-
Ρε παιδιά, νομίζω οτι οι περισσότεροι εδω μεσα ειναι ενήλικες, και στο δρόμο οι άλλοι οδηγόι ειναι και αυτοί ενηλικες, έτσι δεν είναι?
Ως ενηλικες οφείλουμε να γνωριζουμε οτι ο χαρακτήρας μας έχει ήδη διαμορφωθεί απο τα 15 μας, να μην πώ απο τα 12, και οτι αλλαγή υπάρξει στα επόμενα χρόνια θα ειναι σε μορφή λούστρου κσι σε μικροπράγματα. Ο γκρινιάρης θα συνεχίσει να ειναι γκρινιάρης κλπ. Οι άνθρωποι ΔΕΝ αλλαζουν. Ειμαι σιγουρος οτι καποιους απο εδω τους έδειρε ο πατερας τους επειδή αργησαν το βράδυ (ειδικα παλίοτερες εποχες, 'δε θα μου γινεις αλήτης εσυ' κλπ). Μη μου πειτε οτι δεν ξανααργήσατε ποτε?
Ο 40χρονος δεκαπενταμ@λ@καςτης οκάς που σταθμεύει στη μεση του δρομου για προπο ή ψωμί ή οτιδήποτε, εχει διαμορφώσει χαρακτήρα καιρό πριν. Δεν θα τον αλλάξει επειδή έφαγε ξύλο. Ακόμα και ο vigilante Kacey, (που καλα κανει και το πολεμάει αφού θέλει) του έσπασαν το σαγόνι και δεν αλλαξε συμπεριφορά. Γιατι να αλλαξει ο πανίβλακας ανθυποχιμπατζής που οδηγει ένα αυτοκίνητο?
Εννοώ το ξύλο δεν είναι λύση. Προσφέρει ιδανικές στιγμές ικανοποίησης σε όποιον το δίνει και μεχρι εκεί. Δεν αλλαζει όμως ο κόσμος έτσι. Είναι ωράιες οι ταινίες στην τηλεόραση, αλλα το να μη μπορείς να φας καλά σε 20 χρόνια απο τώρα γιατι κάποτε καποιος σου έσπασε το σαγόνι και τιμωρήθηκε μετα... ε και λοιπόν? Αυτός θα μασάει μια χαρά.
Α και επειδή απο πανω τσακώνονται την ώρα που το γράφω, με υποθετικα επιχειρηματα τυπου κολοκυθιάς, ας πώ και εγώ την τδική μου εκδοχή:
Ειναι καλύτερο να σου κακοποιήσουν το παιδί ή να μεγαλώσει χωρίς πατέρα? Γιατι οι τύποι που θα θελουν να κανουν κατι τετοιο θα σε σφάξουν και μετα θα το κάνουν έτσι και αλλιώς. Οποτε θα ειναι ΚΑΙ κακοποιημένο ΚΑΙ ορφανό. Λέμε τώρα....
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
αν πανε να σε κλεψουνε θα τους δειρεις?
Αν αυτοί που πάνε να σε κλέψουνε έχουνε και μαχαίρι; Θα τους δείρεις;
αμα μπουν οι τουρκοι που θα χουνε αρματα και πολυβολα τι σκατα θα κανεις?
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Αυτή η ερώτηση έχει απαντηθεί έμμεσα.
Θα στήσει κ@λ@, τον δικό του ή τον παιδιών του προκειμένου να την γλιτώσει με λιγότερες συνέπειες.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Τι κι αν έρχονται, φοβούνται οι αντριωμενοι;
Youtube Video -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Που στο διάολο κολλάει αυτό;
-
Ενταξει, καποια ασφαλεια σας εχει καει κ δεν το εχετε παρει χαμπαρι...Ρε μαγκες, στα αρχιδια μου το σαγονι. Τι δεν καταλαβαινετε?
octavia, εγω μπορει να κανω καποιο ΛΑΘΟΣ ενω οδηγω, αν ΟΝΤΩΣ εχω κανει λαθος θα το αναγνωρισω κ θα απολογηθω. Οπως θα το δεχτω κ απο τον απεναντι. Εδω μιλαμε για εσκεμμενες μαλακιες κ απειλη ξυλου αν δεν τις επιτρεψεις επειδη ετσι εχουν μαθει να κανουν μερικα διποδα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ενταξει, καποια ασφαλεια σας εχει καει κ δεν το εχετε παρει χαμπαρι...Ρε μαγκες, στα αρχιδια μου το σαγονι. Τι δεν καταλαβαινετε?octavia, εγω μπορει να κανω καποιο ΛΑΘΟΣ ενω οδηγω, αν ΟΝΤΩΣ εχω κανει λαθος θα το αναγνωρισω κ θα απολογηθω. Οπως θα το δεχτω κ απο τον απεναντι. Εδω μιλαμε για εσκεμμενες μαλακιες κ απειλη ξυλου αν δεν τις επιτρεψεις επειδη ετσι εχουν μαθει να κανουν μερικα διποδα.
Αν μου επιτεθεί κανείς θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με κάθε τρόπο. Τώρα αν ο άλλος μείνει στα λόγια προτιμώ να μείνω στα λόγια και εγώ.
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Διάβασε τι λες kacey. Δεν έκανες το μαλάκα και σε σπάσανε στο ξύλο. Δηλαδή συναντάς ένα ζώο που κάνει μαλακία και σε κάνει και τόπι στο ξύλο καπάκι και παρόλα αυτά λες ότι είσαι περήφανος για αυτό. Εγώ δεν θα το χαιρόμουν και πολύ. Μου φένεται παλαβό άλλα τουλάχιστο τα βάζεις με όλους και όχι μόνο πιο αδύναμους και αυτό είναι ας πούμε τίμιο.Κατ'αρχας να ξεκαθαρισουμε οτι δεν 'νιωθω περηφανος που με εσπασε στο ξυλο', αλλα 'τα εχω καλα με τον εαυτο μου που δεν ανεχτηκα τη συμπεριφορα του κ το αποτελεσμα του ξυλου με αφηνει παγερα αδιαφορο', με το σημαντικοτερο να ειναι οτι αν ειχα κανει πισω ΔΕΝ θα τα ειχα καλα με τον εαυτο μου. Απο κει κ περα:
Αν μου επιτεθεί κανείς θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με κάθε τρόπο. Τώρα αν ο άλλος μείνει στα λόγια προτιμώ να μείνω στα λόγια και εγώ.
Σε εκεινο το μεσοδιαστημα, που περιμενεις να δεις τι προθεσεις εχει ο αλλος, ειναι που τρως το ξυλο...Ακου κ καποιον που ξερει. Αυτο που λες ειναι το χειροτερο που μπορεις να κανεις. Ή κανεις απο την αρχη το μαλακα, ή πας ετοιμος για ολα κ του δειχνεις απο την αρχη οτι πας ετοιμος για ολα, με πολυ πειστικο τροπο. Δεν ειναι αναγκη να ξεκινησεις σπαζοντας του τα μουτρα για να κανεις το δευτερο ομως.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Διάβασε τι λες kacey. Δεν έκανες το μαλάκα και σε σπάσανε στο ξύλο. Δηλαδή συναντάς ένα ζώο που κάνει μαλακία και σε κάνει και τόπι στο ξύλο καπάκι και παρόλα αυτά λες ότι είσαι περήφανος για αυτό. Εγώ δεν θα το χαιρόμουν και πολύ. Μου φένεται παλαβό άλλα τουλάχιστο τα βάζεις με όλους και όχι μόνο πιο αδύναμους και αυτό είναι ας πούμε τίμιο.
Κατ'αρχας να ξεκαθαρισουμε οτι δεν 'νιωθω περηφανος που με εσπασε στο ξυλο', αλλα 'τα εχω καλα με τον εαυτο μου που δεν ανεχτηκα τη συμπεριφορα του κ το αποτελεσμα του ξυλου με αφηνει παγερα αδιαφορο', με το σημαντικοτερο να ειναι οτι αν ειχα κανει πισω ΔΕΝ θα τα ειχα καλα με τον εαυτο μου. Απο κει κ περα:
Σε εκεινο το μεσοδιαστημα, που περιμενεις να δεις τι προθεσεις εχει ο αλλος, ειναι που τρως το ξυλο...Ακου κ καποιον που ξερει. Αυτο που λες ειναι το χειροτερο που μπορεις να κανεις. Ή κανεις απο την αρχη το μαλακα, ή πας ετοιμος για ολα κ του δειχνεις απο την αρχη οτι πας ετοιμος για ολα, με πολυ πειστικο τροπο. Δεν ειναι αναγκη να ξεκινησεις σπαζοντας του τα μουτρα για να κανεις το δευτερο ομως.
Στο δεύτερο ίσως έχεις δίκιο άλλα αν επιτεθείς πρώτος και ο άλλος είναι πιο αδύναμος μπορεί να του προκαλέσεις καμιά ζημιά ή αν είναι πολύ δυνατός να σου προκαλέσει καμιά ζημιά. Και αν υπάρχουν άτομα μπροστά ίσως έχεις τρεχάματα σε αστυνομία - νοσοκομεία. Πάντως ζώα υπάρχουν πολλά στους δρόμους άλλα άτομα με πρόθεση να δείρουν πιστεύω/ελπίζω να μην είναι πάρα πολλά. Αν μπορεί κάτι να λυθεί με τα λόγια είναι καλύτερο από το να λυθεί με το ξύλο.
ΥΓ: Δες video με ρώσικα ζώα να λύνουν τις διαφορές τους με ξύλο
http://www.youtube.com/watch?v=Ox7Ua1sx ... BGepauBB0o
Κέρδισαν κάτι; Ούτε το πρόβλημα μοιάζει να λύσαν. -
Ωχουυυυυ:
- δεν ειναι αναγκη να του σπασεις τα κοκκαλα για να περασεις το μηνυμα, ουτε καν να ξεκινησεις ετσι.
- Οχι, γιατι αυτη ειναι η καθημερινοτητα τους. Ειναι συνηθισμενοι στο να συμβαινει αυτο. Η καθημερινοτητα του Ελληνα τραμπουκου ειναι να απειλει με ξυλο κ να περναει ετσι το δικο του, γιατι εχει μαθει οτι οταν το κανει αυτο ο απεναντι θα κανει πισω. Οταν του ανατρεψεις αυτη την πραγματικοτητα, κ βρεθει στο απεναντι ακρο (στο receiving end που λενε κ οι φιλοι μας οι Αμερικανοι), θα αλλαξουν πολλα.
-
θυμάστε για τον κωλόγερο που έλεγα ότι βάζει κουβά για να κρατήσει θέση για τον γιόκα του;
ε λοιπόν έρχομαι σήμερα στο γραφείο και βλέπω τον κουβά σε πιο μπροστά θέση. ε οκ είπα ως εδώ δε πάει άλλο, τον έβγαλα και μπήκα. Έκανα τον μαλάκα 5 χρόνια και δε τον ενοχλούσα που το έβαζε μπρος στο σπίτι του, αλλά δώσε θάρρος του χωριάτη λένε...
Δε τον έχω πετύχει ακόμα, αλλά αν τολμήσει και πει κάτι ..
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
θυμάστε για τον κωλόγερο που έλεγα ότι βάζει κουβά για να κρατήσει θέση για τον γιόκα του;ε λοιπόν έρχομαι σήμερα στο γραφείο και βλέπω τον κουβά σε πιο μπροστά θέση. ε οκ είπα ως εδώ δε πάει άλλο, τον έβγαλα και μπήκα. Έκανα τον μαλάκα 5 χρόνια και δε τον ενοχλούσα που το έβαζε μπρος στο σπίτι του, αλλά δώσε θάρρος του χωριάτη λένε...
μπορείς να πάρεις τον κουβά και να τον πετάξεις στα σκουπίδια. (άλλωστε τι δουλειά έχει ένας κουβάς στο δρόμο? βγήκε να πάρει αέρα? )
-
Στην προηγούμενη γειτονιά που έμενα πριν από καμιά 20αρια χρόνια, ακριβώς απέναντι υπήρχε μια μονοκατοικία.
Πάντα έβαζαν οι γονείς δύο δοχεία (από αυτα τα 20λιτρα του λαδιού), για να φυλάξουν θέση στον γυιό τους ώστε να παρκάρει μονιμως μπροστα στο σπίτι τους.
Εαν έφτανα και δεν είχε άλλη θέση, πέταγα τα δοχεία στα σκουπίδια και πάρκαρα κανονικά.
Περιμενα πότε θα μου πούν κάτι για να ακούσω και την δικαιολογία που θα έβρισκαν. Παρ όλα αυτά έκαναν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και απλώς αντικαθιστούσαν τα δοχεία.
Το περίεργο ήταν, που έβρισκαν τόσα δοχεία...και ήταν και μισογεμάτα! (με νερό υποθετω, εκτος κι αν τους πέταγα το λάδι ) -
Δεν ξέρω ρε παιδιά έχετε δίκιο και οι μεν και οι δε... Δυστυχώς δεν είμαι τύπος που ορμάει να ρίξει ξύλο πρώτος εκτός αν έρθει ο άλλος πρώτα οπότε θολώνω και δε νιώθω προκειμένου να προστατεύσω όποιον έχω δίπλα μου και δε σκέφτομαι σωματικές ή νομικές συνέπειες. Αλλά για να το έκανα αυτό θα έπρεπε να αρχίσει πρώτος. Από την άλλη δε νιώθω καλά που υποχώρησα επικροτώντας τον τραμπουκισμό.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
θυμάστε για τον κωλόγερο που έλεγα ότι βάζει κουβά για να κρατήσει θέση για τον γιόκα του;ε λοιπόν έρχομαι σήμερα στο γραφείο και βλέπω τον κουβά σε πιο μπροστά θέση. ε οκ είπα ως εδώ δε πάει άλλο, τον έβγαλα και μπήκα. Έκανα τον μαλάκα 5 χρόνια και δε τον ενοχλούσα που το έβαζε μπρος στο σπίτι του, αλλά δώσε θάρρος του χωριάτη λένε...
Κλασική περιπτωση.
Στις γειτονιες που μεγάλωσα βαζουν και καρέκλες ασπρες γυφτικες, κουτιά απο μπογια με τσιμέντο μέσα και σημα στρογγυλό 'ΜΙ ΜΠΑΡΚΑΡΕΤΕ', 'ΝΟ ΠΑΡΚΙΝ' και τετοια, να αναφέρω και τους κλεμμενους πορτοκαλί κώνους?Μολις προχτες ειδα οτι κάρφωσαν στο οδόστρωμα και το κλασικο κυκλικό σιδερο με λουκέτο που βάζουν στα παρκινγκ.
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Δεν ξέρω ρε παιδιά έχετε δίκιο και οι μεν και οι δε... Δυστυχώς δεν είμαι τύπος που ορμάει να ρίξει ξύλο πρώτος εκτός αν έρθει ο άλλος πρώτα οπότε θολώνω και δε νιώθω προκειμένου να προστατεύσω όποιον έχω δίπλα μου και δε σκέφτομαι σωματικές ή νομικές συνέπειες. Αλλά για να το έκανα αυτό θα έπρεπε να αρχίσει πρώτος. Από την άλλη δε νιώθω καλά που υποχώρησα επικροτώντας τον τραμπουκισμό.Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
βασικά δεν χρειάζεται να το τραβάς στα άκρα. Μπορείς όταν δε βρίσκεις θέση και γυρίζεις σαν το χαζό, να τους πεις και ευχαριστώ που σου κρατούσαν τη θέση.
Επίσης μπορείς κάποιες ανύποπτες στιγμές να παίρνεις τα 'σκουπίδια' που αφήνουν και να τα πετάς στα σκουπίδια.Ο κόσμος δεν είναι χαζός. Θα το πιάσει το μήνυμα. Δε χρειάζεται να παίξεις ξύλο ή να βριστείς για να δείξεις στον άλλο ότι κάνει λάθος.
Γενικά αυτά τα περί ντενεκέδων κτλ που 'κρατάνε τη θέση για να γυρίσω να παρκάρω όταν γυρίσω' είναι περισσότερο 'βρίσκω και τα κάνω' και αφού δε μιλάει κανείς, το σύστημα συνεχίζεται.
Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αφήνεις το πρόβλημα να διαιωνίζεται και ξαφνικά μετά από 5-6 χρόνια να στη δώσει και να αρχίσεις να φωνάζεις που βάζει ο άλλος το χ-ψ σκουπίδι του για να κρατάει θέση στάθμευσης. (η συνήθεια είναι δύσκολο χούι και κόβεται ακόμα πιο δύσκολα ασχέτως αν έχεις δίκιο ή άδικο) -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μολις προχτες ειδα οτι κάρφωσαν στο οδόστρωμα και το κλασικο κυκλικό σιδερο με λουκέτο που βάζουν στα παρκινγκ.Aπό προχτες έπρεπε να είχες πάρει την αστυνομία λοιπόν.
-
Οχι αστυνομια:
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μολις προχτες ειδα οτι κάρφωσαν στο οδόστρωμα και το κλασικο κυκλικό σιδερο με λουκέτο που βάζουν στα παρκινγκ.
Βρες το τοπικο δημοτικο διαμερισμα που ανηκει ο δρομος σου (υποθετω οτι αυτο εγινε καπου κοντα σου), κ πηγαινε κ κανε καταγγελια. Ανωνυμη. 'Γεια σας, στην οδο ταδε καποιος εχει κανει αυτο το πραγμα'. Θα πανε, θα βρουν ποιος ειναι κ θα του σκισουν τον πατο, κ μετα θα το ξυλωσουν. Αν δεν βρουν ποιος ειναι, απλα θα το ξυλωσουν (κ τσουζει, γιατι κοστιζει λεφτα αυτο το Π).
Εγγυημενο αποτελεσμα. Avel, το δικο μας στην Αχαρνων εξαφανιστηκε, σωστα?
-
η βαλε κολλα στο λουκετο και γραφτο σε καμερα να το δουμε κι εμεις.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι αστυνομια:Μολις προχτες ειδα οτι κάρφωσαν στο οδόστρωμα και το κλασικο κυκλικό σιδερο με λουκέτο που βάζουν στα παρκινγκ.
Βρες το τοπικο δημοτικο διαμερισμα που ανηκει ο δρομος σου (υποθετω οτι αυτο εγινε καπου κοντα σου), κ πηγαινε κ κανε καταγγελια. Ανωνυμη. 'Γεια σας, στην οδο ταδε καποιος εχει κανει αυτο το πραγμα'. Θα πανε, θα βρουν ποιος ειναι κ θα του σκισουν τον πατο, κ μετα θα το ξυλωσουν. Αν δεν βρουν ποιος ειναι, απλα θα το ξυλωσουν (κ τσουζει, γιατι κοστιζει λεφτα αυτο το Π).
Εγγυημενο αποτελεσμα. Avel, το δικο μας στην Αχαρνων εξαφανιστηκε, σωστα?
λάθος quote
και τι θα κάνουν; θα στείλουν ασφαλίτικο περιπολικό να κρατάει σκοπιά να περιμένει πότε θα τον πιάσουν επ'αυτοφώρω να βάζει τον κουβά ?
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]