι σε αυτούς ανήκω. Τα μπουμπούκια δεν τα θεωρώ άξια να φέρουν τον τιμητικό όρο. Αλλά όταν ο Elias T τσουβαλιάζει άπαντες, θεωρώ ότι καταφέρεται και εναντίον των συνειδητοποιημένων. (που μεταξύ μας, κι ανάμεσά τους υπάρχουν ζωντόβολα. Όπως αυτό που ανέφερα στην προηγούμενη σελίδα)
-
-
Αναφερθηκα συγκεκριμενα στην κινηση σε κεντρικους δρομους.Το ρισκο παντα υπαρχει αλλα οταν απο μονοι μας το αυξανουμε ,τοτε παιζουμε με την τυχη μας,για να μην πω καμια αλλη κουβεντα και γινω κακος.
Πανω στο ποδηλατο εισαι και πιο ευαλωτος απ οτι σε αλλο οχημα. -
Η πλειοψηφια ειναι τα 'μπουμπουκια', μαστορα. Τι να κανουμε. Εγω για αλλη μια φορα θα πω, δεν σας κανει εντυπωση που 'σας' τα χωνει καποιος που σας λεει οτι κανει ποδηλατο, στους ιδιους δρομους και διαδρομες μαλιστα?
Οταν βεβαια πετας σποντιτσα οτι 'κοιτα, και στη παραλιακη θα μπορουσες να πεις οτι τα αυτοκινητα ενοχλουν και δεν θα επρεπε να τα χρησιμοποιουν (ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ρε μαστορα...), γιατι μεταξυ αλλων χαλανε και τη ποδηλαταδα μας', πως θες να σε αντιμετωπιζουν? Ως συνειδητοποιημενο ποδηλατη?
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Dimsabas,
Fast forward...
Και καθομαστε και τους λιβανιζουμε κιολας, τους πλεκουμε εγκωμια οτι ειναι 'το μελλον' και 'συμβαλλουν στο κυκλοφοριακο', 'Ευρωπη'Μαζί σου. Όταν λέω ποδηλάτες, εννοώ τους συνειδητοποιημένους και θέλω να πιστεύω ότι σε αυτούς ανήκω. Τα μπουμπούκια δεν τα θεωρώ άξια να φέρουν τον τιμητικό όρο. Αλλά όταν ο Elias T τσουβαλιάζει άπαντες, θεωρώ ότι καταφέρεται και εναντίον των συνειδητοποιημένων. (που μεταξύ μας, κι ανάμεσά τους υπάρχουν ζωντόβολα. Όπως αυτό που ανέφερα στην προηγούμενη σελίδα)
Χωρις να εχω προσωπικο ενδιαφερον για το θεμα, με τον καιρο εχω παρακολουθησει μερικες φορες τι γραφεις, και η διαφορα σου (και μερικων αλλων εδω) με τους σιτεμενους υπερασπιστες του ΝΟΜΙΜΟΥ δικαιωματος της ποδηλασιας οπου να'ναι και όπως νά'ναι, because Ευρωπη/κυκλοφοριακο/νομιμοτητα/μπολιτισμος κλπ, τουλαχιστον στο γραπτο λογο, ειναι κατι παραπανω απο εμφανης. Καταλαβαινω την αντιδραση σου σε αυτα που λεει ο EliasT αλλα τη θεωρω αντανακλαστικη. πχ οι ερασιτεχνες ηλικιωμενοι μπορει να τσαντιστουν αν τους πεις οτι 'οι γεροι δεν ξερουν κιθαρα', ο Keith Richards δε θα καταδεχτει καν να γυρισει το κεφαλι να απαντησει....
Εκανα και εγω ποδηλατο (πηγαινε ελα στη δουλεια ή στην ευρυτερη γειτονια) πριν 15+ χρονια, και θεωρω οτι τα πραγματα τωρα ειναι χειροτερα για τους ποδηλατες. Πιο πολλα οχηματα στο δρομο, με πιο φτωχους, πιο πεινασμενους (αρα και τσαντισμενους) οδηγους... και αντι η κουβεντα να περιστρεφεται γυρω απο 'ρε παιδια πειτε κανα κολπο να κανουμε την αναγκη/καβλα/δουλεια μας και να τη γλυτωσουμε εν τω μεταξυ, μη μας θαψουν μαζι με το ποδηλατο', συζηταμε περι νομιμοτητας.
-
παιδια θερμη παρακληση να μην τσουβαλιαζουμε
-
Χρειάζεται άραγε να είναι κανείς 'συνειδητοποιημένος ποδηλάτης', (ή 'συνειδητοποιημένος οδηγός', ή 'συνειδητοποιημένος αναβάτης μηχανής') για να πάει από το Α στο Β με το μέσο που επιλέγει στην πόλη του; Αν δηλαδή κάνει λιγότερα από χ χιλιόμετρα τον χρόνο, αν δεν τσουλάει από τα 10 του, ή αν δεν πηγαίνει τουλάχιστον μια φορά τον μήνα στα Μέγαρα, δεν δικαιούται να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητο, ή να αποφασίσει μια μέρα ότι θα πηγαίνει στην δουλειά του -ή στην βόλτα του- με το ποδήλατο;
Anyway, διαβάζουμε ΟΜΟΡΦΕΣ απόψεις σε αυτό το νήμα.
-
Οχι ρε φιλε, δεν μπορει να μου πουλαει ποδηλαταδα, οικολογια, επανασταση και υφακι 'εξω τα αυτοκινητα απο τους δρομους γιατι μας χαλανε τη βολτα' αυτος που ανακαλυψε χθες το ποδηλατο επειδη ετσι κανουν οι φιλοι του ή επειδη ετσι μπορει να γαμησει.
-
Με μια μικρή διαφορά. Εδώ αυτό που διαβάσαμε είναι έξω τα ποδήλατα από τους δρόμους. Τώρα μαθαίνουμε και ότι το ποδήλατο είναι τρόπος να γ@μήσει κανείς.
Ενώ το αυτοκίνητο ας πούμε είναι το εργαλείο του λαού.
-
Αυτο που διαβαζεις εδω (αν θελεις να καταλαβεις) ειναι οτι δεν ειναι ολοι οι δρομοι ιδιοι και δεν μπορεις να κανεις ποδηλαταδα σε ολους τους δρομους, για συγκεκριμενους λογους. Εκτος βεβαια αν μιλαμε για 'ΕΝΑ' ποδηλατο που ειναι ευκολο να προσπερασεις . Δεν προσφερονται ρε φιλε, τι να κανουμε?
Απο κει και περα αν δεν ξερεις οτι το ποδηλατο εχει γινει και τροπος για να γαμησεις, τοτε δεν εισαι στο επιπεδο που θες να πιστευουμε...
-
Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει λιγότερο το τι 'πιστεύετε'. Το ποδήλατο είναι μέσο μεταφοράς και η χρήση του επιτρέπεται σε κάποιους δρόμους, απαγορεύεται σε κάποιους άλλους. Σε αυτούς που επιτρέπεται θα κινείται ελεύθερα όποιες ώρες θέλουν οι αναβάτες. Είτε σου αρέσει αυτό, είτε όχι.
-
Ναι ρε τα ειπαμε, και εγω θα περναω απο διπλα σας με +οσο λεει το οριο (για να μη πουμε +οσο λεει η λογικη) και οτι λαχει, ειτε σου αρεσει αυτο ειτε οχι.
-
Δεν με ενδιαφέρει βασικά. Αν τηρείς τον ΚΟΚ (όρια ταχύτητας, αποστάσεις ασφαλείας από προπορευόμενους, μεγάλες αποστάσεις ασφαλείας από δικυκλιστές, μη απότομες αλλαγές λωρίδων κλπ) κανείς δεν θα τρομάζει και όλοι θα είναι ασφαλείς.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει λιγότερο το τι 'πιστεύετε'. Το ποδήλατο είναι μέσο μεταφοράς και η χρήση του επιτρέπεται σε κάποιους δρόμους, απαγορεύεται σε κάποιους άλλους. Σε αυτούς που επιτρέπεται θα κινείται ελεύθερα όποιες ώρες θέλουν οι αναβάτες. Είτε σου αρέσει αυτό, είτε όχι.Ενταξει, θα σου παρω σοκολατα, μη πετας τα παιχνιδια εξω απο την κουνια.
-
Ειδες τι εκανες,πεταξες τα παιχνιδια απτην κουνια.
Θα τα δει ο Κασευ και θα σε κανει ντα.
Μπεμπη ε μπεμπη.
Φαε την σοκολατα σου τωρα και αμα εισαι καλο παιδι θα σου παρουμε και κρανος να φορας.
Μπεμπη. -
Λαππας
εχουμε πει πολλες φορες οτι πολλοι νομοι ειναι λαθος, και ειμαι αρκετα σιγουρος οτι εχεις συμφωνησει και εσυ. Τελικα καταληγουμε στο 'πολλοι νομοι ειναι λαθος εκτος αν με συμφερει οποτε ειναι σιγουρα σωστος'. Και ρωταω λοιπον εγω, αν αυριο καποιοι ερχονταν στα συγκαλα τους και αλλαζαν τον ΚΟΚ λεγοντας 'τα ποδηλατα απαγορευονται στους αυτοκινητοδρομους και στους δρομους ταδε, δεινα κλπ', εσυ θα το δεχοσουν αδιαμαρτυρητα (αφου 'τωρα ειναι παρανομο' και τοσο καιρο μας εχεις ζαλισει τα @@ για το νομιμο της ποδηλασιας εκει), ή θα τα εγραφες ολα στα @@ σου και θα εκανες ποδηλατο γιατι 'το ποδηλατο ειναι το φαρμακο απεναντι στον καρκινο των ΙΧ', και θα συμμετειχες και στις καγκουροπαρελασεις διαμαρτυριας που θα ακολουθουσαν?
-
Πιθανόν κάποιοι νόμοι να είναι λάθος. Σίγουρα όμως δεν είναι λάθος οι νόμοι που επιτρέπουν την κίνηση των ποδηλάτων στην πόλη τους, σε δρόμους που είναι γεμάτοι διαβάσεις, φανάρια, περίπτερα, πεζούς κλπ.
Αν παρόλα αυτά, μέσα στον παραλογισμό αυτής την χώρας αύριο έβγαινε ένας νόμος με τον οποίο απαγορευόταν η κίνηση των ποδηλάτων σε τέτοιους δρόμους, θα μάζευα όσους γνωστούς μπορούσα και θα κινούσαμε γη και ουρανό για να τον αλλάξουμε.
Μην ανησυχείς όμως, δεν θα χρειαστεί.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]