-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Υπαρχει περιπτωση αν γινει τετοιο περιστατικο, να ερθει η αστυνομια και να βεβαιωσει το συμβαν; Και μετα εχω δικαιωμα να παω δικαστικα ή δεν αξίζει και καλυτερα να το βαλω φωτια;Εγώ, σε περίπτωση που ξαναγίνει ζημιά (είναι θέμα χρόνου) θα επισκεφτώ τον γονέα και θα ζητήσω αποζημίωση. Αν αρνηθεί, καλώ αστυνομία πάραυτα. Όλα αυτά σε περίπτωση που δε θολώσει το μάτι (γιατί τότε θα πληρώσει με το ίδιο νόμισμα). Και η υπομονή έχει τα όριά της.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
είτε αυτό λέγεται μπάλα που καταστρέφει ολοσχερώς την οροφή (και πολλές φορές στραβώνει και το πλαίσιο), -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
είτε αυτό λέγεται μπάλα που καταστρέφει ολοσχερώς την οροφή (και πολλές φορές στραβώνει και το πλαίσιο),
-
αάάάάάάά πές ετσι...!!
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Αν αρνηθεί, καλώ αστυνομία πάραυτα.
Θα σου προτεινα να το κανεις κατευθειαν, πριν πας στους γονεις, αφου τη μια φορα σου επαιξαν πουστια....
Η ασφελεια για κακοβουλες - τρομοκρατικες ενεργειες τα περιλαμβανει αυτα;Αν είναι οι ίδιοι, εννοείται.
Σχετικά με την ασφάλεια, δε νομίζω πως τα περιλαμβάνει. Στην ασφαλιστική που είχα ρωτήσει, ούτε η μικτή κάλυπτε τη ζημιά.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Υ.Γ. Όταν κάποιος αφήνει το αυτοκίνητο του στον δρόμο, προφανώς και πρέπει να γνωρίζει το ρίσκο είτε αυτό λέγεται μπάλα που καταστρέφει ολοσχερώς την οροφή (και πολλές φορές στραβώνει και το πλαίσιο), είτε παρκάρισμα ξανθιάς, είτε γκραφίτι, είτε....
Δε σημαίνει όμως ότι αυτός που θα προκαλέσει τη ζημιά είναι άμοιρος ευθυνών.
Αν σε τρακάρει η ξανθιά θα ζητήσεις να σε αποζημιώσει. Εξάλλου γι αυτό πληρώνει την ασφάλεια.
Αν σου ζωγραφίσει ένα παιδί με γκράφιτι το αυτοκίνητο, θα αναζητήσεις τους γονείς για να σε αποζημιώσουν (;).
Αν ανέβει το παιδάκι στο αυτοκίνητο και σου βουλιάξει την οροφή (έχω δει σε γείτονα αν γίνεται), θα αναζητήσεις τους γονείς για να σε αποζημιώσουν (;).Κι εγώ έχω παιδί αλλά σέβομαι και την περιουσία του άλλου και δε θα το αφήσω να παίξει μπάλα δίπλα στο αυτοκίνητο του γείτονα (χωρίς τη συγκατάθεσή του, αν θέλει να το χρησιμοποιήσουμε για τέρμα), ούτε θα το αφήσω με ένα ψαλίδι στο χέρι να φέρνει βόλτα στα πάρκινγκ (το έχω δει κι αυτό).
Με λίγα λόγια, υπομονή. Στην Ελλάδα ζούμε. Έχουμε μόνο δικαιώματα και μηδενικές υποχρεώσεις.
Ρε συ, να μιλάμε σοβαρά. Έχω πετύχει τα αυτοκίνητα που χτυπημένα/γρατζουνισμένα πάνω από δέκα φορές. Ποτέ δεν βρήκα σημειωμα για αποζημείωση. Στην οικογένεια μου, δύο χριστιανοί μας ενημερώσανε ότι μας χτύπησαν, και ανέλαβαν τις ευθύνες τους, και μάλλον αυτοί είναι οι εξαιρέσεις. Εχτές έμαθα για φίλο που του χτύπησαν το αυτοκίνητο αρκετά, και εξαφανίστηκαν. Και εσύ μου μιλάς για παιδάκια που θα πετάξουν μία μπάλα.
Στη γειτονιά σου δε ξέρω τι τρέχει, πάντως στη δική μου δεν έχω δει ποτέ παιδιά να ανεβαίνουν σε οροφή αυτοκινήτου, ή να κάνουν παρκούρ. Ίσως δεν είμαστε τόσο προχώ.
Αντίθετα στη γειτονιά μου μαλακιστήρια (μετά τα 16) θεώρησαν αστείο να πετάξουν κάτι σαν δυναμιτάκια σε πλαστικό κάδο. Ακούστηκε έκρηξη (περιέργως μεγάλη), πήρε φωτιά ο κάδος (ο οποίος και έλιωσε εντελώς, αφήνωντας μόνο τη βάση για τα ροδάκια) και πήρε φωτιά και το αυτοκίνητο που ήταν δίπλα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί αλλαγή ο μισός κώλος του. Φυσικά ο άνθρωπος δεν αποζημειώθηκε ποτέ.
Άλλα εξυπνοπούλια (πιθανών ενήλικα) σπάσανε σε ένα βράδυ όλους τους καθρέπτες αυτοκινήτου που ήταν από τη μεριά του δρόμου και δεν ήταν κλειστοί. Μιλάμε για απόσταση σχεδόν 1 χιλιομέτρου.
Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι shit happens. Και αν δεν έχεις κλειστό γκαράζ δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Αφού αναγκαστηκά ανέχομαι τις ζημιές που σου ανέφερα γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι (πολιτοφυλακές για προστασία των παρκαρισμένων δεν έχουμε ), θα ανεχτώ και τις μικροζημιές που μπορεί να δημιουργηθούν από το παιχνίδι των πιτσιρικιών. Αντί να καίγονται στο Playstation και στο Φατσοβιβλίο, χίλιες φορές να παίζουν μπάλα με δοκάρι το αμάξι μου.
-
Μιλάω για 15-20 παιδάκια 5-10 ετών που παίζουν καθημερινά με μπάλες, ποδήλατα, σκοινάκια, ρακέτες, πέτρες, ξύλα, ψαλίδια ανεπίβλεπτα, κοντά-δίπλα-γύρω από το αυτοκίνητό μου και κάνουν ό,τι μπορεί να βάλει το μυαλό τους.
Το shit happens είναι μοιρολατρικό και δεν το αποδέχομαι. Σέβομαι απόλυτα την περιουσία τρίτων και απαιτώ να σέβονται τη δική μου. Απλά πράγματα.
Όταν αποφασίσω να διαθέσω το αυτοκίνητό μου σε παιδότοπο, θα ήθελα να το κάνω με τη θέλησή μου. -
Ανακαλω προηγουμενο ποστ μου κ ρωταω:
απο ποτε κ απο που κ ως που εχει δικαιωμα ο οποιοσδηποτε να παιζει πανω στο οδοστρωμα? Το οδοστρωμα ειναι για να κινουνται τα οχηματα.
-
Από όταν είναι 5 έως 13 χρονών και δεν έχει που αλλού να παίξει !!!!
Από τότε ...
-
Τι λες, σοβαρα? ΚΑΝΕΝΑ δικαιωμα δεν εχει. Ο δρομος ειναι για να κινουνται τα οχηματα ΚΑΙ ΜΟΝΟ, κ να περπατανε οι πεζοι ΜΟΝΟ ΑΝ εμποδιζονται απο το να περπατησουν στο πεζοδρομιο. Αν θες να παιξει το παιδι σου, ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ με αυτο, το παιρνεις κ το πας σε ενα γηπεδο ή σε ενα παρκο ή σε μια πλατεια ή σε μια παιδικη χαρα, δεν το ξαμολας στο δρομο επειδη βαριεσαι να σηκωθεις απο το καναπε σου. Θες κ αποδειξη? Οριστε:
Αν ενα αυτοκινητο πατησει ενα παιδακι που παιζει στο δρομο, οι γονεις πανε μεσα για εκθεση ανηλικου σε κινδυνο (ντε φακτο αυτο). Τοσο πολυ δικαιωμα εχει...
-
Έχουμε ξανασυζητήσει αν θυμάμαι καλά περί ανθρωπισμού και περί του κοινού περί δικαίου αίσθημα ...
ΔΕΝ πρέπει να πειράζουν τα παιδάκια σε δρόμο που είναι έρημος όταν παίζουν, αν το γήπεδο είναι 10 km μακρυά.
Με την δικιά σου λογική αν παίζουν παιδάκια και δεν κάνουν στην άκρη για να περάσεις αρκετα γρήγορα (σύμφωνα πάλι με τα δικά σου κριτήρια) έχεις κάθε δικαίωμα να τα πατήσεις, επίσης ο νόμος σε καλύπτει και πάνε μέσα οι γονείς ...
Τον τηρούμε τον νόμο κατά γράμμα ως γνωστόν απλά όχι όταν είναι να προκαλέσουμε σωματικές βλάβες, να χρησιμοποιήσουμε όπλο κλπ ....
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
μπορει να επανελθει και να μην παθει τιποτα αλλα μπορει και να οδηγισει σε μονιμη λακουβα η ακομα και σε σπασιμο του χρωματος!
εισαι σιγουρος οτι εχεις καταλαβει οτι μιλαμε για μπαλα με αερα και οχι τσιμεντου?
ναι εχω δει να συμβαινουν και τα δυο...το ενα μαλιστα το πληρωσαν οι γονεις μου πριν 25 χρονια...
-
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
ΔΕΝ πρέπει να πειράζουν τα παιδάκια σε δρόμο που είναι έρημος όταν παίζουν, αν το γήπεδο είναι 10 km μακρυά.Στην περίπτωσή μου υπάρχει γήπεδο στα 200 μέτρα και ελεύθερος χώρος πρασίνου 2 στρεμμάτων στα 50 μέτρα. Παρ' όλα αυτά, προτιμούν να παίζουν δίπλα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και σε κανένα %$@#$^@#$ γονιό δεν ιδρώνει τ' αυτί. Είναι όλοι τόσο *χ/τους που ενώ γνώριζαν ότι ένα παιδί της γειτονιάς έδινε φέτος πανελλήνιες εξετάσεις, ΜΙΑ φορά δε βγήκαν να πουν στα βλαστάρια τους να πάνε να παίξουν λίγο πιο μακρυά. Παρά έβγαινε η δύστυχη η μάνα του παιδιού και τα παρακαλούσε 3 φορές την ημέρα να παίξουν πιο πέρα.
Που στο διάολο βρίσκεται αυτό το περίφημο φιλότιμό μας ρε γμτ; Live your myth κι αυτό... -
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Έχουμε ξανασυζητήσει αν θυμάμαι καλά περί ανθρωπισμού και περί του κοινού περί δικαίου αίσθημα ...ΔΕΝ πρέπει να πειράζουν τα παιδάκια σε δρόμο που είναι έρημος όταν παίζουν, αν το γήπεδο είναι 10 km μακρυά.
Με την δικιά σου λογική αν παίζουν παιδάκια και δεν κάνουν στην άκρη για να περάσεις αρκετα γρήγορα (σύμφωνα πάλι με τα δικά σου κριτήρια) έχεις κάθε δικαίωμα να τα πατήσεις, επίσης ο νόμος σε καλύπτει και πάνε μέσα οι γονείς ...
Τον τηρούμε τον νόμο κατά γράμμα ως γνωστόν απλά όχι όταν είναι να προκαλέσουμε σωματικές βλάβες, να χρησιμοποιήσουμε όπλο κλπ ....
Σε πληρωνεις καποιος για να παιρνεις κατι απλο κ κατανοητο κ να το ξεχειλωνεις μεχρι αηδιας?
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
ΔΕΝ πρέπει να πειράζουν τα παιδάκια σε δρόμο που είναι έρημος όταν παίζουν, αν το γήπεδο είναι 10 km μακρυά.
Στην περίπτωσή μου υπάρχει γήπεδο στα 200 μέτρα και ελεύθερος χώρος πρασίνου 2 στρεμμάτων στα 50 μέτρα. Παρ' όλα αυτά, προτιμούν να παίζουν δίπλα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και σε κανένα %$@#$^@#$ γονιό δεν ιδρώνει τ' αυτί. Είναι όλοι τόσο *χ/τους που ενώ γνώριζαν ότι ένα παιδί της γειτονιάς έδινε φέτος πανελλήνιες εξετάσεις, ΜΙΑ φορά δε βγήκαν να πουν στα βλαστάρια τους να πάνε να παίξουν λίγο πιο μακρυά. Παρά έβγαινε η δύστυχη η μάνα του παιδιού και τα παρακαλούσε 3 φορές την ημέρα να παίξουν πιο πέρα.
Που στο διάολο βρίσκεται αυτό το περίφημο φιλότιμό μας ρε γμτ; Live your myth κι αυτό...Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω και μου λέει o kacey ότι το ξεχειλώνω και με πληρωμή κιόλας. Δεν χρειαζόμαστε ούτε όπλα ούτε τσαμπουκάδες ούτε μηνύσεις, απλό ανθρωπισμό, λογική και φιλότιμο χρειαζόμαστε !!! Και οκ αν παίζουν παιδάκια στον δρόμο ναι απαγορεύεται, αλλά δεν θα φωνάξουμε και την αστυνομία να τα διώξει ούτε θα τα δείρουμε ...
-
Ειπα εγω κατι τετοιο? Εγω ειπα οτι δεν επιτρεπεται να παιζουν στο δρομο (κ δεν αναφερομαι ντε κ καλα στα παιδακια που παιζουν μπαλα πχ, γενικα δεν επιτρεπεται να μλκιζεσαι στο δρομο, μονο οχηματα) κ εσυ μου απαντησες 'επιτρεπεται για οσους ειναι 5-13 χρονων κ δεν εχουν που να παιξουν' με υφακι σαν να ειναι αυτονοητο οτι θα παιζουν στο δρομο (που ΔΕΝ ειναι). Τωρα μου λες 'ναι μωρε, απαγορευεται αλλα μην το κανουμε κ θεμα' κ αρχισες να λες για αστυνομιες και αλλα τετοια. Εφυγαν κ οι ραφες...
Λοιπον, για να το ληγουμε:
α) ΔΕΝ εχουν το δικαιωμα να παιζουν στο δρομο. Το οδοστρωμα (κ χρησιμοποιω επιτηδες τη λεξη οδοστρωμα, πιο συγκεκριμενος δεν μπορω να γινω) ειναι για να κινουνται οχηματα κ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Κ να περπατανε οι πεζοι ΜΟΝΟ οταν για καποιο λογο δεν μπορουν να χρησιμοποιησουν το πεζοδρομιο. Εχει καποιος αντιρρηση σε αυτο?
β) ΔΕΝ ειναι αυτονοητο οτι θα παιζουν στο δρομο 'επειδη δεν υπαρχει καπου αλλου'. Οταν ενα παιδακι θελει να παιξει, το αυτονοητο ειναι οτι ο γονεας θα ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με το παιδι του, θα σηκωθει απο τη χοντροκωλαρα του (get off his fat ass) κ θα το παει σε ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ μερος για να παιξει. ΔΕΝ ειναι αυτονοητο οτι θα το ξαμολαει στο δρομο με μια μπαλα κ 'αντε παιξε παιδι μου', χωρις να νοιαζεται 1ον για το αν παθει κατι κ 2ον για το αν θα προκαλεσει κατι. Εχει κανεις αντιρρηση σε αυτο?
γ) ΕΙΝΑΙ αυτονοητο οτι αν παθει κατι το ανηλικο που οι γονεις του το αμολησανε στο δρομο για να παιξει, θα κατηγορηθουν τουλαχιστον για πλημελλη εποπτεια ανηλικου κ εκθεση ανηλικου σε κινδυνο. Τι σημαινει 'εστειλα το παιδι μου να παιξει ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ', οταν μαλιστα μου λες για ηλικιες 5+ χρονων? Ειμαστε σοβαροι? Δεν εισαι στην Ανω Κατω Ραχουλα, να παιζουν στο δρομο ρε φιλε. Εχει κανεις αντιρρηση σε αυτο?
Κ ναι, αν θελω να περασω με το αυτοκινητο κ με γραφουν 10χρονα στα @@ τους (γιατι ετσι εχουν μαθει απο το σπιτι τους), θα αγριεψω. Λιγη σοβαροτητα ρε πστ μου...
Κ εγω οταν ημουν μικρος, στο δρομο επαιζα. Κ απο 10 χρονων εκανα κ ποδηλατο στο Πειραια. ΑΛΛΑ ο συνοικιακος Πειραιας του πριν 25 χρονια δεν εχει καμμια σχεση με την εστω κ κωμοπολη του σημερα οσον αφορα κινηση, οχηματα, κινδυνους. Δεν με αφηναν στην τυχη μου οι γονεις μου κ μου εβαζαν χερι αν εκανα καμμια μλκια, γιατι δεν ηταν σκυλοβαρεμενοι τσογλαναραιοι που τσαμπουκαλευονται οταν το βλασταρι τους τον παιζει. Ασε που δεν χρειαζοταν κ ιδιαιτερα, γιατι ειχα ΤΟ ΜΥΑΛΟ να προσεχω απο μονος μου, μην παθω ή μην προκαλεσω τιποτα. Οπως επισης κ την κατανοηση να μην σπαω τα @@ των γυρω μου.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Που στο διάολο βρίσκεται αυτό το περίφημο φιλότιμό μας ρε γμτ; Live your myth κι αυτό...
-
Καταλαβαινεις βεβαια οτι αυτο σημαινει μηνυσεις κ αγωγες, οτι θα πρεπει να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ οτι το συγκεκριμενο παιδακι σου εκανε τη συγκεκριμενη ζημια, κ να φας κ εσυ μια αντιμηνυση για συκοφαντικη δυσφημηση κ ψευδη καταμηνυση απο τους μαλακες γονεις που θα λενε 'α το αγγελουδι μας ηταν ολη μερα στο σπιτι, το βλεπαμε, δεν βγηκε εξω καθολου'.
-
Αν δεν φέρεις την αστυνομία τι άλλο μπορείς να κάνεις? Τη ζημιά πρέπει κάποιος να την πληρώσει δυστυχώς
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]